Connect with us
Data: 02/12/2024
.

Actualitate

21 de victime în urma unui accident rutier. O persoană decedată și 8 grav rănite

Publicat

pe

O persoană a decedat și alte opt au fost grav rănite în urma unui accident care a avut loc pe DN 66, în Băcia.

O persoană a murit și alte opt au fost grav  rănite în urma unui accident rutier care s-a produs, cu puțin timp în urmă, în localitatea Băcia, pe DN 66.

În evenimentul rutier au fost implicate, în total, un număr de 21 de persoane.

Cele 21 de victime au fost transportate către UPU Deva, Hunedoara și Orăștie.

Impactul s-a produs între un autoturism și un microbuz. Persoana decedată era șoferul autoturismului.

A fost activat Planul roșu de intervenție, la ora 22:40.

Advertisement

Cele opt persoane rănite, aflate în microbuz au fost transportate cu ambulanțele SMURD și SAJ la spitalele din Deva (6) și din Hunedoara (2).

La intervenție au participat 2 autospeciale de intervenție, o autospecială de transport victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 6 ambulanțe SAJ, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

Două persoane au decedat în accidentul de la Băcia. Șoferul de 17 ani și încă un pasager

 

Foto: ISU Hunedoara

Advertisement

Actualitate

Parcul Național Retezat: Un colț de rai cu 80 de lacuri alpine și biodiversitate unică

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Național Retezat, situat în vestul Carpaților Meridionali, se întinde pe o vastă zonă montană, cu altitudini ce variază între 794 și 2509 metri (vârful Peleaga), acoperind aproape întreaga masivului Retezat-Godeanu și o porțiune din Munții Ţarcu. Această arie naturală protejată impresionează prin peisajul său variat și diversitatea formelor de relief, fiind un adevărat colț de rai pentru iubitorii naturii.

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale Parcului Național Retezat este prezența celor 80 de lacuri alpine de origine glaciară, dintre care 54 sunt lacuri permanente. Aceste lacuri reprezintă aproximativ 38% din totalul lacurilor glaciare din România, iar zona este cunoscută sub denumirea „Tărâmul cu Ochi Albaştri” datorită apei cristalline care le caracterizează.

Parcul se mândrește cu o combinație rară de habitate naturale, incluzând păduri de fag, molidișuri, pajiști alpine, mlaștini de turbă, lacuri și pâraie montane. De asemenea, o atracție specială o reprezintă populația de zâmbru (Pinus cembra L.), considerată cea mai reprezentativă din România. Acesta este un arbore conifer cu cinci ace și conuri care produc semințe comestibile, fiind un simbol al biodiversității locale.

Parcul Național Retezat este administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva și face parte din rețeaua celor 22 de parcuri naționale și naturale din România, fiind un loc esențial pentru conservarea biodiversității și promovarea turismului sustenabil.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

West Deva joacă la Galați

Publicat

pe

Redactat de

Liga 1 de futsal se pregătește să intre în vacanța de iarnă. În acest zile se joacă meciurile din etapa a XII-a, ultima care se dispută în 2024.

Marți, de la ora 17:00

În antepenultima etapă a sezonului regular cei de la West Deva, care sunt pe locul al patrulea, ultimul care duce în play-off, vor juca, marți, 3 decembrie, de la ora 17:00, pe terenul celor de la United Galați, deținătorii titlului. Gălățenii sunt în prezent pe poziția secundă și mai au de jucat o restanță, din etapa a XI-a, pe 5 decembrie, de la ora 18:00, la „lanterna roșie”, Mausoleul Mărășești.

Cu ochii pe alte meciuri

Runda a început cu disputa ultimelor clasate, Luceafărul Buzău și Mausoleul Mărășești, oaspeții câștigând cu 9-2. Cei de la West Deva, care pleacă cu șansa a doua la Galați, vor fi foarte atenți la celelalte două meciuri, CFR Timișoara – CSM Târgu Mureș, care se joacă luni, 2 decembrie, după închiderea ediției tipărite a cotidianului SERVUS HUNEDOARA, și, respectiv, FK Odorhei – Sepsi Sf. Gheorghe, programat pe 3 decembrie, de la ora 18:00. Un joc favorabil al rezultatelor, adică o evoluție cât mai bună la Galați, coroborată cu înfrângerile celor de la CFR și Sepsi, sau măcar a celor de la Sf. Gheorghe, ar face ca devenii să termine anul pe patru.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Echipajele ISU Hunedoara: 124 de misiuni în 72 de ore, inclusiv stingerea a patru incendii

Publicat

pe

Redactat de

În ultimele trei zile, salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” au desfășurat 124 de misiuni și intervenții, confirmând din nou angajamentul lor față de comunitatea hunedoreană.

98 de intervenții pentru ajutor medical de urgență

O mare parte dintre solicitări, 98 la număr, au vizat acordarea ajutorului medical de urgență. Detașamentele din Deva (20 de intervenții), Hunedoara (15 intervenții) și Orăștie (10 intervenții) au fost cele mai active în această perioadă.

Incendii gestionate fără victime

În același interval, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a patru incendii:

  • 29 noiembrie 2024: Detașamentul Petroșani a gestionat două situații în municipiu: un incendiu izbucnit la o mașină de spălat și altul la un coș de fum al unei locuințe.
  • 30 noiembrie 2024: Punctul de Lucru Băița a stins un incendiu care a cuprins un autoturism în localitatea Vălișoara.
  • 1 decembrie 2024: Pompierii Punctului de Lucru Bretea Română au acționat pe DN 66, lângă Hațeg, unde un autoturism în mișcare a luat foc.

Din fericire, în urma acestor incidente nu s-au înregistrat victime, pompierii reușind să limiteze pagubele materiale.

Alte misiuni importante

Echipajele ISU Hunedoara au intervenit și în alte situații:

  • Au oferit sprijin Serviciului de Ambulanță Județean în 13 cazuri.
  • Au deblocat trei uși de acces în locuințe.
  • Au desfășurat trei misiuni pentru protecția comunității și alte trei acțiuni de informare preventivă. Acestea au vizat întreținerea corectă a instalațiilor de încălzire, un aspect esențial în sezonul rece.

Pregătiți să intervină 24/7

Inspectoratul asigură că echipele sale sunt pregătite să răspundă oricărei situații de urgență, 24 de ore din 24. Prin profesionalismul și dedicarea lor, salvatorii hunedoreni rămân un sprijin esențial pentru comunitate.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate