Connect with us
Data: 29/11/2024
.

Actualitate

Pledoarie pentru sport în Buceş

Publicat

pe

Inițiativã pentru tineri

Copiii din comună beneficiază de suport juridic şi logistic pentru a putea participa la competiţii locale şi judeţene-

Înfiinţarea Asociaţiei Sportive „Unirea Buceş” la iniţiativa consilierului local, Petrişor Ciocan poate fi considerată o pledoarie pentru sport şi pentru sănătatea copiilor din această comună. Fiind unul dintre cei mai tineri consilieri locali, o persoană dedicată sportului şi promovării acestuia printre tineri, prin perseverenţă şi implicare totală, Petrişor Ciocan reuşeşte ceea ce pentru posibilităţile financiare ale unei comune de acest nivel părea imposibil: înfiinţarea unei asociaţii sportive care să participe la competiţii de gen la nivel judeţean.

Buces-adunare-generalaPuţini dintre cei care îşi îndrumă copiii spre diverse activităţi sportive desfăşurate într-un cadru organizat sub îndrumarea unor profesionişti cunosc munca titanică care stă în spatele constituirii unui club, înscrierii acestuia într-o competiţie sau obţinerii unei finanţări pentru participarea la diverse evenimente. Chiar dacă efortul depus de aceşti vizionari ai mişcării sportive rămâne cunoscut doar de cei care sprijină sau participă efectiv la punerea în practică a unor astfel de idei, rezultatele obţinute de copii în competiţii sau bucuria acestora de a participa la diverse evenimente sunt suficiente pentru a da măsură şi răsplată muncii lor.

De la „Moţii” la „Unirea”

Ideea de a înfiinţa în comuna Buceş o asociaţie pentru ca elevii din această comună să aibă posibilitatea de a practica sportul într-un cadru organizat cu posibilităţi de afirmare a venit în anul 2005 din partea unuia dintre cei mai tineri consilieri locali. Astfel, la iniţiativa acestuia propusă legislativului local, în anul 2005 este înfiinţată Asociaţia Sportivă „Moţii Buceş” care, ulterior, capătă personalitate juridică şi devine „Unirea Buceş”, având posibilitatea de participare în Liga a V-a de fotbal. „Începutul a fost destul de greu, dar dorinţa de a da posibilitatea copiilor noştri să participe la activităţi sportive într-un cadru organizat care să îi stimuleze şi să îi atragă spre sport a fost mult mai importantă pentru mine. Astăzi, cu toate vicisitudinile pe care le-am întâlnit la tot pasul în această construcţie pot spune că satisfacţia este enormă. Aş putea spune că este ca şi în sport. Cu cât munca depusă la obţinerea unei medalii este mai mare, cu atât şi satisfacţia este pe măsură”, a spus Petrişor Ciocan.

Advertisement

Centru de pregătire şi echipă de handbal

Înfiinţarea Asociaţiei Sportive „Unirea Buceş” a fost un prim pas extrem de important care, ulterior, a dat posibilitatea iniţiatorului de a pune bazele unui proiect pe termen lung. Mai exact, înfiinţarea în anul 2010 a unui centru de pregătire sportivă destinat în exclusivitate elevilor de la Şcoala „Ion Buteanu” din Buceş, începând cu clasa a IV-a. „După mai multe probleme organizatorice, pentru că aveam nevoie de fonduri şi de acceptul Inspectoratului Şcolar Judeţean(ISJ) Hunedoara de a folosi o parte din proprietăţile şcolii pentru desfăşurarea antrenamentelor, în anul 2010 ia fiinţă, pe baza şi structurile Asociaţiei Sportive „Unirea Buceş”, Centrul de Pregătire Sportivă „Micii Campioni”. Activităţile acestui centru sunt atât la nivel local, cât şi la cel judeţean cu participarea echipelor de copiii în competiţii sportive diverse”, a precizat Ciocan. Tot în cadrul acestui centru, profitând de faptul că profesorul de educaţie fizică din şcoală are ca şi specializare handbalul, a fost înfiinţată o echipă destinată domnişoarelor, afiliată pe lângă Agenţia Judeţeană de Handbal Fete.

Bilanț pe 2012

Activitatea centrului sportiv din comună și problemele organizatorice au fost discutate în cadrul Adunării Generale

Buces-adunare-generala-(2)Căminul Cultural din Comuna Buceș a fost sâmbătă gazda Adunării Generale a Asociației Sportive „Unirea Buceș” la care au participat locuitori ai comunei, aleși locali, reprezentanți ai Direcției Județene a Tineretului și Sportului (DJTS) Hunedoara, ai Liceului Sportiv „Cetate Deva”, ai Agenției Județene de Fotbal (AJF), precum și cei ai Agenției Județene de Handbal (AJH). În cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele obținute anul trecut de această asociației, precum și obiectivele pentru anul în curs.

Astfel la șapte ani de la înființarea acestei asociații, raportul prezentat în cadrul Adunărilor Generale confirmă succesul proiectului.

Advertisement

„Ne-am realizat obiectivele”

Dezbaterile care au avut loc, sâmbătă în cadrul Adunării Generale a Asociației Sportive „Unirea Buceș” și propunerile venite din partea reprezentanților acestei entități au evidențiat interesul pentru o educație sportivă de calitate destinată elevilor din comună. Întâlnirea a debutat cu prezentarea activităților desfășurate de această asociație pe parcursul anului trecut fiind făcută o trecere a în revistă a realizărilor, dar și a problemelor întâmpinate. „Dacă în cadrul ședinței de anul trecut ne puneam speranța să realizăm o serie de obiective, acum vin în fața dumneavoastră și vreau să vă anunț că am realizat în proporție de sută la sută ceea ne-am propus. Printre obiectivele realizate anul trecut, în urma propunerilor venite din partea elevelor școlii din Buceș a fost și înființarea unei echipe de handbal care, acum câteva săptămâni, a participat la o serie de concursuri sau turnee. Mă bucură acest lucru și sper ca și în acest an să putem să ne realizăm obiectivele”, a spus consilierul local Petrișor Ciocan.

Succese în competițiile sportive

Un alt obiectiv realizat anul trecut l-a reprezentat înființarea unei echipe de fotbal care să participe la competiții de nivel județean. Prin realizarea acestui proiect, Buceș a reușit un precedent la nivelul județului fiind prima comună hunedoreană care a participat la competiții de acest nivel. De asemenea, pentru a avea continuitate în cadrul programelor demarate de către această asociație, în anul 2012 a avut loc cea de-a IV-a ediție a Cupei „ 1 Iunie” la care au participat peste 150 de copii. „Răsplata pentru munca noastră o reprezintă bucuria de a-i vedea fericiți și sănătoși pe copiii noștri. De asemenea, nu trebuie trecute cu vederea rezultatele obținute de-a lungul anilor de elevii noștri la diversele competiții sportive unde am reușit să promovăm talente, unii dintre componenții centrului de pregătire sportivă din Buceș fiind jucători la echipele divizionare”, a declarat Ciocan.

Printre cei care au făcut o pledoarie pentru sport în cadrul Adunării Generale a Asociației Sportive „Unirea Buceș” s-au aflat și președintele comisiei locale de arbitri Valentin Gavrilă. „În primul rând vreau să îl felicit pe domnul consilier Petrișor Ciocan pentru modul în care promovează sportul în comună. Recomand tuturor părinților să îi lase pe copii să facă sport. Îmi doresc ca la toamnă să vin din nou să arbitrez un meci de fotbal oficial în această comună. Cred că aveți posibilitatea să aveți cel puțin o echipă de fotbal în liga a V-a”, a spus Gavrilă.

Advertisement

Actualitate

Două noi proiecte ale administrației din Pestișu Mic

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Pestişu Mic, situată mai ferit de privirile trecătorului, undeva între Deva şi Hunedoara, dar având „graniţăşi cu alte trei localităţi rurale din judeţ, respectiv Cerbăl, Cârjiţi şi Veţel, are o împărţire destul de interesantă. Astfel, trei dintre satele componente, Ciulpăz, Cutin şi Dumbrava aparţin de Ţinutul Pădurenilor, celelalte aşezări ale comunei Pestişu Mic fiind Almașu Mic, Josani, Mânerău, Nandru, Valea Nandrului şi localitatea de reşedinţă omonimă, fiind „arondateVăii Mureșului.

Selectați pentru finanțare

În comună, care are o suprafață ce depășește 52 de kilometri pătrați, trăiesc peste 1.200 de oameni, populația fiind în creștere, datorită poziționării geografice, dar și al creșterii gradului de confort. Și pe viitor sunt șanse foarte mari ca acest grad de confort al locuitorilor din Pestișu Mic să continue să crească, administrația publică din comună primind, recent, o veste bună în acest sens. A fost primită decizia de selecție spre finanțare pentru proiectul cu titlul „Realizare noi capacități de producere a energiei electrice produse din surse regenerabile pentru autoconsum – Comuna Pestișu, Județul Hunedoara”. Acest proiect este finanțat prin Fondul pentru modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei – Sprijinirea investiţiilor în noi capacităţi de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entităţi publice, cu o valoare totală a obiectivului de investiții 672.094,69 lei inclusiv TVA. Prin acest proiect se urmărește eficientizarea costurilor legate de iluminatul public, precum și reducerea anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră”, a declarat Daniel Saul Dobruțchi, primarul comunei hunedorene Pestișu Mic, care, de luna trecută a început un nou mandat de edil – șef al acestei așezări.

Specific zonelor rurale

Pentru administrația publică locală din Peștișu Mic, dar și pentru cetățenii comunei a mai venit o veste bună. Este vorba despre un proiect specific pentru localitățile din mediul rural, depus de administrația din Pestișu Mic, pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), și care a fost inclus pe lista finală a celor selectate de către autoritățile centrale competente. A fost publicată Lista finală de proiecte selectate în cadrul apelului PNRR/2023/C3/S/I.2.A-B, aferentă Componentei C3 – Managementul deșeurilor – Investiția 2 – Dezvoltarea infrastructurii pentru managementul gunoiului de grajd și al altor deșeuri agricolecompostabile – Subinvestiția I2.A-B – Sisteme integrate de colectare și valorificare a gunoiului de grajd”. Această listă cuprinde și obiectivul de investiție depus de Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Comuna Pestișu Mic. Proiectul se intitulează „Sistem integrat de colectare și valorificare a gunoiului de grajd – UAT Comuna Pestișu Mic, Județul Hunedoara”, iar valoarea sa este de 3.384.606,94 lei, inclusiv TVA. Obiectivul de investiții este unul complex. Astfel, pe de-o parte, acesta prevede un sistem integrat tipic de colectare și valorificare a gunoiului de grajd compus din mai multe elemente, fiind vorba, mai exact, despre o platformă comunală și 7 platforme individuale pentru fermierii mici și mijlocii din comuna Pestișu Mic, respectiv pentru cei care dețin până la 100 Unități Vită Mare (UVM). Totodată, proiectul prevede și achiziționarea de echipamente pentru gestionarea compostului, respectiv încărcător frontal, tractor, remorcă, mașină de împrăștiat gunoiul de grajd și cisternă vidanjă”, a spus primarul comunei hunedorene Pestișu Mic, Daniel Saul Dobruțchi.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Reforma statului și reforma clasei politice, prioritare pentru PNL!

Publicat

pe

Redactat de

Alegerile parlamentare de duminică sunt cruciale pentru viitorul nostru. Acum nu mai este vorba despre partide, ci despre țara noastră. Votul pentru PNL este votul pentru România modernă.

Biroul Politic Național a probat azi în unanimitate pachetul de măsuri reformatoare, propuse de președintele interimar al PNL, Ilie Bolojan. Acestea vor fi suspuse spre aprobare următorului parlament în primele 6 luni de mandat.

PNL urmărește 4 direcții: reforma clasei politice, reforma statului, reguli bune pentru un stat de încredere, economie și dezvoltare.

Reforma clasei politice

Fără reforma lumii politice nu se poate realiza reforma statului.
PNL își asumă reforma clasei politice:
• Reducerea numărului de parlamentari la 300, ținând cont și de reprezentarea minorităților
• Reducerea subvenției pentru partidele politice, între anii electorali
• Limitarea cheltuielilor din campanie decontate și în costuri per vot și stabilirea unui plafon de costuri per vot
• PNL asumă drept criterii de promovare internă rezultatele și profesionalismul
• Reducerea cheltuielilor administrative pentru demnitari (nr de cabinete, vile de protocol)

Reforma statului

PNL propune reforma statului:
1. Reforma administrației centrale:
• În administrația centrală, reducem numărul de ministere și agenții
• Comasarea serviciilor deconcentrate
Specialiștii vor rămâne, șefii vor fi mai puțini, iar structurile piramidale ineficiente vor fi reduse.

Advertisement

• Reducerea numărului de secretari de stat cu cel puțin 50%. Regula de maximum 2 secretari de stat/minister și maximum 3 la ministerele mari
• Audit de eficiență pentru fiecare autoritate centrală și pentru companiile de sta în primele 6 luni ale anului viitor
• Eliminăm sinecurile. Punem preț pe eficiență și rezultate.
Nimeni nu trebuie să ocupe un post de conducere decât dacă este competent și face ceva pentru banii pe care îi primește.

2. Debirocratizare, simplificare, dereglementare
• Comasarea autorităților de reglementare
• Anularea sau simplificarea reglementărilor
• Digitalizare și interconectarea bazelor de date
• Transfer de competențe în teritoriu între instituțiile statului

3. Descentralizare și creșterea eficienței administrației publice locale
Trebuie să mutăm decizia spre autoritățile locale. O țară nu se schimbă din București, ci din miile de localități și dintr-un efort colectiv în fiecare localitate.
• Transfer de competențe, active și responsabilități către autoritățile locale
• Reorganizarea administrativă sau primării organizate mai eficient
• Primăria trebuie să fie un factor de dezvoltare pentru comunități, iar primarul un manager.
• Finanțarea proiectelor de la bugetul de stat pe bază de eficiență și cofinanțare din partea autorităților locale

Totodată, Partidul Național Liberal vine cu reguli bune și clare pentru a pune bazele unui stat de încredere:

1. Analizarea reglementărilor din toate domeniile în așa fel încât să genereze comportamente corecte
2. Creșterea vârstei de pensionare la magistrați
3. Accces corect în serviciile publice (concursuri corecte/ dimensionarea corectă a muncii)
4. Eliminarea inechităților sociale
Nu guvernul schimbă o țară, ci oamenii. Guvernul creează condiții pentru ca oamenii și companiile să schimbe țara. Asta înseamnă o țară de încredere, în care tinerii rămân.

Sunt trasate linii directoare și în ceea ce privește economia și dezvoltarea

1. Continuarea susținerii marilor investiții.
Investițiile urmează infrastructura. PNL susține proiectele mari de infrastructură. Nu vom putea dezvolta o zonă săracă fără o cale de acces. Investițiile străine se opresc cel mai aproape de graniță pentru că nimeni nu vrea să meargă unde nu sunt drumuri.

Advertisement

2. Predictibilitate în reglementările fiscale și susținerea cotei unice
3. Program integrat pentru creșterea producției agricole românești:
– productivitate mai bună prin irigații, întreținerea canalelor și acumulărilor de apă
– procesare, depozitare, ambalare
– cadastrare și diversificarea producției agricole
– sprijinirea certificării produselor tradiționale și agricole

4. Program pentru susținerea exporturilor
– Ajutoare de stat prioritizate pentru tehnologiile noi și pemtru companiile axate pe exporturi
– Susținerea firmelor românești ce pot deveni campioni regionali

5. Susținerea companiilor de tehnologie, a cercetării aplicate și obținerea de brevete

CMF 11240002

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Curtea Constituțională a României (CCR) cere renumărarea voturilor valabil exprimate și cele nule din primul tur al alegerilor prezidențiale

Publicat

pe

Redactat de

Curtea Constituțională a României (CCR) a cerut reverificarea și renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate și cele nule de la primul tur al alegerilor prezidențiale, de duminică, 24 noiembrie 2024.

Plenul Curții Constituționale a examinat, joi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de președinte al României din data de 24 noiembrie 2024, formulată de Cristian Vasile Terheș și, cu unanimitate de voturi, a dispus reverificarea și renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate și cele nule din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Comunicatul Curții Constituționale a României:

„În ziua de 28 noiembrie 2024, Plenul Curții Constituționale a examinat cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României din data de 24 noiembrie 2024, formulată de domnul Cristian Vasile Terheș (Dosar nr.3671F/2024), și având în vedere art.146 lit.f) din Constituție, art.3 din Legea nr.370/2004 pentru alegerea Președintelui României, precum și art.37 și 76 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, cu unanimitate de voturi, a dispus:
1. Reverificarea și renumărarea tuturor buletinelor de vot cuprinzând voturile valabil exprimate și cele nule la alegerile pentru funcția de Președinte al României din data de 24 noiembrie 2024.
2. Înaintarea rezultatelor reverificării și renumărării Curții Constituționale de către Biroul Electoral Central.
3. Termen de judecată pentru data de 29 noiembrie 2024, ora 14,00.
În aceeași ședință, Plenul Curții Constituționale a respins, ca tardivă, cu unanimitate de voturi, cererea de anulare a alegerilor pentru funcția de Președinte al României din data de 24 noiembrie 2024, formulată de domnul Sebastian-Constantin Popescu (Dosar nr.3672F/2024).
Totodată, în Dosarul nr.3670F/2024, a stabilit termen pentru data de 29 noiembrie 2024, ora 14,00.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.
Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Advertisement

.

Citeste mai mult ...

Comandat de PNL, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240002

Comandat de UCRR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240028

Comandat de AUR-Hunedoara, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240014

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate