Connect with us
Data: 22/02/2025
.

Actualitate

Ţinţaşul lumii visează o mică răsplată pentru medalii

Publicat

pe

„Aş vrea şi eu un arc mai bun şi săgeţi performante”

Pompierul Daniel Călin din Aninoasa e mândru de aurul câştigat la „Mondialele” din Irlanda de Nord, dar trist că în România, „nu e recompensat decât fotbalul”

S-a visat de mic Robin Hood şi, după două decenii de muncă, a ajuns cel mai bun ţintaş al lumii.

Daniel Călin locuieşte în Aninoasa, e un pompier modest, a cărui lecţie de viaţă poate fi oricând trecută în manuale, după ce, trei ani la rând, a luat doar „aur” la „Mondiale”.

Din joacă, prin păduri. pe podiumul mondial

Advertisement

A avut şansa, după cum spune el, să stea în Aninoasa, oraşul cu cei mai buni arcaşi români. La el totul a pornit din joacă, cu un lemn din pădure, arcuit şi altul ascuţit. A tras de atunci mii de săgeţi, iar munca de 20 de ani l-a dus pe podium şi nu oriunde, ci pe prima poziţie mondială. „Bineînţeles că a pornit din joacă cu un arc de lemn din pădure, ca şi copiii. După aceea a început să îmi placă, să văd că am talent. O viaţă întreagă m-am pregătit ca să ajung cât mai sus. Aveam 12 ani când m-am jucat acasă cu un arc şi apoi am avut şansa să merg la Clubul de tir cu arcul din Aninoasa”, afirmă Daniel.

Şi clubul are o poveste frumoasă şi dacă nu ar fi fost cândva un localnic care să câştige la loto, iar întreg câştigul să-l investească la arcaşi, poate că nu vorbeam acum de aceste performanţe.

„Ţinteşte” podiumul în Los Angeles în 2014

Daniel Călin are un palmares de invidiat şi a uitat de mult timp numărul medaliilor. Acum s-a întors câştigător din cea mai grea competiţie a vieţii sale, cea din Irlanda de Nord, dar pentru că a fost favorit, s-a luptat cot la cot cu un chinez şi un indian. Până la urmă, “i-a dovedit”.

Acum Daniel e mândru de performanţa sa, dar recunoaşte că s-a luptat cu oameni mult mai antrenaţi ca el şi că răsplata nu e pe măsura rezultatelor sale. Ar vrea şi el un arc mai bun, săgeţi performante, dar ca în orice sport, în afară de fotbal, răsplata pentru performanţă nu prea există. „Costă foarte mult, dar am sprijinul inspectoratului şi asta m-a ajutat foarte mult. Săgeţile pe care le aveam erau din 2011, de la New York şi am tras cu ele 3 ani, acum s-au deteriorat, dar datorită lor am avut performanţe. Din păcate sportul în România nu prea e recompensat, doar fotbalul şi cam atât”, spune cu regret campionul mondial la tir cu arcul.

Advertisement

Arcaşul Daniel Călin e mulţumit că a urcat steagul României cel mai sus, că e pompier la Petroşani, că stă în oraşul aproape falimentar Aninoasa şi ţinteşte spre cel mai înalt podium de la Los Angeles din 2014. Este favoritul concursului de acolo şi promite că o să îşi apere medaliile.

Advertisement

Actualitate

ACTUALIZARE| Băiat de 15 ani, din Vulcan, dat dispărut. Găsit într-o zonă împădurită, la circa trei kilometri de casă

Publicat

pe

Redactat de

ACTUALIZARE: Băiatul de 15 ani, din municipiul Vulcan, dat dispărut de familie sâmbătă, a fost găsit într-o zonă împădurită, greu accesibilă, situată la o distanță de aproximativ trei kilometri de casă.

“Potrivit primelor verificări, acesta ar fi ieșit în cursul zilei de azi la plimbare, s-ar fi speriat de un animal sălbatic, s-a rătăcit și nu ar mai fi știut drumul înapoi spre casă”, a informat, sâmbătă seară, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Căutat de zeci de forțe și voluntari

Băiatul a fost căutat de zeci de forțe. La acțiunile de căutare, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai ISU Hunedoara, Salvamont, IJJ Hunedoara, cărora li s-au alăturat și circa 40 de voluntari.

Pe perioada dispariției, acesta nu a fost victima niciunei infracțiuni. Având în vedere temperaturile scăzute, a fost solicitat un echipaj medical, fiindu-i acordate îngrijiri la domiciliu de către personalul autorizat”, au mai transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Advertisement

Știrea inițială

Un băiat, în vârstă de 15 ani, din municipiul Vulcan, este căutat de familie și polițiști, după a plecat de acasă, în cursul zilei de azi, în jurul orei 11:00, și nu a revenit până în prezent.

Minorul are următoarele semnalmente: înălțime 1,65 metri, greutate 60 kg, păr șaten, ten închis și ochi căprui. La momentul plecării, acesta purta o geacă în culorile alb-negru, pantaloni negri cu dungi de culoare roșie și pantofi negri.

Persoanele care dețin informații despre locul în care s-ar putea afla minorul sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Polițiștii continuă căutările și fac apel către cetățeni, pentru a furniza orice informație care ar putea conduce la găsirea minorului dispărut.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii hunedoreni se întorc la cursuri, de luni. Următoarea vacanță, în aprilie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii din județul Hunedoara se vor întoarce de luni, la cursuri, după o săptămână de vacanță.

Fiecare Inspectorat Școlar a decis perioada în care elevii vor avea vacanța de schi, pentru județul Hunedoara aceasta fiind programată în perioada 17 -21 februarie 2025.

În aceeași perioadă, în vacanță sunt și elevii din București și județele Ilfov, Bihor, Sălaj, Cluj, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Călărași, Ialomița, Vrancea, Brăila și Vaslui.

Între 24 și 28 februarie, vor intra în vacanță elevii din județele Satu Mare, Maramureș, Arad, Dolj, Alba, Sibiu, Mureș, Suceava, Harghita, Brașov, Covasna, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Galați, Tulcea și Constanța.

Următoarea vacanță de care se vor bucura copiii este cea de primăvară sau de Paște, programată în perioada 18 aprilie – 27 aprilie.

Advertisement

Vacanța de vară începe pe 21 iunie.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Clădirea Tribunalului Hunedoara și a Judecătoriei Deva va fi dată în folosință în cursul acestui an

Publicat

pe

Redactat de

Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva vor reveni în sediul din centrul istoric al municipiului reședință de județ. Clădirea, veche de peste un secol, din imediata vecinătate a Palatului Magna Curia, a fost reabilitată și, în acest an, urmează să fie dată în folosință.

Lucrările, începute în urmă cu aproximativ patru ani

Lucrările de reabilitare a sediului vechi al Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva – o clădire monument istoric inclusă în zona de protecție a Ansamblului urban Bulevardul 1 Decembrie 1918 Deva, au fost demarate în urmă cu aproximativ patru ani. În vara lui 2021, ambele instanțe au fost mutate într-un imobil situat pe Calea Zarandului, nr. 73 (fosta Strada Dorobanţilor, nr. 34), din municipiu, unde își desfășoară activitatea și în momentul de față.

Sediul vechi în care își desfășurau activitatea Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva a fost cuprins în programul național de consolidare a infrastructurii din municipiile de județ. Lucrările la clădirea tribunalului au fost începute în anul 2021, iar în cursul acestui an urmează să fie dată în folosință, după ce termenul de finalizare al lucrărilor rămase de executat, inclusiv dotarea cu mobilier nou a fost prelungit până la 14.06.2025”, se arată în sinteza Raportului privind activitatea Curții de Apel Alba- Iulia, căreia îi sunt arondate instanțele din județul Hunedoara.

Clădirea Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva a fost construită în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, pe care îl mai păstrează şi în prezent. Imobilul a fost construit ca sediu de instanţă judecatorească, funcţionând cu această destinaţie până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administrarea Ministerului Justiției – Tribunalul Hunedoara.

Advertisement

 

 

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate