Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate

Pompierii hunedoreni vor să cumpere o „şenilată”, dar au nevoie de ajutor

Publicat

pe

Contribuiţi la salvarea de vieţi prin direcţionarea a doi la sută din impozitul datorat statului!

Autospeciala ce se doreşte să fie achiziţionată este un utilaj special, folosit cu succes, în special, în cazul intervenţiilor pe timp de iarnă

Pe lângă acest vehicul pe şenile, pompierii vor să mai achiziţioneze şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă

Pe lângă acest vehicul pe şenile, pompierii vor să mai achiziţioneze şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă

Pompierii hunedoreni au nevoie de sprijinul locuitorilor judeţului pentru a putea cumpăra o autospecială cu capacitate de trecere mărită. Este vorba despre un vehicul cu şenile (vezi foto), cu o tracţiune 8×8, care poate fi folosit atât vara pe roţi, cât şi pe timp de iarnă, pe şenile, mai ales în cazul intervenţiilor în zonele greu accesibile, izolate de nămeţi. „Asemeneaautospecialeau fost utilizate cu succes în luna decembrie, pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice periculoase specifice iernii, pentru salvarea a 36 persoane blocate, izolate sau cu afecţiuni medicale grave, din zonele afectate”, spune maiorul Viorel Demean, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Pentru a putea achiziţiona, însă, această autospecială, e nevoie de fonduri, iar pompierii fac un apel către locuitorii judeţului care doresc să contribuie la îmbunătăţirea serviciilor în situaţii de urgenţă, să direcţioneze către Asociaţia „Salvatorii hunedoreni” (organizaţie non-profit, formată din aproape 900 de angajaţi ai inspectoratului, menită să atragă fonduri pentru achiziţionarea de tehnicăşi echipamente necesare echipajelor SMURD) doi la sută din impozitul datorat statului.

Nicio cheltuială în plus

Locuitorii judeţului care doresc să facă acest lucru pot descărca cererea privind destinaţia sumei reprezentând doi la sută din impozitul anual, accesând site-ul ISU Hunedoara, respectiv www.isuhd.ro. Cererile pot fi depuse la administraţia financiară de domiciliu până la mijlocul lunii mai. De menţionat că, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcţiona, dacă doreşte, doi la sută din impozitul pe venitul anual către asociaţii non-guvernamentale, asociaţii, fundaţii, etc., iar această sumă nu reprezintă o cheltuială în plus.

Advertisement

În afară de acest vehicul pe şenile, din fondurile colectate, pompierii hunedoreni mai doresc să cumpere şi o autospecialăde primă intervenţie şi comandă, capabilă să ajungăşi pe străzile înguste, dar care să poată să circule şi pe teren accidentat.

In ultimii doi ani, din contribuţia de doi la sută, direcţionată către Asociaţia „Salvatorii Hunedoreni”, s-au colectat aproximativ 22.000 de lei în 2011 şi circa 15.000 de lei anul trecut.

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate