Connect with us
Data: 26/06/2024
.

Actualitate

Umaniștii hunedoreni și-au stabilit „target-ul” pentru viitoarele alegeri. „Țintesc” Primăria Deva și o funcție în conducerea CJ

Publicat

pe

Filiala Județeană a Partidului Puterii Umaniste (social -liberal) Hunedoara și-a stabilit “target-ul”, la viitoarele alegeri locale. Umaniștii hunedoreni și-au propus să obțină un scor de 15 procente și să câștige Primăria Municipiului Deva, precum și o funcție în conducerea Consiliului Județean (CJ) Hunedoara.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, ce a avut loc, ieri, la Deva, în prezența europarlamentarului PPU-SL Maria Grapini, susținută de către fostul președinte al PPU-SL -filiala Hunedoara, Petru Mărginean, actual vicepreședinte al acestei formațiuni politice la nivel național, și Mircia Muntean, președinte interimar al organizației județene a partidului.

Au lăsat orgoliile la o parte și au bătut palma

Petru Mărginean și Mircia Muntean au bătut palma. Cei doi lideri politici spun că au lăsat orgoliile la o parte și s-au aliat din dorința de a forma o echipă constructivă” pentru Deva și județul Hunedoara.

Ne dorim să facem o echipă constructivă pentru municipiul Deva și județul Hunedoara, mă refer și politic și administrativ. Ne dorim, și la nivel de județ, dar și la nivel național, o altfel de politică, o politică nu numai a vorbelor, ci și a faptelor. Atât eu, cât și doamna Maria Grapini, ca ministru în guvernările trecute și actualmente europarlamentar, Mircia Muntean, ca fost primar și lider politic, am făcut ceva pentru comunitate, fiecare unde am fost și am condus destinele acelei comunități. Este important pentru noi toți să demonstrăm că încă șansele în oamenii politici care pot să facă ceva pentru oraș, județ, țară, nu au dispărut. De aceea, împreună cu Mircia Muntean am avut o discuție (…) Am lăsat orgoliile la o parte, ceea ce este foarte important în politica actuală, și am constatat împreună că foarte multe lucruri ne unesc, decât ne despart. Și de aceea avem o datorie să mai dăm o șansă acestui oraș, acestui județ. (…) Vrem să aducem un spor de viziune, să fim o echipă câștigătoare sau cel puțin o echipă care să își pună amprenta asupra dezvoltării acestui municipiu și acestui județ”, a declarat Petru Mărginean, vicepreședinte la nivel național al PPU -SL.

La rândul său, Mircia Muntean, care ocupă, din luna mai anul acesta, funcția de președinte interimar al filialei județene a PPU-SL Hunedoara, a afirmat: „Am luat această decizie, după o scurtă analiză, având în vedere faptul că, așa cum spunea și Petru Mărginean, avem mai multe lucruri care ne unesc decât ne despart. Au fost și supărări și frustrări, dar nu am uitat niciodată că suntem deveni”.

O conducere formată din triadă, la nivel județean

Europarlamentarul PPU-SL Maria Grapini a explicat că, la nivelul fiecărui județ, conducerile filialelor formațiunii police vor fi formate din triade. „Vin cu mare drag și foarte mult optimism aici, la Deva, deoarece cred că județul Hunedoara, prin specificitatea lui – politică și economică, dă o șansă Partidului Puterii Umaniste. Eu spun, de mult timp, că a trecut vremea să avem politici de stânga, de dreapta, noi trebuie să facem politici care să aducă un bine oamenilor. (…) Am introdus în statutul nostru conducerea colegială, în sensul că avem un trepied: trei persoane la nivelul fiecărui județ (…) Scopul introducerii acestui trepied este de a face ca fiecare județ să aibă o strategie solidă. Trei persoane, cu competențe diferite, pe domeniul politic, economic și organizatoric, vor putea să găsească soluții mai bune, decât toate deciziile să fie în mâna președintelui județean. Eu cred în formula aceasta de conducere colegială”, a declarat, printre altele, europarlamentarul PPU-SL Maria Grapini.

Eurodeputatul PPU-SL a arătat că anul 2024 va fi unul „complicat”, având în vedere faptul că se vor desfășura toate cele patru cicluri electorale (alegeri prezidențiale, parlamentare, locale și europarlamentare), precizând că PPU-SL și-a propus să abordeze alegerile într-un mod cât mai transparent față de cetățeni.

Advertisement

Europarlamentarul PPU-SL a venit la Deva, la invitația celor doi lideri politici, Petru Mărginean și Mircia Muntean. După conferința de presă, eurodeputatul a participat și la cea de-a cincea ediție a „Caravana Culturii”, care a avut loc în Cetatea Devei.

 

Vom constitui triada în județul Hunedoara, unde ne propunem să câștigăm Primăria Municipiului Deva, un viceprimar și cel puțin un vicepreședinte al CJ, urmând ca, în restul localităților, să încercăm să interferăm și să reușim să unim, așa cum am spus, valorile și calitatea oamenilor”, a adăugat Mircia Muntean, președinte interimar al organizației județene Hunedoara a PPU-SL.

Advertisement

Actualitate

130 de elevi hunedoreni au absentat la prima probă a „Evaluării Naționale”

Publicat

pe

Redactat de

Un număr de 130 de elevi hunedoreni au absentat la prima probă din cadrul „Evaluării Naționale”.

Prima probă scrisă, cea la Limba și literatura română, din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2024), s-a desfășurat marți, 25 iunie, în 15 unități de învățământ/centre de examen.

“Au fost prezenți 2.606 de absolvenți ai clasei a VIII-a (95.25%) din totalul celor 2.736 de înscriși pentru susținerea acestei probe. Nu s-au prezentat 130 de absolvenți. Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, la ora 15:00”, au informat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara.

A doua probă scrisă (Matematică) va avea loc joi, 27 iunie, urmată, vineri, 28 iunie, de ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă).

Primele rezultate, afișate în 3 iulie

Primele rezultate vor fi afișate în data de 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice în zilele de 3 iulie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 4 iulie (în intervalul orar 08:00 – 12:00).
Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.
Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

Advertisement

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele, atât în centrele de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Au început “Zilele Culturii și Credinței”. Părintele Zaharia Zaharou, din Essex – Anglia, a conferenţiat la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Părintele Zaharia Zaharou, duhovnicul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia, a revenit, la Deva, unde a susținut o conferință, manifestarea religios – culturală având loc marți seară, în deschiderea evenimentului „Zilele Culturii și Credinței”, organizat de Episcopia Devei și Hunedoarei.

La conferința, desfășurată în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, începând cu ora 18:00, au participat Preasfințitul Părinte Gherontie Hunedoreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei, preoți, monahi, monahii și credincioși din eparhie.

“După rugăciunea de început şi arhiereasca binecuvântare Părintele Radu Trifon, consilier pentru învățământ la Centrul Eparhial din Deva, a citit textul conferinței, intitulată „Setea după veșnicia lui Dumnezeu biruiește chiar și amenințarea morții”. În continuare, Părintele Zaharia a răspuns, prin intermediul Preacuviosului Părinte Simeon Scorţea, în calitate de traducător, la numeroasele întrebări adresate de către cei prezenţi. La final Părintele consilier Radu Trifon a prezentat o nouă carte semnată de Părintele Arhimandrit Zaharia Zaharou intitulată „Rugăciunea Ipostatică. Măsura desăvârșirii”, apărută la editura mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Essex, Anglia”, a informat Episcopia Devei și Hunedoarei.

Evenimentul religios -cultural continuă

Evenimentul „Zilele Credinței și Culturii la Deva”, ediția a IX-a, se desfășoară în perioada 25-29 iunie 2024, fiind prilejuit de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitori ai Catedralei Episcopale din Deva, dar și ocrotitori spirituali ai orașului Deva.

În această seară, începând cu ora 18:00, la Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, va avea loc concertul folcloric intitulat „Cântece din satul părintesc”, susținut de corala preoțească „Sacerdotes” și de tineri artiști de folclor din mai multe zone ale țării, acompaniați de orchestra Ansamblului profesionist „Drăgan Muntean” din Deva.

Advertisement

Mâine seară, (27 iunie 2024), începând cu ora 19:00, la Sala Teatrului de Artă din Deva, se va desfășura un spectacol de teatru intitulat „Avram Iancu – Puterea dăinuirii”, susținut de Compania de teatru Civic Art din București.

Manifestarea cultural -religioasă continuă sâmbătă, 29 iunie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, începând cu ora 09:00, la Catedrala Episcopală din Deva, unde se va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Sursa foto: Episcopia Devei și Hunedoarei
Citeste mai mult ...

Actualitate

Transformarea fostei mine Petrila într-un paradis verde. Impuls pentru dezvoltarea durabilă

Publicat

pe

Redactat de

Consilierii județeni din Hunedoara au dat undă verde unui proiect ambițios pentru transformarea fostei mine Petrila într-un spațiu verde și funcțional.

Planul, aprobat printr-o colaborare între Județul Hunedoara și Orașul Petrila, vizează crearea unei infrastructuri verzi extinse în perimetrul ansamblului Exploatarea Minieră Petrila, pe o suprafață generoasă de 16.633 de metri pătrați. Scopul este să se promoveze dezvoltarea durabilă și să se îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor județului prin revitalizarea zonelor industriale abandonate în spații funcționale și estetice pentru comunitate.

Inițiativa reprezintă un pas semnificativ în direcția refacerii echilibrului ecologic în regiune și deschide noi perspective pentru utilizarea sustenabilă a resurselor naturale. Proiectul nu doar că va îmbunătăți aspectul urban și calitatea mediului înconjurător, dar va stimula și atrage investiții și turism în zonă, generând oportunități economice și sociale noi pentru comunitatea locală.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate