Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Peste 15.000 de hunedoreni s-au angajat în 2012

Publicat

pe

Bilanţ AJOFM

Munca necalificatã a fost în topul ofertelor puse pe piaţă anul trecut de angajatorii din judeţ

Pe parcursul anului trecut, conform datelor furnizate de Agenţia Judeţeanã pentru Ocuparea Forţei de Muncã (AJOFM) Hunedoara, aproape 30.000 de locuitori aflaţi în cãutarea unei slujbe au fost consiliaţi de cãtre specialişti din cadrul instituţiei.

Pe la sediul AJOFM Hunedoara au trecut pentru consiliere zeci de mii de şomeri în 2012

Pe la sediul AJOFM Hunedoara au trecut pentru consiliere zeci de mii de şomeri în 2012

Astfel, în urma programelor de mediere şi consiliere oferite de AJOFM Hunedoara, anul trecut 15.531 de şomeri din judeţşi-au gãsit un loc de muncã. De asemenea, la finalul lui 2012, AJOFM Hunedoara consemna un numãr de 527 de concedieri, Electrocentrale Deva fiind una din societãţile care a efectuat cele mai multe disponibilizãri în anul precedent.

Munca necalificatã în topul prefeinţelor angajatorilor

Pentru piaţa muncii din judeţ, anul 2012 s-a dovedit a fi unul extrem de sãrac în ceea ce priveşte diversitatea. Statistica prezentatã de AJOFM Hunedoara aratã cã, pe parcursul anului trecut, în topul ofertelor angajatorilor din judeţ s-a aflat munca necalificatã, astfel cã opţiunile şomerilor au fost extrem de reduse. Cu toate acestea pe parcursul celor 12 luni, AJOFM Hunedoara a consiliat un numãr de 28.985 de persoane fără serviciu, mai mult de jumãtate dintre acestea reuşind sã îşi gãseascã un loc de muncã.

Advertisement

De remarcat este faptul cã şi în 2012, AJOFM Hunedoara a organizat, la fiecare sfârşit de lunã, „Bursa Locurilor de Muncã”, eveniment la care au participat peste 7.000 de şomeri din judeţ.

Rata şomajului, în creştere

În ceea ce priveşte cursurile de formare profesionalã, în cele 12 luni au fost organizate 41 de astfel de sesiuni de instruire în urma cãrora aproximativ 760 de şomeri au obţinut o calificare într-un domeniu pentru care au optat.

În ceea ce priveşte rata şomajului, conform statisticilor dacã în primele luni ale anului s-a înregistrat o scãdere constantã a acestui indicator, iunie a marcat prima creştere, acest indicator ajungând la 4,98 la sutã. Din pãcate, începând cu luna iulie, acest trend s-a menţinut pe tot parcursul finalului de an, astfel cã 2013 a debutat cu o ratã a şomajului de 6,88 la sutã.

Advertisement

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate