Connect with us
Data: 01/04/2025
.

Actualitate

Verificările la stațiile GPL, încheiate. Ce deficiențe au fost constatate

Publicat

pe

Verificările la stațiile GPL, încheiate. Ce deficiențe au fost constatate.

În județul Hunedoara, au fost desfășurate acțiuni de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează și comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate, inclusiv GPL.

Ca urmare a deficiențelor, s-au impus 642 de măsuri, inclusiv retragerea autorizațiilor, suspendarea activității operatorilor economici, închiderea activității acestora și remedierea deficiențelor.

 Raportul final al acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) pe raza administrativă a județului Hunedoara
Marian Călin Petru, prefectul județului Hunedoara, a susținut astăzi o conferință de presă având ca tematică rezultatele obținute în urma acțiunilor de control la instituțiile publice și operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) pe raza administrativă a județului Hunedoara.
”La nivelul județului Hunedoara au fost identificate un număr de 75 stații de distribuție și comercializare a carburanților, inclusiv GPL. În urma activităților de control, s-a constatat că 3 obiective au fost închise și dezafectate, iar 3 aveau activitatea temporar suspendată prin decizie proprie.
Situația stațiilor funcționale de distribuție și comercializare a carburanților, inclusiv GPL se prezintă astfel:
– stații PECO: 33;
– stații mixte: 29;
– stații GPL:10.
Din punct de vedere al comercializării buteliilor cu GPL, la nivelul județului Hunedoara au fost identificați 63 operatori economici, clasificați după forma de constituire astfel:
-27 Stații PECO ce comercializează și butelii cu GPL;
– 36 alți Operatori Economici ce comercializează și butelii cu GPL”, informează Prefectura Hunedoara.
Activitățile de control s-au desfășurat atât la sediul/punctele de lucru ale operatorilor economici cât și în trafic în cazul autovehiculelor destinate transportului carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora inclusiv gaze petroliere lichefiate (GPL).
Pe timpul controalelor s-a urmărit verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind depozitarea, transportul, distrirea, utilizarea și comercializarea carburanților, lubrifianților și produselor derivate ale acestora inclusiv gaze petroliere lichefiate (GPL).
În perioada de referință, pe timpul activităților de control au fost constatate 630 deficiențe, fiind aplicate 588 sancțiuni contravenționale (198 amenzi în cuantum de 1.175.000 lei și 390 avertismente).
Care au fost principalele deficiențe constatate
Principalele deficiențe constatate pe timpul activităților de control:
▪️ Neasigurarea personalului de deservire autorizat;
▪️Neobținerea certificatului de examinare „in situ” pentru instalațiile SKID GPL;
▪️Neasigurarea condițiilor necesare pentru ca fiecare lucrător să primescă o instruire suficientă și adecvată în domeniul securității și sănătății în muncă;
▪️Neactualizarea Planului de prevenire a poluărilor accidentale;
▪️Nerespectarea perioadelor de conducere și de odihnă ale conducătorilor auto;
▪️Utilizarea la efectuarea transportului rutier a autovehiculelor care prezintă defecțiuni tehnice;
▪️Utilizarea la efectuarea transportului rutier a unui autovehicul care nu deține licența de transport conform reglementărilor în vigoare;
▪️Exploatarea necorespunzătoare a instalației electrice în condiții ce pot genera suprasarcină/supraîncălzire pe circut și inițierea unui incendiu sau degajare de fum;
▪️Dotarea insuficientă a obiectivelor cu mijloace de primă intervenție (stingătoare portabile și/sau transportabile) și sau exploatarea necorespunzătoare a acestora;
▪️Lipsa autorizației de securitate la incendiu sau pierderea acesteia precum și nerespectarea condițiilor care au stat la baza emiterii acestora;
▪️ Nefixarea pe sol a rastelelor de butelii în vederea prevenirii răsturnării acestora.
”Totodată, ca urmare a deficiențelor constatate pe timpul controlului, au fost dispuse 642 măsuri după cum urmează:
???? 3 măsuri de retragere a autorizațiilor/avizelor/documentelor de funcționare/ comercializare/transport;
???? 3 măsuri de suspendare a activității operatorilor economici;
???? 6 măsuri de închiderea activității operatorilor economici;
???? 392 măsuri de remediere a Deficiențelor/Disfuncționalităților/Neregulilor constatate;
???? 238 alte măsuri”, arată Instituția Prefectului.
Acțiunile de control s-au desfășurat până la data de 31.10.2023. Aceste acțiuni au fost conduse de prefectul județului și au implicat mai multe instituții, precum ISCIR, CN-CCIR, ARR, GNM, ISCTR, APM, ANAF, AVR, ITM, IGSU și IGPR.

Actualitate

4,55 la sută – rata şomajului în județul Hunedoara, la sfârșitul lunii februarie

Publicat

pe

Redactat de

 

 

Rata șomajului în județul Hunedoara a fost calculată, la sfârșitul lunii februarie 2025, la o valoare de 4,55 la sută. În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara erau înregistrați 6.964 de șomeri, dintre care 3.884 femei.

“Din totalul de 6.964 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Hunedoara, 1.961 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 5.003 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență, 2.207 șomeri provin din mediul rural și 4.757 sunt din mediul urban”, a informat AJOFM Hunedoara.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Advertisement

Grupa de vârstă

Stoc la finele lunii

Total

6.964

< 25 ani

Advertisement

662

între 25-29

493

între 30-39

1.240

Advertisement

între 40-49

1.691

între 50-55

1.442

peste 55 ani

Advertisement

1.436

Sursa: AJOFM Hunedoara

 

Șomerii cu studii gimnaziale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara 26 %, urmat de cei cu studii liceale 25 %, iar 23 % sunt șomeri fără studii și cu nivel de studii primare. Șomerii care au absolvit învățământul profesional sau școli de arte și meserii reprezintă 15 % din totalul șomerilor înregistrați, cei cu studii superioare sunt 9 %, iar cei cu învățământ postliceal sunt 2 %.

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 247 persoane foarte greu ocupabile, 1.492 greu ocupabile, 4.805 mediu ocupabile, iar 420 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a mai informat AJOFM Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Platformele subterane pentru colectarea deșeurilor din Deva, igienizate

Publicat

pe

Redactat de

 

La Deva, a început o acțiune de igienizare a platformelor plurifamiliare hidraulice îngropate din municipiu. Un număr de 11 astfel de platforme de colectare a gunoiului din oraș au fost deja curățate. Cetățenii sunt rugați să nu parcheze în zona acestor platforme pentru a facilita ridicarea deșeurilor menajere de către operatorul de salubritate.

“Procesul de igienizare a inclus mai multe etape esențiale, printre care: curățarea și dezinfectarea interiorului platformei și a containerelor de colectare, pentru a elimina resturile de deșeuri și a preveni mirosurile neplăcute, verificarea și asigurarea unei bune funcționări a sistemului hidraulic, esențial pentru operarea corectă a platformei, curățarea zonei din jurul platformei pentru a asigura un spațiu igienic și sigur pentru utilizatori, golirea de apă a acestora și vidanjarea lor. Acest demers face parte dintr-o acțiune continuă a administrației publice locale de a îmbunătăți serviciile de salubrizare”, au transmis într-un comunicat reprezentanții Primăriei Deva.

Sursa foto: Primăria Deva

Reprezentanții municipalității devene arată că platformele utilizate pentru colectarea deșeurilor menajere trebuie să fie menținute într-o stare optimă de funcționare și curățenie pentru a preveni poluarea și a facilita gestionarea eficientă a deșeurilor. “Toate cele 11 platforme se vor preda operatorului SC Supercom SA. Platformele sunt dotate cu containere de plastic de diferite culori, pentru reciclarea corectă a materialelor (plastic-metal, hârtie-carton). Astfel, nu doar că se asigură un sistem de colectare mai eficient, dar și încurajează cetățenii să respecte normele de reciclare și să contribuie activ la protejarea mediului înconjurător”, au mai transmis cei de la Primăria Deva.

Locațiile platformelor igienizate și predate:

  1. Aleea Teilor (Maxxa)
  2. Strada Liliacului
  3. Aleea Viitorului
  4. Bulevardul Mihail Kogălniceanu
  5. Strada Duiliu Zamfirescu
  6. Aleea Păcii
  7. Aleea Muncii (Bl. AB18)
  8. Aleea Armatei
  9. Strada Ciclovina
  10. Aleea Romanilor (Bulevardul Nicolae Bălcescu)
  11. Aleea Independenței
Citeste mai mult ...

Actualitate

Vaporașele de la Șoimuș revin curând pe râul Mureș. Plimbările de agrement ar putea fi reluate înainte de sărbătorile pascale

Publicat

pe

Redactat de

 

 

Vaporașele de la Șoimuș revin curând pe râul Mureș. Plimbările de agrement ar putea fi reluate înainte de sărbătorile pascale, mai exact din data de 15 aprilie 2025, dacă vremea va permite. Cele două ambarcațiuni – „Stelar 1” și fratele lui mai mare, „Stelar 2”, vor fi lansate din nou pe apă, pregătite de noi aventuri.

“Începem numărătoarea inversă – 15 aprilie ne prinde pe apă! Vaporașele sunt pregătite, natura își reintră în drepturi, iar noi abia așteptăm să-ți oferim o experiență de neuitat! Hai cu noi pe Mureș, într-o plimbare relaxantă și plină de peisaje superbe!”, au anunțat cei de la Vaporaș Șoimuș pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare.

Foto: Vaporaș Șoimuș/Facebook

Turiștii și localnicii care vor ajunge la Vaporaș Șoimuș se vor putea bucura, și în acest an, pe lângă plimbările de poveste pe râul Mureș, de spațiile de recreere din zona punctului de îmbarcare, unde vor putea savura delicioase produse tradiționale, plăcinte și alte bunătăți, dar vor fi întâmpinați și cu noutăți. Administrația publică locală intenționează să mai amenajeze un punct de atracție în zonă, pe lângă spațiile de recreere care se află deja. „Ne dorim să reluăm activitatea la Vaporaș Șoimuș din data de 15 aprilie, dacă vremea ne permite. Am zis că deschidem mai repede. Pe lângă terasele și spațiile de recreere existente, suntem în discuții să mai montăm și o pistă de tubing”, a declarat, pentru „Servus Hunedoara”, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie.

Plimbări de poveste, oferite din 2022

Advertisement

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări pe râul Mureș. Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Pe pagina de pe rețeaua de socializare Vaporaș Șoimuș, pot afla informații toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate