Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Ajutoare pentru sinistrați

Publicat

pe

Crucea Roșie a sărit imediat în ajutorul celor care au rămas fără agoniseală, după inundații și lor li s-au alăturat marți și voluntarii de la Caritas. Au adus haine, produse de curățenie și obiecte de strictă necesitate, lucruri pe care le-au avut la îndemână, acesta fiind un prim pas în ajutorarea sinistraților. În Cartierul Aeroport, oamenii sunt pur și simplu disperați, după ce, de foarte multe ori au pierdut totul, în calea apelor care le-au măturat apartamentele. Acolo au ajuns voluntarii de la Crucea Roșie și tot acolo le-au dus ajutoare și cei de la Caritas. Apele au fost evacuate, nămolul și el, dar acum e nevoie de produse de curățenie și exact asta au fîăcut voluntarii. „Rolul nostru, ca si reprezentanți ai societății civile, este să fim aproape de oameni și să putem să îi ajutăm cu puțin. Am fost ieri să discutăm cu ei, să vedem ce au ei nevoie. Am reușit din resurse proprii și limitate să oferim 32 de pachete, care au cuprins materiale igienico-sanitare, care le sunt necesare pentru a-și igieniza spațiile inundate, câteva așternuturi pentru noapte și pături și haine”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant Caritas Alba Iulia.

În unele locuințe din Cartierul Aeroport mâlul a pătruns și un metru, iar mobila, aparatele electrocasnice și hainele sunt absolut distruse. Administrația locală a demarat anchete sociale în aceste locuri și primarul Tiberiu Iacob Ridzi a cerut sprijin guvernamental.

Advertisement

Actualitate

Măsuri de ordine publică eficiente asigurate de polițiști, cu ocazia turneului FIGHT ZONE 11 SHOW – Deva

Publicat

pe

Redactat de

Măsurile dispuse de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara pentru asigurarea ordinii publice și a siguranței sportivilor și a spectatorilor cu ocazia turneului Kickboxing Fight Zone, organizat, duminică seara (30 iunie 2024), la Sala Sporturilor din municipiul Deva, și-au dovedit eficiența, astfel încât evenimentul sportiv a decurs fără incidente deosebite, au informat, luni, reprezentanții IPJ Hunedoara.

Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara a mobilizat, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, peste 50 de polițiști din structuri operative, inclusiv luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Rutier, precum și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Deva.

Astfel, în zona de acces în Sala Sporturilor și pe arterele principale de acces au fost organizate patrule și puncte de control pentru a preveni eventualele incidente și a facilita fluxul de persoane și vehicule. De asemenea, spectatorii au fost supuși unor controale de securitate pentru a preveni introducerea obiectelor periculoase ori consumul de băuturi alcoolice.

„Măsurile adoptate au vizat prevenirea și combaterea eventualelor faptelor antisociale, atât de natură penală, cât și de natură contravențională, astfel încât publicul să se bucure de spectacolul sportiv în condiții de maximă siguranță. Polițiștii adresează mulțumiri celor care au cooperat cu forțele de ordine și au înțeles să participe la evenimentul sportiv în condiții de legalitate”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Emoții pentru absolvenții de liceu. Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – astăzi, 1 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep astăzi, 1 iulie, cu examenul la Limba și literatura română.

Absolvenții de liceu susțin marți, 2 iulie, proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie). Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie,  (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Reamintim că, examenul naţional de Bacalaureat din acest an a început pe 17 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. În județul Hunedoara, 2.441 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea „examenului maturității”, în sesiunea iunie -iulie 2024, potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisia județeană de organizare a examenului. 2.120 sunt din promoția curentă și 321 din seriile anterioare.

Primele rezultate, afișate în 8 iulie

Afișarea primelor rezultate este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie, în centrele de examen și online.

Advertisement

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate