Connect with us
Data: 17/06/2024
.

Actualitate

Cupa României a ajuns și la Penitenciarul Deva!

Publicat

pe

Reprezentanți ai Corvinului Hunedoara au prezentat trofeul și într-un loc mai special, Penitenciarul Deva.

“Am avut onoarea de a fi alături de antrenorul Florin Maxim și jucătorii Andrei Hergheligiu și Flavius Iacob, care ne-au adus trofeul și au împărtășit cu noi emoțiile și bucuria succesului lor. Un moment special a fost prezența colegului nostru, agentul de poliție penitenciară Marin Ovidiu, care face parte din staff-ul echipei. De asemenea, la această activitate a participat și un grup de persoane private de libertate din cadrul Penitenciarului Deva, care au avut ocazia să trăiască acest moment unic și să fie inspirați de exemplul de perseverență și succes al echipei. Felicitări Corvinul Hunedoara”, au transmis cei de la Penitenciarul Deva.

Sursa foto: Facebook Penitenciarul Deva

 

Actualitate

Val de căldură. Județul Hunedoara, sub Cod galben de caniculă, pe parcursul zilei de marți

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben de temperaturi ridicate, disconfort termic ridicat, caniculă, ce vizează mai multe județe din țară, printre care și Hunedoara. Atenționarea este valabilă pe parcursul zilei de marți, 18 iunie.

Potrivit ANM, în Oltenia, Banat, sud-vestul Transilvaniei și în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general  între 32 și 35 de grade și local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Meteorologii precizează că, în zilele viitoare, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi tot mai accentuat, astfel că România se va afla sub influența unui nou val de căldură intens și de lungă durată.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Peste 2.400 de absolvenți hunedoreni, în febra examenului de Bacalaureat

Publicat

pe

Redactat de

Examenul naţional de Bacalaureat din acest an a început astăzi, 17 iunie 2024, cu probele de evaluare a competențelor. În județul Hunedoara, peste 2.400 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea „examenului maturității”, în sesiunea iunie -iulie 2024.

Potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisia județeană de organizare a examenului, 2.441 de candidați (2.120 din promoția curentă și 321 din seriile anterioare) sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune (toate probele sau, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare, doar probele nepromovate).

Calendarul desfășurării probelor

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni (iunie – iulie) a examenului național de Bacalaureat 2024 sunt programate în intervalul 17 – 27 iunie.

Probele se vor desfășura după următorul calendar:

Advertisement

17 – 19 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română [proba A],

19 – 20 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă [proba B],

19 – 21 iunie: Evaluarea competențelor digitale [proba D],

25 – 27 iunie: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională [proba C].

“Evaluarea competenţelor lingvistice pentru limba română, limba maternă şi limba modernă, precum şi a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori (cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă și un alt cadru didactic de aceeaşi specialitate din unitatea de învăţământ). În situațiile în care această condiție nu poate fi îndeplinită sau în cazurile în care cadrele didactice se află în incompatibilitate, profesorii examinatori vor fi selectaţi din alte școli. Rezultatele obţinute de fiecare candidat la probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene (așadar, nu se acordă note sau calificative de tip admis/respins). În aceeași manieră, rezultatele evaluării la proba de evaluare a competenţelor digitale se exprimă, de asemenea, prin stabilirea nivelului de competenţă în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile metodologiei de examen. Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Încălcarea dispoziţiilor privind introducerea de materiale interzise în sălile de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă respectivele materiale au fost sau nu au fost utilizate. În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, se consideră că acesta nu a susţinut proba”, a informat prof. dr. Maria Ștefănie, inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara.

Advertisement

Primele rezultate, afișate în 8 iulie

Probele scrise din sesiunea iunie – iulie 2024 încep luni, 1 iulie (Limba şi literatura română). Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie.
Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie (până la ora 12:00), iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Turnee de tenis de câmp la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Asociația Club Sportivi Tineri Talentați Deva a organizat, săptămâna trecută, un puternic turneu de tenis de câmp destinat copiilor și juniorilor. Competiția a avut loc la baza Acomin și s-a desfășurat sub patronajul Federației Române de Tenis.

Cu sportivi din toată țara

La Cupa ACSTT Deva, așa cum s-a numit competiția aflată la cea de-a doua sa ediției, s-a jucat la trei categorii de vârstă. respectiv U10, U14 și U16. La U 10 și U 16 s-au organizat turnee individuale atât la feminin, cât și la masculin, în vreme ce la U14 au participat doar băieți. La start s-au aliniat tineri tenismeni din municipiul București și din județele Alba, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj, Sibiu Timiș și, bineînțeles, Hunedoara. Tenismenii care au atins faza semifinalelor au fost premiați cu cupe medalii și diplome, dar și cu echipament sportive, mai exact set de mingi și overgrip, precum și recompense materiale, respectiv pentru locurile 1- voucher cadou de 300 lei, locurile 2- voucher cadou de 150 lei, iar locurile 3 – voucher cadou de 50 lei. “Mulțumim tuturor prietenilor noștri colaboratori, parteneri, sponsori și Primăria Municipiului Deva pentru sprijinul acordat”, au transmis organizatorii, care au oferit fiecărui participant, înainte de meciuri, apă, fructe și batoane cu cereale. Sub aceeași organizare, dar la baza ACS Tenis Art, în aceste zile se desfășoară un nou turneu important de tenis juvenil, „Cupa de vară”, unde se joacă atât la simplu, cât și la dublu.


Podiumurile de la Cupa ACSTT Deva

F10:

Advertisement

Loc 1 Ilina Eva Bercea – CSM Timișoara

Loc 2 Noel Daradics – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Natalia Popa – CS Alpa Deva

Loc 3 Ana Ramia Mladen – CSM Craiova

M10:

Advertisement

Loc 1 Vlad Torok – CSS Petroșani

Loc 2 Ștefan Pascu – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 David Alexandru Pavel – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Rareș Daioni – CS Alpa Deva

M14:

Advertisement

Loc 1 Eric Ștefan Bengulescu – CS TC Pamira Sibiu

Loc 2 Alexandru Cristian Guga – CSM Deva

Loc 3 Tudor Ioan Jurca – CSM Deva

Loc 3 Ștefan Octavian Bolovan – ACS Florin Mergea Tennis Academy Târgu Jiu

F16:

Advertisement

Loc 1 Chrissa Andreea Moldovan – TC SUN Alba Iulia

Loc 2 Elena Lăcrămioara Hinț – ACS Cristal Hunedoara

Loc 3 Maia Maria Marta – CS Alpa Deva

Loc 3 Rianna Maria Barbu -Tenis Club Enache Bucuresti

M16:

Advertisement

Loc 1 Mircea Nicolas Plopeanu – Asociatia TC Sun Alba Iulia

Loc 2 Eduard Gabriel Antonescu – CSS Șoimii Sibiu

Loc 3 Andrei Marius Georgescu – CS Alpa Deva

Loc 3 Ștefan Olariu – ACS Sport Time Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate