Connect with us
Data: 03/01/2025
.

Actualitate

E OFICIAL. Hunedoreanul Avram Iancu, o nouă încercare de a traversa Canalul Mânecii „Voi înota în , la sfârșitul lui iulie”

Publicat

pe

Înotătorul hunedorean Avram Iancu nu renunță la ideea de a-și împlini marele vis al vieții sale. El va încerca, din nou, să traverseze înot Canalul Mânecii, fără costum de protecție termică, doar în slip și cu cască pe cap. Sportivul din Petroșani este hotărât ca, de data aceasta, să câștige lupta cu apele înghețate din strâmtoarea ce leagă Atlanticul cu Marea Nordului și, în final, să reușească să pună piciorul pe malul francez. Întregul efort pe care îl va depune înotătorul hunedorean va fi dedicat unei alte bătălii: achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși „Cumințenia Pământului”, cu scopul de a fi redată circuitului muzeal.

Avram Inacu

Avram Iancu va încerca să traverseze înot Canalul Mânecii la finele lunii viitoare. Channel Swimming Association, entitatea internațională care guvernează înotul în canal, l-a programat deja pe sportivul hunedorean să realizeze traversarea extremă în perioadă 26 – 31 iulie. „După cum bine știți, marele vis al vieții mele este să traversez înot Canalul Mânecii. Sunt primul român care a atacat celebrul canal și mă voi întoarce acolo pentru o nouă bătălie (…) Barca ce mă va escorta este Sea Leopard, pilotul Stuart Gleeson. Poziția de start în fereastra de înot este a doua. Este posibil acest lucru doar printr-o renunțare a unui înotător ce deținea această poziție. Am fost anunțat de către pilotul bărcii despre acest lucru, eu fiind pe lista de așteptare. Încă de la început, visul de a traversa înot Canalul Mânecii s-a născut dintr-un profund spirit național, el rămânând în continuare sub aceleași auspicii. Întregul efort de a traversa înot Canalul Mânecii, fără costum de protecție, îl dedic unui mare simbol național. Așadar, la sfârșitul lunii iulie, voi înota în “Iadul de gheaţă” pentru… „Cumințenia Pământului”, opera marelui Constantin Brâncuși. Noi, românii, haideţi ca împreună să luptăm şi să o aducem acolo unde îi este locul, s-o aducem la ea acasă, adică în România”, a scris Avram Iancu pe blogul său personal.

Sportivul din Petroșani mai spune că, înainte de marea încercare, el va dona un salariu minim pe economie pentru redobândirea singurei opere ce se mai poate recupera din colecția marelui sculptor român.

23 de ore în apă, în scop nobil

În ultima vreme, hunedoreanul din Valea Jiului, a înotat, în scop caritabil, pentru cazuri umanitare. În urmă cu aproximativ două săptămâni, el a înotat timp de 12 ore, fără oprire, pentru a ajuta bunicii cazați într-un centru social din Petroșani. Mai recent, în 19 iunie, Avram Iancu s-a implicat într-un alt proiect de suflet, acesta înotând, în continuu, 11 ore într-un lac de acumulare din Târgu Jiu, tot pentru o cauză nobilă: aceea de a o ajuta pe Ana – Rut, o fetiță de doar trei anișori, un „fluturaş cu trei aripioare şi un singur picioruş. La finalul maratonului acvatic, dus la bun sfârșit de sportivul din Petroșani pe o vreme deloc prietenoasă, apa fiind învolburată și rece, mulţimea de oameni care a trecut pe faleză în acea zi a donat în mod direct, într-o urnă, suma de 1.700 lei. Alți 520 lei au fost donaţi în contul familiei fetiței. În plus, alte zeci de persoane au făcut fotografii contului în care doreau, ulterior, să depună bani pentru micuţa Ana -Rut.

Advertisement

Sportivul Avram Iancu a mai avut, și în anii trecuți, tentative de a traversa înot Canalul Mânecii. Așa a ajuns cunoscut în toată România. Ultima sa tentativă a eșuat, însă, după mai bine de 12 ore și jumătate de la start, înotătorul hunedorean fiind nevoit să încheie cursa din cauza apelor extrem de reci, la doar câțiva kilometri de malul francez.

Advertisement

Actualitate

Cursuri gratuite de zbor la Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep în 8 ianuarie

Publicat

pe

Redactat de

Tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, care doresc să învețe să zboare cu planorul, cu avionul ultraușor sau să sară cu parașuta, se pot înscrie la cursurile gratuite organizate de Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. Înscrierile încep pe data de 8 ianuarie și se fac până pe 7 februarie 2025.

La Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva se vor organiza, și anul acesta, cursuri gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Tinerii interesați se pot înscrie începând de la mijlocul săptămânii viitoare.

“Începând cu 8 ianuarie 2025, Aeroclubul Teritorial “Constantin Manolache” Deva vă așteaptă pentru înscrierea la cursurile gratuite de zbor cu planorul, avionul ultraușor și salt cu parașuta. Perioada înscrierilor: 08 ianuarie 2025 – 07 februarie 2025. Ce cursuri vă oferim? Obținerea licenței de pilot de planor, Obținerea licenței de pilot de aeronave ultraușoare motorizate, Obținerea licenței de parașutist. Cine poate aplica? Tinerii cu vârsta între 15 ani (împliniți) și 23 de ani (neîmpliniți) sunt eligibili pentru cursurile gratuite. Activitatea de zbor la disciplina planorism poate începe de la vârsta de 15 ani, iar la celelalte discipline, începând cu împlinirea vârstei de 16 ani. Persoanele ce nu se încadrează pentru cursurile gratuite pot opta pentru parcurgerea oricărui curs, contra cost. Pentru informații complete despre condițiile de înscriere, documentele necesare vizitează site-ul nostru sau contactează personalul Aeroclubului Teritorial Deva prin informațiile de contact de pe afiş. Vă așteptăm la zbor!”, au transmis reprezentanții Aeroclubului Teritorial „Constantin Manolache” Deva.

Situat la doar câțiva kilometri distanță de reședința județului Hunedoara, în vecinatatea satului Săulești, Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva a fost înfiinţat în anul 1975.

În anii trecuți, zeci de tineri hunedoreni, împătimiți ai zborului, s-au înscris la cursurile organizate la Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva. O parte dintre ei au optat pentru parașutism, iar alții pentru a învăța cum să zboare cu planorul sau cu avionul ultrașor.

Advertisement

 

Sursa foto: Aeroclubul Teritorial „Constantin Manolache” Deva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie. Următoarea vacanță – în februarie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii se întorc la școală, de miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă.

Începe modulul 3 de cursuri. Următoarea vacanță pentru elevii hunedoreni – între 17 și 21 februarie

Prima zi de școală din anul 2025miercuri, 8 ianuarie, deschide modulul 3 de cursuri, care are o durată diferită în fiecare județ. Elevii și profesorii merg la școală până când va începe vacanța de schi de o săptămână, decisă de către inspectoratele școlare. Pentru județul Hunedoara, această vacanță de schi a fost programată în săptămâna 17 -21 februarie 2025.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Permis pentru viitor”: Școala de șoferi gratuită pentru tineri din medii defavorizate

Publicat

pe

Redactat de

Programul „Permis pentru viitor”, în cadrul căruia se acoperă costurile școlii de șoferi pentru tineri cu posibilități materiale reduse, a ajuns la cea de-a 10-a ediție. Organizatorii anunță că, solicitările de finanțare pot fi transmise, online sau prin poștă până la data de 27 ianuarie 2025.

Sunt eligibili tinerii din toată țara, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

Programul „Permis pentru viitor” este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prima ediție a programului a fost lansată în anul 2015. În decursul celor nouă ediții, 181 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 151 au obținut permise de categoria B, 27 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate