Connect with us
Data: 23/02/2025
.

Actualitate

Drama prin care trec doi părinţi hunedoreni ai căror copilaş a venit pe lume cu malformaţii grave, deşi medicii i-au asigurat că totul e în regulă

Publicat

pe

Coşmarul de la naştere, „invizibil” în cabinetul particular

Prin clipe de coşmar trec doi părinţi din Petroşani, Valea Jiului, după ce micuţul lor a venit pe lume cu grave malformaţii. Asta deşi doctorii care i-au supravegheat femeii sarcina le-au dat asigurări încă de la început că totul e în regulă cu micuţul, în urma efectuării mai multor ecografii.

Drama familiei Oprea a început imediat după naşterea care trebuia să le aducă doar bucurie. Fericirea s-a  transformat, însă, în cel mai negru coşmar, după ce micuţul pe care Elena Oprea (32 de ani) l-a purtat nouă luni în pântece a venit pe lume fără picioruşe şi mânuţa dreaptă. Tatăl micuţului, născut în maternitatea de la Petroşani, povesteşte, cu lacrimi în ochi, că a plătit o serie de consultaţii, după corneloprea-tata-copilzile de tras la lopată în mină şi când şi-a văzut băieţelul pentru prima oară a avut un şoc. „Soţia a făcut patru sau cinci ecografii şi în spital, aici, şi la cabinetul particular al medicului care i-a urmărit sarcina. Costă nişte bănuţi acolo şi eu lucrez la mină. Eu, poate, am lucrat două zile în fundul minei ca să dau bani la un ecograf. Vă daţi seama? Totul e bine, spunea doctoriţa, uite căpuşorul, uite… totul e în regulă! Doar că nu a fost aşa”, povesteşte, printre lacrimi, Cornel Oprea, tatăl copilului născut cu malformaţii severe.

S-a văzut ceva, dar târziu

Medicul care i-a făcut femeii ecografiile şi care i-a urmărit sarcina nu a putut fi contactată, de la colegii ei aflând că şi-ar fi luat concediu, iar cel care a operat-o pe Elena Oprea susţine că doar în ultima lună s-ar fi văzut ceva la ecograf. Era, însă, prea târziu pentru bebeluş, se pare. „A fost o urgenţă obstetricală, pentru că mama la internare prezenta membranele rupte. Pentru aşa ceva se intervine de urgenţă, prin cezariană. Surpriza a fost la operaţie, că avem acest copil cu malformaţii. Sunt cazuri care se pot depista şi care nu. În medicină nu poţi să dai certitudini de sută la sută. Există probabilităţi, dar certitudini nu. Depinde fiecare ecografie şi de aparatul cu care se face, iar surprize pot apărea şi la cei mai mari profesori. La ultima ecografie, o să vă spună doamna doctor (n. red. Cristina Mustocea, cea care a ţinut gravida sub observaţie la cabinetul particular),  s-au observat nişte nereguli, dar ce făceai cu un copil în luna a noua ? Ce poţi să mai faci?”, a precizat dr. Sidonia Faibiş, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, singura care a acceptat să vorbească despre acest caz care a revoltat o ţară întreagă.

„Cum a putut să spună că totul e bine?!”

Advertisement

Petrosani2Tatăl micuţului e hotărât să sesizeze forurile competente pentru ceea ce i s-a întâmplat. „Putea să ne zică. Domnu’ Oprea, uitaţi e ceva în neregulă, că eu nu văd, mergeţi la altul (n. red. medic). Pentru asta a făcut soţia şi ecografiile. Să vedem dacă micuţul are mânuţe, picioare. Nu a fost sarcină cu risc, chiar mă  uitam ce burtică mare are soţia şi ce bebiţă mare o să am. Eu iubesc copiii…”, spune, sfârşit, omul.

La rândul său, soţia lui, Elena, este în stare de şoc. „La ecograf ne-a arătat şi călcâiul. Unde e acum călcâiul? Că nu este niciunde! Cum a putut să spună (n.red. doctorul) că totul e în regulă?!”, se întreabă, cu ochii plini de lacrimi, femeia. „Pentru noi a fost un şoc imens”, mai spune aceasta, cu o durere imensă în glas.

Vor să se facă dreptate

Soţii Oprea s-au dus vineri dimineaţă să îi facă copilului certificat de naştere, iar sâmbătă l-au dus acasă pe micuţul Luca Gabriel, al doilea copil al familiei, Elena şi Cornel mai având o fetiţă. Acum, ei vor să-şi caute dreptatea în instanţă şi sunt hotărâţi să îi ceară daune medicului Cristina Mustocea, cea care a încasat şi a completat ecografiile bebeluşului. Asta în condiţiile în care a luat banii, dar nu a văzut malformaţiile copilului, deşi sunt medici care susţin că acestea puteau fi observate din timp.

Cei doi soţi au luat deja legătura cu un avocat care să îi ajute în demersul pe care vor să-l înceapă pe cale legală. În plus, Elena şi Cornel Oprea au spus că astăzi vor face o sesizare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi la Colegiul Medicilor pentru ca vinovaţii să fie traşi la răspundere.  Şi conducerea Spitalului de Urgenţă de la Petroşani, unde s-a născut băieţelul, a demarat o anchetă internă în acest caz.

Diana Mitrache

Advertisement

Ramona Ştefan

 

Advertisement

Actualitate

ACTUALIZARE| Băiat de 15 ani, din Vulcan, dat dispărut. Găsit într-o zonă împădurită, la circa trei kilometri de casă

Publicat

pe

Redactat de

ACTUALIZARE: Băiatul de 15 ani, din municipiul Vulcan, dat dispărut de familie sâmbătă, a fost găsit într-o zonă împădurită, greu accesibilă, situată la o distanță de aproximativ trei kilometri de casă.

“Potrivit primelor verificări, acesta ar fi ieșit în cursul zilei de azi la plimbare, s-ar fi speriat de un animal sălbatic, s-a rătăcit și nu ar mai fi știut drumul înapoi spre casă”, a informat, sâmbătă seară, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara.

Căutat de zeci de forțe și voluntari

Băiatul a fost căutat de zeci de forțe. La acțiunile de căutare, alături de polițiști, au participat reprezentanți ai ISU Hunedoara, Salvamont, IJJ Hunedoara, cărora li s-au alăturat și circa 40 de voluntari.

Pe perioada dispariției, acesta nu a fost victima niciunei infracțiuni. Având în vedere temperaturile scăzute, a fost solicitat un echipaj medical, fiindu-i acordate îngrijiri la domiciliu de către personalul autorizat”, au mai transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Advertisement

Știrea inițială

Un băiat, în vârstă de 15 ani, din municipiul Vulcan, este căutat de familie și polițiști, după a plecat de acasă, în cursul zilei de azi, în jurul orei 11:00, și nu a revenit până în prezent.

Minorul are următoarele semnalmente: înălțime 1,65 metri, greutate 60 kg, păr șaten, ten închis și ochi căprui. La momentul plecării, acesta purta o geacă în culorile alb-negru, pantaloni negri cu dungi de culoare roșie și pantofi negri.

Persoanele care dețin informații despre locul în care s-ar putea afla minorul sunt rugate să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Polițiștii continuă căutările și fac apel către cetățeni, pentru a furniza orice informație care ar putea conduce la găsirea minorului dispărut.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Elevii hunedoreni se întorc la cursuri, de luni. Următoarea vacanță, în aprilie

Publicat

pe

Redactat de

Elevii din județul Hunedoara se vor întoarce de luni, la cursuri, după o săptămână de vacanță.

Fiecare Inspectorat Școlar a decis perioada în care elevii vor avea vacanța de schi, pentru județul Hunedoara aceasta fiind programată în perioada 17 -21 februarie 2025.

În aceeași perioadă, în vacanță sunt și elevii din București și județele Ilfov, Bihor, Sălaj, Cluj, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Giurgiu, Prahova, Buzău, Călărași, Ialomița, Vrancea, Brăila și Vaslui.

Între 24 și 28 februarie, vor intra în vacanță elevii din județele Satu Mare, Maramureș, Arad, Dolj, Alba, Sibiu, Mureș, Suceava, Harghita, Brașov, Covasna, Neamț, Botoșani, Iași, Bacău, Galați, Tulcea și Constanța.

Următoarea vacanță de care se vor bucura copiii este cea de primăvară sau de Paște, programată în perioada 18 aprilie – 27 aprilie.

Advertisement

Vacanța de vară începe pe 21 iunie.

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Clădirea Tribunalului Hunedoara și a Judecătoriei Deva va fi dată în folosință în cursul acestui an

Publicat

pe

Redactat de

Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva vor reveni în sediul din centrul istoric al municipiului reședință de județ. Clădirea, veche de peste un secol, din imediata vecinătate a Palatului Magna Curia, a fost reabilitată și, în acest an, urmează să fie dată în folosință.

Lucrările, începute în urmă cu aproximativ patru ani

Lucrările de reabilitare a sediului vechi al Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva – o clădire monument istoric inclusă în zona de protecție a Ansamblului urban Bulevardul 1 Decembrie 1918 Deva, au fost demarate în urmă cu aproximativ patru ani. În vara lui 2021, ambele instanțe au fost mutate într-un imobil situat pe Calea Zarandului, nr. 73 (fosta Strada Dorobanţilor, nr. 34), din municipiu, unde își desfășoară activitatea și în momentul de față.

Sediul vechi în care își desfășurau activitatea Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva a fost cuprins în programul național de consolidare a infrastructurii din municipiile de județ. Lucrările la clădirea tribunalului au fost începute în anul 2021, iar în cursul acestui an urmează să fie dată în folosință, după ce termenul de finalizare al lucrărilor rămase de executat, inclusiv dotarea cu mobilier nou a fost prelungit până la 14.06.2025”, se arată în sinteza Raportului privind activitatea Curții de Apel Alba- Iulia, căreia îi sunt arondate instanțele din județul Hunedoara.

Clădirea Tribunalului Hunedoara și Judecătoriei Deva a fost construită în 1897. Construcţia a fost realizată în stil baroc, pe care îl mai păstrează şi în prezent. Imobilul a fost construit ca sediu de instanţă judecatorească, funcţionând cu această destinaţie până în anul 1963, când a intrat în folosinţa Comitetului Judeţean de Partid Hunedoara. Începând cu luna mai 1990 clădirea a revenit în administrarea Ministerului Justiției – Tribunalul Hunedoara.

Advertisement

 

 

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate