Connect with us
Data: 29/03/2024
.

Sport

Miercuri, ora 21:45, Meci Amical: România – Georgia

Publicat

pe

Miercuri, cu începere de la 21.45, pe stadionul” Ilie Oană” din Ploiești, naționala de fotbal a României, va întâlni într – o partidă amicală, selecționata Georgiei.

 

După partidă din această seară, tricolorii vor susține un nou meci de verificare, în compania naționalei Angliei, dispută care va avea loc duminică, pe stadionul din Middlesbrough.

Advertisement

 

Naționala României va fi condusă de pe margine de selecționerul Mirel Rădoi, iar de partea cealaltă selecționata Georgiei, este antrenată de francezul Willy Sagnol.

 

Advertisement

După protocolul aprobat de către Ministerul Tineretului și Sportului și cel al Sănătății, în tribunele arenei din Ploiești, vor putea asista 3.800 spectatori.

 

De – a lungul istoriei, România și Georgia, s – au întâlnit în 5 partide, tricolorii au câștigat 4 dueluri, iar o partidă s – a încheiat la egalitate

Advertisement

Sport

Fotbal de weekend. Meciuri din Ligile 4 și 5 pe stadioanele din județ

Publicat

pe

Redactat de

Pentru acest sfârșit de săptămână, microbiștii hunedoreni vor putea urmări, pe stadioanele din județ, meciuri de fotbal din Șligile 4 și 5. Asta pentru că, în Liga 2, Corvinul a jucat, aseară, după închiderea ediției, în play-off, acasă, cu Gloria Buzău, iar în seria 7 din Liga 3, CSM Deva, în play-off, va evolua, astăzi, de la ora 15:00, la CSC Ghiroda, iar Jiul Petroșani, în play-out, mâine, tot de la ora 15:00, pe terenul celor de la Voința Lupac.

Derby la Lupeni

În Liga 4 toate meciurile etapei a XIX-a se vor juca sâmbătă, 30 martie, cu începere de la ora 11:00. Derby-ul rundei este în Valea Jiului, unde liderul, Minerul Lupeni (47 de puncte), va juca cu a treia clasată, Gloria Geoagiu (39). Ambele echipe au câștigat meciurile din etapa anterioară, Lupeniul cu 6-0 la Șoimul Băița (locul 9, cu 14 puncte) însă gazdele au contestat dreptul de joc al unui jucător de la Minerul, fiind așteptată o decizie a Asociației Județene de Fotbal (AJF) Hunedoara în acest sens, iar Geoagiu a învins acasă, cu 1-0, în derby-ul rundei, pe CS Sântămăria Orlea. După înfrângerea de la Geoagiu, cei de la Orlea (34 de puncte), au ieșit din locurile de Final Four, coborând pe cinci, și vor întâlni, acasă, pe CSM Vulcan (8, 19 p), care, runda precedentă, a pierdut, pe teren propriu, cu 1-3, jocul cu Retezatul Hațeg (7, 21p). Pe poziția a patra, ultima care duce în Final Four-ul pentru stabilirea campioanei, care va juca în barajul de promovare pentru Liga 3 cu reprezentanta județului Arad, a revenit CSM 2 Deva, cu 35 de puncte, care a trecut, runda anterioară, pe teren propriu, de Inter Petrila (9, 15 p), cu scorul de 6-2. Devenii vor juca, în etapa a XIX-a, la a șasea clasată, Dacia Orăștie (28 de puncte), cu șanse matematice, încă, de a ajunge în primele patru și care, runda precedentă, a câștigat, cu 4-0, pe terenul ultimei clasate, Minerul Uricani (1 punct).

Advertisement

 

Bradul nu renunță

Pentru cei de la Petrila urmează un nou meci greu, chiasr dacă va fi acasă, trupa din Valea urmând a proimi vizita celei de-a doua clasate, Aurul Brad (45 de puncte). Brădenii au reușit scorul etapei trecute, trecând, acasă, cu 12-0, de penultima clasată, Victoria Călan (11, 8 p), și așteaptă decizia AJF legată de meciul Băița – Lupeni. Etapa mai programează două meciuri în care se vor înfrunta echipe din jumătatea inferioară a ierarhiei, dar și acestea au miza lor. Astfel, Retezatul Hațeg va primi vizita “lanternei roșii”, Minerul Uricani, iar o victorie a gazdelor le-ar asigura, în mare măsură, prezența în play-off-ul pentru locurile 5-8 de la finalul campionatului. Important este și meciul Victoria Călan – Șoimul Băița, mai ales pentru echipa vizitatoare care, în cazul unei victorii la „masa verde” cu Lupeniul și cu un eventual succes în etapa a XIX-a, ar putea părăsi ultimele patru locuri, cele care, la finalul campionatului, duc în play-out.

Advertisement

Un joc nedisputat

În Liga 5 s-au desfășurat meciurile etapei a XI-a, iar runda din acest weekend, programată pentru duminică, 31 martie, de la ora 11:00, va fi antepenultima din acest campionat. În etapa mai sus menționată a stat ultima clasată, Unirea General Berthelot (locul 7 cu 7 puncte din 9 meciuri), iar partida dintre CS Ghelari și Narcisa Sălașu de Sus nu s-a disputat, întrucât echipa gazdă nu s-a prezentat la AJF cu vizele medicale. Cei de la Ghelari sunt pe patru, cu 11 puncte din 8 opt meciuri și, dacă situația se va repeta și etapa viitoare, în deplasarea de la Ponorul Vața, vor fi excluși din campionat, iat toate meciurile din retur vor fi pierdute cu 3-0, lucru care, dacă se va întâmpla, va duce și la schimbări în clasament.

A pierdut liderul

Advertisement

În atare condiții, cei de la Sălaș au coborât pe poziția a treia, cu 13 puncte din 9 meciuri, pe locul secund, cu 15 puncte din 9 meciuri, a urcat Real Sântandrei, după victoria de pe teren propriu, cu 3-2, în fața liderului, DMO Răchitova (23 de puncte din 10 meciuri). În ceea ce-i privește pe cei de la Vața, aceștia rîmân pe locul al cincilea, cu 10 puncte din tot atâte meciuri, după egalul de acasă, 1-1, cu Zarandu Crișcior, care își păstrează poziția a șasea, având, acum, 8 puncte din 9 meciuri. Etapa a XII-a din Liga 5, pe lângă meciul Vața – Ghelari, a cărui disputare este pusă sub semnul întrebării, mai programează meciurile Sălaș – Sântandrei și Crișcior – Berthelot, în vreme ce Răchitova va sta.

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Sport

Handbal feminin: Deva termină seria pe primul loc

Publicat

pe

Redactat de

CSM Deva a întâlnit, în deplasare, într-un meci contând pentru etapa a XIII-a din seria C a Diviziei A de handbal feminin, pe ACS LR Turda. Partida din această penultimă rundă a sezonului regular se anunța a fi una extrem de echilibrată, devencele, în caz de victorie, asigurându-și primul loc în serie, iar gazdele, la succes, păstrau șanse de accedere în primul baraj de promovare în Liga Florilor.

Succes la limită, dar meritat

Jocul a fost, așa cum era de așteptat, unul disputat. Devencele au condus la începutul jocului, dar nu la mai mult de două goluri. Turdencele au revenit, având, la un moment dat, și ele, două goluri în avans. La pauză s-a intrat cu 11-10 pentru ACS LR Turda, și partea secundă se anunța a fi la fel de disputată. Fetele de la CSM Deva au început bine mitanul secund, făcând repede 14-11. Cele de la Turda au început o cursă de urmărire, dar devencele au controlat bine jocul și, la final, s-au impus la limită, dar meritat, cu scorul de 22-21. În urma acestei victorii, fetele pregătite de Valentina Ardean Elisei și Olivia Nanu termină sezonul regular pe primul loc, chiar dacă mai este o etapă de disputat. La Turda CSM Deva s-a prezentat cu portarii Ana Inculeț, Flavia Lima, Andreea Nastasă și Oana Bucur și jucătoarele de câmp Lavinia Florea (7 goluri), Tatiana Sutranova (5), Bianca Cherecheși, Osolya Mozes (ambele 3), Sarah Darie (2), Teodora Popescu, Daniela Toader (fiecare 1), Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Nika Matavs, Alexandra Orșivschi și Andreea Tetean.

Advertisement

Calificate în primul baraj pentru Liga Florilor

În ultima etapă a sezonului regular, în jurul datei de 20 aprilie, CSM Deva va juca, pe teren propriu, cu „U” Cluj. Clujencele și-au asigurat poziția secundă, având, acum 21 de puncte, după victoria, cu 30-21, de pe teren propriu, în fața celor de la CSU Timișoara, care termină campionatul pe poziția a șasea, a șaptea componentă a seriei, Arena Târgu Mureș, retrăgându-se din campionat. Atât formația din Cluj, cât și CSM Deva, care are punctaj maxim posibil (27 de puncte), vor participa la primul turneu de promovare în Liga Florilor, eșalonul de top din handbalul feminin autohton. Acolo vor fi prezente opt echipe, respectiv primele două clasate din cele trei serii și cele mai bune două locuri trei.

Care vor fi adversarele ?

Advertisement

Pe lângă Deva și Cluj, și-au mai asigurat prezența în acest baraj CSM Slatina și Activ Ploiești din seria A, respectiv CSM Iași și CSM Galați din seria B. Pentru locul al treilea în seria A luptă Sepsi Sfântu Gheorghe și Unirea Slobozia, iar ultima treaptă a podiumului din seriile B și C nu mai poate fi pierdută de CSM roman, respectiv ACS LR Turda. Cele două echipe de pe locul trei ce vor merge în baraj vor fi stabilite doar duppă disputarea ultimei etape a sezonului regular. Acest turneu se va disputa într-o locație ce va fi desemnată în curând și se va juca în sistem eliminatoriu, pierzătoarele din sferturi urmând a fi eliminate din lupta pentru promovare. Învingătoarele din semifinale vor promova direct, iar pierzătoarele vor disputa un nou baraj, cu locurile 11 și 12 din Liga Florilor. Aici se va juca fiecare cu fiecare, iar primele două clasate vor promova sau vor continua în primul eșalon.

Situația din Liga Florilor

Din Liga Florilor mai sunt de jucat șase etape, iar Știința București, ultima clasată, este deja retrogradată, iar penultima, Dacia Mioveni, mai are doar șanse teoreetice de a scăpa. În schimb, însă, sunt cinci echipe care lupptă pentru evitarea barajului, fiind vorba despre Măgura Cisnădie, Minaur Baia Mare și CSM Târgu Jiu, toate cu câte 21 de puncte, precum și Corona Brașov și HC Zalău, ambele cu 20, cu precizarea că echipa din Maramureș are un meci mai puțin disputat, pe teren propriu, cu mult mai bine cotata Gloria Bistrița, șansele de a câștiga acest joc fiind, cel puțin pe hârtie, extrem de reduse.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Sport

Liga 2. Corvinul debutează acasă în play-off

Publicat

pe

Redactat de

Astăzi, de la ora 19:00, Corvinul Hunedoara va juca, în runda de debut a play-off-ului din Liga 2 de fotbal, pe teren propriu, cu Gloria Buzău. Meciul se va disputa în nocturnă, începând cu ora 19:00, și va fi televizat pe DigiSport1 Și Prima Sport 1.

Se gândesc la victorie

Deși nu au drept de promovare în primul eșalon, corviniștii se gândesc doar la victorie. Ne aflăm în fața primului meci din play-off, deși, practic, noi l-am început încă de la meciul de la Slobozia. Ne va aștepta un meci ca de play-off. Asta ne-am dorit, să ajungem aici, în play-off, să ne duelăm cu cele mai bune echipe și să atragem publicul, pentru că este și un exercițiu înaintea meciului de Cupă. Sperăm să iasă un joc plăcut și să ieșim învingători”, a declarat antrenorul principal de la Corvinul, Florin Maxim

Advertisement

Nu vor să repete greșelile din meciul anterior

Tehnicianul Hunedoarei nu crede că se schimbă foarte mult datele problemei față de meciul din sezonul regular, care s-a jucat la Buzău. Nu cred că se schimbă prea mult datele problemei. Acel meci l-am analizat, zic eu, bine. Am avut un început ezitant, acele prime zece minute, când au tranșat victoria. Cred că am învățat după acel meci, când i-am văzut pe băieți puțin frustrați pentru acel început, dar ăsta este fotbalul. Învățăm din greșeli și important este să nu le repetăm”, a mai spus Maxim

Cu jucători la loturi

Advertisement

Antrenorul Corvinului știe că ambele echipe au avut jucători la loturile naționale juvenile, la hunedoreni fiind vorba despre fundașul Pop, integralist în meciul cu Polonia, din Elite League U20, și portarul Lefter, intrat pe finalul aceluiași joc încheiat la egalitate, scor 1-1. Cu toate acestea, trehnicianul corvinist nu crede că vor fi surprize în alcătuirea celor două formații. „Și noi, și ei, avem câțiva jucători la loturile naționale și ne dorim să fie sănătoși. Nu cred că avem multe lucruri de schimbat în alcătuirea echipelor. Ne așteaptă un meci meci intens și, repet, sper să ieșim învingători”, a afirmat Florin Maxim.

Apel la suporteri

Meciul de astăzi cu Buzăul este primul pe care Corvinul îl va juca în nocturnă, în campionat, pe teren propriu. Florin Maximi știe că pentru apropiatul meci de Cupă, cu CFR Cluj, interesul este unul enorm, dar și dorește cât mai mulți spectatori și în jocul de campionat. „Este primul meci pe care îl disputăm, acasă, în nocturnă. Este un eveniment și, pe această cale, fac apel la suporteri să fie alături de noi. Știu că interesul pentru meciul cu CFR , din Cupă, este unul enorm, dar este important să avem suporterii alături de noi și la jocul cu Buzăul. Este o oră bună la care jucăm și sper să avem un public numeros”, a precizat antrenorul Corvinului.

Advertisement

Cupa este altceva

Maxim este convins că elevii săi se vor concentra exclusiv pe meciul cu Buzăul și nu vor fi cu gândul la jocul cu Cupă, focusarea pe confruntarea cu CFR Cluj, care va avea loc marți, 1 aprilie, de la ora 19:30, tot la Hunedoara, urmând să se facă după partida din campionat. „Nu cred că băieții vor fi mai mult cu gândul la Cupă. Noi am jucat, sâmbătă, la Metaloglobus, un meci extrem de solicitant, după care am jucat, marți, contra celor de la Sepsi. Noi luăm totul meci cu meci. Pe băieți îi văd foarte conectați la acest prim meci. În fotbal se pot întâmpla multe și sper să nu avem accidentări, să fim bine, și vom vedea ce va li la meciul de Cupă”, a mai menționat Florin Maxim, antrenorul principal de la Corvinul Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate