Connect with us
Data: 17/06/2024
.

Actualitate

Sistemul de bike – sharing din Hunedoara este funcţional

Publicat

pe

Sistemul de bike-sharing din municipiul Hunedoara a devenit funcțional. Staţiile de închiriere automatizată a bicicletelor amplasate pe strada Bucegi şi Bulevardul Dacia au fost, sâmbătă, puse în funcţiune.

“Sunt disponibile peste 180 de biciclete, produse în Canada. Sistemele şi bicicletele sunt identice cu cele folosite în multe alte mari oraşe ale lumii (New York, Chicago, Londra, Barcelona, Monaco etc…). Bicicletele sunt monitorizate GPS, au şa reglabilă, dispozitive luminoase, sonerie, coş pentru mici bagaje şi cabluri pentru staţionare temporară (pentru a putea fi securizate în cazul unei opriri făcută pe traseul ales de utilizator). Ele pot fi utilizate în baza aplicaţiei PBSC disponibilă gratuit Magazin Play şi App Store, zilnic între orele 07:00 – 23:00 (după ora 23:00 se mai pot doar returna biciclete în staţii). Prima jumătate de oră de utilizare a unei biciclete este gratuită! Următoarea jumătate de oră se tarifează cu 2 lei, iar tarifele cresc odată cu fiecare jumătate de oră. Utilizatorul unei biciclete poate beneficia de oricâte călătorii gratuite pe zi doreşte dar condiţia este ca, de fiecare dată, bicicleta utilizată să fie andocată în bună regulă într-una dintre staţii, în timp de 30 de minute de la momentul deblocării sale dintr-o staţie”, a informat Primăria Hunedoara.

Sursa: Primăria Hunedoara

Reprezentanții administrației publice locale atrag atenția că bicicletele nu pot fi folosite de copii cu vârste sub 14 ani.

Toate detaliile se regăsesc pe site-ul www.velocorvin.ro, unde există şi o secţiune la care se oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări (

www.velocorvin.ro/ajutor/faq)

Advertisement

Regulamentul integral de utilizare a serviciului de bike-sharing poate fi consultat aici: https://www.primariahunedoara.ro/…/24-04-24-08-44-313…

Pentru informaţii suplimentare, este disponibilă adresa de e-mail: contact@velocorvin.ro

Pentru probleme tehnice se poate suna la 0254.954 (număr scurt cu tarif normal – dispecerat Poliţia Locală).

“ATENŢIE, în cazul în care nu puteţi returna bicicleta în staţie din motive tehnice, vă rugăm să sunaţi la numărul amintit anterior pentru a nu ajunge în situaţia în care tarifarea să continue nejustificat! Vă dorim plimbări plăcute, fără nicio problemă!”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Reamintim că, peste 350 de biciclete, dotate cu dispozitive de monitorizare GPS, vor putea fi utilizate în sistem bike-sharing, în municipiul Hunedoara.

Advertisement

Investiţia este prevăzută în cadrul proiectelor de modernizare a transportului (Coridorul Central, Coridorul de Vest şi Coridorul de Est) pentru care Primăria municipiului Hunedoara a obţinut o finanţare totală nerambursabilă în valoare de 30 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional (POR).

Actualitate

Festin muzical oferit de elevii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Festin muzical oferit, în această săptămână, de elevii și profesorii de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva. În diverse locații și ipostaze, olimpicii de la clasele de Muzică, împreună cu profesorii lor vor aduce în fața publicului devean și hunedorean rodul talentului și al muncii lor din acest an școlar, oferind un spectacol muzical de înaltă ținută artistică.

 

Un recital de pian va avea loc marți seară, începând cu ora 18:00, în Sala Excelsius a Liceului (sediul de pe strada Titu Maiorescu nr. 30). Acesta va fi susținut de elevii Iosia Costa (clasa a X-a, prof. Cezarina Lazăr) și Sebastian Bălan (clasa a XI-a, prof. Cristian Dumitriu). Ei îi vor avea ca invitați pe colegii lor Dariana Mariș (clasa a XII-a, prof. Cristian Dumitriu) și violonceliștii Robert și Andreea Bodochi (clasele a X-a și a XI-a, prof. Maria Dumitru, corepetitor prof. Cristian Dumitriu). Publicul va audia lucrări solistice pentru pian și violoncel din repertoriul clasic și romantic.

Tot marți, 18 iunie 2024, în Piața Unirii, între orele 11:00– 13:00, elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva vor încânta trecătorii prin performanțele lor muzicale și vizuale, în cadrul unui eveniment realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Deva. Îi vor încânta pe cei prezenți elevii instrumentiști și interpreți vocali de toate vârstele și corul „Arlechino” al claselor I-IV, iar liceenii claselor de Arte Plastice vor produce un veritabil atelier în spațiul public, realizând lucrări în aer liber.

Serată de muzică clasică, la Castelul Corvinilor

Advertisement

Joi, 20 iunie 2024, în Sala Cavalerilor din incinta Castelului Corvinilor din Hunedoara, începând cu orele 18:00, va avea loc Serata de Muzică Clasică. “Recitalul cameral va reuni deopotrivă elevii și profesorii Liceului de Arte „Sigismund Toduță”, care vor interpreta lucrări de o mare diversitate stilistică din repertoriul instrumental solistic și cameral. Îndrăgitul cvartet „Cuore” reprezintă doar una dintre deliciile muzicale ale Seratei realizate de Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva în parteneriat cu Primăria Municipiului Hunedoara și Muzeul Castelului Corvinilor”, a informat prof. Andreea Lupu, responsabil pentru relația cu presa de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tânăra hunedoreancă Daniela Cristina Coste, în grija medicilor de la Timișoara. Starea sa de sănătate este încă incertă

Publicat

pe

Redactat de

Cristina Coste, tânăra de 24 de ani, din comuna Vețel, care a suferit un grav accident în străinătate, a fost adusă, duminică seară, în țară și se află în prezent la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara, starea ei de sănătate fiind încă incertă.

Cristina a ajuns duminică seară, în jurul orei 19:00, în România, la Timișoara, cu o ambulanță de la Viena, unde a aterizat avionul cu care a fost adusă din Indonezia. Cristina și partenerul ei de viață, Sebastian Mateescu, aflat în permanență alături de ea, au fost așteptați de familie și de prieteni apropiați. Ea a fost preluată de cadrele medicale de la Timișoara. Starea sa de sănătate este acum evaluată de medici.

“Dragii noștri prieteni, ieri, duminică 16 iunie 2024, cu ajutorul lui Dumnezeu, Daniela Cristina Coste a ajuns acasă în România. După mai bine de 15 ore de zbor, cu o escală, avionul a ajuns la Viena, de unde Cristina a fost transferată cu ambulanța până la Spitalul Județean din Timișoara. În ultima lună, Dumnezeu a făcut minuni și ne-a ajutat să o repatriem pe Cristina. Familia, împreună cu prietenii apropiați, vă mulțumim tuturor pentru rugăciunile și donațiile pe care le-ați făcut pentru a o ajuta pe Cristina. În toată această perioadă am simțit că există omenie și că la greu, românii se ajută reciproc. Le mulțumim și colegilor de salon din Elveția și Australia, care au fost alături de Sebastian și Cristina și au ajutat cu tot ce au putut. Momentan, starea de sănătate a Cristinei este incertă, deoarece sunt necesare refacerea tuturor analizelor de la zero pentru a reuși să aflăm un diagnostic cât mai exact și să putem urma un tratament optim pentru recuperarea ei. Vom continua să vă ținem la curent cu rezultatele acestor analize și investigații medicale. Vă mulțumim din inimă pentru tot sprijinul și rugăciunile voastre!”, a scris, pe pagina de pe rețeaua de socializare, colegul ei, Gheorghe Capșa.

Reamintim faptul că, tânăra a suferit un grav accident, luna trecută, în mai, în timp ce se afla, împreună cu logodnicul ei, în vacanță, în Bali -Indonezia, iar tratamentul medical și repatrierea în țară au presupus un efort financiar foarte mare, în sprijinul tinerei fiind organizate mai multe acțiuni de strângere de fonduri. 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravana Ciucaș a ajuns în Poiana de la Șoimuș: Relaxare și Distracție pe Malul Mureșului

Publicat

pe

Redactat de

Duminică, 16 iunie 2024, a avut loc un eveniment deosebit pe malul Mureșului în comuna Șoimuș, județul Hunedoara. Începând cu ora 11:00, comunitatea locală și vizitatorii au avut ocazia să participe la inaugurarea noii Poieni Ciucaș, un spațiu special creat pentru relaxare și recreere în natură curată. Începând din acest an, misiunea Ciucaș este de a fi brandul de bere Numărul 1 din România ce are grijă de natură. Cu acest mesaj pentru comunitate, caravana Ciucaș a fost prezentă în comuna Șoimuș.

Platforma Ciucaș, sub sloganul „Natură curată, relaxare adevărată”, își continuă misiunea de a aduce oamenii mai aproape de natură. Prin deschiderea noilor Poieni Ciucaș, compania dorește să ofere comunităților locale locuri ideale pentru relaxare în natură. Poiana Ciucaș de la Șoimuș, realizată în parteneriat cu primăria comunei, este una dintre cele patru noi spații create în 2024, adăugându-se celor 19 deja existente. Astfel, iubitorii naturii și ai berii Ciucaș se pot bucura acum de 23 de Poieni Ciucaș, răspândite în 19 județe din România.

 

Distracție asigurată de Văru’ Săndel

Ziua inaugurării a fost plină de activități interactive și surprize plăcute pentru toți participanții. Caravana Ciucaș, cunoscută pentru atmosfera sa prietenoasă și activitățile variate, a fost prezentă și aici, oferind vizitatorilor posibilitatea de a participa la diverse jocuri și concursuri. Muzica live a contribuit la crearea unei atmosfere de petrecere, iar Văru’ Săndel, ambasadorul Ciucaș, a fost prezent pentru a întâmpina participanții și a se bucura alături de ei.
Poiana Ciucaș de la Șoimuș este situată într-un cadru natural deosebit, pe malul Mureșului, oferind un loc perfect pentru relaxare în mijlocul naturii. Amenajarea spațiului a fost gândită pentru a oferi vizitatorilor un mediu plăcut și confortabil, cu zone de umbră, locuri de picnic și multe alte facilități menite să facă timpul petrecut aici cât mai plăcut.
În zona de picnic și agrement au fost amplasate foișoare, mese și bănci din lemn neacoperite, grătare de oțel și un loc special amenajat pentru colectarea selectivă a deșeurilor. De asemenea, în poiană, se găsește un panou din lemn cu regulile zonei de relaxare.

„Natură curată, relaxare adevărată”

„Suntem extrem de încântați să deschidem o nouă Poiană Ciucaș aici, în Șoimuș. Este o oportunitate minunată de a aduce comunitatea împreună și de a le oferi un loc unde să se relaxeze și să se bucure de natură. Sperăm ca acest spațiu să devină un punct de referință pentru toți cei care doresc să scape de agitația cotidiană și să petreacă timp de calitate în aer liber”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului.

Advertisement


„Noi facem tot felul de evenimente aici la vaporaș pentru că este un punct turistic important pentru noi. Mă bucur că cei de la Ciucaș au venit imediat cu această propunere după ce am discutat cu ei și vedeți, a ieșit un eveniment foarte frumos alături de Văru’ Săndel. Lumea se simte bine, vremea a ținut cu noi, totul este perfect, mă bucur din suflet că oamenii se simt bine aici și îi aștept și la vaporaș pentru că zona asta este importantă”, a declarat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Un mesaj pentru toți ciucășenii este să petreacă timp liber de calitate în natură. Să se bucure de verdeață si să se relaxeze cu un Ciucaș rece. Deviza tuturor Poienilor Ciucaș deschise în țara noastră este „Natură curată relaxare adevărată” iar ceea ce vedem astăzi aici la Șoimuș e una dintre cele mai frumoase și datorită oamenilor și datorită locului. E cea mai frumoasă poiană din cele pe care le are Ciucaș amenajate prin toată țara și ele sunt câteva la număr bune” a declarat Văru’ Săndel, ambasador Ciucaș.

Cele mai bune condiții pentru un picnic cu relaxare

Poienile Ciucaș sunt gândite să ofere o experiență completă de relaxare și recreere. Fiecare poiană este dotată cu facilități moderne și este amenajată astfel încât să creeze toate condițiile ca natura să rămână curată în urma vizitatorilor.
Evenimentul de la Șoimuș a fost un succes răsunător, atrăgând numeroși participanți din localitate și din împrejurimi. Atmosfera caldă și primitoare, combinată cu frumusețea naturală a locului și activitățile variate, au făcut ca ziua de 16 iunie să fie una de neuitat pentru toți cei prezenți.
În concluzie, inaugurarea noii Poieni Ciucaș la Șoimuș a fost nu doar un eveniment de deschidere a unui nou spațiu de relaxare, ci și o celebrare a naturii și a comunității. Poiana Ciucaș de la Șoimuș promite să devină un loc de refugiu și relaxare pentru toți cei care își doresc să evadeze din rutina zilnică și să se bucure de momente de relaxare în mijlocul naturii.

Poiana Ciucaș – lângă vaporaș

Pe Valea Mureșului, Poiana Ciucaș rămâne deschisă pentru toti cei care doresc să ajungă într-o oază de distracție și relaxare, unde aceștia se pot bucura de o zonă de agrement la cele mai înalte standarde, alături de familie și prieteni.
Organizatorii evenimentului au oferit premii de sezon pentru toată lumea; pălării, recipiente termos, desfăcătoare pentru sticle, plimbări gratuite cu vaporașul, iar marele premiu câștigat la tombolă a fost o bicicletă oferită de Ciucaș.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate