Actualitate
Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, în județ, până miercuri dimineață

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis noi avertizări. Valul de căldură se menține fiind Cod galben de caniculă în unele zone, urmat de un Cod portocaliu de instabilitate atmosferică acccentuată, cantități însemnate și vijelii, valabil și pentru județul Hunedoara, în intervalul 5 iulie, ora 14:00 – 6 iulie, ora 10:00.
„În după-amiaza zilei de astăzi (5 iulie), local în Oltenia, în nordul Munteniei și în Carpații Meridionali, apoi și în Banat, sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei, vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70…80 km/h și izolat 90 km/h) și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35…40 și pe arii restrânse 50…60 l/mp”, a informat ANM.
Actualitate
Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva se mută în sediul modernizat, de la poalele Cetății. Activitatea în Palatul de Justiție va începe de la 1 mai

Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva se mută în sediul de la poalele Cetății, reabilitat și modernizat. Activitatea celor două instanțe în Palatul de Justiție, din centrul istoric al orașului, va începe de la 1 mai 2025. Până atunci, cauzele fixate și cele urgente vor fi judecate în actualul sediu de pe Calea Zarandului, din municipiu.
Reprezentanții Tribunalului Hunedoara au informat că, începând cu data de 01 mai 2025, toate cauzele se vor soluţiona la Palatul de Justiție. Clădirea istorică, veche de peste un secol, a trecut printr-un amplu proces de reparații capitale și modernizare.
“Având în vedere relocarea sediului Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva în Palatul de Justiție, din mun. Deva, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 35, jud. Hunedoara, în perioada 22.04.2025 – 30.04.2025 se vor soluționa la actualul sediu din Deva, Calea Zarandului, nr. 73 doar cauzele deja fixate, precum și cele cu caracter urgent, potrivit legii și în funcție de specificul fiecărei secții, iar începând cu data de 01.05.2025, toate cauzele se vor soluţiona la Palatul de Justiție, din mun. Deva, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 35, jud. Hunedoara”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Hunedoara.
Programul cu publicul la Compartimentele Registratură, Arhivă și Arhiva de falimente
Programul cu publicul la Compartimentele Registratură, Arhivă și Arhiva de falimente, din cadrul Tribunalului Hunedoara, în perioada 14-30 aprilie 2025, se va desfășura în zilele de luni până joi (cu excepția sărbătorilor legale) între orele 08:30 – 10:30. Potrivit reprezentanților Tribunalului Hunedoara, actele pot fi depuse și în urna special amenajată, amplasată la intrarea în sediu, situat în Deva, Calea Zarandului, nr. 73, în intervalul orar 08:30 – 10:30, urmând ca acestea să fie ridicate la ora 10:45 de către personalul compartimentului Registratură și prelucrate. “Se va aplica ștampila de înregistrare cu data depunerii, dată care va fi luată în considerare la calcularea termenelor procedurale. Din motive tehnico-informatice, în sistemul ECRIS, documentele vor fi înregistrate cu data prelucrării, pentru a putea fi preluate de sistem și scanate corespunzător”, se mai arată în același comunicat.
Reprezentanții Tribunalului Hunedoara recomandă depunerea actelor într-un plic pentru a se asigura confidențialitatea și a se evita riscul amestecării lor cu acte din alte dosare. “Actele depuse în urnă după ora 10:30 vor fi prelucrate doar în ziua următoare la ora 10:45. Studiul dosarelor va fi permis doar în format electronic. Din data de 05.05.2025, activitatea Compartimentelor Arhivă, Arhiva de Falimente și Registratură ale Tribunalului Hunedoara se va desfășura la sediul Palatului de Justiție, din mun. Deva, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 35, jud. Hunedoara”, se menționează în același comunicat.
În ceea ce privește Biroul local de expertize judiciare tehnice și contabile de pe lângă Tribunalul Hunedoara, acesta va funcționa, în perioada 22 – 30 aprilie 2025, la actualul sediu, cu program cu publicul doar la data de 24 aprilie 2025, între orele 10:00 – 12:00, iar din data de 05 mai 2025, la sediul Palatului de Justiție, din municipiul Deva, b-dul 1 Decembrie 1918, nr. 35, jud. Hunedoara, după programul actual.
Reamintim faptul că, Palatul de Justiție din Deva, una dintre cele mai importante clădiri din centrul istoric al municipiului reședință a județului, a fost reabilitat și modernizat, printr-o investiție derulată prin Compania Națională de Investiții (CNI), în valoare totală de peste 42 de milioane de lei.
Palatul de Justiție din Deva dispune de nouă săli de judecată, dintre care cinci se află la parterul clădirii, unde va funcționa Judecătoria Deva, iar celelalte patru – la primul și la al doilea etaj al imobilului unde își va desfășura activitatea Tribunalul Hunedoara.
Actualitate
Handbalistele de la Petroșani, în semifinalele naționale la junioare IV

Sala Sporturilor din Deva a găzduit Turneul Regional 5 din cadrul Campionatului Național de handbal pentru junioare IV. La competiție au participat 13 echipe din județele Arad, Caraș Severin, Timiș și Hunedoara.
Singurele din județ care merg mai departe
Participantele au fost împărțite în patru grupe, trei cu câte trei echipe și una de patru. Conform regulamentului, câștigătoarele celor patru grupe s-au calificat în semifinale, dar vor continua competiția și în faza națională. În grupa a IV-a, cea cu patru echipe, au fost trei echipe hunedorene și una din Caraș. Pe primul loc s-a situat CSȘ Petroșani, care a învins cu 23-10 pe CFR Simeria, cu 26-13 pe CSȘ Hunedoara și cu 24-10 pe Golden Kids Bocșa. Locul al doilea, la golaveraj, a revenit celor de la CSȘ Hunedoara, care au depășit, grație numărului mai mare de goluri înscrise, pe CFR Simeria, 55 față de 60. Cele două echipe din județul nostru au remizat între ele, scor 22-22, și au învins ultima clasată, echipa din Bocșa, Simeria cu 23-12 și Hunedoara cu 24-13. Gazdele de la CSM Deva au jucat în grupa a III-a, pierzând cu 29-11 de la Millenium Giarmata (Timiș) și cu 32-9 de la CSM Reșița. Grupa a fost câștigată de Millenium Giarmata, care a învins, cu 19-13 pe CSM Reșița. Grupa a II-a a fost câștigată de Unirea Sântana, arădencele trecând cu 27-16 de CS Giroc Chișoda, din Timiș, și cu 22-17 de conjudețenele de la Frontiera Curtici. Locul al doilea a revenit fetelor de la Curtici, care le-au învins pe cele de la Giroc cu 28-26. În fine, Grupa I a revenit celor de la Dominicii Timișoara, care au trecut cu 22-13 de cărășencele de la Hercules Herculane și cu 25-19 de concitadinele de la Școala Generală 7. Pe doi a terminat Școala 7, care a depășit, la golaveraj, echipa din Herculane, meciul dintre acestea încheindu-se la egalitate, scor 20-20.
Urmează să își afle adversarele
Cele patru câștigătoare de grupe, care s-au calificat pentru primele turnee semifinale naționale, au jucat pentru stabilirea ierarhiei finale a întrecerii de la Deva. În semifinale, CSȘ Petroșani a învins, cu 22-20, pe Unirea Sântana, iar Dominicii Timișoara a trecut, cu 20-16, de Millenium Giarmata. Locul al treilea a revenit celor de la Millenium Giarmata, care au trecut, cu 29-24, de Unirea Sântana, iar turneul de la Deva a fost câștigat de Dominicii Timișoara, 22-15 în finala cu CSȘ Petroșani. Fetele de la CSȘ Petroșani, pregătite de profesorul Alexandru Rotaru, așteaptă să afle componența grupei semifinale din care fac parte, acest lucru urmând a fi stabilit de Federația Română de Handbal.
Junioarele II merg la Sighișoara
Nu doar junioarele IV de la CSȘ Petroșani sunt în primele turnee semifinale naționale, ci și junioarele II. Acestea vor juca, în grupa 7, în perioada 25-27 aprilie, cu gazdele de la CSȘ Sighișoara, cu CSM Slatina și LPS Bistrița. Primele două clasate vor continua lupta pentru locurile 1-16, iar celelalte pentru pozițiile 17-32.
Actualitate
Lucrările de tip “Quick Wings” de pe linia de cale ferată Bănița – Petroșani Triaj – Petroșani, aproape de final

Lucrările de tip „Quick Wings”, care vizează eliminarea restricțiilor de viteză, pe linia de cale ferată Bănița – Petroșani Triaj – Petroșani, sunt pe ultima sută de metri. Finalizarea acestora este estimată până de sărbătorile pascale.
Sucursala Regională de Căi Ferate (SRCF) Timișoara a informat că lucrările de tip „Quick Wings” pe cele două loturi feroviare din Valea Jiului, ultimele dintre cele cinci contractate, au intrat în etapa finală.
Aceste lucrări au drept scop ridicarea restricțiilor de viteză și sunt finanțate din fonduri nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
“Pe raza SRCF Timișoara, în cadrul programului de lucrări tip „Quick Wings”, cu finanțare PNRR, sunt în derulare lucrările de reparații punctuale pentru ridicarea restricțiilor de viteză de pe ultimele două loturi contractate. Lot 1 Bănița – Petroșani Triaj, km 70+402 – 74+600 (4,198 km) – se execută lucrări de profilare mecanizată, buraj și ripare mecanizată. Lot 2 Petroșani Triaj – Petroșani, km 74+600 – 77+870 (3,270 km) – se execută lucrări de sudură electrică în vederea realizării căii fără joante. Finalizarea lucrărilor pe Lotul 1 și Lotul 2 este estimată pentru data de 19.04.2025, după care urmează convocarea comisiei de recepție la terminarea lucrărilor, în vederea verificării și testării parametrilor de circulație pe firul I de pe cele 2 loturi”, au informat, marți, reprezentanții CFR Infrastructură Timișoara.

Sursa foto: captură video CFR Infrastructură Timișoara/Facebook
La nivelul SRCF Timișoara au fost semnate, la data de 8 noiembrie 2022, cinci contracte pentru lucrări de tip „Quick Wins”, pe o lungime de 12,648 kilometri, în valoare totală de 56,13 milioane de lei, fără TVA, având o durată de implementare de 24 de luni. Constructorul acestor lucrări este asocierea dintre SC Europan Prod SA, SC Construcții Feroviare Drumuri Poduri SRL, SC Construcții Complexe Buzău SA și SC Daria Const SRL. Dintre cele cinci loturi contractate, loturile 3, 4 și 5 au fost finalizate.
Scopul acestor lucrări este eliminarea restricţiilor de viteză prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii ferate, care, potrivit reprezentanților CFR Infrastructură, va conduce la creşterea vitezei de circulaţie pentru trenurile de călători, cu impact direct asupra creşterii siguranţei şi confortului călătorilor şi în acelasi timp diminuarea efectelor adverse asupra mediului. Printre beneficii se numără nu numai eliminarea restricțiilor de viteză, ci și a costurilor cauzate de restricții, creșterea eficienței activității de operare, diminuarea efectelor adverse asupra mediului și maximizarea gradului de siguranță.
- Actualitatecu o zi in urma
Acțiune de amploare a polițiștilor la Brad și în împrejurimi. Peste 400 de persoane legitimate și zeci de mașini oprite
- Actualitatecu 2 zile in urma
1.485 de tineri români pot călători gratuit prin Europa cu trenul prin programul DiscoverEU 2025
- Actualitatecu 2 zile in urma
Fraudă de peste un milion de lei cu parfumuri vândute on-line, identificată de inspectorii DGAF
- Actualitatecu 2 zile in urma
Adrenalină la cote maxime și motoare turate, la Geoagiu -Băi. A început “The ROCK Trophy 2025”!
- Actualitatecu 2 zile in urma
Corvinul, succes mult mai clar decât îl arată scorul
- Actualitatecu 2 zile in urma
Victorie importantă pentru Minerul Lupeni
- Actualitatecu o zi in urma
De astăzi: Extrasele de carte funciară pentru proprietari nu se mai plătesc
- Actualitatecu 2 zile in urma
Cod galben de viscol și strat consistent de zăpadă, în aprilie