Actualitate
Pactul pentru Satul Românesc – soluțiile PNL pentru dezvoltarea zonelor rurale!
Județul Hunedoara este recunoscut prin spectaculozitatea reliefului, prin bogăția de obiective istorice și culturale, dar cea mai importantă resursă a acestui județ este resursa umană.
Către oamenii din acest județ, către fiecare cetățean se îndreaptă preocupările și întreaga atenție a candidaților Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare și prezidențiale. Dezvoltarea trebuie să fie unitară și nu mai trebuie să existe decalaje majore între zonele urbane și zonele rurale.
Iar în acest sens, Partidul Național Liberal vine cu un Pact pentru Satul Românesc, aplicabile cu mult succes în județul Hunedoara.
Regiunile rurale din România acoperă 87% din teritoriul țării, pe care locuiește 44% din populație. Este un areal divers, cu niveluri de dezvoltare diferite, cu particularități socio-economice și tendințe demografice. Această diversitate reprezintă una dintre cele mai bogate resurse ale României, de o importanță vitală pentru viitorul țării. Iar reprezentanții PNL au identificat soluțiile ce vor asigura stabilitatea celei mai importante resurse pentru fermieri: apa. În județul Hunedoara și, deopotrivă, la nivel național, acest Pact pentru Satul Românesc este viabil și pentru implementarea lui se vor zbate parlamentarii liberali care îi vor reprezenta pe oameni.
Planurile PNL includ o dezvoltare accelerată pentru satul românesc, care să pornească de la o infrastructură modernă de transport, să ofere acces deplin la toate utilitățile, să înființeze centre de procesare aproape de zonele de producție, dar și oferirea de stimulente pentru agricultura ecologică.
Satul românesc are cu adevărat nevoie de un asemenea Pact pentru a răspunde tendințelor și provocărilor generate de globalizare, urbanizare arhitecturală, de lipsa oportunităților sociale și economice, depopulare și îmbătrânire.
Votează PNL la alegerile parlamentare pentru a asigura satului românesc șansa la dezvoltare!
Partidul Național Liberal Filiala Huneedoara
CMF 11240002
Actualitate
Început de mandat cu vești bune din comuna Orăștioara de Sus
Situată în Munții Orăștiei, comuna Orăștioara de Sus are o populație de peste 2.000 de locuitori, fiind considerată o așezare rurală de dimensiuni medii la această categorie din județul Hunedoara. Comuna are o suprafață de aproape 23.000 de hectare, ceea ce înseamnă o întindere foarte mare, și are în componență opt sate, respectiv Bucium, Costești, Costești – Deal, Grădiștea de Munte, Ludeștii de Jos, Ludeștii de Sus, Ocolișu Mic și localitatea de reședință, Orăștioara de Sus.
Au depus jurământul
Comuna Orăștioara de Sus este una plină de vestigii istorice, pe raza sa aflându-se trei dintre cele șase Cetăți Dacice incluse în Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO. Mai exact, pe raza comunei întâlnim reședința regală a Statului Dac, cetatea Sarmizegetusa Regia, din satul Grădiștea de Munte, care face parte din patrimoniul UNESCO, acolo mai fiind și un castru roman, precum și mai multe situri arheologice. Celelalte două cetăți din patrimoniul UNESCO, Blidaru și Cetățuie, se află pe teritoriul satului Costești, tot aici mai aflându-se și o fortificație dacică. De asemenea, în comună mai avem și alte vestigii istorice de factură dacică și romană. Astfel, la Ocolișu Mic este o fortificație dacică, iar la Bucium și Costești – Deal sunt castre romane, la fel ca și în locurile numite Comărnicel, Muncel – Godeanu și Dealul Șesului. Și aici aleșii locali au depus jurământul și și-au început activitatea din legislatura 2024 – 2028, printre aceștia fiind și Vasile Marian Inășescu, care a intrat în cel de-al patrulea său mandat de primar al comunei Orăștioara de Sus. „Am depus, cu mândrie și emoție, în același timp, jurământul pentru al patrulea mandat de primar al comunei Orăștioara de Sus. Le mulțumesc celor care m-au votat, dându-mi, din nou, încrederea lor. De asemenea, respect decizia celor care nu m-au votat și îi asigur că voi fi primarul tuturor cetățenilor din comună și îi voi reprezenta cu onestitate și deschidere. Nu avem o majoritate bine definită în Consiliul Local, un mandat nefiind, încă alocat, dar îmi doresc să colaboreze cu toți membrii legislativului din Orăștioara de Sus, pentru a ne atinge țelul comun pe care cred că îl au cu toții, acela de dezvoltare a comunei. Vă asigur că împreună vom construi un viitor mai bun pentru toți”, a declarat Vasile Marian Inășescu, primarul comunei hunedorene Orăștioara de Sus.
Investiție implementată
Noul mandat a început cu o veste bună, legată de unitățile de învățământ. „Pe raza comunei avem unități de învățământ, respectiv școli gimnaziale sau primare și grădinițe, la Orăștioara de Sus, Bucium, Ludeștii de Jos, Costești și Ocolișu Mic. Pentru acestea am avut o finanțare, în valoare de 200.000 de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Componenta 10 – Fondul social, pentru realizări de modernizări și dotări la patru grădinițe, patru școli primare, o școală gimnazială, o școală de sport și la terenurile aferente acestora, iar această investiție a fost implementată”, a spus primarl Vasile Marian Inășescu.
Facilități fiscale
Administrația din Orăștioara de Sus mai vine cu o veste bună pentru contribuabilii din comună. „În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului 107/2024 se instituie unele facilități fiscale și se aprobă procedura de anulare a acesoriilor și majorărilor aferente obligaților bugetare principale până la data de 31.08.2024 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabili, persoane fizice și juridice. Aceștia pot achita impozitele și taxele restante până la data de 25.11.2024, perioadă în care vor beneficia de toate reducerile prevăzute în actul normativ mai sus menționat. Precizez că anularea majorărilor și accesoriilor se aplică doar contribuabililor care achita debitele integral”, a transmis primarul comunei hunedorene Orăștioara de Sus, Vasile Marian Inășescu.
Actualitate
„Omule, fii bun!”, spectacol caritabil la Hunedoara, pentru Tudor și Rareș. Cei doi micuți se confruntă cu grave probleme de sănătate
Un spectacol caritabil va avea loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Corviniana” din municipiul Hunedoara. Evenimentul, intitulat „Omule, fii bun!”, este organizat pentru doi copilași care se confruntă cu grave probleme de sănătate.
Spectacolul se va desfășura luni, 25 noiembrie, de la ora 17:30, hunedorenii fiind invitați să participe în număr cât mai mare. “Tudor și Rareș, din nefericire, se confruntă cu grave probleme de sănătate. Haideți ca împreună să îi ajutăm pe părinții lor să achite costurile operațiilor necesare pentru ca ei să sufere cât mai puțin și anumite dureri să fie mai mici. Aceste operații îi vor ajuta să se apropie de independență. Spectacolul va fi susținut de: Clubul de Dans Sportiv Caffe Latino, Frankii (solist vocal), Andrei Arhip(recital la pianină), Bodochi Andreea și Robert (recital la violoncel), 5 elevi de la Școala de Muzică din Hunedoara, etc. Seara se va încheia cu prestațiile cunoscuților: Nicu Bendea (stand-up), George Mesaroș (stand-up) și Traian Dobra (stand-up). Vă așteptăm în număr cât mai mare!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Actualitate
Peste 30 de sancțiuni contravenționale, aplicate de jandarmi, în ultimele trei zile
Peste 30 de sancțiuni contravenționale au aplicat jandarmii hunedoreni, în weekendul trecut. Dintre acestea, 10 au fost avertismente scrise, iar 23 amenzi în valoare totală de 15.000 de lei.
„Prin prezența noastră în spațiul public, dorim să creăm un sentiment de siguranță și încredere în rândul locuitorilor județului Hunedoara. Jandarmii aflați în spațiul public, în această perioadă, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au avut ca scop asigurarea unui mediu sigur și liniștit pentru comunitate, forțele de ordine fiind prezente, atât în mediul urban, cât și rural. Astfel, în weekendul care a trecut pentru nerespectarea normelor legale în vigoare, oamenii legii au fost nevoiți să aplice numai puțin de 33 de sancțiuni contravenționale, din care 10 avertismente scrise și 23 de amenzi contravenționale în valoare totală de 15.000 lei”, au informat reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.
Sancțiunile contravenționale aplicate au vizat nerespectarea normelor de conviețuire socială, ordinea publică și, totodată, domeniul silvic.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Peste 2.900 de hunedoreni dețin legal arme
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Doliu în sport: a murit Béla Károlyi!
-
Stiri nationalecu 2 zile in urma
Aparat RMN de ultimă generație, achiziționat cu fonduri europene, pus în funcțiune la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” Timișoara”
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Cercetări efectuate de polițiști la o asociație de protecție a animalelor din Orăștie. Export de câini și pisici cu destinația Franța
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Lista sectoarelor de drumuri judeţene închise pe perioada iernii 2024 – 2025
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Un tânăr de 19 ani, din Hunedoara, reținut. Ar fi comis două furturi în 24 de ore
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 18-24 noiembrie, în județul Hunedoara. Află unde
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Peste o mie de permise de ședere au emis polițiștii de Imigrări Hunedoara, în primele 10 luni ale anului