Connect with us
Data: 14/01/2025
.

Actualitate

Zeci de microbuze electrice vor ajunge la elevii hunedoreni

Publicat

pe

Consiliul Județean Hunedoara a obținut finanțarea pentru achiziția de microbuze electrice școlare pentru transportul elevilor.
Proiectul este finanțat prin Ministerul Educației, din fonduri alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
În cadrul apelului PNRR/2023/C15/MEDU/I10 „Microbuze electrice pentru elevi”, Ministerul Educației a publicat, astăzi, lista proiectelor selectate, iar proiectul depus de Consiliul Județean Hunedoara (în calitate de lider de proiect), „Transport verde – Microbuze electrice pentru elevi în județul Hunedoara”, se numără printre cele admise la finanțare.
„Educația și îmbunătățirea condițiilor de transport se numără printre prioritățile noastre imediate, iar existența unei axe de finanțare pentru microbuze școlare ne-a oferit posibilitatea de a aplica pentru achiziția acestor mijloace de transport moderne și ecologice”, a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.
În total, județului Hunedoara i-au fost alocate peste 30 de milioane de lei. În prima tranșă, vor fi achiziționate microbuze școlare electrice pentru 23 de primării din mediul rural, în valoare de aproape 6 milioane de lei.
„Apreciem foarte mult efortul și munca depusă de către conducerea și serviciul de specialitate din cadrul Consiliului Județean Hunedoara în realizarea Proiectului referitor la achiziționarea de microbuze școlare pentru 23 de UAT- uri. Astfel se creează premisele pentru a asigura accesul la școală al elevilor în condiții optime. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în scrierea acestui proiect, în special domnului președinte Laurențiu Nistor și doamnei Paula Enuț de la serviciul de specialitate”, a declarat prof. Maria Ștefănie, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.
Acest proiect de achiziție a microbuzelor electrice școlare vine în sprijinul elevilor care fac naveta la școală și care vor avea condiții de transport mult îmbunătățite. De asemenea, oferă posibilitatea realizării unei rețele de transport verde, dotată la standarde înalte, inclusiv cu stații de încărcare.
FOTO: media9.ro

Actualitate

Corvinul Hunedoara și-a reluat pregătirile

Publicat

pe

Redactat de

24 de jucători au fost prezenți, luni după – masă, la primul antrenament al Corvinului din acest an. Aceștia au făcut o ședință de readaptare la efort sub comanda antrenorului Florin Maxim.

Urmează și alte transferuri

La primul antrenament al anului, desfășurat la stadionul „Corvinul”, au fost prezenți și nou – veniții Bogdan Ungureanu, de la Rapid, din primul eșalon, și Pedro Albino, de la colega de campionat CSM Focșani. Față de lotul din tur, după plecările, în SuperLigă, ale lui Ștefan Lefter la U Cluj și a lui Marius Lupu la Unirea Slobozia, lipsesc nigerian Chukwu Goodnews şi Jimmy King Otega, care au fost împrumutaţi, până în vară, la Gloria Bistriţa, respectiv CS Dinamo Bucureşti, pentru a prinde mai multe minute. Totodată, nu a fost reținut în lot nici Taye Rasaq, un alt nigerian, revenit de la Gloria Bistrița, reprezentanții Corvinului căutând o altă echipă unde să-l împrumute pe jucător. Florin Maxim a vorbit despre modificările din lot, anunțând, totodată, că se vor mai face transferuri. „Chiar mă bucur pentru Lefter şi Lupu, meritau o astfel de trecere la un nivel superior, pentru că au dat totul pentru Corvinul, de când au venit, am reuşit împreună toate acele performanţe şi era normal să facă un pas în faţă. Chiar vreau să le mulţumesc şi pe această cale pentru aportul lor şi să le urez baftă maximă pe mai departe. Cât despre cei doi nou-veniţi, sunt jucători pe care i-am urmărit de ceva vreme, ni i-am dorit. Ungureanu e un portar cu calităţi, de viitor, dorit de majoritatea echipelor din liga secundă, un caracter puternic, am mare încredere în el. Albino e un fotbalist pe stilul care îmi place mie, un fundaş de bandă ofensiv, care cunoaşte campionatul Ligii a doua foarte bine, cunoaşte echipa şi cred că acomodarea lui va fi fără probleme. Urmează să mai aducem cel puţin trei jucători, pe posturi unde am fi descoperiţi, în benzi, un mijlocaş, un fundaş central, dar vom vorbi despre toate acestea, la timpul lor”, a declarat antrenorul Florin Maxim, citat de site-ul oficial al clubului de pe malurile Cernei.

Fanii, alături de favoriți

În jur de 100 de fani înfocați ai Corvinului au fost prezenți la reunirea echipei favorite, primind jucătorii cu multă căldură. Acest lucru a fost observat de Florin Maxim, care le-a mulțumit suporterilor pentru primire. De asemenea, tehnicianul de pe banca Corvinului s-a declarat mulțumit și de felul în care jucătorii săi au respectat programul avut în perioada de vacanță. „Ne-am bucurat de primirea caldă a fanilor şi le mulţumim, încă o dată, pentru sprijinul necondiţionat pe care ni l-au oferit şi ni-l oferă în continuare! Ştiam de demersul lor, mărturisesc, dar cred că a fost plăcut şi pentru băieţi, mai ales pentru cei noi, care au putut să simtă o bucăţică din căldura oamenilor de aici. Băieţii sunt bine, au respectat programul avut şi în vacanţă, sunt dornici de muncă. Trebuie să traversăm această perioadă, ştiu că nu e pe placul jucătorilor, nici eu nu eram prea fericit când venea vorba de pregătirea de iarnă, când eram jucător, dar toţi suntem conştienţi că o pregătire bună acum, îţi aduce rezultate pe măsură pe mai târziu”, a mai spus Florin Maxim, conform sursei mai sus citate.

Advertisement

Programul viitor

Hunedorenii se vor pregăti pe plan local până pe 1 februarie, când vor pleca în cantonament la Mogoșoaia. Până la plecarea în cantonament, însă, corviniștii vor disputa primul joc de pregătire, pe 31 ianuarie, cu Gloria Bistrița, cel mai probabil la Cluj. În cantonamentul de la Mogoșoaia cei de la Corvinul vor disputa trei meciuri amicale, două dintre adversare fiind deja antamate, fiind vorba despre Progresul Spartac, pe 10 februarie, și trei zile mai târziu cu LPS Clinceni, formații care, ca și Bistrița, evoluează în Liga 3. De asemenea, hunedorenii mai au planificate alte două meciuri amicale, cu SCM Zalău, pe teren propriu, pe 22 februarie, și pe 24 februarie cu ACS Mediaș, într-o locație ce va fi stabilită ulterior, și aceste echipe evoluâmd în eșalonul al treilea. Disputarea acestor jocuri stau, însă, sub semnul întrebării, întrucât nu se cunoaște situația celor de la CS Mioveni, primul adversar al Corvinului la reluarea campionatului, prevăzută în jurul datei de 22 februarie, când este programată etapa a XVIII-a din cele XXI ale sezonului regular, meciul urmând a se juca în Argeș. Cei de la Mioveni se confruntă cu grave probleme financiare și este foarte posibil să se retragă din campionat. În cazul în care Mioveniul rămâne în campionat, meciurile cu Zalăul și Mediașul cad, iar în caz contrar rămâne valabil programul de pregătire stabilit inițial, Corvinul urmând a juca primul meci oficial al anului la început de martie, pe teren propriu, cu FCU Craiova.

Patru juniori prezenți la primul antrenament

La primul antrenament al Corvinului din acest an au luat parte portarii Ungureanu, Blaga, Mutuligă și Roşculeţ (junior din pepiniera proprie) și jucătorii de câmp Pop, Lică, Manolache, Velisar, Pîrvulescu, Lehaire, Bradu, Neacşa, Albino, Câmpan, Grigore, Hergheligiu, Ackovski, Vladic, Cărăruş, Gîrbiţă, Predică, Apur, Bordea și Cioază, ultimii trei provenind, și ei de la Academia juvenilă a Hunedoarei. Reamintim că, la intrarea în pauza competițională din Liga 2, Corvinul era pe locul 11, iar obiectivul echipei este ca, la finele sezonului regular, trupa de pe Cerna să se claseze cel puțin pe locul al șaselea, ultimul care duce în play-off, chiar dacă hunedorenii nu au drept de promovare în primul eșalon. Distanța dintre Corvinul și a șasea clasată, FC Argeș, este de doar două puncte.

 

Advertisement
Sursa foto: FC Corvinul 1921 Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Incendiu puternic la o casă din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii Detașamentului Deva din cadrul ISU Hunedoara au intervenit, în această seară, pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la o casă de locuit din municipiu. Misiunea echipajelor a avut ca obiectiv atât lichidarea flăcărilor, cât și salvarea eventualelor persoane surprinse de incendiu.

La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, pregătit să acorde primul ajutor, dacă ar fi fost necesar.

La momentul sosirii pompierilor, flăcările se manifestau generalizat și violent la încăperea centrală a locuinței și la acoperiș. Echipajele au acționat rapid pentru localizarea incendiului, reușind să împiedice extinderea flăcărilor către celelalte încăperi. Ulterior, intervenția s-a concentrat pe lichidarea completă a focului și eliminarea eventualelor focare ce ar fi putut provoca reaprinderea.

Proprietarii casei au reușit să iasă la timp din locuință, imediat după ce au observat degajarea de fum din zona șemineului. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Pagubele materiale sunt însă considerabile, urmând ca specialiștii ISU Hunedoara să stabilească, în perioada următoare, cauza probabilă a izbucnirii incendiului.

Reprezentanții ISU atrag atenția asupra respectării normelor de siguranță la utilizarea sistemelor de încălzire, pentru prevenirea unor astfel de incidente.

Advertisement

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Pompier din Deva, erou în timpul liber

Publicat

pe

Redactat de

Pompierii militari ai Detașamentului Deva au intervenit, în această după-amiază, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o cabană din satul Popești, comuna Cârjiți.

Echipajele au acționat cu două autospeciale de stingere și cu o autospecială de primă intervenție și comandă.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la izolația unui perete al construcției, cu degajări de fum și gaze toxice, existând posibilitatea de propagare și la celelalte încăperi ale construcției.

S-a intervenit pentru decopertarea peretelui afectat, simultan cu evacuarea fumului care a pătruns în interior.

„Până la sosirea echipajelor de stingere, un coleg de la Detașamentul de pompieri Deva, plutonier adjutant Rotea Mircea, care locuiește în Popești și se afla în timpul liber, atunci când a observat fumul dens, a decuplat imediat alimentarea cu energie electrică a locuinței și a îndepărtat din zona periculoasă două butelii de aragaz. Totodată, a acționat pentru stingerea flăcărilor cu apa din gospodăria afectată”, arată ISU Hunedoara.

Advertisement

Incendiul a fost localizat în limitele găsite și, din fericire nu au fost victime. Cauza probabilă a fost efectul termic al unui coș de fum neprotejat corespunzător.

Foto: ISU Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate