Connect with us
Data: 26/10/2024
.

Actualitate

Liberalul Mihai Gabriel Irimie, reînvestit ca primar al comunei Șoimuș

Publicat

pe

Vineri, în cadrul unei ceremonii solemne, aleșii locali din comuna hunedoreană Șoimuș și-au început mandatele din legislatura 2024 – 2028. Comuna are 13 consilieri locali, iar primar a fost reconfirmat Mihai Gabriel Irimie, de la PNL, care, astfel, a început al patrulea mandat în fruntea așezării de pe malul Mureșului.

PNL, rețetă de succes

Votul exprimat în iunie de locuitorii comunei Șoimuș a fost unul clar, Mihai Gabriel Irimie, de la PNL, fiind reales pentru al patrulea mandat cu un procentaj de aproape 80%. Cu toate acestea, primarul din Șoimuș, care a aplicat o rețetă de succes în localitatea pe care o administrează, începe noul mandat cu emoții. “Preiau acest mandat cu emoții mari. Când pui suflet nu se poate să nu ai emoții, chiar și după trei mandate. Acum îl încep pe cel de-al patrulea, dar am emoții la ca preluarea primului mandat. Această funcție de primar o poți obține, și o poți face, doar dacă depui suflet. Echipa Partidului Național Liberal din comuna Șoimuș a pus foarte mult suflet. Din momentul în care am preluat frâiele în această comună am format o mare familie, și acest lucru se vede. Rezultatele vorbesc. Am câștigat alegerile cu peste 84%, am realizat toate proiectele promise, iar oamenii sunt alături de noi. E important să fii alături de comunitate, iar aceasta te va răsplăti. Acesta este, în opinia mea, rețeta succesului pentru a câștiga, mandat după mandat, în calitate de primar și, bineînțeles, un sprijin important a venit și din partea familiei, căreia îi mulțumesc”, a declarat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

O echipă de zece

Liberalii au obținut un scor mare și la consilierii locali, având, la Șoimuș, 10 din cei 13 membri ai legislativului. Acest lucru înseamnă că și viitorul viceprimar va fi tot de la PNL, după toate probabilitățile urmând a fi Dorin Andrei Lugojan, cel care a ocupat funcția și în legislaturile anterioare. Prezenți la momentul festiv, reprezentanți de marcă ai PNL au apreciat scorul obținut în alegeri, precum și metodele de lucru ale lui Mihai Gabriel Irimie, pe care le consideră exemple de bune practici, văzându-l pe primarul din Șoimuș ca viitor senator, funcție pentru care va candida la alegerile din 1 Decembrie. „Felicit, în primul rând, această minunată echipă de nota 10, pentru că sunt zece consilieri liberali. Felicitări și lui Mihai, pentru că, iată, începe al patrulea mandat. Este un nou început pentru el, dar este și șansa lui de a pleca de la Primărie în Parlamentul României și de a lăsa un continuator pentru proiectele sale. Sunt sigură că Mihai Gabriel Irimie, în calitate de viitor senator, poate să facă lucruri excepționale pentru comuna Șoimuș, așa cum a făcut în primele trei mandate. Sigur că aceste lucruri depind de ceea ce decid cetățenii, nu atât ai comunei Șoimuș, ci ai întregului județ Hunedoara. Mihai este un exemplu de bune practici, un exemplu de profesionist în administrația publică locală și, de departe, unul dintre primarii buni ai județului Hunedoara, care a adus foarte multe proiecte în comuna Șoimuș. Dacă ne uităm în jurul nostru vedem o comună urbanizată, cu toate serviciile necesare. Sunt sigură că experiența dobândită în administrația locală poate să îl ducă în Parlament și să facă legi bune pentru hunedoreni”, a spus deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL din județul Hunedoara și candidat la alegerile parlamentare.

Advertisement

Exemplu de bune practici

Bunele practici ale primarului din Șoimuș și ale echipei sale au fost apreciate și de primarii liberali prezenți la eveniment, în special de către cei care se află la primul mandat. „Sunt mândru că fac parte din PNL și din această echipă. Îi doresc multă baftă în continuare lui Mihai, un om extraordinar, care a avut încredere în mine, m-a ajutat, m-a susținut, m-a îndrumat și am câștigat. Este la al patrulea mandat și pe o parte vreau să plece la București, dar pe de alta nu, pentru că, în cei patru ani care vor urma, voi avea nevoie de Mihai, cu experiența lui ca primar, de la care am multe de învățat, dar sunt convins că mă va sprijini și din Senat. Cei din Șoimuș au un primar extraordinar”, a precizat Gheorghe Capșa, noul primar PNL al comunei Vețel. Depunerea jurământului de către aleșii locali din Șoimuș a fost făcută în fața prefectului de Hunedoara, Florina Doris Visirin.

Actualitate

Traian Felician Jude a început un nou mandat de primar al comunei Balșa

Publicat

pe

Redactat de

Aleșii locali de la alegerile din iunie din comuna Balșa, o localitate rurală mică, cu o populație de circa 800 de locuitori, dar care se întinde pe o suprafață mare de teren, respectiv aproape 155 de kilometri pătrați, și-au preluat, în mod oficial mandatele și și-au intrat în drepturi. Acest lucru s-a făcut vineri seara, când a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local al comunei Balșa.

Reales cu o largă majoritate

Tot cu această ocazie a avut loc și reînvestirea în funcție a lui Traian Felician Jude, de la PNL, ca primar al comunei Balșa. Acesta a început al doilea mandat de primar, după ce, la alegeile din vară, a obținut o victorie clară în fața contracandidatului său, reprezentantul PSD. Atunci din cele 530 de voturi valabil exprimate, Traian Felician Jude a obținut 457, iar contracandidatul său doar 73. “Mulțumesc tuturor celor care au fost prezenți la acest moment important și tuturor celor care ne-au susținut. Am început munca de primar în 2020 și îmi propun să continui tot ceea ce am început, în mandatul anterior. Sunt unele investiții pe care le-am finalizat, dar sunt și altele aflate în derulare, iar concetățenii mei au apreciat acest lucru. Sper ca în mandatul actual să termin cel puțin 80% din proiectele începute. Acest lucru nu însemnă, însă, că nu vom începe și alte proiecte. Încep acest nou mandat cu ambiție și cu curaj. Niciodată nu am fost lipsit de ambiție și de curaj. La fel și în viață, trebuie să ai ambiție și curaj, dar trebuie să fii și devotat pentru ceea ce faci. De altfel, eu mă ghidez după un dicton care spune că munca pe care o faci cu plăcere niciodată nu te obosește. Doamne ajută”, a spus, după ceremonia de învestire, Traian Felician Jude, primarul liberal al comunei hunedorene Balșa.

Și viceprimarul va fi tot liberal

Locuitorii celor 14 sate ale comunei, respectiv Almașu Mic de Munte, Ardeu, Balșa, Bunești, Galbiana, Mada, Oprișești, Poiana, Poienița, Roșia, Stăuni, Techereu, Vălișoara și Voia, i-au ales și pe cei 9 consilieri locali, care, cu aceeași ocazie, au depus jurământul de credință. La alegerile locale din vară, trei partide au depus liste de consilieri locali, unul dintre acestea, AUR, nereușind să treacă pragul electoral. În atare condiții, în Consiliul Local al comunei Balșa vor fi reprezentanți din două partide, respectiv PNL și PSD. Liberalii au o majoritate confortabilă, cu 7 consilieri, în vreme ce social – democrații au doar 2, ceea ce înseamnă că și viitorul viceprimar al comunei Balșa va fi tot de la PNL.

Oaspeți de seamă

Advertisement

La solemnitatea de învestitură a aleșilor locali din Balșa au fost prezenți oaspeți de seamă. Pruintre aceștia s-au aflat reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, parlamentari, candidați la alegerile din decembrie, șefi de instituții deconcentrate din teritoriu, primari din zonă și susținători ai celor care și-au preluat, oficial, mandatele de aleși locali.


Vetuța Stănescu, deputat, președinte PNL județul Hunedoara și candidat la alegerile parlamentare

Pentru Traian Felician Jude este momentul debutului în cel de-al doilea mandat. Îl felicit pentru tot ceea ce a realizat în ultimii patru ani în mandatul său de primar. Sunt sigură că noul mandat va fi unul plin de provocări. Și spun asta pentru că are o mulțime de proiecte, de lucruri la care se gândește pentru a le aduce în comuna Balșa. După cum se știe, comuna Balșa este situată undeva în Munții Apuseni, extrem de frumoasă și cu o rețea de drumuri foarte mare. Este comuna cu cea mai mare rețea de drumuri din județul Hunedoara. Deci Traian are multe provocări și sunt sigură că le va depăși și va realiza tot ceea ce și-a propus. Cetățenii l-au mandatat să îi reprezinte pentru următorii patru ani cu un scor extraordinar, de peste 85%. este meritul doar al lui, pentru că patru ani a muncit doar în folosul cetățenilor. Sunt sigură că și în următorii patru ani va face exact același lucru, pentru că este preocupat de binele oamenilor”.

Călin Petru Marian, director APIA Hunedoara și candidat PNL pentru Senat

Mă bucur să pot fi aici în calitate de prieten al comunei Balșa, o localitate care se identifică cu primarul nostru, Traian Felician Jude. Astfel, vreau să îl felicit pe prietenul și pe colegul meu Traian Felician Jude, care face parte din Partidul Național Liberal și să îi mulțumesc pentru tot ceea ce face pentru comuna Balșa. Este un om care merită să fie primar și datorită faptului că în patru ani a făcut cât alții în 40 pentru comuna Balșa. Bineînțeles că acest lucru l-a făcut împreună cu echipa sa liberală. Ca atare, îi felicit și pe consilierii locali din echipa PNL pentru că au făcut toate eforturile să convingă oamenii că parcursul liberal este benefic pentru cetățenii din comuna Balșa. Viitorul comunei Balșa este unul european și este pe mâini bune. Îl asigur pe Traian, pe consilierii locali, dar și pe toți locuitorii comunei Balșa de întreg sprijinul meu. Lui Traian Felician Jude îi doresc succes în continuare, alături de echipa sa, pentru a face bine oamenilor”.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

Actualitate

Gimnastele de la Deva, în topul național

Publicat

pe

Redactat de

Sala Sporturilor din Deva a găzduit Campionatul Național Individual al junioarelor. Printre tinerele participante s-au numărat și gimnaste de la două cluburi din municipiul Deva, LPS Cetate și CSM.

Două titluri pentru Cătălina Ciocade

Fără îndoială, cea mai bună comportare a devencelor a fost cea din concursul pentru Junioare II, Nivel 5., unde au evoluat gimnaste de la ambele cluburi. Iar aici o evoluție de excepție a avut Cătălina Ciocade, de la LPS Cetate Deva, care a cucerit trei medalii, dintre care două de aur. Astfel, Cătălina Ciocade s-a impus la bârnă, finaliste la acest aparat mai fiind colega sa de club Dalia Dincă, a cincea la finele întrecerii, precum și Marisa Huțupașu, de la CSM Deva, care a încheiat concursul pe opt. Totodată, Cătălina Ciocade a câștigat și finala de la sol, una în care Dalia Dincă a fost medaliată cu bronz. De asemenea, Cătălina Ciocade a încheiat concursul de individual compus pe poziția a doua, întrecere în care Dalia Dincă a fost a cincea, Marisa Huțupașu a șasea, iar Sara Ion, de la CSM Deva, a terminat pe locul 12. La sărituri Marisa Huțupașu a cucerit medalia de bronz, iar Cătălina Ciocade a încheiat finala pe șapte. Singura finală de la Junioare II, Nivel 5 în care gimnastele din Deva nu au cucerit medalii a fost cea de la paralele, în care Marisa Huțupașu și Dalia Dincă au terminat, la egalitate, pe poziția a cincea, iar Cătălina ciocade a fost a opta.

Medalii și la junioare III

În concursul de Junioare III s-a evoluat atât la Nivel 6, cât și la Nivel 5. La Junioare III, Nivel 6 a concurat, pentru cluburile din orașul gazdă al competiției, Ema Golopența, de la CSM Deva, care a avut o comportare remarcabilă. Aceasta a câștigat medalia de bronz la sărituri, și a fost foarte aproape de podium în alte două finale, terminând pe poziția a patra atât la paralele, cât și la sol. De asemenea, Ema Golopența a încheiat concursul de individual compus pe poziția a șasea, singura finală în care nu a fost prezentă fiind cea de la bârnă. La Junioare III, Nivel 5 au concurat patru gimnaste de la LPS Cetate Deva, cea mai bună evoluția având-o Polina Venedyktova. Aceasta a fost medaliată cu argint la bârnă, finală în care Cassyana Rus a fost a patra, și cu bronz la sol, acolo unde Antonia Mititelu a încheiat concursul pe locul al optulea. În finalele pe aparate, unde devencele au lipsit în cea de la sărturi, Antonia Mititelu a fost a cincea la paralele. În ceea ce privește concursul de invidual compus, gimnastele de la LPS Cetate Deva au avut următoarele clasări: 5. Polina Venedyktova, 9. Cassyana Rus, 15. Antyonia Mititelu și 16. Sofia Gura.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Tranziția Justă în Valea Jiului: Sprijin financiar pentru o economie verde și durabilă

Publicat

pe

Redactat de

În contextul transformărilor profunde generate de tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic, regiunile dependente de industrii tradiționale, cum este și Valea Jiului, se confruntă cu provocări majore.

Reprezentanții Asociației pentru Dezvoltare Teritorială Integrată (ADTI) Valea Jiului subliniază importanța Fondului pentru o Tranziție Justă (JTF) – o inițiativă esențială pentru sprijinirea comunităților și lucrătorilor care depind de sectoare economice aflate în transformare.

Fondul pentru o Tranziție Justă, parte integrantă a Pactului Verde European, oferă asistență financiară regiunilor vulnerabile pentru a asigura că nicio comunitate nu va fi lăsată în urmă în procesul de adaptare.

”Tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic este esențială pentru viitorul planetei noastre, dar prezintă provocări majore, în special pentru regiunile și lucrătorii care depind de industrii tradiționale în transformare. Fondul pentru o tranziție justă (JTF) este o inițiativă concepută pentru a-i sprijini pe cei mai afectați de această schimbare, prin asistență financiară și resurse menite pentru a ajuta comunitățile să se adapteze. Fondul sprijină regiunile și lucrătorii cei mai afectați de această tranziție, oferind asistență financiară și încurajând creșterea economică durabilă. Este o componentă cheie a Pactului Verde European (https://commission.europa.eu/…/european-green-deal_ro), creat pentru a ne asigura că tranziția către o economie verde este echitabilă și incluzivă.  Scopul său este să nu lăsăm pe nimeni în urmă, oferind sprijin specific celor mai vulnerabile regiuni și comunități”, informează reprezentanții ADTI Valea Jiului.

Astfel, JTF contribuie la reconversia profesională a lucrătorilor afectați, dezvoltarea de infrastructuri verzi și crearea de noi locuri de muncă, toate menite să pregătească Valea Jiului pentru un viitor sustenabil. Prin această inițiativă, tranziția către o economie verde se va realiza nu doar într-un mod echitabil și inclusiv, ci și cu un sprijin concret și direcționat către cei mai afectați de schimbare, garantând dezvoltarea durabilă a regiunii și protejarea bunăstării comunităților locale.

FOTO: FACEBOOK ADTI VALEA JIULUI

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate