Connect with us
Data: 10/07/2024
.

Actualitate

VIDEO| Florin Oancea și-a recunoscut înfrângerea: „Devenii au hotărât și trebuie să-i respectăm pe deveni!”

Publicat

pe

După închiderea urnelor, duminică, aproape de miezul nopții, pe măsură ce veneau rezultatele de la numărătoarea voturilor, și s-a constatat că liberalii au pierdut alegerile în reședința de județ, atmosfera de la sediul PNL Deva a fost una de tristețe.

Primarul municipiului Deva, Florin -Nicolae Oancea, și-a recunoscut înfrângerea în fața contracandidatului Lucian Rus. Acesta le-a mulțumit colegilor săi liberali pentru tot efortul depus în campania electorală pentru alegerile locale din acest an, despre care a spus că a fost „cea mai murdară campanie de la Revoluție”.

„Este adevărat, am pierdut aceste alegerile. Îl felicit pe Lucian Rus pentru că s-a luptat și a câștigat. Îi doresc succes în noul mandat. Am să-mi duc acest mandat la bun sfârșit până în luna octombrie, după care voi preda ștafeta. A fost o campanie dură, din punctul meu de vedere, cea mai murdară campanie de la Revoluție. Toate atacurile au fost concentrate înspre mine. Mi-am asumat, am dus cum am putut această luptă împreună cu colegii din PNL. Devenii sunt cei care au întotdeauna dreptate. Dacă devenii au considerat că este nevoie de o schimbare, eu le respect punctul de vedere. Eu le-am cerut devenilor stabilitate și continuitate, devenii, prin vot, s-au manifestat pentru schimbare. Repet, întotdeauna, devenii și cetățenii au dreptate. Am sufletul împăcat că, în cei șapte ani de primar, mi-am făcut datoria pentru acest oraș și pentru deveni. Am cunoștința împăcată și, în luna octombrie, când mi se încheie acest mandat, o să mă ocup de cu totul altceva decât administrația publică locală. Am dat tot ce am avut mai bun din mine cât am putut de mult și tocmai din acest punct de vedere am sufletul împăcat. Cel care vine după mine, Lucian Rus, trebuie să continue, dacă dorește, proiectele pe care le avem de implementat, pentru care avem obținute fonduri europene și guvernamentale și, bineînțeles, să vină cu viziunea dânsului de dezvoltare a acestui, cum spun eu, minunat municipiu -Deva”, a declarat, la scurt timp de la anunțarea primelor rezultate, Florin Oancea.

La rândul său, Traian Berbeceanu, administratorul public al municipiului Deva, a declarat că: „Înfrângerea este amară, asta este. Suntem foarte triști, ne-am fi dorit să continuăm, dar, așa cum a spus și domnul primar, devenii au hotărât că vor o schimbare. Le mulțumim devenilor care au fost la vot și celor care ne-au votat și celor care nu ne-au votat. Ca și Florin, chiar îl felicit, cu toată sinceritatea, pe Lucian Rus, și îi doresc succes. Până expiră mandatul domnului primar, îi voi fi alături și, poate nu de mâine, dar de poimâine, vom fi din nou pe șantier, pentru că avem o groază de șantiere deschise, finanțate din fonduri europene, și nu putem să riscăm să piardă municipiul Deva banii. Ne vom face datoria, vrem să predăm un mandat curat viitorului primar și vom vedea la următoarele alegeri ce se va întâmpla”.

Advertisement

 

Actualitate

Majorări pentru exproprierile de pe autostradă

Publicat

pe

Redactat de

Guvernul României a adoptat un proiect de hotărâre pentru suplimentarea fondurilor destinate despăgubirilor în cadrul exproprierilor necesare pentru proiectul „Autostrada Orăștie-Sibiu”.

Decizia vizează 175 de proprietari din județul Hunedoara și 123 din județul Alba, care vor beneficia de aceste despăgubiri suplimentare.

Această măsură vine în completarea și modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1231/2010, inițial emisă pentru declanșarea procedurilor de expropriere conform Legii nr. 198/2004. Actul normativ recent aprobat prevede o suplimentare de 93 mii lei pentru anul 2024, fondurile fiind alocate din bugetul de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Proiectul autostrăzii Orăștie-Sibiu, de importanță strategică pentru infrastructura națională, a necesitat mai multe hotărâri guvernamentale de-a lungul timpului pentru a asigura exproprierile necesare. Hotărârea din 2010 a fost emisă în baza vechii legislații privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, iar suplimentarea actuală reflectă necesitatea ajustării despăgubirilor pentru a garanta o compensare justă pentru proprietarii afectați.

Fondurile suplimentare vor fi alocate conform Legii bugetului de stat pe anul 2024, nr. 421/2023, și vor fi gestionate sub capitolul Transporturi, în subsecțiunea „Proiecte cu finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) postaderare”, articolul „Programe din Fondul de Coeziune (FC)” – alineatul „Cheltuieli neeligibile”.

Scopul acestei măsuri este finalizarea cu succes a procedurilor de expropriere și avansarea lucrărilor la autostrada Orăștie-Sibiu, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a conectivității regionale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Minerul Lupeni debutează, azi, în Cupa României

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi se vor disputa meciurile primei etape din faza regională a Cupei României la fotbal, sezonul 2024 – 2025.

Cele 42 de câștigătoare fazelor județene au fost repartizate, pe criteriu geografic, în 14 grupe de câte trei echipe, câte două în fiecare regiune. Se va juca fiecare cu fiecare, cu un meci acasă și unul în deplasare, iar câștigătoarele grupelor își vor disputa finala pe regiuni, în primul tur național, de pe 31 iulie, ajungând cele șapte învingătoare.

Reprezentanta județului Hunedoara, Minerul Lupeni, este în grup 2 a Regiunii 4, alături de Viitorul Severin (Mehedinți) și Jiul Rovinari (Gorj). Trupa din Vale joacă astăzi, de la ora 18:00, acasă, cu Jiul Rovinari, iar etapa viitoare, peste o săptămână, în deplasare, la Viitorul Severin, urmând să stea în ultima rundă, pe 17 iulie. Dacă va termina pe primul loc, Minerul Lupeni va găzdui finala regională, pe 20 iulie, de la ora 17:30, în cealaltă grupă fiind Păulișana Păuliș (Arad), MB Caransebeș (Caraș Severin) și Gloria Moșnița Nouă (Timiș). Reamintim că deținătoarea Cupei României este Corvinul Hunedoara.

Sursa foto: Facebook Minerul Lupeni
Citeste mai mult ...

Actualitate

Se închide temporar circulația la trecerea peste calea ferată din zona Termocentralei Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Circulația la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Termocentralei Mintia se va închide în perioada 12 -16 iulie. Traficul va fi deviat pe strada Câmpului din satul Mintia.

“Atenție! Între 12 iulie 2024 până la 16 iulie 2024, se închide trecerea la nivel peste calea ferată la Termo Mintia Baraj – trecerea care duce de la DN 7 spre drum peste baraj! Circulația va fi deviată pe strada Câmpului /merge paralel cu CFR, până la trecerea peste CF la Mintia sat”, a anunțat Primăria comunei Vețel.

Potrivit reprezentanților administrației publice locale, toți cei care circulă spre și dinspre Mintia sat nu vor fi afectați de această măsură temporară. Sunt afectați doar cei care ar fi vrut să circule la trecerea peste CFR la Baraj Termo Mintia. CFR a promis că strada Câmpului va fi făcută circulabilă înainte de 12 iulie 2024”, au precizat reprezentanții Primăriei comunei Vețel.

 

Sursa foto: Mintia online/Facebook
Citeste mai mult ...

ANUNT

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate