Actualitate
Uricani se transformă în stațiune turistică cu ajutorul fondurilor europene
Uricani, un oraș din România, a depus eforturi susținute pentru a deveni o stațiune turistică de succes. Principalul obiectiv al acestei transformări este accesarea fondurilor europene destinate exclusiv stațiunilor turistice.
Având statutul de stațiune turistică de doi ani, Uricani se pregătește acum să valorifice aceste fonduri. Orașul a pregătit deja indicatorii tehnico-economici necesari pentru o stațiune turistică și a demarat un proiect ambițios – construcția unui parc acvatic cu un cost estimat de aproximativ 11 milioane de euro.
”Am lucrat foarte mult pentru ca Uricaniul să devină stațiune turistică. Principalul obiectiv este acela de a beneficia de anumite fonduri europene care se adresează doar stațiunilor turistice. Suntem stațiune turistică de doi ani de zile și deja avem pregătiți indicatorii tehnico-economici specifici pentru o stațiune turistică. Avem un proiect major în acest sens și am trecut la realizarea unei documentații pentru un aquaparc. Valoarea acestui proiect este de aproximativ 11 milioane de euro. Ne dorim ca acestă infrastructură turistică să poată veni în continuarea infrastrcturii turistice din Valea Jiului. Vorbim despre Straja care are o stațiune turistică bazată pe schi, mai avem Vulcanul și Petroșaniul, iar la Petrila vorbim despre proiectul Planeta Petrila”, a declarat Dănuț Buhăescu primarul orașului Uricani.
Această inițiativă strategică face parte din contribuția Uricaniului la dezvoltarea generală a turismului în regiunea Valea Jiului. De remarcat faptul că Valea Jiului include mai multe orașe și localități cu potențial turistic, cum ar fi Straja, cunoscută pentru stațiunea sa de schi, Vulcan, Petroșani și proiectul captivant Planeta Petrila. Obiectivul Uricaniului este să completeze ceea ce lipsește în celelalte localități din Valea Jiului.
În faza inițială, Uricani a înaintat un studiu de fezabilitate experților de la ADR Vest (Agenția de Dezvoltare Regională Vest), așteptând cu nerăbdare contribuția lor pentru îmbunătățirea studiului. Ulterior, vor trece la faza de proiect tehnic. Uricani este responsabil pentru 30-40% din finanțarea proiectului și, pentru a îndeplini această cerință, au găsit un partener în Consiliul Județean Hunedoara.
S-a ajuns la un acord semnificativ, în cadrul căruia Uricaniul va suporta costurile documentației, inclusiv studiul de prefezabilitate, proiectul tehnic, planul de management, precum și obținerea autorizațiilor și aprobărilor necesare. Cele trei milioane de euro rămase vor fi angajate odată ce vor primi feedbackul asupra studiului de fezabilitate.
”Proiectul nostru face parte din proiectul de dezvoltare integrată a turismului din Valea Jiului și vine să complecteze ceea ce celelalte orașe ale Văii nu au. Am predat în primă fază un studiu de fezabilitate specialiștilor de la ADR Vest și așteptăm să vedem cu ce vor veni ei în completarea studiului, iar în perioada următoare vom da drumul și proiectului tehnic. Contribuția este de 30-40% iar în acest sens va trebuie să găsim un partener, pe care l-am și găsit și se numește Consiliul Județean Hunedoara care a dorit să ne fie partener. În acest sens am avut o înțelegere și anume partea de documentație o vom suporta noi, studiu de prefezabilitate, proiectul tehnic, planul de management, avize și acorduri. La partea cealaltă care este de trei milioane de euro, acest lucru materializându-se după ce vom primi răspunsul în legătură cu studiul de fezabilitate. știindu-se faptul că orașul Uricani a rămas în anii 2000 fără nicio unitate de exploatare a cărbunelui, Consiliul Județean Hunedoara a înțeles necesitatea acestui proiect”, a mai subliniat sursa citată.
Acest proiect ambițios este o dovadă a rezilienței orașului Uricani în fața provocărilor economice, în special a declinului mineritului de cărbune din anii 2000. Consiliul Județean Hunedoara recunoaște importanța vitală a acestui proiect, nu doar pentru Uricani, ci și pentru întreaga regiune. Uricani se determină să valorifice potențialul turistic și să devină o destinație care atrage vizitatori din apropiere și din departare.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
FOTO -VIDEO| Accident grav pe drumul care leagă Hunedoara de Călan. Cinci persoane rănite, după o coliziune între două mașini
Cinci persoane au suferit leziuni în urma unui accident rutier, produs vineri după-amiază, pe Drumul Județean 687, între Hunedoara de Călan. Două autoturisme au fost implicate în coliziune.
Mai multe echipaje de salvare au intervenit la fața locului. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, victimele, patru bărbați și o femeie, au fost transportate de urgență la Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara.
„Accident grav pe drumul care leagă Hunedoara de Călan – cinci victime, toate trebuie transportate la spital. Accidentul s-a produs între două autoturisme. Într-un autoturism se aflau patru persoane, iar în celălalt o persoană- conducătorul auto”, au informat reprezentanții ISU Hunedoara.
„Toate cele cinci victime au fost transportate de către ambulanțele SMURD și ale SAJ la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Hunedoara. Două dintre ele au fost descarcerate, celelalte trei au suferit răni serioase și au fost transportate la unitatea spitalicească”, au mai transmis reprezentanții ISU Hunedoara.
Din cauza accidentului, circulația rutieră pe DJ 687, între Hunedoara și Călan, a fost îngreunată.
Al doilea accident în decurs de o oră
Aproape în aceeași oră, pe același drum, DJ 687, la aproximativ doi kilometri de locul unde s-a produs accidentul, a mai avut loc un alt eveniment rutier, în care au fost implicate alte două autoturisme, fără victime.
Sursa foto -video: ISU Hunedoara
Actualitate
Doi pompieri hunedoreni, campioni naționali la fotbal – tenis
Doi pompieri hunedoreni au reușit să ocupe, pentru al doilea an consecutiv, locul 1 la etapa finală a Cupei Asociației Sportive a Pompierilor din România (ASPR) la fotbal -tenis.
„Când pui la un loc multă pregătire fizică, pasiune și ambiție cât cuprinde, rezultatele vor fi întotdeauna extraordinare! Colegii noștri, plt. adj. Oliver Spaniol și plt. Corneliu Apostol, sunt campionii naționali la fotbal – tenis. Finala Cupei ASPR la fotbal – tenis s-a desfășurat în județul Dolj, la Craiova, iar pompierii hunedoreni s-au impus decisiv și au reușit să ocupe pentru al doilea an consecutiv locul 1 și să aducă trofeul acasă, la Deva. Mii de felicitări, băieți! Determinarea și eforturile voastre sunt de admirat!”, au transmis reprezentanții ISU Hunedoara.
Finala Cupei ASPR la fotbal – tenis s-a desfășurat în perioada 18 -20 septembrie, în municipiul Craiova. Competiția, una reprezentativă la nivel național organizată de Ministerul Afacerilor Interne, a reunit cei mai buni sportivi din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
Sursa foto: ISU Hunedoara
Actualitate
Cinci posturi de personal contractual, din sursă externă, scoase la concurs de IPJ Hunedoara
Inspectoratul Poliție Județean (IPJ) Hunedoara aduce la cunoștință tuturor celor interesați că, în perioada imediat următoare, sunt așteptați candidații pentru înscrierea la susținerea probelor de concurs în ceea ce privește ocuparea unui număr de cinci posturi de personal contractual din sursă externă.
IPJ Hunedoara a scos la concurs cinci posturi de personal contractual, prin încadrare directă, din sursă externă.
Posturile scoase la concurs vizează următoarele specialități:
2 posturi de referent;
1 post muncitor calificat (instalator);
1 post muncitor calificat (mecanic auto);
1 post îngrijitor
Anunțurile sunt postate pe site-ul: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/index ori pe site-ul instituțional: https://hd.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs
Termenul limită pentru inscriere și depunerea dosarelor, este până la data de 27 septembrie 2024 inclusiv.
Dosarele de candidat se depun la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara situat în municipiul Deva, strada Mihai Eminescu, nr. 130, județul Hunedoara, până la data de 27 septembrie 2024.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Lucrări de reparații în zona Coșevița
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Microbuz cu șapte persoane, implicat într-un accident rutier, la Merișor. A fost activat Planul Roșu de Intervenție
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Sensei Mircea Popa deschide un nou an de pregătire pentru tinerii karateka: oportunități pentru sportivii dedicați
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Acțiune amplă a Poliției Economice Hunedoara: Sancțiuni de 146.000 lei și confiscări în valoare de 12.257 lei în comerțul cu legume-fructe
-
Actualitatecu o zi in urma
“Let’s Do It, Romania!”: Voluntari din întreg județul sunt așteptați, sâmbătă, la „Ziua de Curățenie Națională”
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Ploaie de goluri în Liga 5
-
Stiri nationalecu 2 zile in urma
VIDEO| Guvern: 5.000 de lei pentru elevii cu 10 la Bacalaureat; 2.000 de lei pentru media 10 la Evaluarea naţională
-
Actualitatecu 3 zile in urma
BURSE ȘCOLARE 2024 – 2025. Modificări privind bursele sociale. Câte tipuri de burse pot primi elevii și pe ce criterii se acordă acestea