Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

Se fură orice! Până şi crucile din cimitire

Publicat

pe

Un bărbat de 31 de ani, din Petroşani, a fost prins după ce a furat două cruci metalice din cimitirul oraşului. Omul le-a luat, cel mai probabil, cu intenţia de a le vinde la un centru de colectare a deşeurilor feroase, pentru a face rost de bani. Din cauza sărăciei, a găsit soluţia: a mers în cimitir şi a smuls monumentele din dreptul a două morminte, el fiind prins de poliţişti chiar în momentul în care le transporta, făcute bucăţi, pe bicicletă. „Cele două cruci metalice erau băgate într-un sac”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

Bărbatul a recunoscut în faţa poliţiştilor că a furat crucile metalice din cimitir, pentru fapta sa riscând acum să fie cercetat penal.

Actualitate

S.P.Î.G.M. Deva – Acțiuni de întreținere și de înfrumusețare în tot orașul

Publicat

pe

Redactat de

Activitate intensă pentru angajații Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (S.P.Î.G.M.) Deva. Se lucrează de zor, în această perioadă, atât pe partea de întreținere, cât și pe cea de înfrumusețare a orașului. Mai multe zone din reședința județului au prins culoare. Numeroase lalele plantate, dar și alte flori de sezon încântă ochii privitorilor.

După toaletarea arborilor – etapă care a ajuns la final, angajații S.P.Î.G.M. Deva se ocupă, în această perioadă, de cosirea spațiilor verzi în toate cartierele din oraș. “Încercăm să fim prezenți în fiecare cartier din municipiul Deva și, nu doar în perioada aceasta. Încercăm să rezolvăm cât mai multe dintre problemele cu care cetățenii se confruntă și, o spun de fiecare dată că, noi suntem puși aici pentru a încerca să rezolvăm problemele cu care se confruntă oamenii în fiecare zi. Suntem cu echipele în toate cartierele. Am început și tragem tare cu coasa pentru că este o perioadă în care clima favorizează foarte mult creșterea ierbii. Am reușit să tundem o dată pe toată suprafața Devei, exceptând parcul din zona Micro 15, care sperăm ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, tot cartierul să fie finalizat, iar cu restul echipelor vom reîncepe, din nou, de unde am început cu coasa pentru că nu vrem să scăpăm iarba de sub control. Am finalizat etapa de toaletat a arborilor. Chiar dacă, și în momentul de față, mai sunt solicitări în acest sens, din păcate, nu mai putem să dăm curs acestora pentru că arborii sunt în vegetație, dar toate solicitările care ne vin pe adresa S.P.Î.G.M.-ului vor fi luate în considerare în momentul în care arborii vor fi în repaus vegetativ”, a declarat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Legătură strânsă cu cetățenii

Directorul S.P.Î.G.M. Deva, Irinel Faur, spune că sunt foarte multe solicitări primite din partea cetățenilor și că se încearcă rezolvarea acestora, într-un timp cât mai scurt. „Cetățenii sunt interesați de felul în care arată zona în care locuiesc și, de o bună perioadă de timp, sunt și implicați. Nu doar președinții sau administratorii de asociație, cei care trebuie să rezolve în parte problemele cu care cetățenii se confruntă, ci și oamenii simpli sunt interesați de felul în care arată zona în care ei locuiesc. (…) Sunt zone, în Deva, în care oamenii se gospodăresc. (…) Fiecare cartier are asociații de proprietari care se implică ca zonele pe care le păstoresc să arate într-un anumit fel, dar și acolo unde nu sunt astfel de președinți de asociație, suntem noi, cu echipele, și încercăm să rezolvăm problemele cu care se confruntă, fie că este vorba despre toaletarea arborilor, de cosit iarbă sau gard viu (…) Noi încercăm să avem această legătură strânsă, nu doar cu asociația de proprietari, ci cu fiecare cetățean, pentru că ei sunt cei care ne spun problemele cu care se confruntă. (…) Am o legătură foarte strânsă și o colaborare foarte bună cu Primăria și cu domnul primar Florin -Nicolae Oancea, și dânsul primește o grămadă de solicitări care îmi sunt transmise și care imediat încercăm să le rezolvăm. Încercăm ca termenul de soluționare a problemelor să fie unul cât mai scurt”, a mai spus Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Lucrări și pe timp de noapte

Tot în această perioadă, pe lângă cositul spațiilor verzi și alte lucrări de întreținere și înfrumusețare, angajații S.P.Î.G.M. Deva se ocupă și de recondiționarea bordurilor, a scuarurilor și sensurilor giratorii din municipiu, activități care se desfășoară pe timp de noapte pentru a nu perturba prea mult traficul.

„Suntem cu echipe, pe timp de noapte, pentru a vopsi bordurile, sensurile giratorii și scuarurile. Străzile nou asfaltate vor fi trasate de către firma care a făcut asfaltarea. Noi intervenim în zonele celelalte. Se lucrează noaptea pentru că încercăm să nu deranjăm. Sunt foarte multe șantiere în oraș, și eu personal mă bucur. Parte din ele încep să se finalizeze. Dacă mai venim și noi cu șantierul nostru, la o oră de vârf, ar fi destul de dificil. (…) Până la sărbătorile pascale, sperăm să finalizăm tot ce avem de trasat, astfel că, după Paști, să urmeze perioada de trasat longitudinal”, a mai spus directorul S.P.Î.G.M. Deva, Irinel Faur.

Lucrările de reabilitare a locului de joacă din Cartierul Dacia – pe ultima sută de metri

Tot în această perioadă, se reabilitează locul de joacă din Cartierul Dacia din municipiu, lucrările fiind pe ultima sută de metri. „Suntem în reabilitare cu un alt loc de joacă, cel din Cartierul Dacia, un loc de joacă care a fost deteriorat în proporție de 80 la sută și suntem pe ultima sută de metri. Eu cred că, săptămâna viitoare putem deschide porțile. Mai sunt câteva lucruri de făcut. În momentul de față, se toarnă partea colorată de tartan urmând să se vină cu împrejmuirea gardului, iar în cel mai scurt timp, să putem să redeschidem, pentru că sunt mămici și copiii nerăbdători să se distreze în acel loc de joacă”, a mai spus Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Advertisement

După locul de joacă din Cartierul Dacia vor începe lucrările la locul de joacă din Cartierul Micro 15, din oraș. „Încet – încet, încercăm ca, o dată la două trei luni, să mai reabilităm câte un loc de joacă pentru că pentru copilași este o prioritate. Nu am abandonat nici proiectul cu camere de luat vederi. Vom avea sumele de bani necesare pentru proiectul tehnic, SF-ul a fost realizat. (…) Sperăm ca, în următoarea lună, cel târziu peste două luni, să putem să implementăm acest proiect în toate locurile de joacă. Este un proiect prin care aducem siguranță nu doar a copilașilor, ci tuturor celor care își petrec timpul liber în aceste spații”, a adăugat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.

Domuri florale, în mai multe zone din oraș

Și în această primăvară, municipiul Deva s-a umplut de flori de sezon, iar pe lângă cele care înfrumusețează deja orașul, vor mai apărea și altele. Domuri florale vor fi amplasate, în perioada următoare, în locuri special amenajate. „Încercăm să fim constanți în activitatea pe care o avem și să fim cât mai aproape de nevoile cetățenilor. Încercăm ca fiecare cartier să aibă o pată de culoare prin amplasarea de domuri florale”, a mai spus Irinel Faur.

Pe de altă parte, în atenția S.P.Î.G.M. Deva se mai află și zonele de agrement din oraș, cum este cea de la Bejan, unde mulți cetățeni aleg să își petreacă timpul liber, nu doar în weekend, ci și în timpul săptămânii. „La Bejan, am încercat să creștem nivelul, mai ales că, zona respectivă s-a dezvoltat foarte mult și sunt săli de evenimente, nu puteam să stăm cu mâinile în sân și am făcut tot ceea ce ne-a stat în putere pentru a o înfrumuseța zona. Este o zonă frumoasă (…) Ne dorim să extindem zona de mese. Ne dorim să extindem zona de grătare (…) Încercăm să extidem acea zonă după sfintele sărbători pascale, până atunci, ne ocupăm de partea de îngrijire a orașului. Încercăm să finalizăm partea de trasat, vom amplasa florile. După sfintele sărbători pascale, intrăm în forță cu ceea ce mai avem, în paralel cu coasa și cu întreținerea gardului viu, pentru că este o chestiune prioritară pentru noi și o chestiune care arată și cât de îngrijit este orașul și dă și o notă de curățenie, până la urmă”, a declarat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva în cadrul emisiunii/reportaj „SPUNE CE CREZI”, emisiune realizată de Ioana Popescu și difuzată pe postul de televiziune online ServusHD Tv.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un grup de șase persoane care a campat într-o arie protejată din Parcul Național Retezat – amendat de jandarmi

Publicat

pe

Redactat de

Jandarmii hunedoreni au amendat un grup de șase persoane care a campat într-o arie protejată din Parcul Național Retezat. Jandarmii spun că acestea ar fi intrat cu mașinile în zona protejată și au aprins focul, ascultând muzică la intensitate ridicată. Cele șase persoane au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, pentru nerespectarea naturii și a mediului înconjurător.

Incidentul s-a petrecut duminică, grupul fiind surprins de jandarmii montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag. „Un grup de șase persoane au fost sancționate de către jandarmi pentru nerespectarea prevederilor legale privind aprinderea focului în fondul forestier și accesul cu auto într-o zonă protejată. Activitatea s-a petrecut în ziua de 14 aprilie a.c. când în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, jandarmii montani din cadrul Postului Câmpu lui Neag au surprins un grup de șase persoane care campaseră într-o arie protejată din Parcul Național Retezat – zona Valea Soarbele, având foc aprins și ascultând muzică la o intensitate ridicată. Deoarece nu se aflau într-o zonă specific amenajată și au manifestat atitudine nepotrivită față de oamenii legii, le-au fost aplicate opt sancțiuni contravenționale în valoare de 16.000 lei pentru prevederile legale încălcate”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara.
Jandarmii reamintesc faptul că respectarea naturii și a mediul înconjurător este responsabilitatea fiecăruia dintre noi și îndrumă turiștii să campeze doar în locuri special amenajate pentru camping.

Foto: arhivă IJJ Hunedoara

Citeste mai mult ...

Actualitate

Zile de foc pentru pomperii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

Doar în trei zile, pompierii hunedoreni au participat la peste 200 de intervenții.

  În zilele de 12, 13 și 14 aprilie, pompierii militari din cadrul I.S.U. Hunedoara au desfășurat 213 misiuni și intervenții, majoritatea constând în  gestionarea optimă a situațiilor de urgență și în acordarea primului ajutor medical calificat.

Echipajele SMURD au răspuns la 161 de solicitări, cele mai multe, 74 de intervenții,  fiind gestionate de către Detașamentele din Deva, Orăștie, Hunedoara și Petroșani.

”În aceste 3 zile, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 9 incendii, dintre care 3 de vegetație uscată, în urma cărora au fost cuprinse de flăcări, în total, aproximativ 9  hectare de teren. În data de 12 aprilie, la orele prânzului, pompierii Detașamentelor din Orăștie și Deva au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un saivan din localitatea Mărtinești. Au ars aproximativ 200 de baloți de lucernă, materialul lemnos din care era construit adăpostul, dar și 50 de anvelope de cauciuc. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost o autoaprindere cauzată de scurgeri de lichide.

Duminică, 14 aprilie 2024, echipaje de pompieri de la Detașamentul Deva au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din satul Almașu Sec, comuna Cârjiți. Au ars rafturi din lemn, mase plastic, unelte de grădină și mobilier, dar s-au degradat și acoperișul, o ladă frigorifică și rafturile metalice. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric”, arată ISU Hunedoara.

În această perioadă, pompierii militari ai ISU Hunedoara s-au deplasat în mai multe localități ale județului pentru 21 de activități de recunoaștere și de prevenire a incendiilor la lăcașurile de cult. De asemenea s-au desfășurat și 7 acțiuni de informare privind prevenirea incendiilor de vegetație uscată.

Advertisement

În cele 3 zile, pompierii hunedoreni au sprijinit Serviciul de Ambulanță Județean, în 5 situații care au necesitat acest lucru. Alte 10 misiuni au constat în diferite intervenții realizate în sprijinul comunității.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate