Connect with us
Data: 14/07/2024
.

Actualitate

Începe Evaluarea Naţională!

Publicat

pe

Peste 3.400 de elevi hunedoreni de-a „opta” intră în febra examenelor

Absolvenţii de gimnaziu din judeţ vor susţine azi proba scrisă la limba română

evaluare-nationalaEmoţii din ce în ce mai mari pentru absolvenţii de clasa a VIII –a din judeţul Hunedoara. Astăzi, vor susţine proba scrisă la Limba şi Literatura Română, în cadrul Evaluării Naţionale. În toate cele 16 centre de examen organizate la nivelul judeţului examenul va începe la ora 09:00.

Este cel de-al doilea an în care elevii vor susţine probele în săli de examen supravegheate cu camere video. Dacă elevii vor intra în sala de examen cu fiţuici, manuale, mijloace electronice de calcul sau telefoane mobile, vor fi daţi afară şi li se va acorda nota 1 la proba respectivă, indiferent dacă au copiat sau nu.

O singură sesiune de examen

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Cei care sunt declaraţi respinşi vor putea totuşi să se înscrie la liceu, în cea de-a treia sesiune de repartizare a locurilor. Subiectele sunt elaborate la nivel naţional în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi permit rezolvarea în 120 de minute. Proba la Limba şi Literatura Română va începe la ora 09:00, când se deschid plicurile sigilate care conţin varianta de subiect multiplicată, în fiecare sală de examen. Accesul elevilor este permis, cel mai târziu, cu 30 de minute înainte de începerea probei, respectiv până la ora 08:30.

Advertisement

Următoarea probă din cadrul Evaluării Naţionale, cea la limba şi literatura maternă, este programată mâine, iar cea la matematică va fi susţinută în 27 iunie. Primele rezultate vor fi afişate în 29 iunie.

[notification type=”standard”]

BAC 2013: „Oral” la limba străină

Bacalureatul 2013, sesiunea iunie-iulie, continuă astăzi pentru cei aproape 5.000 de elevi hunedoreni, cu examenul la limba străină. De pe 25 iunie şi până vineri, 28 iunie, absolvenţii de liceu vor susţine proba de Evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. În cadrul acestui examen, elevii vor avea o probă scrisă, una orală şi una de înţelegere a unui text audiat. Astăzi va avea loc proba scrisă la limba modernă care va fi împărţită în două. Prima probă, de ascultare a unui text va începe la ora 12:00 şi va dura aproximativ 20 de minute. Absolvenţii vor asculta de două ori un text după care trebuie să spună care este răspunsul corect având trei variante. Următoarea examinare va fi cea de înţelegere a textului citit. În zilele de 26, 27 şi 28 iunie va avea loc proba orală la limba străină. Proba de competenţe lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi notată cu calificative de la A1 la B2, în funcţie de rezultatul obţinut. A1 este cea mai mică notă, iar B2 certifică cunoaşterea avansată a unei limbi.

[/notification]

Advertisement

Actualitate

Minerul Lupeni, în finala fazei regionale a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Minerul Lupeni, și-a confirmat statutul de favorită în grupa regională din care face parte, câștigând-o fără probleme.

După ce în primul meci al grupei cei de la Lupeni au învins, acasă, cu 4-0, reprezentanta Gorjului, Jiul Rovinari, trupa pregătită de Dan Voicu s-a impus și în cea de-a doua rundă.

Formația din Vale, deși a jucat în deplasare, a câștigat, cu 4-2, pe terenul celor de la Viitorul Severin, și, deși va sta în ultima rundă, este, deja, calificată în finala fazei regionale.

În meciul care va decide echipa ce va evolua în primul tur al fazei naționale, Minerul Lupeni va juca, pe teren propriu, cu Păulișana Păuliș, din județul.

Meciul va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:30.

Advertisement

În primul tur al fazei naționale din Cupa României la fotbal, pe lângă cele șapte câștigătoare ale etapelor regionale vor intra în competiție și echipe care, sezonul trecut, au evoluat în Liga 3, fără a ajunge, însă, în play-off.

Ca și în întrecerea regională, și în primele etape ale fazei naționale meciurile vor fi stabilite pe criterii geografice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Orașului Hațeg a primit o sesizare din partea unui bărbat de 53 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea. Acesta a raportat că, în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa minoră, în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani din comuna Totești către o destinație necunoscută.

Minora a contactat telefonic familia, informându-i că se află în compania tânărului și că se îndreaptă spre o locație necunoscută, fără a oferi alte detalii. După ce au fost depistați pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș, minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr.

”La data de 13 iulie 2024, în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, cu privire la faptul că, în data de 13 iulie 2024, în jurul orei 12:00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani, din comuna Totești, spre o destinație necunoscută. Minora a luat legătura telefonic cu familia comunicând faptul că, se deplasează împreună cu tânărul de 18 ani, spre o destinație necunoscută fără a da alte detalii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg de îndată ce au primit această sesizare, în urma activităților operative și investigative efectuate de către aceștia, sprijiniți de către polițiștii Secției nr. 10 Sighișoara, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au reușit să localizeze și să identifice minora, in timp ce se deplasa în calitate de pasager, cu autoturismul condus de către tânărul de 18 ani, pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș. Minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr. Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul subunității de poliție, urmând a fi preluate de către polițiștii Formațiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Orașului Hațeg în vederea continuării activităților procedurale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate””, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate