Connect with us
Data: 13/05/2024
.

Sport

Şoimul „a zburat” spre turul III al Cupei României

Publicat

pe

Şoimul Băiţa îşi continuă aventura în Cupa României Timişoreana după ce a trecut o nouă echipă de Liga a III-a, Performanţa Ighiu. Trupa pregătită de Ciprian Pepenar a câştigat cu 2-1, prin „dubla” antrenorului principal, revenind după ce a fost condusă, iar oaspeţii au ratat şi un penalty la scorul de 1-1.

„Bijuteriile” lui Pepi

Istoria partidei s-a scris în primele 21 minute de la start. Mai întâi, gruparea din judeţul Alba a deschis scorul, golgeterul Romică David reluând în plasă, din careul mic, o minge respinsă în faţă de Paşca. Peste două minute, Ciprian Pepenar a egalat situaţia cu o execuţie superbă, şut din unghi, de la 20 metri, la colţul lung. La capătul primului sfert de oră, Performanţa putea trece din nou în avantaj, dar Silviu Turuş a trimis în transversală de la punctul cu var, penalty-ul fiind acordat la un fault a lui V. Sevastiţa asupra aceluiaşi David. Dacă oaspeţii nu au înscris au făcut-o în schimb gazdele, după o fază superbă. Vişan a deviat subtil cu călcâiul pentru Pepenar, acesta a pătruns spre poartă şi de la 15 metri l-a învins pe Unchiaş cu un şut la colţul scurt.

David demon, Paşca înger

Repriza secundă a fost a ratărilor, în special la poarta gazdelor. David l-a evidenţiat însă pe Paşca în două rânduri, în minutele 65 şi 89, portarul Şoimului având două intervenţii providenţiale. La cealaltă poartă, Benea putea închide meciul însă a nimerit bara din unghi iar Pepenar a executat periculos o lovitură liberă de pe stânga, puţin pe lângă bară. Visul Şoimului continuă iar peste două săptămâni, la Crăciuneşti, va sosi o nouă echipă de eşalon superior.

Advertisement

ŞOIMUL BĂIŢA 2 (2)

Paşca – Mateescu, Vîrlan, V. Sevastiţa (63 Stamatin), Lupulescu – Pepenar, Jicmon, Nicula (46 A. Sevastiţa) – Dărăban (63 Benea), Vişan, Pisoiu (cpt). Antrenor: Ciprian Pepenar

PERFORMANŢA IGHIU 1 (1)

Unchiaş – Hîrciagă (46 Nemeş), Potopea, O. Turuş (cpt), Toma – Moga (35 Morar), Oniche, M. Cristea (46 Brînză), Balaş (70 Birk) – R. David, S. Turuş. Antrenor: Adorian Himcinschi

Arbitrii: Mircea Ardelean – Casian Băla, Alina Mihoc (toţi din Arad)

Advertisement

Au marcat: Pepenar (7, 21) – David (5)

Stadion: „Comunal” din Crăciuneşti, spectatori 200

Advertisement

Actualitate

Liga 3: Jiul Petroșani a pierdut cu 8-6!!!

Publicat

pe

Redactat de

În weekend-ul recent încheiat s-au disputat meciurile etapei a VIII-a, antepenultima din play-out-ul Ligii 3 de fotbal. În seria 7 Jiul Petroșani a jucat în deplasare, la FCU 2 Craiova.

Scor de polo

În seria 7 lucrurile sunt clare încă de la jumătatea play-out-ului, fiind cunoscute deja cele două retrogradate, cel puțin pe hârtie, fiind vorba despre FCU2 Craiova, adversara Jiului, și CSO Turceni. În atare condiții, rezultatele din ultimele runde sunt cel puțin bizare, așa fiind și în cazul meciului în care a evoluat Jiul, echipa din Petroșani pierzând cu 8-6! După nici jumătate de oră trupa din Vale conducea cu 3-0, prin golurile lui June, Geangălă și Pencea, iar până la pauză gazdele au redus din handicap prin Manea, iar Jiul intra la vestiare cu 3-1, însă repriza a doua avea să fie halucinantă. Între minutele 50 și 54 petroșănenii primesc patru goluri, autori fiind Sârbu, în două rânduri, Duță și Ilie, iar FCU 2 Craiova conducea cu 5-3! După o oră de joc Jiul reduce din handicap, prin Pocioian, dar în următoarele zece minute gazdele mai înscriu de trei ori, prin Manea, Sîrbu și Ilie, iar scorul devenea 8-4 pentru craioveni. Ultimele zece minute sunt ale echipei vizitatoare, care mai înscrie de două ori, prin Michel și June, iar meciul dintre FCU 2 Craiova și Jiul Petroșani se încheie cu un scor de polo, 8-6 în favoarea gazdelor!

Alte rezultate bizare

Și în celelalte jocuri rezultatele au fost bizare. Astfel, liderul, Universitatea 2 Craiova, a învins, acasă cu 12-0, a treia clasată, Voința Lupac, iar „lanterna roșie”, CSO Turceni, cu doar două puncte în sezonul reglar, a ajuns, acum, la 18, după succesul de pe teren propriu, cu 3-2, în fața poziției secunde, Gilortul Cărbunești. Etapa viitoare programează vineri, de la ora 18:00, meciurile Jiul – Universitatea și Lupac – Cărbunești, iar sâmbătă, de la aceeași oră, FCU – Turceni.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

CSM Deva va juca și în al doilea baraj de promovare în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

La fel ca și anul trecut, handbalistele de la CSM Deva au pierdut în semifinalele primului turneu de promovare în Liga Florilor.

După ce, în prima zi a turneului care se desfășoară la Iași, devencele au învins pe CSM Galați, cu 27-22 (11-13), în semifinale fetele pregătite de Valentina Ardean Elisei și Olivia Nanu au pierdut în fața celor de la CSM Slatina, cu 22-32 (10-17).

În urma acestui rezultat, CSM Deva va juca în al doilea baraj de promovare, care se va desfășura, dacă nu apar modificări de ultim moment, în perioada 24-26 mai, locația urmând a fi stabilită de către Federația Română de Handbal.

La acest baraj, la finalul căruia vor promova primele două clasate, vor lua parte locurile 3 și 4 de la turneul de la Iași și pozițiile 11 și 12 din Liga Florilor.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul termină campionatul pe locul doi

Publicat

pe

Redactat de

Într-un meci contând pentru etapa a X-a, ultima a play-off-ulului din Liga 2 de fotbal, Corvinul Hunedoara a jucat pe terenul celor de la CS Mioveni.

Cu o echipă de juniori, și pe bancă cu secundul Casian Maghici, Corvinul a dat o replică foarte bună dar a trebuit să se recunoască învinsă la final, argeșenii câștigând cu 3-1.

În ciuda acestei înfrângeri, Corvinul termină campionatul pe poziția secundă, una care asigură accederea în eșalonul superior, dar, așa cum se știe, hunedorenii nu au drept de promovare în SuperLigă.

Pentru Corvinul, după un sezon de excepție, urmează, poate, cel mai important meci din istorie, finala Cupei României, în care va întâlni prim-divizionara Oțelul Galați.

Finala Cupei României dintre Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați se va juca miercuri, 15 mai, la Sibiu, cu începere de la ora 20:30.

Advertisement
Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate