Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Stiri nationale

MAE: Cetăţeanul român confirmat cu COVID-19 a ajuns în Creta pe 1 iulie cu o cursă charter Bucureşti – Heraklion

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţeanul român, confirmat cu noul coronavirus în Grecia, a sosit în Creta la data de 1 iulie (şi nu 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial aceleaşi autorităţi elene), cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion. "În continuarea precizărilor transmise referitoare la cazul turistului român confirmat pozitiv pentru infecţia cu COVID-19 în Grecia – Insula Creta, MAE precizează că, în urma solicitării Ambasadei României la Atena de clarificare a circumstanţelor cazului, autorităţile elene au informat că cetăţeanul român a sosit în Creta la data de 1 iulie (şi nu 2 iulie, aşa cum comunicaseră iniţial aceleaşi autorităţi elene), cu o cursă charter directă pe ruta Bucureşti – Heraklion. De asemenea, conform informaţiilor transmise de autorităţile elene, cetăţeanul român a fost deja transferat în unitatea hotelieră special destinată în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei. Starea persoanei infectate este bună, aceasta beneficiind de monitorizare medicală", precizează, duminică, MAE. Conform sursei citate, reprezentanţii Ambasadei României la Atena sunt în dialog cu cei doi cetăţeni români, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, dacă situaţia o va impune, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile statului de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19. MAE reaminteşte că a transmis şi transmite informaţiile relevante în acest caz în strictă conformitate cu elementele comunicate la rândul lor de autorităţile greceşti. În context, Ministerul Afacerilor Externe arată că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena – 00302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic – 00302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă – 00306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic – 00306946049076. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.mae.ro/node/51914, http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. AGERPRES/(AS – autor: Andreea Rotaru, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Stiri nationale

Romsilva a plantat circa 22 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară

Publicat

pe

Redactat de

În campania de împăduriri de primăvară, încheiată recent, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a plantat circa 22 milioane de puieți forestieri în fondul forestier proprietatea publică a statului și a regenerat, natural sau artificial, 10.552 hectare fond forestier, cu 17% peste programul prevăzut.

Din acestea, 7.462 hectare fond forestier proprietate publică a statului au fost regenerate natural, în timp ce alte 3.090 hectare, cu 490 hectare în plus față de programul inițial, au fost regenerate prin lucrări de împăduriri. De asemenea, în campania de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 2.177 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor pe 381 hectare fond forestier.

“Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va regenera în acest an, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, 12.087 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, 8.102 hectare prin regenerări naturale și 3.985 hectare prin lucrări de împăduriri. De asemenea, Romsilva va efectua lucrări de completări curente în plantații pe o suprafață totală de 2.380 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 726 hectare fond forestier. Pentru toate lucrările de regenerare a fondului forestier, refaceri și completări, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a alocat un buget de 296 milioane de lei”, au informat reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Aceștia menționează că, în ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a regenerat 72.330 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 hectare prin regenerări naturale și 23.726 hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri și completări, fiind utilizați circa 132 milioane de puieți forestieri, produși în pepinierele silvice proprii.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional. De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

Stiri nationale

CNAIR: Posibile îngreunări/întreruperi în emiterea rovinietei și a peajului prin SIEGMCR

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale că miercuri, 24 iulie 2024, în intervalul orar 00:00 – 02:00, în urma unor lucrări de update ale echipamentelor de comunicații din centrul de date, emiterea rovinietelor și a peajelor prin SIEGMCR poate fi îngreunată/ întreruptă.

 

„În aceste condiții, traficul vehiculelor prin punctele de trecere a frontierei în acest interval de timp poate fi îngreunat. Reamintim utilizatorilor că rovinieta poate fi achiziționată în avans, cu până la 30 de zile înainte de data de început a valabilității, iar peajul poate fi achitat până cel târziu la ora 24:00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea”, informează CNAIR.

 

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzipot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

Stiri nationale

Apă „cu porția” în peste 400 de localități din cauza secetei

Publicat

pe

Redactat de

În peste 400 de localități din țară alimentarea cu apă a populației este asigurată cu restricții, din cauza secetei. Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) a anunțat, luni, că, în prezent coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 79,77 la sută, în scădere față de săptămâna trecută, când era de 80 la sută.

 

“Monitorizăm permanent resursele de apă și luăm măsuri de stocare a apei în principalele acumulări. În prezent, coeficientul de umplere în cele 40 de lacuri de acumulare este de 79,77% (în scădere față de săptămâna trecută când era de 80%). Menținem însă un volum de cca 3,46 miliarde metri cubi existent, fapt ce asigură necesarul de apă brută pentru beneficiari din sursa de apă de suprafață în regim centralizat. Astfel, se situează sub debitele medii ale lunii, următoarele sectoare de râuri (57 față de 12 cât erau săptămâna trecută): 6 sectoare pe râurile Interioare, respectiv pe râul Jiu (județul Gorj) și pe râul Buzău (județ Buzău), se află în faza de atenționare-avertizare pentru folosințele populație și industrie; 9 sectoare pe râurile interioare, respectiv pe râul Olt (județ Harghita) și pe râul Ialomița (județele Ialomița și Brăila), se află în treapta 1 de restricții pentru folosințele irigații; 2 sectoare pe râurile interioare, respectiv pârâul Belinul Mare și pârâul Vadasz (județul Covasna) se află în treapta 2 de restricții pentru folosința piscicultură; 30 sectoare pe râurile interioare, respectiv râul Buzău (județul Brăila), râul Călmățui (județele Brăila și Buzău), râul Olt (județul Brașov), pârâurile Homorodul Mare Fișag (județul Harghita), pârâurile Belinul Mare, Belinul Mic, Aita, Debren, Saciova, Ojdula, Cașin, Turia, Mărtineni, Borviz, Zăbala, Mărcușa, Fundul Piriului (județul Covasna), se află in treapta 3 de restricții pentru folosințele Irigații și Piscicultură. Acumulările Pârcovaci, Hălceni din județul Iași, Acumularea Cal Alb din județul Botoșani și Acumularea Mănjești din județul Vaslui se află în treapta 3 de restricții pentru folosințele Populație, Industrie, irigații și piscicultură”, a informat ANAR.

Apel la populație privind utilizarea rațională a apei

Potrivit ANAR, în prezent, în 449 de localități (inclusiv comune și sate) reprezentând 15 la sută din localitățile de la nivel național, dintre care șase orașe (Dorohoi, Târgu Neamț, Târgu Ocna, Roman, Pașcani și Hârlău, parțial municipiul Iași) care dispun de sisteme centralizate, alimentarea cu apă a populației este asigurată cu restricții de către operatorii de apă, respectiv în anumite intervale orare.

Advertisement

„Cele mai afectate localități sunt în județele: Botoșani -140 localități, Iași – 77 localități, Alba – 62 localități, Gorj – 35 localități, Vrancea – 21 localități, Bacău – 19 localități, Neamț – 17 localități, Galați – 16 localități, Hunedoara 12 localități, Vaslui – 10 localități, Olt și Argeș – 8 localități. În prezent, în 251 de localități care nu dispun de sisteme centralizate de alimentare cu apă, ci doar de surse individuale sunt fântâni secate, comunitățile fiind afectate de secetă. Cele mai multe localități afectate sunt în județele Botoșani, Vaslui, Prahova, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Iași, Galați. Cele mai afectate rămân localitățile din județele Botoșani -144 localități din care parțial și Municipiul Dorohoi, Vaslui – 61 localități, Neamț – 12 localități, Iași – 7 localități, Suceava – 9 localități”, mai arată reprezentanții ANAR.

Având în vedere prognoza hidrometeorologică pentru perioada imediat următoare, Administrația „Apele Române” face un apel la populație privind utilizarea rațională a apei, prioritatea maximă fiind alimentarea cu apă a populației.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate