Connect with us
Data: 17/11/2024
.

Actualitate

Vaporașul care oferă plimbări pe râul Mureș, la Șoimuș, are un „frate” mai mare. „Stelar 2” – o nouă ambarcațiune pentru localnici și turiști

Publicat

pe

Turiștii și localnicii care vor să facă plimbări pe râul Mureș vor avea la dispoziție două vaporașe de agrement. Pe lângă „Stelar”, Primăria comunei Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune cu o capacitate mai mare. „Stelar 2” – cum a fost botezat, a plecat din Șantierul Naval de la Orșova și a ajuns deja la Șoimuș.

Stelar 2” – noul vaporaș de la Șoimuș are o capacitate de 45 de locuri. Primarul comunei, Mihai Gabriel Irimie, spune că decizia de a mai achiziționa o ambarcațiune a fost luată pentru a veni în întâmpinarea turiștilor care vin cu autocarul sau cu microbuze mai mari. “Povestea vaporașului la Șoimuș continuă. Marți, 4 aprilie, a plecat din Orșova din Șantierul Naval și miercuri, 5 aprilie, a ajuns acasă, la Șoimuș, fratele mai mare “Stelar 2” . Acesta are o capacitate mai mare pentru a satisface cerințele celor cu autocare sau microbuze care ne vizitează comuna Șoimuș și vor sa facă o plimbare pe râul Mureș. An de an, acest proiect de pe malul Mureșului evoluează, comuna Șoimuș va deveni un punct important de atracție pentru turiștii care vizitează județul Hunedoara”, a declarat Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim faptul că, primul vaporaș – Stelar 1”, ce are o capacitate mai mică, de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș anul trecut și a început să facă plimbări pe râul Mureș din iunie 2022. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

Plimbările pe râul Mureș, reluate din 15 aprilie

Autoritățile locale din comuna Șoimuș au anunțat, încă de anul trecut, că, dacă vaporașul „Stelar” va avea priză în rândul turiștilor și localnicilor se va achiziționa încă o ambarcațiune, de o capacitate mai mare.

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 15 aprilie, cu vaporașul „Stelar”, iar, de la începutul lunii mai, va fi lansat la apă și „Stelar 2”. Vaporașele vor circula zilnic, între orele 10:00 și 20:00, iar prețul unui bilet este de 30 de lei, pentru adulți și 15 lei pentru copii.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, acum cu două ambarcațiuni.

Foto: Primăria comunei Șoimuș

Actualitate

La Beriu se continuă în aceeași formulă de conducere

Publicat

pe

Redactat de

Comuna Beriu, cu o populație de peste 3.500 de locuitori, este una dintre cele mai mari așezări rurale din județul Hunedoara. Localitatea are opt sate componente, respectiv Beriu, Căstău, Cucuiş, Măgureni, Orăştioara de Jos, Poieni, Sereca şi Sibişel, și se întinde pe o suprafață de aproape 185 de kilometri pătrați.

Locuri pline de istorie

Despre comuna aflată pe drumul către Cetățile Dacice din Munții Orăștiei ar mai fi de precizat că, și ea, prezintă câteva locuri ce merită a fi vizitate. Printre acestea se numără Mănăstirea Cucuiș, Cetatea Sibișelului, Monumentul Eroilor de la Căstău sau Castrul roman de la Orăștioara de Jos și, nu în ultimul rând, plantațiile cu afine, care, în ultima vreme, au făcut comuna Beriu foarte cunoscută. Iar un alt aspect interesant legat de această frumoasă comună din zona Orăștiei este acela că se numără, conform datelor oficiale de la ultimul recensământ al populației, printre puținele așezări, nu doar din județ, ci din întreaga țară, unde numărul de locuitori a crescut, fiind mulți tineri în comună.

Administrație reconfirmată

Și la Beriu aleșii locali au fost confirmați în funcție. În această comună hunedoreană este vorba despre o reconfirmare în funcție a administrației. „Am avut onoarea de a fi investit într-un nou mandat de primar, alături de colegii mei consilieri. Am jurat,în calitate de primar reales, să îmi slujesc comunitatea cu onoare și cu rsponsabilitate. Acest moment este unul deosebit de important pentru mine. Votul dumneavoastră mi-a oferit încrederea necesară pentru a continua să lucrez cu devotament și determinare pentru binele comunei noastre. Împreună cu echipa de consilieri ne angajăm să acționăm cu perseverență și transparență pentru a construi un viitor mai bun, pentru a duce mai departe proiectele deja începute și pentru a iniția noi proiecte menite să contribuie la dezvoltarea comunității noastre. Vă mulțumesc și vă invit să fiți alături de noi în acest nou mandat, în drumul spre un viitor mai prosper pentru comuna noastră”, a spus Emil Moise Bîc la începerea celui de-al cincilea său mandat de primar al comunei hunedorene Beriu. De asemenea, a fost reconfirmat în funcție și viceprimarul Benianim Mihai Gagea, care a primit votul a 8 dintre cei 13 consilieri locali din comuna Beriu.

Vești bune pentru locuitorii comunei

La puține zile de la începerea noului mandat, primarul din Beriu a venit cu vești bune pentru concetățenii săi, fiind vorba despre oferirea unor facilități fiscale, în conformitate cu reglementările legale în vigoare. „În conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului 107/2024 se instituie unele facilități fiscale și se aprobă procedura de anulare a acesoriilor și majorărilor aferente obligaților bugetare principale până la data de 31.08.2024 inclusiv, datorate bugetului local de către contribuabili, persoane fizice și juridice. Aceștia pot achita impozitele și taxele restante până la data de 25.11.2024, perioadă în care vor beneficia de toate reducerile prevăzute în actul normativ mai sus menționat. Precizez că anularea majorărilor și accesoriilor se aplică doar contribuabililor care achita debitele integral”, a transmis primarul comunei hunedorene Beriu, Emil Moise Bîc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică, programate în perioada 18-24 noiembrie, în județul Hunedoara. Află unde

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 18 -24 noiembrie 2024.

 

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

județul Hunedoara

Ziua / Data

Advertisement

Localitatea, strada afectată

Orar

Luni, 18 Noiembrie 2024

Geoagiu Băi, străzile: Vilelor, Clocota, Școlii, Măgura

09:00 – 14:00

Advertisement

Streisângeorgiu

09:00 – 17:00

Petrila, strada Dobresti

09:00 – 17:00

Deva, străzile: Traian Vuia, Ardealului, Bucovinei, Banatului, Munteniei, Digului

Advertisement

09:00 – 17:00

Almașu Sec (parțial); Mintia (parțial); Pompe apă Chișcădaga; Stație Asfalt Mintia (PTA 1371); Săcărâmb (parțial: zona Codru); Certeju de Sus (parțial)

09:00 – 17:00

Merișor; Crivadia; CED Merișor; CED Crivadia; Releu Vodafone Merișor

09:00 – 17:00

Advertisement

Marti, 19 Noiembrie 2024

Geoagiu Băi, străzile: Vilelor, Clocota, Școlii, Magura

09:00 – 14:00

Cristur (parțial); Brănișca (parțial); Rovina; Vâlcez; Balastiera Vețel

09:00 – 17:00

Advertisement

Streisângeorgiu; Păclișa

09:00 – 17:00

Petrila, strada Dobrești

09:00 – 17:00

Josani; Valea Nandrului

Advertisement

09:00 – 17:00

Gelmar

12:00 – 18:00

Miercuri, 20 Noiembrie 2024

Geoagiu Băi, străzile: Vilelor, Clocota, Școlii, Magura

Advertisement

09:00 – 14:00

Săcărâmb (parțial: zona Codru); Certeju de Sus (parțial)

09:00 – 17:00

Petroșani, străzile: Rosia, DN66 (parțial), Dărănești, Jupânesele, Blajoni; zona Peștera Bolii; SC Lascar Auto-Moto SRL; Ateliere CFR

09:00 – 17:00

Advertisement

Păucinești

09:00 – 17:00

Turmaș; Mărtinești; Jeledinți; Magura; Tămășasa; Dâncu Mic; Dâncu Mare; Grid

09:00 – 17:00

Petrila, strada Dobrești

Advertisement

09:00 – 17:00

Josani; Hășdat (parțial: de la școală în sus spre biserică)

09:00 – 17:00

Barza; Ruda-Brad (inclusiv Musariu)

10:00 – 14:00

Advertisement

Brad, strada Gura Ruzii

10:00 – 14:00

Joi, 21 Noiembrie 2024

Săcărâmb (parțial: zona Codru); Certeju de Sus (parțial)

09:00 – 17:00

Advertisement

Căstău (parțial); Orăștioara de Sus (parțial)

09:00 – 17:00

Uricani, străzile: Marsavoni, Valea de Brazi (parțial); zona Baraj Valea de Pești

09:00 – 17:00

Păucinești

Advertisement

09:00 – 17:00

Plai

09:00 – 17:00

Josani

09:00 – 17:00

Advertisement

Petrila, strada Dobresti

09:00 – 17:00

Vineri, 22 Noiembrie 2024

Orăștioara de Sus (parțial); Folt; Boiu; Cigmău; Bobâlna; Turdaș (parțial: de la Ferma porci până la Biserică, inclusiv Primăria)

09:00 – 17:00

Advertisement

Sarmizegetusa

09:00 – 17:00

Josani

09:00 – 17:00

Săcărâmb (parțial: zona Codru); Certeju de Sus (parțial)

Advertisement

09:00 – 17:00

Petrila, strada Dobresti

09:00 – 17:00

Citeste mai mult ...

Actualitate

Secretar de stat în Ministerul Transporturilor, pe șantierul Lotului 2 al A1 Lugoj -Deva. La mijlocul lunii decembrie va începe primul foraj la tuneluri

Publicat

pe

Redactat de

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, s-a aflat pe șantierul Lotului 2 (Margina -Holdea) al Autostrăzii A1 Lugoj -Deva, pentru a verifica stadiul lucrărilor.

“Stadiul este următorul: au fost achiziționate și aduse în șantier cinci linii complete de utilaje noi pentru realizarea forajului tunelurilor (vor fi 10 linii în total), iar la mijlocul lunii decembrie va începe primul foraj la primul fir de tunel și vor fi deschise, în total, opt fronturi de lucru de foraj pentru ca realizarea tunelilor să ne permită darea în trafic la finalul anului 2026”, a transmis, sâmbătă seară, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Metoda folosită, cea austriacă

Potrivit acestuia, metoda folosită va fi cea austriacă, ca și în cazul tunelului Momaia de pe Secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești. “A fost finalizată activitatea de descărcare arheologică; a fost finalizată activitatea de deminare pe zonele cu situri arheologice; au fost realizate drumurile tehnice de acces; a fost finalizată etapa 1 a defrișărilor pădurilor aflate în fondul forestier de pe raza județelor Timiș și Hunedoara, urmând să se execute etapa 2 în exproprierile suplimentare; a fost realizată decopertarea vegetală pe întregul traseu al autostrăzii; a fost instalată o stație de betoane în organizarea de șantier de la Margina; au fost forați, armați și turnați 1100 piloți din totalul de 2200 de pe întregul amplasament; au început lucrările la tunel, executându-se forararea, armarea și turnarea piloților aferenți portalurilor Tunelului 1, Tunelului 2 și zonei cut & cover”, a mai transmis Scrioșteanu.

 

Advertisement

Citiți și: Zeci de exproprieri suplimentare pentru autostrada Lugoj – Deva

UMB a mobilizat 450 de muncitori și 200 de utilaje

Oficialul de la Ministerul Transporturilor mai spune că se execută lucrări de armare a grinzii de coronament portal 1 Tunel 1, lucrări de terasamente pe traseul autostrăzii, se realizează blocajul de arocamente la nivelul terenului de fundare, stratul de fundație din balast și a saltelelor din balast, se lucrează la toate structurile aferente acestui lot, se execută lucrări de relocare a DJ 100 și lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice.

“Deși constructorul a început lucrările pe acest lot de puțin timp, mobilizarea acestuia este una foarte bună, având în șantier 450 muncitori și 200 utilaje, iar ritmul lucrărilor este unul susținut”, a adăugat secretarul de stat Irinel Ionel Scrioșteanu.

Conform lui, principalele lucrări ce vor fi realizate sunt: aproape 10 kilometri lungime, trei viaducte, două pasaje, 23 podețe, un Centru de Întreținere și Coordonare, două tuneluri cu o lungime totală de 2,13 kilometri, formate din câte două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație, cu platformă de 11,25 metri.

Advertisement

“Este unul dintre loturile pe care le vom finaliza în 2026, fiind finanțat din PNRR și depunem toate eforturile în acest sens. Totodată, ne menținem ținta ca odată cu finalizarea loturilor montane Sibiu-Pitești să circulam în 2028 la nivel de autostradă de la Constanța la Nădlac. Acest lot are o istorie de „așa nu” în ceea ce privește construirea infrastructurii, pentru că, din punctul meu de vedere, rezilierea din 2017 nu a fost o decizie bună, întrucât acum plătim mult mai scump această lucrare, iar constructorul al cărui contract a fost reziliat a câștigat penalități de zeci de milioane euro de la statul român”, a conchis secretarul de stat.

Sursa foto: Irinel Ionel Scrioșteanu/Facebook

 

Citeste mai mult ...

Comandat de PNL, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 1124002

Comandat de UCRR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240028

Comandat de AUR-Hunedoara, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 11240014

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

Comandat de UDMR, executat de TMT MEDIA INTERNATIONAL SRL, CMF 13240004

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate