Connect with us
Data: 18/02/2025
.

Actualitate - Eveniment

“Noaptea Muzeelor” 2023. Programul evenimentului la Deva, Brad și Orăștie

Publicat

pe

Hunedorenii sunt așteptați sâmbătă, 13 mai, la „Noaptea Muzeelor”, eveniment naţional și internațional, dedicat promovării patrimoniului muzeal. Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) Deva organizează acest eveniment în trei dintre locațiile sale, respectiv: Palatul Magna Curia (sediul central al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva), Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad și Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie.

La Palatul Magna Curia din Deva, evenimentul se va desfășura între orele 14:00 și 02:00. Cei prezenți sunt invitați la vernisajul expoziției „Natura statică în Colecţia de Artă Plastică a muzeului din Deva”. Vor fi organizate mai multe activități interactive și vor avea loc recitaluri susținute de către elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva. Publicul va putea vizita expozițiile permanente și temporare ale muzeului.

La Muzeul de Istorie Locală și Etnografie din Brad, evenimentul „Noaptea Muzeelor” 2023 se va desfășura între orele 14:00 și 01:00. Programul cuprinde vizitarea expoziției „Dantela – răbdare, îndemânare, rafinament”, orele 10:00-01:00; vizitarea expoziției comune a artiștilor plastici brădeni, membri ai Clubului „Dialogul artelor”, orele 14:00 – 01:00; vernisajul expoziției de ilustrație de carte „Rădăcini”, a artistei vizuale Silvia Dușan, orele 16:00, în premieră: „Tur virtual în Capitala Daciei Romane – Ulpia Traiana Sarmizegetusa”, program realizat de prof. univ. dr. Alexandru Diaconescu și inginer I.T. Mircea Cosma, orele 16:30 – 22:30. De asemenea, publicul prezent va putea asista la demonstrații ale meșterilor populari: Cosmina Moldoveanu (zgărduțe, brățări), Dorel Laslău (linguri lemn), Anca Stroișteanu (brățări și coliere în tehnica „macrame”), Cornelia Marta (eșarfe croșetate), orele 16:00 – 20:00. Vizitatorii vor avea parte și de o întâlnire cu poeții populari și alți scriitori din zona Bradului, care vor lectura fragmente din creațiile proprii, orele 17:00 – 18:00.

La Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Orăștie, evenimentul va începe la ora 18:00 și se va desfășura până la 01:00. Programul manifestării cuprinde: Atelier practic „Micii creatori” realizat de Asociația Bio-Eco-Genuri Băița, cu un grup de elevi coordonat de Camelia Alexandru, orele 18:00; vernisarea expoziției „Monumente religioase orăștiene”, orele 19.00; vizitarea expoziției „Imagine, cuvânt și sunet” a pictorului Valentin Lădar la Sinagoga din localitate, începând cu ora 20:00, și video – proiecție de documentare etnografice în curtea muzeului.

Actualitate

“Cupa Baloo”, în weekendul care urmează, la Straja. Vedeta stațiunii din Valea Jiului împlinește 25 de ani

Publicat

pe

Redactat de

Unul dintre cele mai îndrăgite și așteptate evenimente ale sezonului de iarnă – „Cupa Baloo”, va avea loc în weekendul care urmează, la Straja.

Competiția de schi pentru copii se va desfășura sâmbătă, 22 februarie, pe pârtia care-i poartă numele simpaticului urs din stațiune.

Sursa: Complex Montana Straja/Facebook

“Dăm startul unei serii de concursuri de schi alpin la Straja, iar primul dintr-o lungă serie este “Cupa Baloo”, ediție care se va desfășura pe pârtia ce îi poartă numele. Vă așteptăm cu drag să ne bucurăm împreună de acest eveniment și, totodată, să îl sărbătorim pe ursul Baloo în acest weekend! Haideți la distracție, zăpada și voia bună sunt garantate!”, au transmis reprezentanții Complexului Montana Straja.

Ursul Baloo – vedeta stațiunii Straja, împlinește 25 de ani. Veteranul urs se află la Straja de când era doar un pui. În fiecare an, în luna februarie, el este sărbătorit printr-un eveniment organizat în stațiune de cei care îl îngrijesc. În cinstea lui, se pregătește o festivitate aparte, cu un concurs de schi pentru copii, la final, toți participanții fiind premiați. Apoi, toată lumea merge la Baloo care e răsfăţat cu tort de fructe și faguri de miere.

Citeste mai mult ...

Actualitate

„Bursa Mărțișorului” aduce oportunități de angajare la Deva, pe 7 martie 2025

Publicat

pe

Redactat de

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara anunță organizarea unei noi ediții a Bursei Locurilor de Muncă, dedicată în special persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și angajatorilor care doresc să recruteze personal.

Evenimentul, cunoscut sub denumirea de Bursa Mărțișorului, va avea loc pe 7 martie 2025, începând cu ora 10:00, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiul Deva.

Bursa Mărțișorului oferă o oportunitate excelentă pentru cei care sunt în căutarea unui loc de muncă să se întâlnească direct cu angajatorii din diverse domenii, facilitând astfel procesul de recrutare și promovarea oportunităților de angajare din județ. De asemenea, angajatorii vor avea ocazia să găsească personal calificat pentru a-și întregi echipele.

Participarea la eveniment este gratuită, iar organizatorii invită toți hunedorenii care sunt în căutarea unui job să profite de această ocazie pentru a intra în contact cu angajatori din diverse sectoare de activitate. Evenimentul va oferi o platformă deosebită pentru găsirea unui loc de muncă, dar și pentru consolidarea relațiilor dintre angajatori și potențialii angajați.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Intervenții pe drumurile din vestul țării. Peste 190 de tone de material antiderapant răspândite în urma ninsorilor

Publicat

pe

Redactat de

În noaptea trecută, autoritățile din zona de vest au mobilizat 63 de utilaje pentru a răspândi peste 190 de tone de material antiderapant pe drumurile naționale și autostrăzile din regiune, în urma condițiilor meteo dificile.

În noaptea trecută, condițiile meteorologice dificile au determinat intervenția rapidă a autorităților pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest a țării. 63 de utilaje au acționat pentru a asigura siguranța circulației, răspândind peste 190 de tone de material antiderapant. Cele mai multe intervenții au fost realizate în județul Caraș-Severin, unde 22 de utilaje au aplicat 112 tone de antiderapant.

De asemenea, au fost acoperite autostrăzile A1, A6, A11 și DN 7G, cu 22 de utilaje și 51 de tone de material antiderapant. Intervențiile s-au extins și în județele Timiș, Hunedoara și Arad, pentru a preveni accidentele și a asigura drumuri sigure în fața ninsorilor și vânturilor puternice. Aceste măsuri au fost coordonate de DRDP Timișoara, care rămâne vigilantă în fața condițiilor meteo severe.

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate