Actualitate
Săptămâna faptelor bune. Copiii de la Grădinița PP7 din Deva au donat fructe și legume persoanelor vulnerabile

Peste 250 de kilograme de fructe și legume au fost donate, ieri, de preșcolarii și educatoarele de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 7 din municipiul Deva, mai multor familii defavorizate care se află în evidența Direcției de Asistență Socială (DAS).
Acțiunea a avut loc în cadrul campaniei naționale „Săptămâna legumelor și fructelor donate”, care se desfășoară în perioada 21–25 noiembrie 2022 și implică strângerea de fructe și legume de către preșcolari voluntari și donarea acestora persoanelor din categorii vulnerabile și organizațiilor sociale.
La eveniment au luat parte o sută de preșcolari și 55 de educatoare de la Grădinița PP7 și structurile arondate. Ieri, 149 de kilograme de fructe și alte 106 kilograme de legume donate de copii au ajuns pe masa a 24 de persoane cu vârste între 3 – 73 de ani, care beneficiază de hrană gratuită prin serviciul social „Masa pe roți” Deva.
„În cadrul campaniei, au fost colectate sute de kilograme de mere, pere, struguri, banane, portocale, clementine, kiwi, cartofi, ardei, morcovi, țelină, păstârnac, ceapă etc. Donând legume și fructe, copiii au învățat cât de benefic este consumul acestora, așa că le dăruiesc cu drag și celor care sunt afectați de lipsa alimentelor. Este săptămâna faptelor bune! Generozitatea și solidaritatea ne unește în jurul legumelor și fructelor donate, pe care le distribuim familiilor aflate în situații de dificultate și copiilor din centrele de zi și casele de tip familial din Deva și Săulești. Prin acest demers, încercăm să dezvoltăm abilitățile copiilor de a trăi în armonie cu cei din jurul lor, într-o societate în care contează umanitatea, implicarea și responsabilitatea”, explică organizatorii acțiunii.
Campania socială „Săptămâna legumelor și fructelor donate” face parte din seria activităților organizate în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC), care presupune încurajarea implicării copiilor și elevilor, ca voluntari, în activități educative ce promovează dezvoltarea spiritului de acțiune și incluziunea socială.
Actualitate
Castelul Corvinilor, pe podium la competiția “Destinația Anului”

Castelul Corvinilor din Hunedoara a reușit să se claseze pe locul al treilea în cadrul competiției “Destinația Anului”, care a avut loc la Filarmonica din Sibiu.
Gala de decernare a premiilor a reunit cele mai importante destinații turistice din România, iar marele câștigător al ediției din acest an a fost Muzeul Astra din Sibiu.
Castelul Corvinilor, un simbol al istoriei și arhitecturii gotice din România, a fost susținut de o comunitate largă de turiști și localnici care au votat pentru a-l plasa printre cele mai apreciate destinații turistice. De asemenea, evenimentul a oferit ocazia de a evidenția și alte atracții din județul Hunedoara, care au contribuit la promovarea turismului în această zonă.
Această realizare subliniază, încă o dată, importanța Castelului Corvinilor ca punct de atracție turistică de top în România și a continuării eforturilor de promovare a patrimoniului local.
FOTO: Muzeul Castelul Corvinilor
Actualitate
Miercuri și joi: Se închide temporar circulația pe o porțiune din Bulevardul Libertății din Hunedoara

Circulația rutieră pe Bulevardul Libertății, porţiunea cuprinsă între intersecţia cu strada Revoluţiei şi Piaţa Iancu de Hunedoara, din municipiul Hunedoara, se închide temporar, miercuri și joi, în 9 și 10 aprilie, au informat reprezentanții administrației publice locale.
“Închiderea este necesară pentru derularea unor lucrări de reabilitare/modernizare. Pe durata lucrărilor, liniile de transport în comun 2, 3 şi 6 nu vor mai putea deservi Staţia Primărie (de pe str. Revoluţiei). Strada Revoluţiei rămâne deschisă până la intersecţia cu b-dul Libertăţii. Rugăm conducătorii auto să folosească rutele ocolitoare din zonă (străzile Dobrogeanu Gherea, Aleea Ciocârliei, Aurel Vlaicu, Piaţa Iancu de Hunedoara, strada Cloşca)”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Sursa foto: Primăria Hunedoara
Actualitate
Hațeg, supravegheat de „ochi electronici”. 65 de camere video, montate pe întreg teritoriul administrativ al orașului

Orașul Hațeg este supravegheat de „ochi electronici”. Primarul Adrian Pușcaș a anunțat că a avut loc recepția proiectului „Digitalizarea Orașului Hațeg, prin dezvoltarea infrastructurii ITS/alte infrastructuri TIC”.
Un număr de 65 de camere de supraveghere au fost montate pe întreg teritoriul administrativ al orașului, oferind supraveghere video permanentă.
“Acest sistem modern este un pas important pentru siguranța fiecărui cetățean și protejarea bunurilor noastre. Hațegul se dezvoltă, iar prin acest proiect facem încă un pas către un oraș mai sigur, modern și bine administrat! Vă mulțumesc pentru sprijin și încredere!”, a transmis primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.

Foto: Adrian Pușcaș/Facebook
- Actualitatecu o zi in urma
Acțiune de amploare a polițiștilor la Brad și în împrejurimi. Peste 400 de persoane legitimate și zeci de mașini oprite
- Actualitatecu 2 zile in urma
Corvinul, succes mult mai clar decât îl arată scorul
- Actualitatecu 2 zile in urma
Fraudă de peste un milion de lei cu parfumuri vândute on-line, identificată de inspectorii DGAF
- Actualitatecu 2 zile in urma
Adrenalină la cote maxime și motoare turate, la Geoagiu -Băi. A început “The ROCK Trophy 2025”!
- Actualitatecu 3 zile in urma
1.485 de tineri români pot călători gratuit prin Europa cu trenul prin programul DiscoverEU 2025
- Actualitatecu 2 zile in urma
De astăzi: Extrasele de carte funciară pentru proprietari nu se mai plătesc
- Actualitatecu 3 zile in urma
Victorie importantă pentru Minerul Lupeni
- Actualitatecu o zi in urma
“Târgul Colecționarilor” revine la Deva. Evenimentul ajunge la ediția 71