Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

E OFICIAL. Hunedoreanul Avram Iancu, o nouă încercare de a traversa Canalul Mânecii „Voi înota în , la sfârșitul lui iulie”

Publicat

pe

Înotătorul hunedorean Avram Iancu nu renunță la ideea de a-și împlini marele vis al vieții sale. El va încerca, din nou, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de protecție termică, doar în slip și cu cască pe cap. Sportivul din Petroșani este hotărât ca, de data aceasta, să câștige lupta cu apele înghețate din strâmtoarea ce leagă Atlanticul cu Marea Nordului și, în final, să reușească să pună piciorul pe malul francez. Întregul efort pe care îl va depune înotătorul hunedorean va fi dedicat unei alte bătălii: achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”, cu scopul de a fi redată circuitului muzeal.

Avram Inacu

Avram Iancu va încerca să traverseze înot Canalul Mânecii la finele lunii viitoare. Channel Swimming Association, entitatea internațională care guvernează înotul în canal, l-a programat deja pe sportivul hunedorean să realizeze traversarea extremă în perioadă 26 – 31 iulie. „După cum bine știți, marele vis al vieții mele este să traversez înot Canalul Mânecii. Sunt primul român care a atacat celebrul canal și mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie (…) Barca ce mă va escorta este Sea Leopard, pilotul Stuart Gleeson. Poziția de start în fereastra de înot este a doua. Este posibil acest lucru doar printr-o renunțare a unui înotător ce deținea această poziție. Am fost anunțat de către pilotul bărcii despre acest lucru, eu fiind pe lista de așteptare. Încă de la început, visul de a traversa înot Canalul Mânecii s-a născut dintr-un profund spirit național, el rămânând în continuare sub aceleași auspicii. Întregul efort de a traversa înot Canalul Mânecii, fără costum de protecție, îl dedic unui mare simbol național. Așadar, la sfârșitul lunii iulie, voi înota în “Iadul de gheaţă” pentru… „Cumințenia Pământului”, opera marelui Constantin Brâncuși. Noi, românii, haideţi ca împreună să luptăm şi să o aducem acolo unde îi este locul, s-o aducem la ea acasă, adică în România”, a scris Avram Iancu pe blogul său personal.

Sportivul din Petroșani mai spune că, înainte de marea încercare, el va dona un salariu minim pe economie pentru redobândirea singurei opere ce se mai poate recupera din colecția marelui sculptor român.

23 de ore în apă, în scop nobil

În ultima vreme, hunedoreanul din Valea Jiului, a înotat, în scop caritabil, pentru cazuri umanitare. În urmă cu aproximativ două săptămâni, el a înotat timp de 12 ore, fără oprire, pentru a ajuta bunicii cazați într-un centru social din Petroșani. Mai recent, în 19 iunie, Avram Iancu s-a implicat într-un alt proiect de suflet, acesta înotând, în continuu, 11 ore într-un lac de acumulare din Târgu Jiu, tot pentru o cauză nobilă: aceea de a o ajuta pe Ana – Rut, o fetiță de doar trei anișori, un „fluturaş cu trei aripioare şi un singur picioruş. La finalul maratonului acvatic, dus la bun sfârșit de sportivul din Petroșani pe o vreme deloc prietenoasă, apa fiind învolburată și rece, mulţimea de oameni care a trecut pe faleză în acea zi a donat în mod direct, într-o urnă, suma de 1.700 lei. Alți 520 lei au fost donaţi în contul familiei fetiței. În plus, alte zeci de persoane au făcut fotografii contului în care doreau, ulterior, să depună bani pentru micuţa Ana -Rut.

Advertisement

Sportivul Avram Iancu a mai avut, și în anii trecuți, tentative de a traversa înot Canalul Mânecii. Așa a ajuns cunoscut în toată România. Ultima sa tentativă a eșuat, însă, după mai bine de 12 ore și jumătate de la start, înotătorul hunedorean fiind nevoit să încheie cursa din cauza apelor extrem de reci, la doar câțiva kilometri de malul francez.

Advertisement

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, de la CSM Deva, campioană națională!

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie s-a desfășurat, la Cluj Napoca, etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber la seniori.

În competițiile feminine a evoluat, cu mult succes, și săritoarea Florentina Iușco, de la CSM Deva.

După ce în prima zi a competiției Florentina a devenit vicecampioană națională la triplusalt, în reuniunea finală de la Cluj Napoca deveanca a evoluat în finala de la lungime.

Sportiva de la CSM Deva a evoluat excelent și a cucerit titlul național, cu un rezultat foarte bun, de 6,49 metri.

Florentina Iușco este pregătită, la CSM Deva, de profesorul Nicolae Alexe.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate