Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Actualitate

Castelul Corvinilor – printre primele zece palate „de poveste” din lume

Publicat

pe

Cel mai important monument istoric din municipiul Hunedoara, Castelul Corvinilor (foto) a fost inclus, din nou, într-un clasament ce îi face cinste. Potrivit site-ului descopera.ro, castelul se numără printre cele 10 palate „de poveste” prezentate de huffingtonpost.com. Unicitatea edificiului istoric din Hunedoara constă în gradul înalt de reprezentativitate pentru arhitectura militară din sud-estul Europei secolului XV, el întrunind cele mai dezvoltate elemente de arhitectură civilă. Din clasamentul „de poveste” mai fac parte, printre altele, castelul Leslie din Glaslough (Irlanda), Neuschwanstein şi Hohenschwangau (Germania) sau cel din Sussex (Marea Britanie).

Actualitate

Percheziții la posesorii de arme. Au fost ridicate mai multe trofee

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au desfășurat activități procedurale într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor.

Activități procedurale desfășurate de polițiști, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor

„La data de 27 martie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară (pe raza municipiului Lupeni și a orașului Uricani) emise de Judecătoria Petroșani, în cadrul unui dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cu ocazia celor două percheziții, la locuința unui bărbat din Lupeni, polițiștii au găsit două arme de vânătoare și muniția eferentă, toate deținute legal, în baza permisului de armă, precum și două articole pirotehnice, tip baterie de artificii, din categoria F2, deținute fără drept, un trofeu (craniu de lup) deținut fără drept și un căprior mascul, ținut în captivitate, fără drept”, transmite IPJ Hunedoara.

Advertisement

De asemenea, de la imobilul unui bărbat din Uricani polițiștii au ridicat mai multe trofee de vânat (cranii de cerb, de lup, busturi de căpriori și de capră neagră, blană de lup etc.) – toate fiind deținute fără drept.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Foto: IPJ Hunedoara

Advertisement

 

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Petrila: Pași pentru finalizarea Muzeului Momârlanului

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările la Muzeul Momârlanului din orașul Petrila sunt aproape finalizate. Pentru partea de construcție stadiul este de 99%. În acest moment  se efectuază lucrări la partea exterioară a muzeului și la iluminatul ornamental.

Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, este optimist și spune că obiectivul de investiții poate fid at în folosință în apripierea lunii iunie.

”La Muzeul Momârlanului lucrările sunt realizate în proporție de 90-95%, cel puțin partea de construcție este finalizată în proporție de 99%. Acum se lucrează la amenajarea terenului, la panourile informative și la iluminatul ornamental. Undeva în luna iunie sau mai repede, obiectivul de investiții poate fi dat în folosință. în acest moment chiar dacă au rămas sume mai mici, noi am etapizat acel proiect iar în acest moment nici nu a fost finalizat ghidul de finanțare pentru acea parte de etapizare. În momentul în care va fi finanțat ghidul vom continua cu restul de execuție”, a declarat Vasile Jurca primarul orașului Petrila.

FOTO: FACEBOOK  DAN GAVRILĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cadavrul descoperit la Petroșani este al unei femei de 35 de ani din General Berthelot

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii au identificat cadavrul care a fost descoperit, întâmplător, la Petroșani.

La data de 26 martie 2024, în jurul orei 18:30, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată de un bărbat, cu privire la faptul că, în timp ce se plimba pe un teren viran din zona „Gerom” (Petroșani), a văzut cadavrul unei femei neidentificate.

În urma efectuării necropsiei cadavrului cu identitate necunoscută, concluziile provizorii ale medicilor legiști au indicat faptul că moartea femeii a fost violentă și s-a datorat asfixierii mecanice prin sugrumare.
De asemenea, în urma activităților investigative, polițiștii au stabilit identitatea cadavrului, care aparține unei femei în vârstă de 35 de ani, din comuna General Berthelot.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de omor, cauza fiind declinată Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, spre competentă soluționare, transmite IPJ Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate