Connect with us
Data: 21/05/2024
.

Actualitate

Rezultatele „Bursei Mărțișorului” de la Petroșani: 103 persoane – angajate pe loc

Publicat

pe

Un număr de 103 persoane au fost angajate pe loc, dintre care două având studii superioare, în urma Bursei Locurilor de Muncă – „Bursa Mărțișorului”, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, astăzi, la Petroșani. Alte aproape 300 de persoane au fost selectate în vederea angajării.

Reprezentanții AJOFM Hunedoara au transmis că, la această bursă, au fost contactaţi un număr de 106 angajatori în vederea participării şi au participat efectiv un număr de 54 de agenţi economici.

Oferta de locuri de muncă a numărat 547 de posturi și au participat la bursă 851 de hunedoreni. Au fost selectate 285 de persoane în vederea încadrării şi au fost încadrate în muncă 103 persoane, dintre care două persoane cu studii superioare. Agenţia va monitoriza după un interval de 30 de zile câte dintre persoanele selectate au fost încadrate în muncă. Dorim să mulţumim tuturor participanţilor la bursă pentru înţelegere şi buna colaborare”, au transmis reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Acțiunea s-a desfășurat în Corpul C al Universității din Petroșani, iar la eveniment a luat parte și Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, precum și oficialități locale și județene.

Am participat la Bursa locurilor de muncă organizată de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, la Petroșani, un eveniment ce aduce împreună persoane aflate în căutarea unui loc de muncă și angajatori dornici să găsească noi colegi pentru echipele lor”, a transmis Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Advertisement

Reamintim că, alte două acțiuni similare vor avea loc la Deva – luni, 11 martie, de la ora 10:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean”, și la Hunedoara – vineri, 15 martie 2024, tot de la ora 10:00, în Foaierul Casei de Cultură Hunedoara.

Actualitate

Florentina Iușco se impune în Grecia

Publicat

pe

Redactat de

Atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva, confirmă forma excelentă în care se află.

După victoriile din prima etapă a Campionatului Național și de la „internaționalele” României, sportiva pregătită de profesorul Nicolae a reușit un nou succes.

Marți seară Flory a concurat în Grecia, la Kalamata, într-un concurs de Continental Broze Tour, destinat exclusiv săriturii în lungime, și s-a impus cu un excelent 6,67.

Atleta de la CSM Deva va participa, la sfârșitul acestei săptămâni, la Bursa, în Turcia, la Campionatele Balcanice, unde vor fi prezenți sportivi din 22 de țări.

În Turcia Florentina Iușco va evolua atât la lungime, cât și la triplusalt, concursul de la Bursa fiind o ultimă verificare înainte de Campionatele Europene de atletism în aer liber de la Roma, din perioada 7-9 iunie.

Advertisement

La întrecerea continentală din capitala Italiei Florentina va concura și la săritura în lungime, și la triplusalt

Citeste mai mult ...

Actualitate

PNL Hunedoara anunță dublarea ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

Partidul Național Liberal (PNL) Hunedoara anunță că, datorită eforturilor susținute ale deputaților și senatorilor PNL, împreună cu sprijinul și la inițiativa ministrului liberal  al Energiei, domnul Sebastian Ioan Burduja, ajutorul de stat acordat pentru Complexul Energetic Valea Jiului a fost dublat pentru anul 2024. Suma totală alocată ajunge acum la 705.749 mii lei.

Această alocare record este esențială pentru continuarea lucrărilor vitale de consolidare a celor patru exploatări miniere din Valea Jiului. De asemenea, fondurile vor fi utilizate pentru refacerea și înălțarea depozitorului de zgură de la Căprișoara, precum și pentru achiziționarea de utilaje și echipamente miniere menite să pună în siguranță zăcămintele și să neutralizeze huila.

Sunt necesare, de asemenea, lucrări de mentenanță la grupul nr. 4, inclusiv verificarea și repararea turbinei cu abur și modernizarea sistemului de comanda și control TOSMAP-DS. De asemenea, seturile de măcinare pentru morile de cărbune MPS-212 sunt uzate și necesită înlocuire pentru a menține producția de energie și a preveni scăderea capacității .

Cheltuielile totale estimate pentru semestrul II 2024 includ 423.900 mii lei, din care o pondere semnificativă o au materiile prime, materialele consumabile, piesele de schimb, combustibilul, obiectele de inventar, energia și apa. Cheltuielile pentru materiile prime, inclusiv combustibilul tehnologic (gaz metan), sunt estimate la 19.364 mii lei, iar cele pentru materialele consumabile și piesele de schimb la 60.283 mii lei. Fondurile vor acoperi achiziționarea de cabluri de oțel, explozivi, covoare de bandă, piese de schimb și alte echipamente esențiale pentru securizarea și eficientizarea operațiunilor miniere. Doar cheltuieli de întreținere și reparații sunt estimate la 13.014 mii lei, pentru instalațiile de producere a energiei electrice, inclusiv pentru activitatea minieră.​

În contextul ultimilor 34 de ani, niciodată nu s-a acordat o sumă atât de mare industriei miniere într-un singur an. Această finanțare substanțială reflectă angajamentul și importanța pe care PNL și ministrul Burduja o acordă industriei miniere pentru prima dată în această perioadă. Sub conducerea profesionistă a Ministerului Energiei, se desfășoară acum lucrări complexe de consolidare a minelor și de dotare a minerilor cu echipamentele necesare desfășurării activității lor în condiții de maximă siguranță.

Advertisement

”Astăzi reconfirm respectul meu și al Partidului Național Liberal față de minerii din Valea Jiului. Dublarea ajutorului de stat pentru Complexul Energetic Valea Jiului, la 705.749 mii lei, demonstrează determinarea noastră de a susține mineritul până în 2032. Mulțumesc doamnei deputat Vetuta Stănescu pentru implicarea locală și sprijinul esențial în aprobarea acestei finanțări. Vom continua să luptăm pentru fiecare mină și fiecare miner, asigurând condiții de muncă sigure și un viitor prosper pentru Valea Jiului” a declarat ministrul energiei, domnul Sebastian Burduja.

„Prin această inițiativă, PNL demonstrează încă o dată angajamentul său față de dezvoltarea și securitatea energetică a României. Investițiile în modernizarea și securizarea Complexului Energetic Valea Jiului nu sunt doar necesare, ci și strategice pentru viitorul energetic al țării noastre,” a declarat Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Această finanțare vine într-un moment crucial pentru industria minieră din România, asigurând continuitatea și siguranța activităților miniere și energetice din Valea Jiului, contribuind astfel la stabilitatea și dezvoltarea economică a regiunii și a întregii țări.

Biroul de presă al Partidului Național Liberal 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Zeci de credincioși au participat la Hramul Schitului Straja

Publicat

pe

Redactat de

Zeci de credincioși au participat la Hramul Schitului Straja, astăzi de Sfinții Constantin și Elena.

Schitul Straja din Lupeni a fost gazda unui eveniment religios deosebit, la care au participat zeci de credincioși veniți din toate colțurile țării. Hramul schitului, care este sărbătorit anual, a adunat în acest an un număr impresionant de pelerini, dornici să participe la slujbele speciale și să se roage într-un cadru pitoresc și plin de spiritualitate.

Pe lângă activitățile religioase, participanții au avut ocazia să se bucure de frumusețea naturală a zonei, să facă drumeții în munți și să se reculeagă în liniștea oferită de acest colț de rai. Schitul Straja nu este doar un loc de pelerinaj, ci și un loc unde natura și spiritualitatea se împletesc armonios, oferind vizitatorilor o experiență de neuitat.

Participarea numeroasă la hramul din acest an subliniază importanța și locul special pe care Schitul Straja îl are în inimile credincioșilor, fiind un simbol al credinței și tradițiilor românești.

FOTO: Dimitrie Ivașco

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 23240001

Vând apartament

Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate