Connect with us
Data: 04/05/2024
.

Actualitate - Eveniment

Castelul Corvinilor, în „lupta” pentru „Destinația Anului 2022” în România

Publicat

pe

Castelul Corvinilor concurează pentru titulatura „Destinația Anului 2022” în România, locuitorii județului și nu numai fiind invitați să nominalizeze impunătorul monument medieval de la Hunedoara, pe platforma www.destinatiaanului.ro. Destinațiile nominalizate de cei mai mulți oameni vor deveni finaliste.

Hunedorenii sunt invitați să facă front comun și să susțină Castelul Corvinilor pentru a deveni „Destinația Anului 2022” în România. Tot ceea ce trebuie să facă cei care doresc să susțină castelul medieval de la Hunedoara, în cadrul acestei competiții de turism, este să completeze formularul de susținere, disponibil pe site-ul mai sus amintit.

“Participarea la această competiție va aduce Castelului Corvinilor, dar și municipiului Hunedoara, mai multă expunere, iar asta se va „traduce” în mai mulți vizitatori. Dacă ești hunedorean, susține Castelul în această competiție și ajută-ne să îl promovăm și să aducem mai mulți turiști la Hunedoara! Dacă ai vizitat Castelul Corvinilor și vrei ca și alții să afle despre el, susține-ne propunându-l pe lista destinațiilor anului 2022!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Foto: Sergiu Răzvan

Castelul Corvinilor este unul dintre cele mai importante atracții turistice din România. Anul trecut, impunătorul monument medieval de la Hunedoara a fost vizitat de aproape 280.000 de persoane, cu circa 75.000 mai multe decât în 2020.

Destinația Anului” este una dintre cele mai importante competiții de promovare a turismului intern prin popularizarea destinațiilor turistice ale României în mediul online, în emisiuni PrimaTV. Aflată în acest an la a doua ediție, competiția este realizată în parteneriat cu Alianța pentru Turism și Ministerul Antreprenoriatului și Turismului și cuprinde trei faze: cea de nominalizări, finala regională și finala națională.

 

Advertisement
Advertisement

Actualitate

Ce reprezintă, de fapt, Lumina Învierii

Publicat

pe

Redactat de

Lumina Învierii de Paște este mai mult decât un simbol sau o tradiție religioasă. Ea este o reprezentare vizibilă a speranței, a renașterii și a bucuriei în credință.

Această lumină nu este doar o flacără aprinsă, ci o reflectare a învierii lui Isus Hristos, care este considerată în creștinism momentul suprem al biruinței asupra morții și al începutului unei noi vieți în Dumnezeu.

Lumina Învierii este un simbol al luminii divine care învinge întunericul, al vieții care învinge moartea și al speranței care învinge disperarea. Ea aduce consolare și bucurie în inimile credincioșilor, în special în momente dificile sau de încercare. Această lumină este considerată purtătoarea unei binecuvântări speciale, aducând pace și liniște sufletească.

În tradiția ortodoxă, Lumina Învierii este adusă în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim în noaptea de Sâmbăta Mare, apoi este distribuită credincioșilor din întreaga lume. Este considerat un moment sacru atunci când credincioșii primesc această lumină în propriile lor vieți, aducând cu sine promisiunea unei noi începuturi și a unei transformări interioare.

Lumina Învierii nu este doar o lumină fizică, ci și o lumină spirituală care strălucește în inimile credincioșilor, inspirându-i să trăiască în conformitate cu învățăturile lui Hristos și să împărtășească această lumină și iubire cu ceilalți. Este un moment de reflecție profundă asupra sensului vieții, asupra biruinței asupra răului și asupra credinței într-un viitor plin de speranță și binecuvântare. Lumina Învierii este, în esență, lumina iubirii divine care strălucește în întunericul lumii, aducând speranță și salvare tuturor celor care o primesc cu inima deschisă.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Un tânăr de 21 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier la Băița. Șoferul vinovat, sub influența alcoolului

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr de 21 de ani și-a pierdut viața într-un accident rutier la Băița.

La data de 03 mai 2024,în jurul orei 17:32, Poliția Municipiului Deva, a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, cu privire la faptul că, pe raza localității Băița, a avut loc un accident rutier.

Poliţiştii ajunși la fața locului, au constatat că, un tânăr de 23 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 700A, respectiv pe raza localității Băița, în condiții care vor fi stabilite ulterior, a pierdut controlul direcţiei de deplasare într-o curbă la stânga intrând într-un parapete de protecție, transmite IPJ Hunedoara

În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul unui tânăr de 21 ani și rănirea altor 3 persoane. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Victimele au fost preluate și transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Advertisement

FOTO: IPJ Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare.

La data de 02 mai 2024, în jurul orei 21:55, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Certejul de Jos, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată în baza unei autorizații legal emise pe raza localității Boholt, împreună cu alte persoane, fiului său în vârstă de 34 ani i s-ar fi descărcat accidental arma de vânătoare lovind mortal în zona pieptului un bărbat în vârstă de 44 ani , participant la vânătoare, transmite IPJ Hunedoara.

Din primele verificări s-a stabilit că vânătoarea se desfășura în baza unei autorizații legal emise.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și în acest caz, au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult ...

Actualitate