Actualitate
Avocații pregătesc proteste împotriva preconizatelor măsuri fiscale. Baroul Hunedoara: „Solicităm imperativ Guvernului să nu adopte proiectul de act normativ”
Avocații pregătesc proteste, nemulțumiți de intenția Guvernului de a aduce modificări Codului Fiscal. Conducerea Baroului Hunedoara și-a exprimat dezacordul și arată că impunerea unei contribuții de sănătate, în sistem neplafonat, ar fi o „povară injustă” pe umerii avocaților ce se va răsfrânge inevitabil și asupra cetățenilor.
Conducerea Baroului Hunedoara spune că majorarea consistentă a C.A.S.S. „va avea un impact economic deosebit de grav asupra tuturor membrilor corpului profesional”. Mai mult, va dubla sarcina fiscală a avocaților și va sancționa performanța în profesie „fără a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației din sistemul de sănătate”.
„Consiliul Baroului Hunedoara, întrunit în ședință de urgență la data de 14 august 2023, organ profesional care reprezintă interesele a 274 de avocați cu drept de exercitare a profesiei, a analizat proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal și alte măsuri financiar fiscale, motiv pentru care, Baroul Hunedoara dezaprobă vehement propunerile de măsuri fiscale prin care Guvernul tinde să impună profesiilor liberale plata cotei C.A.S.S. în sistem real, neplafonat, ingnorând cu desăvârșire contraargumentele aduse de corpul profesional în cadrul dialogului instituțional purtat de reprezentanții profesiei de avocat după apariția proiectului menționat. Majorarea consistentă a C.A.S.S. va avea un impact economic deosebit de grav asupra tuturor membrilor corpului profesional, de natură să aducă perturbări esențiale în activitatea de apărare a drepturilor și libertăților, exercitată de avocați. Măsurile fiscale preconizate reprezintă modificări nejustificate și împovărătoare, chiar dacă regimul fiscal aplicabil profesiei nu este nici în prezent unul preferențial sau lipsit de neajunsuri. Impunerea unui C.A.S.S. neplafonat, în sistem real, dublează sarcina fiscală a avocaților și, practic, sancționează, performanța în profesie fără a oferi nimic suplimentar în sfera contraprestației din sistemul de sănătate. Toată această povară injustă se va răsfrânge inevitabil și asupra cetățenilor. Aceștia vor percepe că statul le îngrădește accesul la justiție, fiindu-le afectate în mod direct drepturile și libertățile constituționale pe care avocații le apără”, se arată într-un comunicat transmis de Baroul Hunedoara.
O decizie cu privire la declanșarea protestului ar putea fi luată astăzi
O hotărâre cu privire la declanșarea unui protest ar putea fi luată în această după-amiază, când se va întruni Adunarea Generală extraordinară a avocaților din Baroul Hunedoara.
„Decis să apere cu fermitate drepturile și interesele membrilor săi, Baroul Hunedoara, alături de Uniunea Națională a Barourilor din România și celelalte barouri din țară, solicită imperativ Guvernului să nu adopte proiectul de act normativ care duce la discriminarea nejustificată a avocaților în raport cu alte categorii de contribuabili. Totodată, Baroul Hunedoara informează prin prezentul comunicat atât Guvernul, instanțele de judecată și parchetele, cât și opinia publică despre decizia de neclintit de a uza de toate demersurile și remediile legate împotriva supraimpozitării nejustificate a avocaților, fără a exclude acțiuni de protest. Pentru pregătirea unei forme de protest, Consiliul Baroului Hunedoara a decis convocarea pentru data de 18 august 2023, ora 15:00, a unei Adunări Generale extraordinare a avocaților din Baroul Hunedoara, în format exclusiv online, în cadrul căreia, având în vedere îngrijorarea, hotărârea și solidaritatea exprimată de către colegii noștri, se vor pune în discuție demersurile necesare și organizarea unor forme de protest față de această inechitate și discriminare fiscală”, mai arată sursa citată.
Actualitate
Bucuria celor mici. Seara în care copiii își lustruiesc ghetuțele. La noapte, vine Moș Nicolae
Copiii își lustruiesc ghetuțele, în această seară, în așteptarea lui Moș Nicolae. Cei cuminţi vor găsi dulciuri şi jucării, iar cei obraznici nuieluşe. Se spune că, în fiecare an, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moş Nicolae vine, punctual, lăsându-le celor mici în cizmuliţe daruri. Spre deosebire, de Moş Crăciun, acesta nu se arată niciodată. Povestea darurilor împărţite pe furiş în noaptea de Sfântul Nicolae începe din vechime.
Născut în jurul anului 280, în localitatea Patara Lichiei, și trecut la cele veșnice în jurul anului 345, în localitatea Mira (astazi Kocademre, Turcia), Sfântul Nicolae este cel mai cunoscut și iubit sfânt al Bisericii Ortodoxe.
Legendele povestesc despre dragostea lui pentru copii, despre bunătatea lui şi despre miracolele pe care le-a făptuit. Probabil, cea mai cunoscută poveste este aceea care dă ştire despre felul în care a ajutat trei surori. Se spune că, Sfântul Nicolae a ajutat trei fete sărmane din oraşul său, aducându-le dar de zestre, noaptea, fără să fie văzut. Cele trei fete trăiau într-o sărăcie lucie, motiv pentru care tatăl lor plănuia să le vândă, crezând că astfel se va îmbogăţi. Plânsetele şi rugăminţile fetelor nu l-au înduplecat pe bătrânul cu suflet hain. Sfântul Nicolae a aflat despre suferinţa lor şi noaptea, pe furiş, el a aruncat o pungă plină cu galbeni în odaia fetei celei mai mari. Astfel, ea a reuşit să se mărite. La fel a făcut Moşul şi în următorii doi ani, iar celelalte două fete au reuşit să se aşeze şi ele la casele lor.
Povestea lui a ajuns şi în «Ţara lui Moş Crăciun»
Cu şase sute de ani mai târziu, ţarul rus Vladimir a vizitat Constantinopolul şi auzind de toate aceste poveşti frumoase despre episcopul Nicolae a decis să-l proclame sfântul Rusiei. Poveştile au ajuns chiar şi până în Laponia, la oamenii care călătoresc cu saniile trase de reni. Cei trei saci cu aur, pe care i-a dăruit Nicolae celor trei surori, l-au făcut să ajungă în atenţia comercianţilor din Italia de Nord. El era reprezentat în statui şi imagini, ţinând în mâini cei trei săculeţi cu aur, iar mai târziu, când a devenit sfântul comercianţilor, sacii au devenit mingi de aur, care îi reprezentau pe cămătari.
Dacă în ghetuţele copiilor cuminţi, Moş Nicolae lasă dulciuri şi jucării, micuţii neastâmpăraţi găsesc şi câte o nuieluşă. Ideea nuieluşei care pedepseşte are la bază un episod din viaţa marelui ierarh din secolul al IV –lea, la sinodul de la Niceea când blândul Nicolae l-a pălmuit pe ereticul Arie, poate chiar cu mâna aflată astăzi în biserica Sfântul Gheorghe cel Nou, din Bucureşti. Palma Sfântului Nicolae este închipuită în zilele noastre în tradiţionala nuieluşă.
Actualitate
“Ecouri medievale “ – expoziție personală a artistei Inga Edu, la Castelul Corvinilor
Lucrări realizate de talentata artistă Inga Edu vor putea fi admirate la Castelul Corvinilor din Hunedoara. Expoziția, intitulată „Ecouri medievale”, va fi vernisată mâine după-amiază.
“Vineri, 6 Decembrie, ora 15:00, vă invităm cu drag la vernisajul expoziției “Ecouri medievale “ realizată de artista Inga Edu. Pe pânzele etalate în Castelul Corvinilor veți regăsi o serie de peisaje medievale transilvănene și nu numai, surprinse de ochiul sensibil al artistei. Vă așteptăm cu drag!”, au transmis reprezentanții Muzeului Castelul Corvinilor.
Actualitate
Corvinul, pe FRF TV
De vineri și până marți se dispută meciurile etapei a XVI-a din Liga de fotbal. Runda debutează vineri, 6 decembrie, cu partidele FC Bihor (locul XVIII, cu 11 puncte și golaveraj – 7 din 14 jocuri) – Chindia Târgoviște (XIV, 16 p, 14j), de la ora 13:30, și FCU Craiova (XII, 20p, – 2, 14j) – AFC Câmpulung (XX, 7p, 14 j).
Joacă la Slatina
Singura reprezentantă a județului nostru în competiție, Corvinul Hunedoara, locul VI, de play-off, care, din 14 jocuri, a adunat 24 de puncte (golaveraj + 3), va juca pe terenul celor de la CSM Slatina (XIII, 19p, 14 j). Meciul este programat sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11:00, și poate fi urmărit, în direct pe online, pe FRF TV. În aceeași zi și de la aceeași oră mai sunt programate meciurile CSC Dumbrăvița (XV, 15p, 15j) – CS Afumați (VIII, 23p, + 2, 15j), CSM Focșani (XIX, 11p, – 11, 15 j) – CSC Șelimbăr (XVII; 13p, 14j) și Concordia Chiajna (XI, 20p, – 1, 14j) – CS Mioveni (XXI, 6p, 14j). Este de menționat că echipa din Mioveni, care este în pragul desființării, a fost penalizată cu 2 puncte. Tot sâmbătă, dar de la ora 12:00, este programat meciul ACSM Reșița (V, 27p, 15j) – FC Voluntari (VII, 23p, + 7, 14 j). Duminică, 8 decembrie, de la ora 11:00, sunt programate alte două întâlniri, respectiv Metalul Buzău (IX, 22p, + 5, 15j) – Ceahlăul Piatra Neamț (X, 22p, + 4, 14 j) și Steaua București (II, 31p, 15j) – Unirea Ungheni (XVI; 14p, 14j). Runda, penultima programată în acest an și una în care stă FC Argeș (V, 24p, + 5, 15j) din cauza retragerii celor de la Viitorul Târgu Jiu, se încheie marți, 10 decembrie, de la ora 17:00, cu meciul AFKC Miercurea Ciuc (I; 35p, 14j) – Metaloglobus București (III, 29p, 14j).
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu de proporții la Vulcan
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Spectacolul ,,Acum, în prag de sărbători” de la Deva, anulat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
„Târgul de Iarnă” de la Deva se deschide joi, 5 decembrie
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Doi pompieri hunedoreni, decorați de președintele României
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Simpozion ITM Hunedoara pe tema protecției lucrătorilor expuși la agenți chimici periculoși
-
Actualitatecu o zi in urma
Două arme și mai multe proiectile, ridicate din locuința unui hunedorean
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Fapte bune de la cei mici: Grădinița PP7 Deva donează peste 900 kg de fructe și legume persoanelor vulnerabile