Connect with us
Data: 25/06/2024
.

Actualitate

Florentina Iușco, bronz balcanic!

Publicat

pe

Prima zi a Campionatelor Balcanice de atletism, de la Izmir, din Turcia, competiție la care participă sportivi din 22 de țări, vine cu vești bune pentru CSM Deva. Florentina Iușco confirmă forma bună prin care trece și și-a mai adăugat o medalie în palmares.

Atleta pregătită de profesorul Nicolae Alexe a cucerit un prețios bronz balcanic la triplusalt, cu un rezultat de 14,19 metri!

În această seară Flory va evolua în proba să favorită, cea de săritură în lungime.

Reamintim că Florentina Iușco va concura, în al doilea weekend din luna iunie, la Campionatul European de la Roma, atât la triplu, cât și la lungime.

Actualitate

Pompieri alpiniști hunedoreni, la o competiție internațională în domeniul salvării, în China

Publicat

pe

Redactat de

O echipă formată din șase pompieri alpiniști hunedoreni participă, în aceste zile, la Competiția Internațională de schimb de tehnici de salvare cu frânghia, desfășurată la Sanming, în China. Concursul de talie mondială reunește profesioniști din domeniul salvării din toată lumea.

 

Competiția Mondială de Schimb Tehnic „World Rope Rescue” se desfășoară, în perioada 26 -30 iunie 2024, la Sanming, în China.

Din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara participă la acest concurs mondial plutonier adjutant șef Szolt Varga, plutonier adjutant șef Marian Albu, plutonier adjutant Petru Dani, plutonier adjutant Daniel Sonic, sergent major Cristian Albu și sergent major Diana Piscureanu.

Reprezentanții ISU Hunedoara le-au urat mult succes. “Suntem convinși că ne veți reprezenta cu onoare și, prin voi, numele pompierilor alpiniști români va fi la înălțime!”, au transmis aceștia.

Advertisement

Profesioniști din întreaga lume, prezenți

Experți în tehnici de salvare cu frânghia din toată lumea participă la Competiția Mondială „World Rope Rescue”, desfășurată la Sanming. Această competiție, găzduită de Departamentul de Management de Urgență al Provinciei Fujian și Guvernul Municipal Sanming, își propune să reunească profesioniști din diferite medii pentru a împărtăși tehnici, abilități și cunoștințe în domeniul salvării pe frânghii.

Sanming, cunoscut și sub numele de Minzhong, este un oraș situat în Provincia Fujuan, din sud-estul Chinei.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tenis paralimpic: Alte două semifinale ITF pentru Cristina Deac, de la CSM Deva

Publicat

pe

Redactat de

Sportiva Cristina Deac, de la CSM Deva, își continuă seria evoluțiilor remarcabile în circuitul mondial ITF la tenis paralimpic, jucătoarea pregătită de Andru Târnovean participând, recent, la două turnee care s-au desfășurat în Croația.

Dacă în proba de simplu, la Zagreb Open, Cristina a fost eliminată în primul tur, jucând, apoi, în semifinalele turneului de consolare, deveana a jucat excelent în proba de dublu, alături de letona Alina Mosko, ajungând până în penultimul act al competiției.

Cristina Deac, alături de aceeași parteneră din Letonia, a repetat performanța și la Sirius Open, unde a ajuns, din nou, în semifinalele de la dublu, în vreme ce la simplu, după eliminarea din primul tur, a jucat în finala turneului de consolare.

În urma acestor rezultate obținute în Croația, Cristina Deac, sportivă legitimată la CSM Deva, a ajuns la patru semifinale ITF la tenis paralimpic în proba de dublu, primele două prezențe fiind cele de la Plock, din Polonia, și de la Brescia, din Italia.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Patru autovehicule implicate într-un accident rutier, la Peștișu Mare

Publicat

pe

Redactat de

Un eveniment rutier a avut loc pe raza localității Peștișu Mare, în care au fost implicate trei autoturisme și un autotren. Au fost implicate patru persoane iar două dintre acestea au primit îngrijiri medicale și au fost transportate la spitalul din Hunedoara.

”Echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Hunedoara au intervenit, în urmă cu puțin timp,  la un accident rutier produs pe DJ 687, în localitatea Peștișu Mare, eveniment produs între 4 autovehicule, dintre care un autotren și 3 autoturisme. În evenimentul rutier au fost implicate 4 persoane, iar în urma tamponării au rezultat două victime, conștiente și cooperante, care au primit îngrijiri medicale din partea echipajelor SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean. Cele două persoane au fost transportate la UPU Hunedoara. Echipajele de pompieri asigură, totodată, masurile PSI la locul accidentului, dar și curățarea carosabilului. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de către instituțiile abilitate”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

”La data de 25 iunie 2024, în jurul orei 13:50, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism pe DJ687, pe banda I, din direcția Hunedoara spre Deva, nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul care se deplasa în fața sa, fiind condus de un bărbat de 54 de ani, pe care l-a tamponat din spate și l-a proiectat într-o autoutilitară staționată în afara părții carosabile.
Totodată, după momentul impactului, autoturismul condus de bărbatul de 35 de ani a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu autotrenul condus de un bărbat de 35 de ani, din Hunedoara.
În urma producerii evenimentului rutier a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului (în vârstă de 35 de ani) și a unei pasagere în vârstă de 54 de ani, din Deva, care se afla în autoturismul condus de bărbatul de 54 de ani.
În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal”, transmite IPJ Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate