Connect with us
Data: 10/07/2024
.

Actualitate

Trei localități hunedorene, cu prezență de peste 100% la vot

Publicat

pe

Trei localități hunedorene, cu prezență de peste 100% la vot.

Bătrâna

Comuna Bătrâna este una din localitățile unde au votat un număr mai mare de alegători decât cel înscris pe listele electorale permanente. Potrivit AEP, la Bătrâna au votat 108,79%. 90 de persoane au fost înscrise pe listele electorale permanente, iar numărul alegătorilor a fost de 99.

63 de persoane au votat pe listele electorale permanente, iar 34 pe listele suplimentare.

Bulzeștii de Sus

Advertisement

În comuna Bulzeștii de Sus, prezența la urne a fost de 143,69%. 197 de persoane au votat pe listele electorale permanente, iar 141 pe listele electorale suplimentare.

Vorța

În comuna Vorța, numărul total al alegătorilor înscriși pe listele electorale permanente a fost de 619. La alegerile locale au votat 122,94% dintre alegători. 492 au votat pe listele electorale permanente, iar  228 pe listele suplimentare.

Actualitate

Majorări pentru exproprierile de pe autostradă

Publicat

pe

Redactat de

Guvernul României a adoptat un proiect de hotărâre pentru suplimentarea fondurilor destinate despăgubirilor în cadrul exproprierilor necesare pentru proiectul „Autostrada Orăștie-Sibiu”.

Decizia vizează 175 de proprietari din județul Hunedoara și 123 din județul Alba, care vor beneficia de aceste despăgubiri suplimentare.

Această măsură vine în completarea și modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1231/2010, inițial emisă pentru declanșarea procedurilor de expropriere conform Legii nr. 198/2004. Actul normativ recent aprobat prevede o suplimentare de 93 mii lei pentru anul 2024, fondurile fiind alocate din bugetul de stat prin intermediul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Proiectul autostrăzii Orăștie-Sibiu, de importanță strategică pentru infrastructura națională, a necesitat mai multe hotărâri guvernamentale de-a lungul timpului pentru a asigura exproprierile necesare. Hotărârea din 2010 a fost emisă în baza vechii legislații privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, iar suplimentarea actuală reflectă necesitatea ajustării despăgubirilor pentru a garanta o compensare justă pentru proprietarii afectați.

Fondurile suplimentare vor fi alocate conform Legii bugetului de stat pe anul 2024, nr. 421/2023, și vor fi gestionate sub capitolul Transporturi, în subsecțiunea „Proiecte cu finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile (FEN) postaderare”, articolul „Programe din Fondul de Coeziune (FC)” – alineatul „Cheltuieli neeligibile”.

Scopul acestei măsuri este finalizarea cu succes a procedurilor de expropriere și avansarea lucrărilor la autostrada Orăștie-Sibiu, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii rutiere și a conectivității regionale.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Minerul Lupeni debutează, azi, în Cupa României

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi se vor disputa meciurile primei etape din faza regională a Cupei României la fotbal, sezonul 2024 – 2025.

Cele 42 de câștigătoare fazelor județene au fost repartizate, pe criteriu geografic, în 14 grupe de câte trei echipe, câte două în fiecare regiune. Se va juca fiecare cu fiecare, cu un meci acasă și unul în deplasare, iar câștigătoarele grupelor își vor disputa finala pe regiuni, în primul tur național, de pe 31 iulie, ajungând cele șapte învingătoare.

Reprezentanta județului Hunedoara, Minerul Lupeni, este în grup 2 a Regiunii 4, alături de Viitorul Severin (Mehedinți) și Jiul Rovinari (Gorj). Trupa din Vale joacă astăzi, de la ora 18:00, acasă, cu Jiul Rovinari, iar etapa viitoare, peste o săptămână, în deplasare, la Viitorul Severin, urmând să stea în ultima rundă, pe 17 iulie. Dacă va termina pe primul loc, Minerul Lupeni va găzdui finala regională, pe 20 iulie, de la ora 17:30, în cealaltă grupă fiind Păulișana Păuliș (Arad), MB Caransebeș (Caraș Severin) și Gloria Moșnița Nouă (Timiș). Reamintim că deținătoarea Cupei României este Corvinul Hunedoara.

Sursa foto: Facebook Minerul Lupeni
Citeste mai mult ...

Actualitate

Se închide temporar circulația la trecerea peste calea ferată din zona Termocentralei Mintia

Publicat

pe

Redactat de

Circulația la trecerea la nivel cu calea ferată din zona Termocentralei Mintia se va închide în perioada 12 -16 iulie. Traficul va fi deviat pe strada Câmpului din satul Mintia.

“Atenție! Între 12 iulie 2024 până la 16 iulie 2024, se închide trecerea la nivel peste calea ferată la Termo Mintia Baraj – trecerea care duce de la DN 7 spre drum peste baraj! Circulația va fi deviată pe strada Câmpului /merge paralel cu CFR, până la trecerea peste CF la Mintia sat”, a anunțat Primăria comunei Vețel.

Potrivit reprezentanților administrației publice locale, toți cei care circulă spre și dinspre Mintia sat nu vor fi afectați de această măsură temporară. Sunt afectați doar cei care ar fi vrut să circule la trecerea peste CFR la Baraj Termo Mintia. CFR a promis că strada Câmpului va fi făcută circulabilă înainte de 12 iulie 2024”, au precizat reprezentanții Primăriei comunei Vețel.

 

Sursa foto: Mintia online/Facebook
Citeste mai mult ...

ANUNT

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate