Actualitate
Stadiul lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii Gimnaziale ,,Andrei Șaguna” Deva
Reprezentanții Primăriei Municipiului Deva au verificat stadiul lucrărilor de modernizare și reabilitare a Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” din Deva. De la ultima vizită pe șantier a echipei de implementare a proiectului, la corpul de clădire pentru învățământul primar a fost realizată structura de lemn a acoperișului și a fost montată folia anticondens. Urmează montajul învelitorii care va fi realizată din țiglă metalică.
Tot la acest corp de clădire au fost realizate și montate balustradele metalice de pe cele două scări de acces până la etajul II și instalația de semnalizare la incendiu.
În interior a început montajul parchetului din lemn triplustratificat în sălile de clasă și urmează montajul lambriurilor din lemn și a covorului PVC (tarkett) pe holuri și pe casa scării.
La corpul de clădire pentru învățământul gimnazial au fost realizate instalațiile sanitare (canalizare, țevile de apă etc.), au fost montate ușile interioare din PVC, ușile exterioare din aluminiu cu geam termopan triplu la intrările în clădire. Se lucrează la partea de termoficare, la instalațiile electrice, semnalizare incendiu, acces control, securitate antiefracție, BMS, la finisaje (tavane casetate din gips carton, glet, zugrăveli lavabile) etc.
„Scopul final al acestui proiect pe fonduri europene este reabilitarea şi modernizarea spaţiilor destinate procesului educaţional precum şi dotarea acestora cu echipamente didactice specifice învăţământului din ciclul primar și gimnazial. Pentru reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale „Andrei Șaguna” se investesc aproximativ 4,3 milioane euro, bani europeni, din Fondul European de Dezvoltare Regională. Încă 350.000 euro sunt alocați de la bugetul local pentru dotarea școlii cu infrastructura educaţională necesară: calculatoare, table interactive, sisteme de sonorizare şi proiecţie video etc. Modernizarea unităților de învățământ din municipiul Deva, cu fonduri europene, guvernamentale sau de la bugetul local este o prioritate a administrației publice locale. Elevii și cadrele didactice merită să beneficieze de standarde maxime de calitate necesare unui învățământ modern”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Actualitate
Petrila: A plecat de la domiciliul și nu s-a mai întors
În cursul serii de ieri o femeie din localitatea Petrila a sesizat poliția cu privire la faptul că fiica ei, în vârstă de 19 ani, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.
Polițiștii desfășoară în continuare activități specifice pentru a o găsi pe tânără.
„La data 27 noiembrie 2024, în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Petrila au fost sesizați de o femeie din localitate despre faptul că în data de 27 noiembrie 2024, în jurul orei 12:30, fiica sa în vârstă de 19 ani, DUMA MIRIAM DEBORA (foto), din Petrila, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.
La momentul plecării voluntare, tânăra purta următoarele articole de vestimentație: o geacă de fâș de culoare albastră spre negru, de tip parka, pantaloni blue-jeans, ghete de culoare neagră și căciulă neagră. Duma Miriam Debora are următoarele semnalmente: 1,68 m înălțime, greutate 50 kg., ochi căprui, păr șaten, lung (nu prezintă semne particulare).
Din momentul primirii sesizării, polițiștii au desfășurat mai multe activități investigative și de căutare, în vederea depistării tinerei, care a fost dată în urmărire națională. Polițiștii continuă activitățile specifice și le solicită celor care dețin informații utile, să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112″,informează reprezentanții IPJ Hunedoara.
FOTO: IPJ HUNEDOARA
Actualitate
Aniversarea a 106 ani de la Marea Unire
Actualitate
Modernizarea comunei Ilia continuă. Sistem fotovoltaic, montat pe acoperișul sediului primăriei
Un sistem fotovoltaic de 35,7 kW a fost montat pe acoperișul clădirii sediului Primăriei comunei Ilia, în cadrul unui proiect de eficientizare energetică pentru care administrația publică a reușit să obțină finanțare. Prin realizarea acestei investiții, autoritățile locale își propun să-și asigure independența energetică, dar și reducerea costurilor facturilor la energie electrică.
Investițiile continuă în comuna Ilia, una dintre cele mai mari așezări rurale din județul Hunedoara. Printre numeroasele proiecte, care se derulează în această perioadă, menite să contribuie la dezvoltarea localității și pentru care administrația publică locală s-a străduit și a reușit să obțină finanțare, este și cel care vizează eficientizarea energetică a sediului primăriei, un proiect important din punct de vedere economic.
Prieteni cu mediul, dar și cu bugetul
Un număr de 84 de panouri fotovoltaice microcristaline, care vor genera energie electrică din surse regenerabile, au fost montate pe acoperișul sediului Primăriei comunei Ilia. Potrivit reprezentanților Primăriei comunei Ilia, proiectul, în valoare de 80.000 de euro, finanțat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale -AFIR, include trei componente: kit fotovoltaic, baterii de stocare și sistem de climatizare.
Contractul de finanțare pentru acest proiect important a fost semnat în vara acestui an, la AFIR Timișoara, de primarul comunei Ilia, Marius Gabriel Omotă, aflat la cel de-al șaselea mandat.
Prin această investiție, administrația publică locală din comuna Ilia își dorește să devină independentă energetic, în același timp, urmărindu-se diminuarea valorii facturilor de curent electric. Dincolo de aspectele financiare, folosirea energiei solare aduce cu sine numeroase alte de beneficii.
Un astfel de sistem fotovoltaic prezintă mai multe avantaje, mai ales în contextul creșterii costurilor pentru enegie. Prin implementarea acestui proiect de instalare a panourilor fotovoltaice, Primăria comunei Ilia reușește, în primul rând, să reducă valoarea cheltuielilor la energia electrică pentru sediul său. Astfel, banii economisiți din facturile de curent electric pot fi redirecționați pentru alte proiecte de dezvoltare a comunității locale. De asemenea, o investiție de acest gen reprezintă producerea/consumarea de energie „verde”, absolută gratuită, ceea ce înseamnă și un mediu mai curat.
Costurile facturilor, mai mici cu circa 40.000 de lei pe an
Primarul comunei Ilia, Marius Gabriel Omotă, a explicat că, montarea sistemului fotovoltaic de 35,7 kW pe acoperișul sediului primăriei localității, în cadrul acestui proiect pentru care s-a reușit să se obțină finanțare, va produce 39.000 kwh anual, fapt ce va determina o economie considerabilă la bugetul local.
“Ne bucurăm că am reușit să obținem finanțare și pentru acest proiect important din punct de vedere economic. În primul rând, această investiție diminuează, în mod considerabil, cheltuielile bugetului local, afectate de consumul de energie electrică. Am estimat că reducem factura la energie cu aproximativ 40.000 de lei anual”, a precizat primarul comunei Ilia, Marius Gabriel Omotă.
Panourile fotovoltaice, amplasate pe acoperișul sediului Primăriei comunei Ilia, au fost puse în funcțiune și urmează, în viitor, să fie conectate direct la rețeaua națională de alimentare cu energie electrică.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Ilie Bolojan noul președinte PNL (PE)
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Călin Georgescu, preferatul hunedorenilor în primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Controale în patru comune din județ. Amenzi și lemn confiscat
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Tânăr de 19 ani, din Hunedoara, reținut. Ar fi condus fără permis o mașină furată și a fugit de polițiști
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la acoperișul unei case din satul Romoșel
-
Actualitatecu 3 zile in urma
E oficial! Elena Lasconi se va duela cu Călin Georgescu, în turul al doilea al prezidențialelor
-
Actualitatecu 2 zile in urma
România, în urna a doua valorică la tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal
-
Actualitatecu o zi in urma
La Lelese se muncește cu folos