Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Sport

Cetate o va întâlni pe CSM Ploieşti în prima fază a play-out-ului

Publicat

pe

Îşi cunosc adversarele

Înaintea ultimului meci din sezonul regulat, handbalistele de la Cetate Deva ştiu cu cine se vor înfrunta în prima fază a play-out-ului Ligii Naţionale. Echipa lui Marian Muntean, care va obţine locul 8 la finalul primei părţi a campionatului, va juca contra grupării CSM Ploieşti, ocupanta poziţiei a 11-a.

Primul meci se va juca la Ploieşti, în 7 mai, iar al doilea la Deva, în 10 mai. În caz că ambele echipe vor repurta câte o victorie, se va disputa al treilea meci, în 11 mai, tot la Deva.

Favorite în faţa Ploieştiului

Ultima partidă din sezonul regulat, cu HCM Rm. Vâlcea, nu mai are nicio miză pentru Cetate Deva. Handbalistele din reşedinţa judeţului nu mai pot pierde locul 8, ocupat în acest moment, şi nici nu mai pot urca o poziţie mai sus. Trupa alb-albastră îşi cunoaşte şi adversarul din prima fază a play-out-ului, care va debuta în luna mai. Conform programării, echipa finanţată de Marian Muntean va întâlni gruparea de pe locul 11, CSM Ploieşti, care la rândul său este sigură de acestă poziţie înaintea finalului campionatului regulat. Cetate are prima şansă în acest duel, câştigând ambele partide cu prahovencele din acest sezon, 36-21 la Deva şi 29-24 la Ploieşti.

Advertisement

Locul 7, cel mai bun posibil

După disputarea duelului eliminatoriu, în sistemul cel mai bun din 3 meciuri, echipa învingătoare va juca în turneul pentru locurile 7-9, iar învinsa în cel pentru poziţiile 10-12, ultimele două al acestuia din urmă retrogradând în Divizia A. Turneul de trei echipe se va juca fiecare cu fiecare, tur-retur,  între 14 şi 31 mai, la final făcându-se clasamentul. În prima fază a play-out-ului, se vor mai întâlni CSM Bucureşti – HCM Rm. Vâlcea şi SCM Craiova – Neptun Constanţa. În partea superioară a clasamentului se ştiu doar primele două echipe, HCM Baia Mare şi Corona Braşov, celelalte pozitii urmând să se stabilească după disputarea etapei finale din sezonul regulat.

 

Advertisement

Sport

Calcule peste calcule pentru calificarea în optimi la EURO

Publicat

pe

Redactat de

Campionatul European de fotbal care se dispută, în această perioadă, în Germania, se apropie de faza optimilor de finală. Printre echipele cotate cu șanse mari să depășească faza grupelor este și cea a României, în faza optimilor urmând a evolua primele două clasate din cele șase grupe plus primele patru din clasamentul separat al locurilor trei.

Să vrea și slovacii

Echipa României face parte din grupa E, cea mai echilibrată de la EURO 2024, toate echipele având câte 3 puncte după meciuri, departajarea fiind făcută de golaveraj sau de numărul mai mare de goluri înscrise. România este lideră, cu golaveraj 3-2, urmată de Belgia (3-1), Slovacia (2-2) și Ucraina (2-4). Din grupă vor merge în optimi, după toate probabilitățile, primele trei clasate, iar un calcul simplu arată că, în cazul unui egal între România și Slovacia, care se întâlnesc în această seară, de la ora 19:00, cele două echipe se vor califica în optimi, indiferent de rezultatul celuilalt meci, Belgia – Ucraina, care se va juca în același timp. La prima vedere o remiză ar fi perfect posibilă, și convenabilă, dar, în această variantă, slovacii ar termina pe trei, iar în optimi ar întâlni un adversar mai greu abordabil. Iar de aici încep calcule multiple care, în multe cazuri, dau România ca și calificată, dar sunt și variante în care „tricoloriiar putea părăsi competiția.

Victorie

În cazul unei victorii a României în meciul cu Slovacia sunt trei variante de clasament, cu mențiunea că, în cazul în care vor fi doar două echipe aflate la egalitate de puncte, departajarea va fi făcută de rezultatele directe:

Advertisement

– egal în celălalt meci: 1. România, 2. Belgia, 3. Slovacia, 4. Ucraina;

– victorie Ucraina în celălalt meci: 1. România, 2. Ucraina, 3. Slovacia, 4. Belgia;

– victorie Belgia în celălalt meci: 1. Belgia, 2. România, 3. Ucraina, 4. Slovacia;

Egalitate

Dacă România va remiza cu Slovacia sunt următoarele patru variante de clasament:

Advertisement

– rezultate identice: 1. România, 2. Belgia, 3. Slovacia, 4. Ucraina;

– remize, dar cu goluri mai multe marcate în celălalt meci: 1. Belgia, 2. România, 3. Slovacia, 4. Ucraina;

– victorie Belgia în celălalt meci: 1. Belgia, 2 România, 3. Slovacia, 4. Ucraina;

– victorie Ucraina în celălalt meci: 1. Ucraina, 2. România, 3. Slovacia, 4. Belgia.

Înfrângere

Advertisement

Dacă România pierde în fața Slovaciei

– victorie Belgia în celălalt meci: 1. Slovacia, 2. Belgia, 3. România, 4 . Ucraina;

– victorie Ucraina în celălalt meci: 1. Ucraina, 2. Slovacia, 3. Belgia, 4. România;

– egal în celălalt meci: 1. Slovacia, 2. Belgia, 3. Ucraina, 4. România.

Antecedentele nu sunt de partea României

Advertisement

România se află la a șasea sa prezență la un turneul final continental. În patru dintre participările precedente „tricoloriiau avut meciuri decisive în ultima etapă din grupe, și doar într-una dintre acestea au avut succes. La prima participare, în 1984, România trebuia să învingă Portugalia, iar Germania să nu piardă în fața Spaniei, și a ieșit exact invers. La următoarea prezență la EURO, în 1996, echipa țării noastre era, deja, eliminată, înainte de ultimul meci din grupă. Singura dată când s-au “aliniat plantele” a fost în 2000, când România trebuia să învingă Anglia, iar Portugalia trebuia să nu piardă în fața Germaniei, iar lucrurile s-au petrecut întocmai. De altfel, victoria în fața Angliei a fost singura până la actuala ediție, în care, în primul meci din grupă, România a învins Ucraina. În 2008 România trebuia să învingă o echipă a Olandei care nu mai putea să pierdă primul loc, dar a pierdut, deși batavii nu s-au prea omorât cu firea, mai ales în prima repriză. În fine. În 2016 România trebuia să învingă Albania, dar a piedut, înfrângerea aceea fiind considerată una dintre cele mai greu de digerat din toată istoria fotbalului românesc.

Hunedorenii, din ce în ce mai rari la națională

La actuala ediție de EURO nu sunt jucători din județul nostru în lotul României, doar hunedoreanul Andrei Artean fiind rezervă neutilizată în preliminarii și convocat în lotul lărgit, dar nereținut în cel pentru Germania. În schimb, în staff-ul tehnic, ca antrenor cu portarii, este Leo Toder, fost jucător la Jiul. În 2016 ex – jiulistul Mihai Pintilii a jucat la turneul final, alt fost petroșănean, Eric Bicfalvi, a evoluat în preliminarii, tot în acea fază fiind rezervă neutilizată Cristi Bălgrădean, fost la Minerul Lupeni. În 2008 Bogdan Lobonț, născut la Hunedoara și crescut de Corvinul, a fost titular la turneul final, dar și în preliminarii, în această fază de calificare evoluând și Sergiu Radu, fost jucător la Jiul. În 2000 același Lobonț a fost în lot, dar nu a părăsit banca de rezerve, jucând, însă, în preliminarii, la fel ca și un alt jucător născut în Hunedoara, Gică Craioveanu. În 1996 nu au fost hunedoreni prezenți la EURO, doar în calificări evoluând, însă, Daniel Timofte, jucător născut în Vale și format la Jiul Petroșani.

Excepția din 1984

Un contigent extrem de numeros de hunedoreni a fost la EURO 1984, când selecționer era Mircea Lucescu, venit în această funcție din postura de antrenor-jucător de la Corvinul. La turneul final, dar și în prelimnarii, au evoluat, fiind legitimați la Corvinul, Mișa Klein și Romică Gabor, iar Mircea Rednic și Ioan Andone părăsiseră Hunedoara cu un an înainte de competiție. De asemenea, la EURO, dar și în preliminarii, au mai jucat Aurică Țicleanu, născut la Teliuc, și Oneață Augustin, care se „rodasela Jiul. În preliminarii au mai jucat corviniștii Roger Bogdan și Neluțu Petcu, hunedoreanul get-beget Florică Văetuș și ex-jiulistul Gigi Mulțescu. De asemenea, Fane Dubiciuc a fost rezervă neutilizată în preliminarii, iar Dorin Mateuț a fost selecționat în lotul lărgit, nefiind, însă, reținut și în cel de la turneu final, ambii jucători fiind legitimați la Corvinul.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Tenis paralimpic: Alte două semifinale ITF pentru Cristina Deac, de la CSM Deva

Publicat

pe

Redactat de

Sportiva Cristina Deac, de la CSM Deva, își continuă seria evoluțiilor remarcabile în circuitul mondial ITF la tenis paralimpic, jucătoarea pregătită de Andru Târnovean participând, recent, la două turnee care s-au desfășurat în Croația.

Dacă în proba de simplu, la Zagreb Open, Cristina a fost eliminată în primul tur, jucând, apoi, în semifinalele turneului de consolare, deveana a jucat excelent în proba de dublu, alături de letona Alina Mosko, ajungând până în penultimul act al competiției.

Cristina Deac, alături de aceeași parteneră din Letonia, a repetat performanța și la Sirius Open, unde a ajuns, din nou, în semifinalele de la dublu, în vreme ce la simplu, după eliminarea din primul tur, a jucat în finala turneului de consolare.

În urma acestor rezultate obținute în Croația, Cristina Deac, sportivă legitimată la CSM Deva, a ajuns la patru semifinale ITF la tenis paralimpic în proba de dublu, primele două prezențe fiind cele de la Plock, din Polonia, și de la Brescia, din Italia.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Minerul Lupeni a ratat promovarea în Liga 3

Publicat

pe

Redactat de

Duminică seara s-au disputat meciurile retur ale barajelor de promovare în Liga 3. Reprezentanta județului Hunedoara, Minerul Lupeni, a ajucat pe teren propriu.

0-3 acasă cu Viitorul Arad

Trupa din Valea Jiului a întâlnit pe Viitorul Arad și, după 0-0 în meciul tur disputat în județul vecin, pleca cu prima șansă. Pe teren, însă, lucrurile au stat altfel, arădenii impunânu-se clar, cu 3-0, după ce la pauză conduceau cu 3-0, iar inerul Lupeni a rata promovarea în eșalonul al treilea. Trecând peste amărăciunea acestui eșesc, cei de la Minerul Lupeni au transmis un mesaj plin de fair-play. „Mulțumim suporterilor care au fost alături de noi și ne cerem scuze pentru rezultatul de astăzi! Mergem înainte! Dorim să felicităm echipa Viitorul Arad și le urăm mult succes în continuare” este mesajul postat pe pagina de socializare a celor de la Minerul Lupeni. Astfel, și în sezonul viitor, dacă nu vor apărea surprize neplăcute de ultim moment, dar despre care se vorbește, deja, județul Hunedoara va avea tot două echipe în Liga 3, pe CSM Deva și Jiul Petroșani.

Un singur meci a avut nevoie de prelungiri

Din „zona” noastră au mai promovat Vulturii Fărcășești, din Gorj, care, după ce a câștigat turul, pe terenul celor de la Viitorul Mehedinți, cu 5-1, au câștigat și acasă, cu 3-2, și Timișul Șag, cu două scoruri fluviu, 5-1 în tur, afară, și 7-0 pe teren propriu, cu cărășenii de la MB Caransabeș. Și, dacă în anii precedenți în barajele de promovare erau retururi dramatice, multe terminate cu executarea de lovituri de pedeapsă, acum doar un singur joc a avut nevoie de prelungiri, cel dintre ACS FC Dinamo București și CSL Ștefăneștii de Jos, din Ilfov, echipa din Capitală, după 22 în tur, a câștigat cu 4-3, după ce la sfârșitul timpului regulamentar scorul era de 3-3. În aceeași regiune s-au mai înregistrat rezultatele CSM FETEȘTI (IL) – Voința Independența (CT) 1-3 (4-0 în tur) și CSO BĂICOI (PH) – FC Bolintin Malu Spart 2-1 (3-3). În „zonele” apropiate de județul Hunedoara rezultatele au fost SPARTA RM. VÂLCEA (VL) – Iris Titulescu (OT) 4-0 (1-1), CSL Nanov (TR) – SPEED ACADEMY PITEȘTI 1-2 (0-5), Metropolitan Ișalnița (DJ) – URBAN TITU (DB) 0-3 (0-3), respectiv CIL BLAJ (AB) – ACSM Codlea (BV) 1-1 (2-1), CS GHEORGHENI (HR) – Păltiniș Rășinari (SB) 1-0 (1-1), Prima Brăduț (CV) – CS Iernut (MS) 1-1 (0-4), precum și Academica Recea (MM) – CS DIOSIG (BH) 0-4 (0-5), OAȘUL NEGREȘTI (SM) – Silvicultorul Maieru (BN) 6-0 (4-1), CS Barcău Nușfalău (SJ) – VULTURUL MINTIU GHERLII  (CJ)  4-4 (2-8). În celelalte meciuri de baraj s-au înregistrat următoarele rezultate: USV IAȘI (IS) – Pro Sport Vârfu Câmpului (BT) 2-0 (2-1), Comstar Vaslui (VS) –  ȘOIMII GURA HUMORULUI (SV) 2-3 (0-5), Sportul Onești (BC) – CEAHLĂUL II P. NEAMȚ (NT) 2-1 (0-3), respectiv Voința Lanurile (BZ) – CSM ADJUD (VN) 1-1 (1-2), Pescărușul Sarichioi – VIITORUL CIREȘU (BR) 1-2 (0-4), CS MEDGIDIA (CT) – Voința Cudalbi (GL) 4-1 (2-1).

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate