Connect with us
Data: 14/05/2024
.

Actualitate

UNIVERSITARIA SIMPRO 2018 Simpozion internațional la Universitatea din Petroșani

Publicat

pe

Universitatea din Petroșani a fost la finele săptămânii trecute gazda unui simpozion științific internațional. Peste 200 de lucrări științifice și zeci de participanți din toate colțurile lumii au participat la evenimentul intitular UNIVERSITARIA SIMPRO 2018, organizat la Universitatea din Petroșani.

„Provocări și oportunități pentru dezvoltarea durabilă, prin calitate și inovare în inginerie și managementul cercetării” a fost tema din acest an a Simpozionului Internațional Multidisciplinar UNIVERSITARIA SIMPRO 2018, găzduit de Universitatea din Petroșani. Organizatorii acestui eveniment internațional au fost Universitatea din Petroșani și Institutul Insemex. Instituția de învățământ superior din Valea Jiului și INSEMEX organizează simpozionul internațional Multidisciplinar UNIVERSITARIA SIMPRO 2018. Este o manifestare ştiinţifică devenită tradițională, ajungând în acest an la cea de-a VIII-a ediție, sub auspiciile Academiei Oamenilor de Știință din România, ale Academiei de Științe Tehnice din România și ale Asociației Generale a Inginerilor din România.

Deschiderea oficială a simpozionului a avut loc vinerea trecută, iar ziua de sâmbătă a continuat cu prezentarea în plen a unor lucrări științifice. Peste 20 de autori străini și peste 50 din țară de la Universitatea „Gheorghe Asachi” Iaşi, INCDPM „Alexandru Darabont” Bucureşti, „Universitatea Politehnica” Bucureşti, Universitatea „Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea din Craiova, Academia de Studii Economice Bucureşti, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea Româno-Germană din Sibiu și altele au participat la eveniment.

 

 Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani

„Ca de fiecare dată ne bucurăm că numărul lucrărilor și al participanților la acest simpozion crește de la o ediție la alta. Acest element arată importanța cercetării științifice în sistemul universitar și nu numai. Universitățile au ca obiectiv creșterea calității, angajabilității și a durabilității acivității lor. De aceea, este foarte important ca în tentința de a atinge aceste obiective, cercetarea științifică joacă, poate, cel mai important rol. Trebuie să dezvoltăm, la studenții noștri de la licență, dar mai ales la cei de la masterat și doctorat, capacitatea de a gândi liber, de a se exprima în termeni științifici. Creativitatea lor care este esențială atunci când este vorba despre angajabilitate. Angajatorii noștri sunt cei care apreciază, poate, mai puțin cunoștințele dobândite pe parcursul anilor de școală, dar apreciază creativitatea, seriozitatea și onestitatea. Aceste caractere, noi le formăm împreună cu transmiterea de cunoștințe de specialitate și aceste elemente sunt definitorii pentru o universitate. De asemenea, rezultatele cercetărilor științifice căutăm să le regăsim în cursurile pe care le îmbunătățim an de an. Este deosebit de important ca evoluția activității didactice să se bazeze pe activitatea desfășurată la ora actuală pe cercetare. Nu trebuie să neglijăm, și nici nu o facem, parteneriatele cu universitățile din țară și din străinătate, cu intitutele de cercetare și științifice, iar aici avem cel mai bun exemplu, respectiv Institutul Național Insemex Petroșani, fără de care activitatea de cercetare și cea didactică nu s-ar desfășura într-un mod coerent și într-un sistem în care să promovăm știința, cultura și tehnica. Acest simpozion este încă un exemplu de ceea ce o universitate trebuie să urmeze în activitatea sa pentru a rămâne la nivelul care se impune pe plan național și internațional. Vă mulțumesc tuturor pentru participare și sunt convins că toți vom avea de învățat, așa cum învățăm de la studenți, chiar dacă avem impresia că numai dumnealor învață de la noi și vom fi, după acest simpozion, mai bogați în suflet și minte. Mult succes tuturor.”

Mircea Flaviu Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara

„Cuvintele cheie din tema acestui simpozion sunt dezvoltare durabilă. Acesta este un scop în sine a întregii activități menite să crească nu doar calitatea învățământului, cât și a aspectului educațional. Simpozionul se desfășoară în anul în care Universitatea din Petroșani împlinește 70 de ani de la înființare. Avem onoarea să fim parte a acestui eveniment excepțional, cu participare internațională. Cele două instituții partenere, universitatea și Institutul Insemex, sunt două exemple de dezvoltare durabilă și sunt unul din punctele de plecare a dezvoltării acestei zone. O comunitate se poate dezvolta prin educație de calitate, la care se adaugă o permanentă preocupare pentru cercetare și inovare. Regiunea carboniferă aVăii Jiului a avut și are în continuare această șansă de a-și construi un viitor solid, cu ajutorul universității, o școală de învățămant superior care privește spre viitor. Le doresc tuturor succes în prezentarea lucrărilor. Acest eveniment reprezintă o oportunitate importantă pentru gazde, de a iniția parteneriare noi și de a le consolida pe cele vechi. Este o șansă pentru noi toți de a beneficia în urma expertizei de care dați dovadă toți cei prezenți aici în sală. Vă mulțumesc pentru invitație și pentru oportunitatea de a fi aici și vă asigur de tot sprijinul CJ, prin tot ceea ce înseamnă proiect pentru educație.”

Advertisement

Peste 200 de lucrări științifice și zeci de participanți din toate colțurile lumii au participat la simpozion, iar cele mai bune 100 de lucrări vor fi publicate într-o revistă de specialitate.

Advertisement

Actualitate

Anunț Public SC SOLAROPS SRL

Publicat

pe

Redactat de

SC SOLAROPS SRL, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centrală electrică fotovoltaică, branșamente utilități și organizare executare lucrări” propus a fi amplasat în județul Arad, loc. Lipova, categorie de folosință livadă în extravilan, CF 306274 Lipova.
Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureș, FN, jud. Arad și la sediul titularului/reprezentantului din orașul Timișoara, str. Brașov, nr. 6, ap. 4/1-2. jud. Timiș, în zilele de luni-vineri, între orele 8-14.
Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureșului, FN, jud. Arad.
Citeste mai mult ...

Actualitate

„Și eu pot să muncesc” – eveniment dedicat persoanelor cu dizabilități, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Peste 250 de persoane au participat la evenimentul „Și eu pot să muncesc!”, organizat astăzi, de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara.

Sursa: AJOFM Hunedoara

Manifestarea, dedicată persoanelor cu dizabilități, s-a desfășurat la Sala „Spiru Haret” a IȘJ Hunedoara, în prezența secretarului de stat Rareș-Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), a secretarului de stat Lucian Rus, din cadrul Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, alături de directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Georgeta Angelica Tomuța, Maria Ștefănie, inspector școlar general la IȘJ Hunedoara, Gianina Ianc, director general la DGASPC Hunedoara, prefectul județului Hunedoara, Doris Visirin, subprefecții Lörincz Széll și Constantin Fulga, vicepreședintele CJ Hunedoara Ion Bădin, Elena Bârlea, director executiv la Casa de Pensii, Alex Jurja, directorul DAS Deva și alți invitați. La eveniment au luat parte și trei angajatori care și-au anunțat intenția de a angaja persoane cu dizabilități.

“O zi încărcată de emoție! Ne bucurăm că trei angajatori prezenți în sală au anunțat intenția de a angaja persoane cu dizabilități! Mulțumim oficialități, reprezentanți ai ministerelor, Instituția Prefectului, Consiliul Județean, Primăria Deva, Casa de Pensii! Mulùumim partenerilor noștri Inspectoratul Școlar Județean și DGASPC Hunedoara! Mulțumim reprezentanților Episcopiei Deva, Asociației Handicapaților Neuromotori, angajatorilor și tuturor participanților!”, au transmis reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

18 mai – zi de curățenie pe Via Transilvanica, “drumul care unește”

Publicat

pe

Redactat de

Sâmbătă va fi zi de curățenie generală pe Via Transilvanica – drumul care străbate 10 județe, printre care și Hunedoara. Asociația Tășuleasa Social face apel la mobilizare pentru cei care doresc să se implice.

“Pe 18 mai, pregătim sezonul cald de drumeții cu o zi de mobilizare generală în care școlile de pe Via Transilvanica, părinții adoptivi de km, ONG-uri, grupuri de prieteni, familii, drumeți, primării vor merge pe traseu să desfășoare curățenia de primăvară! Această activitate anuală de mentenanță este foarte importantă pentru toți cei care fac din Via Transilvanica acel traseu curat, îngrijit unde marcajele sunt verificate, bornele curățate și pe care nu ai voie să te rătăcești. Facem un apel și vă invităm pe toți cei care doriți să vă implicați oriunde pe cei 1.400km de traseul. Vă puteți înscrie cu nume, prenume și număr de telefon la adresa voluntar@tasuleasasocial.ro sau prin mesaj direct, iar noi vă vom contacta pentru direcționare și alte detalii. Termen limită de înscriere: 15 mai! Activitatea este parte din proiectul Ziua Bună pe Via Transilvanica, proiect desfășurat de Tășuleasa Social și susținut de Coca-Cola HBC România”, au transmis reprezentanții Asociației „Tășuleasa Social”.

Via Transilvanica este primul traseu de lungă distantă din România, este „drumul care unește” Putna de Drobeta-Turnu Severin și dezvăluie 2.000 de ani de istorie a Transilvaniei.

În județul Hunedoara, drumul trece pe la cetăţile dacice, prin Ţara Haţegului şi Retezat, pe o distanţă de aproape 150 de kilometri.

Foto: Mihai Colfescu

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Anunț Public SC SOLAROPS SRL

SC SOLAROPS SRL, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire centrală electrică fotovoltaică, branșamente utilități și organizare executare lucrări” propus a fi amplasat în județul Arad, loc. Lipova, categorie de folosință livadă în extravilan, CF 306274 Lipova.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureș, FN, jud. Arad și la sediul titularului/reprezentantului din orașul Timișoara, str. Brașov, nr. 6, ap. 4/1-2. jud. Timiș, în zilele de luni-vineri, între orele 8-14.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Arad din Arad, str. Splaiul Mureșului, FN, jud. Arad.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate