Connect with us
Data: 15/06/2024
.

Actualitate

Sistemul de bike – sharing din Hunedoara este funcţional

Publicat

pe

Sistemul de bike-sharing din municipiul Hunedoara a devenit funcțional. Staţiile de închiriere automatizată a bicicletelor amplasate pe strada Bucegi şi Bulevardul Dacia au fost, sâmbătă, puse în funcţiune.

“Sunt disponibile peste 180 de biciclete, produse în Canada. Sistemele şi bicicletele sunt identice cu cele folosite în multe alte mari oraşe ale lumii (New York, Chicago, Londra, Barcelona, Monaco etc…). Bicicletele sunt monitorizate GPS, au şa reglabilă, dispozitive luminoase, sonerie, coş pentru mici bagaje şi cabluri pentru staţionare temporară (pentru a putea fi securizate în cazul unei opriri făcută pe traseul ales de utilizator). Ele pot fi utilizate în baza aplicaţiei PBSC disponibilă gratuit Magazin Play şi App Store, zilnic între orele 07:00 – 23:00 (după ora 23:00 se mai pot doar returna biciclete în staţii). Prima jumătate de oră de utilizare a unei biciclete este gratuită! Următoarea jumătate de oră se tarifează cu 2 lei, iar tarifele cresc odată cu fiecare jumătate de oră. Utilizatorul unei biciclete poate beneficia de oricâte călătorii gratuite pe zi doreşte dar condiţia este ca, de fiecare dată, bicicleta utilizată să fie andocată în bună regulă într-una dintre staţii, în timp de 30 de minute de la momentul deblocării sale dintr-o staţie”, a informat Primăria Hunedoara.

Sursa: Primăria Hunedoara

Reprezentanții administrației publice locale atrag atenția că bicicletele nu pot fi folosite de copii cu vârste sub 14 ani.

Toate detaliile se regăsesc pe site-ul www.velocorvin.ro, unde există şi o secţiune la care se oferă răspunsuri la cele mai frecvente întrebări (

www.velocorvin.ro/ajutor/faq)

Advertisement

Regulamentul integral de utilizare a serviciului de bike-sharing poate fi consultat aici: https://www.primariahunedoara.ro/…/24-04-24-08-44-313…

Pentru informaţii suplimentare, este disponibilă adresa de e-mail: contact@velocorvin.ro

Pentru probleme tehnice se poate suna la 0254.954 (număr scurt cu tarif normal – dispecerat Poliţia Locală).

“ATENŢIE, în cazul în care nu puteţi returna bicicleta în staţie din motive tehnice, vă rugăm să sunaţi la numărul amintit anterior pentru a nu ajunge în situaţia în care tarifarea să continue nejustificat! Vă dorim plimbări plăcute, fără nicio problemă!”, au mai transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Reamintim că, peste 350 de biciclete, dotate cu dispozitive de monitorizare GPS, vor putea fi utilizate în sistem bike-sharing, în municipiul Hunedoara.

Advertisement

Investiţia este prevăzută în cadrul proiectelor de modernizare a transportului (Coridorul Central, Coridorul de Vest şi Coridorul de Est) pentru care Primăria municipiului Hunedoara a obţinut o finanţare totală nerambursabilă în valoare de 30 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional (POR).

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Toma Coconea se retrage din X-Pyr, în urma unei accidentări

Publicat

pe

Redactat de

Parapantistul petroșănean, Toma Coconea, a anunțat faptul că în urma unei accidentări suferite în timpul unui antrenament a fost nevoit să se retragă din competiția X-Pyr care trebuia să debuteze în data de 23 iunie.

Coconea a avut nevoie de o intervenție chirurgicală în urma unei fracturi bază metatars V cu deplasare.

”Dragi prieteni, Vin către voi cu un anunț pe care nu și-l dorește niciun sportiv. După ce mi-am rezolvat problemele medicale pe care le-am avut la cea mai recentă competiție X-Alps, am început antrenamentele pentru X-Pyr, una dintre cursele mele de suflet, ce trebuia să înceapă pe 23 iunie. Marți eram pregătit să plec la Hondarribia, în Spania, alături de echipa mea: Marcus Clenci – suporter oficial și Sharky Catalin. Din păcate, acum două zile, în timpul antrenamentelor, am avut un accident stupid, care m-a adus în faza spitalizării. Concret, în timpul unei aterizări în iarbă înaltă, pe un teren accidentat, m-am împiedicat de o piatră și am suferit o fractură bază metatars V cu deplasare.  Am fost operat astăzi, totul a decurs bine, drept pentru care le sunt recunoscător medicilor și asistentelor care s-au ocupat de cazul meu, în special domnului conf. univ. dr. Horea Benea de la Clinica de Ortopedie și Traumatologie „Al. Rădulescu” Cluj-Napoca! Urmează o perioadă destul de lungă de recuperare, dar sunt optimist că totul va fi în regulă! Totodată, le mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, de la susținători până la sponsori! Rămân optimist că voi reveni cu vești bune despre participarea mea la alte competiții de gen. Urez succes colegilor mei, cei care rămân să reprezinte România la X-Pyr! Adrian Pochiu, sunt cu sufletul alături de voi! Succes organizatorilor X-Pyr! Cursă în siguranță concurenților! Multă sănătate tuturor!”, informează Toma Coconea.

Cunoscut și sub numele de „Șoimul din Carpați”, originar din Petroșani, județul Hunedoara, Toma Coconea este un nume binecunoscut în lumea parapantismului, iar participarea sa la X-Pyr 2024 era așteptată cu mare interes de către comunitatea pasionaților de acest sport extrem.

FOTO: FACEBOOK TOMA COCONEA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Disparități semnificative în creșterea salarială. Hunedoara, cele mai modeste majorări salariale

Publicat

pe

Redactat de

În luna februarie 2024, județul Hunedoara se numără printre regiunile cu cele mai modeste creșteri ale salariului mediu net în comparație cu aceeași perioadă din 2023.

În același timp, județele Bacău, Mehedinți și Călărași au înregistrat cele mai semnificative creșteri ale salariilor, depășind cu mult pragul de 21%. De exemplu, în Bacău, salariul mediu net a crescut de la aproximativ 3.700 de lei în februarie 2023 la aproape 4.500 de lei în februarie 2024, situându-se printre cele mai mari niveluri din țară.

În contrast, în Hunedoara și în alte județe precum Mureș și Harghita, creșterile salariale au fost substanțial mai modeste, reflectând o presiune redusă asupra angajatorilor în aceste regiuni comparativ cu restul țării. În București, Cluj și Timiș, care rămân lideri în nivelul salariilor, companiile oferă cele mai mari remunerații, cu venituri nete apropiindu-se de 6.200 de lei în Capitală.

Datele furnizate de Institutul Național de Statistică și analizele Ziarului Financiar indică faptul că 10 județe au înregistrat creșteri ale salariilor de peste 20% în ultimul an, în timp ce alte cinci județe au avut creșteri sub 10%. Această tendință subliniază o majorare mai accentuată a salariilor în regiunile cu venituri inițiale mai modeste, cum ar fi Bacău, Mehedinți și Călărași.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate