Connect with us
Data: 13/07/2024
.

Actualitate

Elevii din Buceş s-au întrecut în mai multe competiţii sportive

Publicat

pe

Mişcare în aer liber, la sat, în condiţii ca la oraş

Fotbal, cros sau handbal au fost concursurile la care au luat parte copii din comună, dar şi din alte localităţi ale judeţului. Echipa gazdă, „Unirea”, a triumfat, din nou, în faţa adversarilor

Stadionul din comuna Buceş a găzduit o acţiune în care au fost în prim-plan copii. Printre invitaţii evenimentului s-au numărat Achim Traian Marcuş, primarul comunei Buceş, viceprimarul Gelu Igreţ, Sorina Cobori, reprezentant al Direcţiei Judeţene a Sportului şi Tineretului Hunedoara, Dacian Ciodaru, preşedintele Tineretului Social Democrat (TSD) din judeţ, Ioan Vlad, preşedintele Asociaţiei DSC00256Sportive „Unirea Buceş”şi consilierii locali Ileana Precup şi Florin Gavrilă.

Au fost, de asemenea, prezenţi şi profesorii Cosmin Drăgan, Adina Lazăr, Mărioara Ştefan,  Ioana Jorza, care prin munca lor, alături de copii, au participat la această acţiune cu desene. “Aşa cum era de aşteptat, activitatea dedicată copiilor, a fost un succes pentru comuna Buceş. Am avut onoarea să primim, într-o singură zi, peste 200 de copii, din comună şi din judeţ, care au participat la diferite discipline aflate în concurs. Au participat cluburi ca FC Hunedoara, CFR Simeria, Retezatul Haţeg, C.N.S. Cetate Deva, Şoimii Băiţa şi Viitorul Brad, într-o competiţie organiazată la nivel de judeţ”, a declarat Petrişor Ciocan, consilier local şi antrenor al Asociaţiei Sportive „Unirea Buceş”.

Deţinătoarea cupei şi-a păstrat trofeul

Activităţile organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Hunedoara au început la 09:00, cu participarea cluburilor mai sus amintite, şi s-au terminat în jurul orei 13:00. ?ntre orele 13:00 şi 14:00 s-au organizat concursuri pentru copii repartizaţi pe vârste. Astfel, peste 20 de copii din clasele I – IV au participat la un cros pe distanţa de 200 metri. Câştigătorii, şi nu numai, au fost răsplătiţi cu diplome şi cadouri. De asemenea, peste 30 de elevi de la clasele V- VIII au fost înscrişi la crosul de 400 metri. De departe, cea mai aşteptată probă a zilei a fost finala de fotbal, desfăşurată între deţinătoarea de anul trecut a cupei, „Unirea” Buceş şi „Viitorul” Brad, antrenată de Florin Gavrilă.

Advertisement

Şi, chiar dacă ploaia a venit peste stadionul unde s-au organizat activităţile, copiii nu au vrut să abandoneze meciul, demonstrând pasiune şi devotament pentru sportul atât de îndrăgit de ei. La final bucuria a fost enormă pentru micii fotbalişti din comuna Buceş, întrucât echipa “Unirea” a reuşit să îşi păstreze cupa pusă la bătaie, demonstrând celor peste 100 de spectatori, care erau în acel moment pe marginea terenului, că o merită .

DSCF1324

Trofeele au fost preluate de Ovidiu Ilieş, căpitanul echipei de fotbal şi de Gabriela Laslău, conducătorul trupei de handbal fete din comuna Buceş

Despre echipa de la Brad, adversara celor din Buceş, antrenată de Florin Gavrilă, nu se pot spune decât cuvinte de laudă, pentru că reuşeşte în momente de criză să antreneze copiii, să-i motiveze, în condiţiile în care alte cluburi mult mai mari se desfiinţează.

Premii şi felicitări

În jurul orelor 15:30 şi 16:30, s-a desfăşurat festivitatea de premiere şi o tombolă, organizată pentru toţi participanţii la diferite discipline sportive. Festivitatea a fost deschisă de primarul comunei Buceş, Traian Achim Mărcuş, care a acordat diplome elevilor şcolii “Ion Buteanu” din localitate, celor care au participat la activităţi organizate la nivel local şi de judeţ. „Acţiunea a fost reuşită, în ciuda vremii nefavorabile. Acum la a V-a ediţie a cupei, organizate de AJF Hunedoara, am încercat să aducem puţină bucurie acestor copii harnici, care muncesc cu pasiune să devină mai buni. Am admirat energia cu care au luptat ca să obţină un loc pe podium. Anul viitor intenţionăm, ca de 1 Iunie, pe lângă activităţile sportive să organizăm spectacole şi competiţii la dansuri şi poezie. A fost o zi frumoasă, plină de încărcătură emoţională când, alături de copii, antrenori şi profesori s-au bucurat şi părinţii şi bunicii”, a declarat primarul Traian Achim Mărcuş.

Diploma de merit, pentru rezultate deosebite la învăţătură, a fost acordată elevului Raul Bota, participant la faza pe ţară la olimpiada de limba şi literatură română. Alţi trei elevi au primit diplome pentru că s-au clasat între primii 15 din 900 de participanţi la crosul organizat la nivelul judeţului Hunedoara.

DSCF1308O tombolă, un câştigător

După premiere, cel mai aşteptat moment a fost desemnarea câştigătorului tombolei cu premii,  dintr-un număr de 150 de copii participanţi la activitaţi sportive. Biletul câştigător a fost tras din urnă de Sorina Cobori, de la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara. „Câştigătorul marelui premiu se numeşte Robert Luca, elev în clasa a V-a. Bucuria a fost enormă atât pentru copil, cât şi pentru mine. Acest copil munceşte foarte mult şi face naveta la centrul de pregătire sportivă din Buceş, pe o distanţă de 20 de km, de 2 ori pe săptămână”, spune Petrişor Ciocan.

Advertisement

La finalul evenimentului s-au înmânat cupele şi diplomele pentru câştigătoarele competiţiei. Locurile I atât la fotbal, cât şi la handbal fete au fost ocupate de echipa Unirea Buceş.

Formaţia de handbal antrenată de către profesorul Cosmin Drăgan a desfăşurat un turneu de câteva zile, reuşind să câştige în faţa şcolii din Bucureşci.

Organizatorul acestei competiţii, ajunsă la ediţia a cincea, Petrişor Ciocan, “sufletul” acţiunii, a ţinut să mulţumească tuturor care au participat şi l-au susţinut, profesorilor de la Şcoala “Ion Buteanu” din Buceş, primăriei şi DJST Hunedoara.

Actualitate

Avocat și executor judecătoresc puși sub control judiciar de DNA. Au creat prejudicii de peste 7,7 milioane lei

Publicat

pe

Redactat de

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au inițiat acțiunea penală și au dispus măsura controlului judiciar pentru două persoane, un executor judecătoresc și un avocat, acuzate de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

În perioada 2016-2020, aceștia ar fi pus în executare silită 28 de creanțe cu încălcarea normelor legale, cauzând un prejudiciu total de peste 7,7 milioane lei unităților bancare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 09 iulie 2024, față de două persoane (la data faptelor având calitatea de executor judecătoresc, respectiv avocat din cadrul Baroului Galați), pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit respectiv complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele comise în formă continuată.

În perioada 2016-2020, inculpata Răducanu Camelia Cecilia, în calitate de executor judecătoresc, beneficiind de ajutorul soțului său, avocat în cadrul Baroului Galați, dar și a altor persoane, față de care se efectuează cercetări, ar fi pus în executare silită un număr de 28 de creanțe, cu încălcarea normelor imperative privind competența teritorială, fără a fi determinat cuantumul acestora, potrivit legii, poprind conturile mai multor bănci, context în care a fost cauzat unităților bancare respective un prejudiciu total de 7.776.432 lei.

Creanțele respective rezultau din hotărâri judecătorești prin care au fost anulate anumite clauze considerate abuzive din contractele de acordare a unor credite bancare, nefiind stabilite sume concrete, ci doar elemente de determinare a acestora. Executorul judecătoresc ar fi procedat la executarea silită a unor sume de bani nejustificate, indicate doar de către creditorii sau cesionarii de creanțe, fără a calcula valoarea creanțelor în mod legal, personal sau prin expertiză contabilă, executând silit, creanțe într-un cuantum de zeci sau sute de ori mai mare decât valoarea reală (de ex: într-un dosar de executare silită, a executat o creanță de aproximativ 147 de ori mai mare decât cea reală).

Cu titlu de exemplu, în anul 2017, o persoană fizică a câștigat un proces cu o unitate bancară, instanța dispunând anularea unor clauze din cuprinsul contractului de credit și obligând banca la plata către persoana respectivă a sumei de bani încasată nelegal (conform calculelor băncii, suma datorată era 4.187 lei)”, arată DNA.

Advertisement

În continuare, în anul 2019, s-a deschis un dosar de executare la BEJ Răducanu Camelia Cecilia care a solicitat Judecătoriei Petroșani încuviințarea executării silite, fără a menționa o anumită sumă. Instanța a încuviințat executarea silită, iar, ulterior, creanța a fost cesionată către o altă persoană care a solicitat continuarea executării silite pentru suma de 175.000 lei. Executorul judecătoresc a întocmit o încheiere prin care a stabilit debit și cheltuieli de executare în sumă de 187.822 lei, iar, ulterior a comunicat adresa de înființare a popririi către Trezoreria mun. Cluj Napoca pentru suma de 187.822 lei care a fost virată în contul executorului judecătoresc. Ulterior, executorul judecătoresc a procedat la eliberarea în numerar a sumei de 175.000 lei către deținătorul creanței, apoi la reținerea onorariului execuțional și a cheltuielilor de executare în contul său de consemnare, fiind creat astfel un prejudiciu băncii respective, în cuantum de 183.635,11 lei.
Totodată, în anumite situații, executorul judecătoresc ar fi format două dosare de executare silită pentru același titlu executoriu, ar fi poprit de mai multe ori conturile băncilor debitoare, fără a restitui sumele executate în plus, existând situații în care a încasat în contul de consemnațiuni de patru ori debitul, în alte situații ar fi executat debite inexistente, care nu au fost stabilite prin titlurile executorii.

O parte din aceste sume de bani erau retrase în numerar de complici din contul de consemnare al biroului executorului judecătoresc, pe baza recipiselor de consemnare, iar alte sume erau retrase de inculpată, fără o justificare anume.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile penale, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, mai arată DNA.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Județul Hunedoara, sub cod roșu de caniculă

Publicat

pe

Redactat de

Județul Hunedoara se află sub cod roșu de caniculă. 
În Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură va continua să se intensifice. Se vor înregistra temperaturi maxime între 37 și 42 de grade, iar pe litoral vor fi de 33…36 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Minimele termice nu vor coborî sub 22 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale.
 Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare.
FOTO: Meteoplus
Citeste mai mult ...

Actualitate

UPDATE: Minora a fost găsită fără a fi victima niciunei infracțiuni

Publicat

pe

Redactat de

UPDATE: Minora a fost găsită fără a fi victima niciunei infracțiuni
Ați văzut-o? Anda Gabriela Lascoi este căutată de familie

La data de 12 iulie 2024, în jurul orei 20:30, Poliția Orașului Călan, a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că, în jurul orei 19:30, fiica sa, LASCOI ANDA GABRIELA de 15 ani, din localitatea Chitid, a plecat voluntar de la domiciliu și nu s-a mai întors până în prezent. Minora prezintă următoarele semnalmente: înălțime 1,50 m, greutate de aproximativ 53 kg, păr șaten, ochii verzi.

La momentul plecării, era îmbrăcată cu un tricou alb, pantaloni de culoare albastră având asupra sa, un rucsac de culoare roșie.
Din momentul dispariției minorului polițiștii au întreprins toate activitățile specifice procedurilor de căutare găsire a persoanei.

Dacă aveți date sau informații care pot conduce la depistarea minorei, vă rugăm să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau să sunați la numărul unic de urgență 112, transmite IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate