Connect with us
Data: 18/05/2024
.

Actualitate

AUR demarează o caravană medicală pentru locuitorii din zonele defavorizate

Publicat

pe

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat demararea unei caravane medicale care va străbate întreaga țara și se va opri inclusiv în județul Hunedoara. Într-o conferință de presă susținută, la Deva, de către Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara, Marius Mane, prim-vicepreședinte Filialei Județene AUR Hunedoara, și Mircea Nicolae Mincea, vicepreședinte Filialei Județene AUR Hunedoara, pe lângă alte subiecte dezbătute, a fost prezentat și proiectul acestei caravene medicale pe care îl derulează AUR.

Liderii Filialei Județene a AUR Hunedoara au făcut un apel către medici şi asistenţi medicali care doresc să se înscrie ca voluntari la caravana medicală, iniţiată de formaţiunea politică pentru acordarea de asistenţă medicală în zonele defavorizate.

Începând din luna iunie, demarăm la nivel național o caravană medicală care va ajunge în toate localitățile țării unde oamenii nu au acces la actul medical. Încercăm, pe cât posibil, să-i sprijinim. Pe această cale, dacă sunt persoane care doresc să ne ajute în acest proiect – medici, asistente medicale, îi așteptăm să vină alături de noi”, a spus Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara.

Liderul AUR Hunedoara a prezentat, totodată, un alt proiect prin intermediul căruia, pe o platformă ce poate fi accesată pe site-ul formațiunii politice, pot fi recomandate persoane care întrunesc calitățile cerute de o funcție publică, fiecare propunere urmând să fie evaluată de către o echipă de specialiști din cadrul partidului. „Vrem să oferim ocazia fiecăruia dintre noi, românilor, care sunt nemulțumiți de actuala clasă politică, să vină cu propuneri de oameni care consideră că îi pot reprezenta. (…) Pe acea platformă pot să facă propuneri și o comisie de-a noastră, la nivel național, va analiza fiecare propunere. Este timpul ca fiecare dintre noi să ne implicăm, să nu mai așteptăm să facă alții pentru noi. Soluțiile tot la noi sunt. Actuala clasă politică a arătat, în cei 33 de ani, că nu prea mai apără interesul cetățenilor și interesul național”, a mai spus, în cadrul aceleiași conferințe de presă, Tiberiu Claudiu Bârstan, președintele Filialei Județene AUR Hunedoara.

Actualitate

Noi dotări pentru Apele Române Mureș

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Bazinală de Apă Mureș și-a consolidat capacitățile de intervenție și întreținere a infrastructurii de gospodărire a apelor prin achiziționarea a două noi utilaje de excavație în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Echipate cu excavatoare cu braț lung Komatsu PC210LC-11E0, aceste utilaje sunt destinate utilizării în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba și Hunedoara.

Cu o putere de 165 CP la 2.000 rpm și o greutate de operare cuprinsă între 51.397 și 53.882 lbs (aproximativ 23.313 – 24.440 kg), aceste excavatoare sunt proiectate pentru a maximiza productivitatea în operațiunile de teren. Capacitatea cupei variază între 0,66 și 1,57 yd³ (aproximativ 0,5 – 1,2 m³), asigurând eficiența în manipularea materialelor.

Un aspect esențial al acestor utilaje îl constituie sistemul hidraulic inovator, care utilizează senzori de sarcină în centru închis pentru a asigura o funcționare fluidă, timpi de ciclu rapizi și un consum redus de combustibil. Componentele principale, precum brațul, cupa și link-ul, sunt realizate din oțel cu rezistență mare, conferindu-le durabilitate pe termen lung, necesară în mediul exigent al gospodăririi apelor.

Operatorii beneficiază de o experiență confortabilă în cabina spațioasă, echipată cu un scaun cu suspensie pneumatică încălzit și un monitor LCD color mare, care afișează informații esențiale pentru operațiuni. În plus, emisiile sunt semnificativ reduse datorită sistemului de post-tratare, inclusiv filtrului de particule diesel Komatsu (KDPF) și reducerea catalitică selectivă (SCR).

Funcționalitatea avansată a acestor utilaje include identificarea multi-operator, facilitând gestionarea eficientă a informațiilor de operare pentru fiecare utilizator. De asemenea, funcția de oprire automată la ralanti închide motorul după o perioadă setată, reducând astfel consumul inutil de combustibil și emisiile de gaze de eșapament.

Advertisement

FOTO: Apele Române Mureș

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Accident rutier la Șoimuș

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier a avut loc la Șoimuș.

În urmă cu puțin timp, pompierii Detașamentului Deva au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă dotată cu modul de descarcerare și un echipaj SMURD, pe raza localității Soimuș, unde a avut loc un accident rutier.

La sosirea echipajelor operative s-a constatat faptul că în accident au fost implicate un autocamion și două autoturisme.

Din fericire, nu au existat persoane care să necesite îngrijiri medicale.

Pompierii militari au asigurat la locul evenimentului măsurile de prevenire a incendiilor în astfel de cazuri și au acționat pentru pentru sablarea carosabilului întrucât au existat scurgeri de combustibil.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Noaptea Muzeelor, tur în Valea Jiului. Câte muzee vor fi deschise

Publicat

pe

Redactat de

Valea Jiului va fi gazda unui eveniment de anvergură internațională: „Noaptea Muzeelor”.

Cu un trecut minier bogat, Valea Jiului își deschide porțile către vizitatori prin intermediul a șase obiective muzeale importante. Printre acestea, Muzeul Mineritului din Petroșani se remarcă prin prezentarea istoriei mineritului într-un mod inedit, atrăgând un număr tot mai mare de vizitatori. De asemenea, la mansarda aceleiași clădiri, Muzeul Muntelui expune, în diverse secțiuni, exponate legate de activitățile montane.

Tot în Petroșani, în cadrul evenimentului „Noaptea Muzeelor”, publicul poate vizita Muzeul Momârlanului, Muzeul Instalatorului și Muzeul Mamei din Petrila, toate realizate cu umor și creativitate de artistul Ion Barbu. Pe platforma fostei exploatări miniere din Petrila, Muzeul Salvatorului Minier își deschide porțile, dedicat celor care au salvat vieți în subteran sau au pierit în evenimente tragice. De asemenea, Casa Memorială Ion D. Sîrbu valorifică moștenirea culturală a renumitului scriitor.

Un alt punct de atracție este expoziția organizată de Asociația Casa de Ajutor Reciproc CFR, care prezintă bancnote românești și internaționale, ceasuri, trenulețe și echipamente, oferind o experiență interactivă pentru toți vizitatorii.

La nivel județean, evenimentele culturale se extind și la Castelul Corvinilor din Hunedoara, Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva, Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie și Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad, asigurând o diversitate de activități culturale pentru toate gusturile.

ADTI Valea Jiului încurajează participarea activă la aceste manifestări, subliniind rolul crucial al unei vieți culturale dinamice în îmbunătățirea calității vieții și promovarea potențialului și istoriei regiunii. „Noaptea Muzeelor” reprezintă o oportunitate de a redescoperi și valorifica patrimoniul cultural local, contribuind la conștientizarea impactului fostei industrii miniere asupra comunității.

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate