Actualitate
Tărâmul ghioceilor sălbatici, în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina. Apelul Romsilva: „Rugăm toți vizitatorii să fie responsabili cu aceste delicate plante”

Drumeții care ajung, în această perioadă, în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, au parte de o priveliște fermecătoare. Ghiocei, cât vezi cu ochii, pot fi admirați în toată splendoarea lor pe Platoul Vârtoapelor sau „Dumbrava minunată” a dacilor, cum i se mai spune acestui loc minunat. Gingașii vestitori ai primăverii oferă o priveliște încântătoare.
Covorul delicat, format din mii și mii de ghiocei, poate fi admirat de la începutul lunii martie și până în aprilie. Localnicii le spun „ghiocei bogați” sau regali, denumirea lor în latină fiind Leucojum Vernum.
Reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva fac un apel către cei care ajung în această zonă să fie responsabili cu aceste delicate plante și să nu le rupă. „Partenerii noștri de la Go Hunedoara au ajuns în Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, într-o zonă extrem de îndrăgită în această perioadă. Pentru că ne mândrim cu frumusețea locurilor pe care le avem în grijă și dorim să ne bucurăm cu toții mulți ani de acum înainte de astfel de imagini, rugăm toți vizitatorii să fie responsabili cu aceste delicate plante. Ghioceii, prin modul lor de reproducere, se dezvoltă atât prin bulbi, cât și prin semințe. Ruperea repetată a florilor și scoaterea bulbilor din sol afectează nu doar planta în sine, ci și capacitatea sa de a se reproduce. Prin urmare, haideți să fim conștienți de impactul acțiunilor noastre și să admirăm frumusețea ghioceilor în mod responsabil. O fotografie sau doar privirea îndelungată să rămână modul nostru de a ne bucura de aceste minunate flori, fără a le răni și a afecta frumusețea naturală a lor, a mediului și peisajului în care se regăsesc. Mulțumim tuturor pentru dragul de natură și responsabilitatea cu care vizitați astfel de locuri minunate!”, au scris, într-un mesaj publicat pe rețeaua de socializare, reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Sursa: Go Hunedoara. Foto: Cristian Resiga/Facebook
Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de peste 38.000 de hectare, din care peste 26.500 de hectare sunt păduri.
Parcul este situat în vestul țării, pe raza județului Hunedoara, în zona Munților Șureanu.
Actualitate
Accident pe DN7, la intrare în Deva: șofer de 76 de ani rănit în urma unei coliziuni cu un camion condus de un cetățean polonez

Poliția Municipiului Deva a fost sesizată, în data de 18 mai a.c., în jurul orei 16.00, cu privire la faptul că pe DN 7, la intrare în municipiul Deva, a avut loc un eveniment rutier.
Din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat faptul că evenimentul rutier s-a înregistrat pe sensul de mers Arad – Sibiu.
Un conducător auto de 28 de ani, de cetățenie poloneză, aflat la volanul unui autocamion prevăzut cu semiremorcă, nu ar fi respectat semnificația indicatorului „cedează trecerea” la o intersecție dirijată prin indicatoare rutiere, intrând în coliziune cu un alt autoturism, condus de un bărbat de 76 ani, din municipiul Deva.
În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea celui de-al doilea conducător auto, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Actualitate
Vot fără incidente majore în Hunedoara. Poliția investighează filmări suspecte din diaspora

Până la acest moment nu au fost înregistrate incidente deosebite în legătură cu procesul de vot.
Polițiștii au făcut însă verificări.
Polițiștii s-au sesizat cu privire la faptul că, în mediul on-line, au fost postate de către două persoane din județul Hunedoara, imagini video care par a fi realizate în cabina de votare, cu ocazia derulării procesului electoral în diaspora, imagini care ilustrează aplicarea ștampilei pe buletinul de vot.
Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea tuturor aspectelor ce contravin prevederilor legale privind fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot.
Pentru orele următoare, efectivele MAI vor continua misiunile de menținere a siguranței publice la nivelul județului Hunedoara, cu precădere în zona secțiilor de votare, pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.
Actualitate
Alegeri prezidențiale, turul 2. Până la ora 19:00, au votat peste 177.000 de hunedoreni. Prezența la urne, în judeţ – aproape 50 la sută

Au mai rămas două ore până la închiderea urnelor, prezenţa la vot la nivelul judeţului Hunedoara fiind, la ora 19:00, de 49,03 la sută.
Un număr de 177.491 de persoane, dintre cele 362.006 înscrise pe listele electorale, au votat până la ora menţionată, dintre care 155.215 pe listele permanente, iar 20.229 pe listele suplimentare. Urna mobilă a fost utilizată de 2.047 cetăţeni, conform datelor furnizate în timp real de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).
La nivel național, au ieșit la vot, până la aceeași oră, respectiv 19:00, 50,91 % dintre cei aproape 18 milioane de români cu drept de vot, adică circa 9,1 milioane de persoane.
- Actualitatecu 2 zile in urma
Accident rutier în Petroșani. Un bărbat de 49 de ani a fost rănit după ce un șofer nu a acordat prioritate
- Actualitatecu 2 zile in urma
Furt în spital. Femeie lăsată fără 5.000 de lei, telefon și acte! Hoțul, prins de polițiști
- Actualitatecu 2 zile in urma
Bărbat din Călan prins cu substanțe psihoactive asupra sa, cercetat de poliție
- Comunitatecu 3 zile in urma
Comuna Hărău, între proiecte de dezvoltare și reorganizare administrativ – teritorială
- Actualitatecu 3 zile in urma
Weekend cu mult fotbal pe stadioanele din județ
- Actualitatecu o zi in urma
Tânăr de 19 ani, reținut pentru furt dintr-un local din Deva
- Actualitatecu o zi in urma
Lupeni – Satu Mare în semifinalele barajului
- Actualitatecu 11 ore in urma
Alegeri prezidențiale, turul 2. Puțin peste 16.000 de hunedoreni au votat, până la ora 9:00