Connect with us
Data: 08/07/2024
.

Actualitate

Grevă generală, declanșată în instituțiile din Ministerul Muncii. Plata pensiilor, alocațiilor, indemnizațiilor și a altor prestații sociale ar putea întârzia

Publicat

pe

Angajații din instituțiile subordonate Ministerului Muncii au intrat în grevă generală, de astăzi, 27 noiembrie. Salariații „au tras obloanele” peste ghișee și spun că până când revendicările nu le vor fi luate în seamă, nu își vor relua activitatea. Protestul i-ar putea afecta pe beneficiarii pensiilor, alocațiilor de stat, indemnizațiilor de șomaj, dar și ai altor prestații sociale, care și-ar putea primi cu întârziere drepturile cuvenite.

Greva generală a fost declanșată în toate instituțiile subordonate Ministerului Muncii. Angajați ai Casei Județene de Pensii Hunedoara au ieșit, astăzi dimineață, cu pancarte, în fața instituției în care lucrează. Programul cu publicul a fost întrerupt.

Li s-au alăturat protestului și angajați ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Hunedoara și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara.

Sindicaliștii anunțau încă de săptămâna trecută, când salariații acestor instituții s-au aflat, timp de două ore, în grevă de avertisment că, în situația în care negocierile vor eșua, se va intra în grevă generală pe perioadă nedeterminată, fapt care s-a și întâmplat.

“Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară grevă generală pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii. Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi. Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”, se arată într-un comunicat transmis de Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Actualitate

Tabără anti-bullying, pentru copii, părinţi şi profesori – a doua oară, la Straja

Publicat

pe

Redactat de

O nouă tabără anti-bullying dedicată copiilor, dar și părinților și profesorilor, se desfășoară în stațiunea montană Straja, din județul Hunedoara.

Asociaţia „Zi de Bine” continuă proiectul SI(n)GUR – anti-bullying CAMP, demarat în anul 2022, şi organizează, în perioada 6 – 13 iulie, a doua ediţie a taberei anti-bullying dedicată copiilor, dar şi părinţilor şi profesorilor, pentru că „problema bullying-ului trebuie să fie privită atent din toate cele trei perspective”.

Tabăra este destinată adolescenţilor cu vârste cuprinse între 11-15 ani, însoţiţi de unul dintre părinţi. Astfel, capacitatea taberei este de 30 de cupluri părinte – copil şi 20 de învăţători şi profesori din învăţământul primar şi gimnazial. “Aceştia vor fi împărţiţi pe grupuri şi vor lucra cu o echipă de 5 psihoterapeuţi cu formări diferite şi experienţe diverse de lucru cu grupuri şi cu adolescenţi, care în practica lor lucrează cu familii, în terapie de cuplu sau de familie. Aici, copiii vor învăţa că bullying-ul este despre comportamentul unei persoane şi nu este o trăsătură de personalitate. Este ceea ce ajungem să facem dacă noi înşine am fost victime şi nu am văzut o altă cale de ieşire decât să devenim la rândul nostru agresori. Iar profesorii vor primi resurse care să le permită să se întoarcă în şcoli ca ambasadori anti-bullying, având capacitatea de a-şi atribui un rol activ pentru a scădea incidenţa bullying-ului în şcoală”, arată reprezentanții asociației.

„Ceea ce ne-a motivat să organizăm a doua ediţie a taberei anti-bullying au fost semnalele pe care le-am primit din partea părinţilor, care indică faptul că mediul în care copiii învaţă este din ce în ce mai agresiv. Părinţii se declară depăşiţi, dar şi mulţi dintre profesori, unii fiind chiar victime la rândul lor. Aşadar, ambele medii definitorii pentru copii şi adolescenţi, acasă şi la şcoală, sunt de multe ori medii vulnerabile. Realitatea copiilor din România este destul de cruntă: 1 copil din 2 este expus riscului de sărăcie şi excluziune socială, suferă de analfabetism funcţional, este victima bullying-ului în şcoli, este pedepsit corporal în familie şi doreşte să emigreze. Soluţia o reprezintă înţelegerea fenomenului şi educaţia într-o atmosferă de cooperare, respect reciproc şi acceptare”, au declarat Melania Medeleanu şi Luciana Zaharia, fondatoarele “Asociaţiei Zi de Bine”.

Prima tabără anti-bullying la Straja, în 2022

Un număr de 30 de copii, însoţiţi fiecare de câte un părinte, plus 15 profesori din învăţământul primar, s-au aflat, în vara lui 2022, într-o tabără anti-bullying, organizată de Asociaţia „Zi de Bine“, care a realizat și un documentar cu tema anti-bullying distribuit în 27 de şcoli din Bucureşti, unde au fost organizate 150 de ateliere anti-bullying, pentru mai bine de 3.600 de elevi din ciclul gimnazial. În trei dintre şcoli s-au întâlnit copii care fuseseră în tabără şi care au mărturisit că tabăra le-a schimbat perspectiva asupra acestei probleme.

Advertisement

„Este foarte important să lucrăm şi cu părinţi şi cu profesori, pentru că ceea ce ajunge să facă un copil acasă ori la şcoală e doar simptomul unui sistem relaţional disfuncţional. Părinţii şi profesorii sunt responsabili pentru copii, fiind cei care pot face parte atât din problemă, dar mai ales din soluţie. Părinţii au nevoie de educaţie, în sensul acesta, iar profesorii au nevoie de resurse uşor de utilizat. Până la urmă, copiii au nevoie de adulţi responsabili, informaţi şi pregătiţi pentru orice provocare”, a declarat Anda Păcurar, coordonatorul echipei de terapeuţi.

În anul 2016, 29% dintre elevi recunoşteau că au fost victime ale bullying-ului, procentul crescând la 49% în 2022, potrivit unui raport Salvaţi Copiii, ceea ce reprezintă unu din doi copii, iar 81% dintre elevi, adică mai mult de 4 din 5, afirmă că au fost martori ai situaţiilor de bullying în şcoala unde învaţă.

Sursa foto: Asociația Zi de Bine/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Absolvenții promoției 2024, așteptați la validarea înscrierilor pentru examenul de Titularizare

Publicat

pe

Redactat de

Absolvenții promoției 2024 din diverse cicluri de învățământ sunt invitați să își valideze înscrierea pentru concursul național de ocupare a posturilor didactice la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara.

În perioada 8-11 iulie 2024, absolvenții promoției 2024 din diverse cicluri de învățământ, incluzând studiile medii, postliceale, universitare de licență, universitare de masterat, departamentele pentru pregătirea personalului didactic și departamentele de specialitate cu profil psihopedagogic, sunt invitați să își valideze înscrierea pentru concursul național destinat ocupării posturilor didactice. Validarea se va realiza prin semnătură la sediul Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, camera 214. Absolvenții pot fi reprezentați și de împuterniciți, prin prezentarea unei procuri notariale în original.

În mod excepțional, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara oferă absolvenților promoției 2024 posibilitatea de a prezenta adeverința de absolvire a studiilor sau a programului de pregătire psihopedagogică și de a valida fișa de înscriere în data de 17 iulie 2024, până la ora 8:00. Această măsură vine în sprijinul celor care nu pot finaliza procedura de validare în intervalul inițial stabilit.

Participarea la proba scrisă a concursului național pentru ocuparea posturilor didactice și a catedrelor declarate vacante sau rezervate va fi posibilă doar după prezentarea adeverinței de absolvire.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Primele rezultate ale examenului național de Bacalaureat vor fi afișate astăzi

Publicat

pe

Redactat de

Rezultatele inițiale ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2024, vor fi afișate astăzi, 8 iulie, până în ora 12:00, în centrele de examen și online. În județul Hunedoara, la „examenul maturității” s-au înscris peste 2.400 de absolvenți de liceu, probele scrise desfășurându-se pe parcursul săptămânii trecute.

Potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisia județeană de organizare a examenului, în județul Hunedoara, 2.441 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bacalaureat, în sesiunea iunie -iulie 2024, 2.120, dintre aceștia, fiind din promoția curentă, iar 321 din seriile anterioare.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat s-au încheiat vineri, 5 iulie, cu testarea cunoștințelor de Limba și literatura maternă.

Examenul s-a desfășurat în condiții optime, cu respectarea strictă a metodologiei și procedurilor aferente. Doi candidați hunedoreni au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, unul la proba scrisă la Limba și literatură română, iar celălalt la proba la alegere a profilului și specializării. Aceștia nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.

Contestațiile pot fi depuse astăzi. Rezultatele finale, comunicate în 12 iulie

Advertisement

Absolvenții de liceu vor afla cum s-au descurcat la „examenul maturității” astăzi, 8 iulie. Cei nemulțumiți de notele obținute vor putea depune/transmite contestații tot astăzi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. “Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara.
Rezultatele finale vor fi comunicate vineri, 12 iulie.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate