Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Actualitate

Lucrări de reparații finalizate pe DN 66, la intrarea în Petroșani dinspre Hațeg

Publicat

pe

Au fost finalizate lucrările de reparații pe Drumul Național (DN) 66, la intrarea în Petroșani dinspre Hațeg, pe porțiunea afectată de lucrările de introducere a canalizării, iar acum se circulă, din nou, în condiții de normalitate, au informat reprezenții Primăriei Petroșani.

Sursa foto: Primăria Petroșani

”Lucrările de reabilitare a părții carosabile au fost efectuate de Primăria Municipiului Petroșani, pe programul multianual de reparații, cu fonduri de la bugetul local. Acest program continuă și cuprinde toate arterele de circulație din localitate, care vor intra, pe rând, în reparații. Totodată, am depus la Compania Națională de Investiții pentru finanțare mai multe proiecte investiționale care vizează refacerea în totalitate a covorului asfaltic pe mai multe drumuri din municipiul Petroșani, acestea aflându-se pe lista sinteză a CNI”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Advertisement

Actualitate

Au început “Zilele Culturii și Credinței”. Părintele Zaharia Zaharou, din Essex – Anglia, a conferenţiat la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Părintele Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, a revenit, la Deva, unde a susținut o conferință, manifestarea religios – culturală având loc marți seară, în deschiderea evenimentului „Zilele Culturii și Credinței”, organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei.

La conferința, desfășurată în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, începând cu ora 18:00, au participat Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, preoți, monahi, monahii și credincioși din eparhie.

“După rugăciunea de început şi arhiereasca binecuvântare Părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ la Centrul Eparhial din Deva, a citit textul conferinței, intitulată „Setea după veșnicia lui Dumnezeu biruiește chiar și amenințarea morții”. În continuare, Părintele Zaharia a răspuns, prin intermediul Preacuviosului Părinte Simeon Scorţea, în calitate de traducător, la numeroasele întrebări adresate de către cei prezenţi. La final Părintele consilier Radu Trifon a prezentat o nouă carte semnată de Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou intitulată „Rugăciunea Ipostatică. Măsura desăvârșirii”, apărută la editura mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia”, a informat Episcopia Devei și Hunedoarei.

Evenimentul religios -cultural continuă

Evenimentul „Zilele Credinței și Culturii la Deva”, ediția a IX-a, se desfășoară în perioada 25-29 iunie 2024, fiind prilejuit de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitori ai Catedralei Episcopale din Deva, dar și ocrotitori spirituali ai orașului Deva.

În această seară, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc concertul folcloric intitulat „Cântece din satul părintesc”, susținut de corala preoțească „Sacerdotes” și de tineri artiști de folclor din mai multe zone ale țării, acompaniați de orchestra Ansamblului profesionist „Drăgan Muntean” din Deva.

Advertisement

Mâine seară, (27 iunie 2024), începând cu ora 19:00, la Sala Teatrului de Artă din Deva, se va desfășura un spectacol de teatru intitulat „Avram Iancu – Puterea dăinuirii”, susținut de Compania de teatru Civic Art din București.

Manifestarea cultural -religioasă continuă sâmbătă, 29 iunie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 09:00, la Catedrala Episcopală din Deva, unde se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei
Citeste mai mult ...

Actualitate

Transformarea fostei mine Petrila într-un paradis verde. Impuls pentru dezvoltarea durabilă

Publicat

pe

Redactat de

Consilierii județeni din Hunedoara au dat undă verde unui proiect ambițios pentru transformarea fostei mine Petrila într-un spațiu verde și funcțional.

Planul, aprobat printr-o colaborare între Județul Hunedoara și Orașul Petrila, vizează crearea unei infrastructuri verzi extinse în perimetrul ansamblului Exploatarea Minieră Petrila, pe o suprafață generoasă de 16.633 de metri pătrați. Scopul este să se promoveze dezvoltarea durabilă și să se îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor județului prin revitalizarea zonelor industriale abandonate în spații funcționale și estetice pentru comunitate.

Inițiativa reprezintă un pas semnificativ în direcția refacerii echilibrului ecologic în regiune și deschide noi perspective pentru utilizarea sustenabilă a resurselor naturale. Proiectul nu doar că va îmbunătăți aspectul urban și calitatea mediului înconjurător, dar va stimula și atrage investiții și turism în zonă, generând oportunități economice și sociale noi pentru comunitatea locală.

Citeste mai mult ...

Actualitate

444 persoane angajate, în cursul lunii mai, cu sprijinul AJOFM Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Un număr de 444 de persoane au fost încadrate în muncă, în cursul lunii mai 2024, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara. Dintre acestea, 232 sunt femei, au informat reprezentanții instituției.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 202 persoane au peste 45 de ani, 75 persoane au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 40 persoane au între 30 – 35 ani, 50 persoane au între 25 și 30 de ani, iar 77 persoane sunt tineri sub 25 de ani. În baza de date a AJOFM Hunedoara, s-au înscris în luna mai 2024, ca persoane în căutare de loc de muncă, 86 tineri NEET, cu vârsta între 16 – 29 ani. În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 302 provin din mediul urban, iar 142 persoane sunt din mediul rural. Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale,169, urmate de cele fără studii sau cu studii primare și gimnaziale, 130. Numărul celor care au ca studii școala profesională sau de arte și meserii este de 85, cei cu studii universitare sunt în număr de 49, iar cei cu studii postliceale sunt în număr de 11”, arată reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Din numărul total de persoane care au fost angajate, în luna mai 2024, prin intermediul AJOFM Hunedoara, 40 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, precizează reprezentanții AJOFM Hunedoara.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.

Advertisement

Astfel, în cursul lunii mai 2024, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 675 persoane.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate