Connect with us
Data: 13/05/2024
.

Actualitate

Tânărul interpret hunedorean Vlad Lință a câștigat Trofeul Festivalului – Concurs “Gelu Stan”, ediția a VI-a 2024

Publicat

pe

Tânărul interpret hunedorean de muzică populară Vlad Lință a câștigat trofeul Festivalului – Concurs „Gelu Stan”, ediția a VI-a 2024.

Festivalul Concurs „Gelu Stan” s-a desfășurat pe data de 13 martie, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara, și a reunit 16 tineri finaliști din toată țara.

Trofeul Festivalului – Concurs GELU STAN, ediția a VI-a 2024 ajunge la Hunedoara. Laureații acestei ediții sunt: Marele Premiu – Vlad Lință – jud. Hunedoara, Premiul 1 – Cornelia Orleanu – jud. Gorj, Premiul 2 – Andreea Bogdan- jud. Cluj, Premiul 3 – Narcis Căldăraș- jud. Caraș-Severin, Premiul Tinereții – Alexandra Bălăreanu -jud. Ilfov, Premiul Radio Timișoara – Bianca Crețu – jud. Sibiu. Premii speciale: Delia Bertea – jud. Suceava, Șerban Sebastian Mihai -jud. Mureș, Sorin Năstăsie- jud. Caraș-Severin”, au informat reprezentanții Centrului de Cultură și Artă Timiș.

Festivalul – Concurs „Gelu Stan”, ediția a VI-a, 2024 a fost organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, coordonat de profesor Liliana Laichici, manager. Evenimentul s-a desfășurat cu susținerea financiară a Consiliului Județean Timiș.

Sursa: Ansamblul Profesionist Banatul – Oficial. Fotografie: Jaravete Valeriu/Facebook

Vlad Lință are 18 ani, s-a născut la Vața de Jos, județul Hunedoara, și este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Absolvent al Școlii Populare de Arte Deva, clasa canto – muzică populară, a participat la mai multe concursuri şi festivaluri de folclor, obţinând diferite premii. În toamna anului trecut a lansat primul lui album discografic de folclor, intitulat „Dor cu dor”.

Advertisement

Actualitate

Un hunedorean, mai bogat cu peste 70.000 de lei, după ce a câștigat la Loto 6/49

Publicat

pe

Redactat de

Un hunedorean se numără printre câștigătorii extragerilor Loto 6/49 de duminică.

Loteria Română a anunțat ce premii s-au câștigat la tragerile Loto de duminică, 12 mai 2024. Un hunedorean a câștigat unul dintre cele șase premii puse în joc la tragerea Loto 6/49.

La tragerea Loto 6/49 de duminică, 12 mai, la categoria a II-a s-au înregistrat şase câştiguri a câte 70.780,93 lei fiecare. Biletele norocoase au fost jucate la agenţii loto din Hunedoara, Iaşi, Raducaneni, jud. Iaşi, Ludus, jud. Mureş, Tulcea şi pe amparcat.ro”, a informat Loteria Română.

Joi, 16 mai, vor avea loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc. La Loto 6/49 se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 3,20 milioane de lei (peste 643.600 de euro). La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 9,57 milioane de lei (peste 1,92 milioane de euro). La Joker, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 3,96 milioane de lei (peste 797.300 de euro), iar la categoria a II-a este în joc un report de peste 218.300 de lei (peste 43.800 de euro). La Noroc Plus se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 30.700 de lei. La Loto 5/40, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 112.400 de lei (peste 22.600 de euro), iar la categoria a II-a se înregistrează un report în valoare de peste 100.200 de lei (peste 20.100 de euro). La Super Noroc se înregistrează un report cumulat în valoare de peste 59.200 de lei (peste 11.900 de euro).

Citeste mai mult ...

Actualitate

(PE) Călin Petru Marian: Aducem tinerii acasă!

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara este, din nefericire, campion la nivel național în ceea ce privește depopularea. În căutarea unui trai mai bun, a unui loc de muncă în condiții de salarizare decentă, tinerii pleacă în alte județe din țară, mai dezvoltate, sau chiar în alte țări.

În condițiile în care mediul de afaceri nu a fost susținut real de Consiliul Județean Hunedoara, prin programe bine aplicate și fundamentate, județul Hunedoara înregistrează o scădere drastică a numărului de locuitori față de recensământul din 2011.

Călin Petru Marian, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, a gândit un program bine fundamentat pentru a-i aduce pe tineri înapoi acasă. Un program care să fie aplicat din chiar prima zi de mandat în fruntea administrației publice județene.

„Încurajăm crearea de noi locuri de muncă atractive pentru tineri prin proiectul care va integra parteneriatul dintre administrațiile publice locale, unitățile de învățământ și mediul de afaceri. Vom răspunde nevoilor reale de pe piața muncii și vom ține cont de aspirațiile tinerilor. De asemenea, dezvoltăm o platformă online destinată tuturor societăților comerciale din județul Hunedoara pentru a promova locurile de muncă neocupate și pentru a da posibilitatea ca tinerii să aplice online pentru job-uri. Sprijinim programele de formare și reconversie profesională”, sunt doar trei dintre proiectele bine fundamentate pe care Călin Petru Marian, candidat la Președinția Consiliului Județean Hunedoara.

Fost prefect al județului Hunedoara timp de aproape 4 ani, Călin Petru Marian a dovedit că ȘTIE, VREA și POATE să dezvolte județul Hunedoara!

 

Advertisement

Comandat de: Partidul Național Liberal – Filiala Hunedoara Cod de identificare atribuit de Autoritatea Electorala permanenta la desemnarea mandatarului financiar coordonator: 21240015

Citeste mai mult ...

Actualitate

“Noaptea Muzeelor” la Castelul Corvinilor: Concerte și show de video-mapping. Atmosfera, întregită de gulguțele aprinse de cercetași

Publicat

pe

Redactat de

Se anunță o seară magică, sâmbătă, la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Localnici și turiști sunt așteptați la „Noaptea Muzeelor”, dar și la „Festivalul luminii”. După lăsarea întunerciului, pe zidurile impunătorului edificiu medieval vor fi proiecţii video. Atmosfera specială va fi întregită de gulguțele aprinse de cercetași.

Spectaculosul castel medieval de la Hunedoara va putea fi vizitat gratuit, sâmbătă seară, de la ora 21:00, cu prilejul evenimentului „Noaptea Muzeelor” 2024. Casa Breslelor și Expoziția permanentă de arheologie: Pre- și Protoistoria Hunedoarei vor fi și ele deschise publicului, iar intrarea va fi gratuită de la aceeași oră.

Și la ediția din acest an a evenimentului, organizatorii au pregătit un program, din care nu vor lipsi proiecțiile video pe zidurilor monumentului medieval.

Sâmbătă, 18 mai, te așteptăm la Castelul Corvinilor, la „Noaptea Muzeelor” 2024. De la ora 21:00, aveți intrarea gratuită în incinta Muzeul Castelul Corvinilor, unde puteți vizita Castelul, Casa Breslelor și Expoziția permanentă de arheologie: Pre- și Protoistoria Hunedoarei! Am pregătit un eveniment deosebit alcătuit din: concert Ducu Bertzi și Constantin Neculae, video-mapping, prin intermediul căruia vom spune altfel povestea Corvinilor, proiectată pe faţada celui mai frumos castel din România! De atmosferă se ocupă, până spre miezul nopţii, DJ Thomann Baxx și MC Liviu! Cercetașii României – Hunedoara îţi aduc “Festivalul Luminii care va avea loc începând cu ora 16:00, în curtea exterioară a Castelului Corvinilor (Curtea Husarilor). Aici se vor desfășura activități pentru copiii de toate vârstele, iar la ora 21:00 curtea va fi luminată de gulguțele confecționate de cercetași. Te așteptăm să luminăm noaptea, împreună, pe 18 mai!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

La edițiile anterioare ale evenimentului „Noaptea Muzeelor”, mii de oameni au trecut pragul Castelul Corvinilor, iar proiecţiile video care au învăluit edificiul istoric au făcut senzaţie în rândul publicului numeros prezent.

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate