Connect with us
Data: 17/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

Atenție, șoferi! Un transport agabaritic tranzitează județul

Publicat

pe

În perioada 14 – 18 decembrie se va efectua un transport agabaritic, ce va trece și prin județul Hunedoara. Ruta pe care acesta va merge este: DN4:Curcani (judeţul Călăraşi) – Intersecţie DN4-DN Centura Bucureşti; DN Centura Bucureşti: Intersecţie DN4-DN Centura Bucureşti – Intersecţie DN5-DN Centura Bucureşti – Intersecţie A1-DN Centura Bucureşti; A1: Intersecţie A1-DN Centura Bucureşti -Piteşti; DN7: Piteşti – Morareşti – Seaca; DN7 Centura Călimăneşti: Seaca – Intersecţie DN7-DN7 Centura Călimăneşti;DN7: Intersecţie DN7-DN7 Centura Călimăneşti – Veştem; DN1: Veştem – Intersecţie A1 Sibiu; A1: Intersecţie A1 Sibiu – Cunţa – Intersecţie A1-DN76; DN76: Intersecţie A1-DN76 – Deva Intersecţie DN7-DN76;DN7: Deva Intersecţie DN7-DN76 – Săcămaş – Săvârşin – Intersecţie DN7-A11;A11:Intersecţie DN7-A11 – Intersecţie A11-A1;A1: Intersecţie A11-A1 – Nădlac 2 Punctul de Trecere a Frontierei (judeţul Arad).

Etapele de desfășurare ale transportului sunt stabilite de poliția rutieră, care asigură însoțirea vehiculului cu depășiri.

Advertisement

Actualitate

Adrian Ahrițculesei a cucerit Everestul

Publicat

pe

Redactat de

Adrian Ahrițculesei, un alpinist român de renume, a reușit să atingă vârful Everestului (8.848 m), cunoscut drept „Acoperișul Lumii”.

Performanța sa remarcabilă reprezintă nu doar o realizare personală, ci și un moment de mândrie pentru întreaga comunitate din Petroșani și nu numai. Ahrițculesei se confruntă acum cu provocarea dificilă a coborârii, care îl va duce la tabăra de bază situată la 5.335 de metri altitudine.

Absolvent al Facultății de Educație Fizică și Sport din Timișoara, Adrian Ahrițculesei lucrează ca optometrist la o firmă din Petroșani, dar pasiunea sa pentru alpinism l-a propulsat pe culmile celor mai înalte vârfuri ale lumii. Este primul român care a urcat pe cel mai înalt vulcan din Antarctica, și de asemenea, primul bărbat român care a parcurs circuitul celor 7 Vulcani, un traseu extrem de solicitant care include cele mai înalte vulcani de pe fiecare continent.

Expediția pe Everest nu a fost lipsită de dificultăți, dar determinarea și pregătirea meticuloasă a lui Ahrițculesei au fost esențiale pentru succesul său. Acum, în fața sa se află ultima și cea mai periculoasă etapă a expediției: coborârea.

FOTO: Adrian Ahrițculesei

Citeste mai mult ...

Actualitate

Festivalul „Folk la Cetate”, la ediția a treia. Recitaluri cu Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și alți îndrăgiți artiști, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Festivalul „Folk la Cetate” își continuă povestea și în 2024. O nouă ediție, a treia, a acestui îndrăgit eveniment, va avea loc la Deva, în data de 2 iunie, începând cu ora 18:00, în Piața Unirii din centrul istoric al municipiului.

 

Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și alți îndrăgiți artiști de muzică folk vor urca pe scenă în recitaluri. „Așa cum v-am obișnuit de la edițiile anterioare, festivalul de folk de la Deva aduce anual cele mai „grele” nume ale folkului autohton, iar ediția din acest an nu putea să facă excepție. Vor fi prezenți pentru dumneavoastră, cu recitaluri: Vasile Șeicaru & Nicolae Matei, Ducu Bertzi, Constantin Neculae, Cătălin Stepa și Aurelian Epuraș, Marius Bațu, Cosmin Vaman & Alexandra Andrei”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Evenimentul va fi prezentat de colega noastră, Ioana Popescu.

Organizat prima dată în 2022

Festivalul „Folk la Cetate” este organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean”.

Advertisement

Prima ediție a festivalului a avut loc în 2022 și a fost un real succes. Și ediția a doua, din 2023, a reunit numeroși iubitori ai acestui gen muzical, folkiști de renume impresionând publicul prezent.

Citeste mai mult ...

Actualitate

De 50 de ani, împreună la bine și la greu! Cuplurile de aur din Deva, premiate de administrația locală

Publicat

pe

Redactat de

Ceremonie emoționantă la Restaurantul „Casina” din Deva. Cuplurile de seniori care au împlinit cinci decenii de căsătorie, atât din oraș, cât și din localitățile aparținătoare municipiului, au fost premiate de administrația publică locală, cu bani, diplome aniversare și flori. Festivitatea de premiere a avut loc ieri, chiar de „Ziua Internațională a Familiei”, sărbătorită, în fiecare an, pe data de 15 mai.

Un număr de 104 perechi de seniori, din municipiul Deva, dar și din localitățile aparținătoare, care au împlinit cinci decenii de căsătorie, au fost premiate de Primăria şi Consiliul Local Deva, în cadrul festivității organizată ieri.

Îmbrăcați eleganți, doamne și domni, cu tâmplele albite și cu o vastă experiență de viață, au asistat la momente pline de emoție. Fiecare a „scris” o poveste de viață. Au reușit să își respecte jurămintele rostite împreună, în urmă cu jumătate de veac. Cu dragoste, înțelegere, răbdare și respect au împărțit și bune și rele pe drumul vieții. Au găsit maturitatea de a iubi, de a experimenta și de a învăța să trăiască în doi.

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, a înmânat premiile pregătite cuplurilor cu vârste respectabile. Fiecare pereche de seniori a primit, din partea Primăriei Municipiului Deva și a Consiliului Local, o diplomă de fidelitate, un premiu simbolic de 500 de lei și flori pentru doamne, edilul -șef al reședinței de județ felicitându-i pe fiecare în parte. S-au oferit strângeri calde de mână și s-au făcut fotografii.

Primarul Nicolae-Florin Oancea: ,,Este frumos și emoționant să sărbătoreşti o jumătate de secol de viaţă trăită împreună”

,,Este frumos și emoționant să sărbătoreşti o jumătate de secol de viaţă trăită împreună. Se spune că abia la 50 de ani, căsnicia îşi dovedeşte cu adevărat rezistenţa în timp şi, tocmai de aceea, se sărbătoreşte cu aur. Le doresc încă o dată sărbătoriţilor noștri, mulţi şi fericiţi ani împreună, în armonie şi sănătate. Să ne revedem bucuroşi la ,,Nunta de Diamant”!”, a declarat primarul muncipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea.

Advertisement

La eveniment a participat și prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin, care, la rândul său, a felicitat perechile de seniori, urându-le viață lungă și un sincer și călduros „La mulți ani!”. „Celebrăm „Ziua Internațională a Familiei”, o ocazie specială pentru a reflecta asupra importanței pe care familia o are în viața noastră și în societate. Familia este nucleul de bază al oricărei comunități, oferindu-ne sprijin, iubire și un sentiment de apartenență. În această zi deosebită, doresc să îmi exprim recunoștința față de toate familiile care, prin solidaritate și înțelegere, contribuie la dezvoltarea și bunăstarea societății noastre. Fiecare familie este unică și valoroasă, iar diversitatea lor reprezintă o forță ce ne îmbogățește comunitatea. La mulți ani tuturor familiilor!”, a transmis prefectul județului Hunedoara, Florina Doris Visirin.

Familiile premiate au domiciliul în municipiul Deva şi în localităţile aparţinătoare (Archia, Bârcea Mică, Cristur, Sântuhalm) şi au depus cerere înregistrată la Compartimentul Stare Civilă Deva.

Administraţia locală deveană acordă premii şi diplome de fidelitate cuplurilor care sărbătoresc „Nunta de Aur” începând din anul 2000. Fondurile destinate premierii sunt alocate de la bugetul local, prin hotărâre de CL.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate