Connect with us
Data: 19/12/2024
.

Actualitate

Și futsalul a intrat în vacanță

Publicat

pe

Odată cu desfășurarea ultimei etape din acest an din Campionatul Național de juniori U19, dar și cu meciurile echipei naționale din preliminariile Campionatului European din 2026, futsalul intern a intrat în vacanța de iarnă. La ultimele evenimente oficiale din acest an au fost prezenți pe teren și jucători de la ACS West Deva.

Juniorii de la West Deva, în Liga Elitelor

La Campionatul Național U19 participă 18 echipe, împărțite pe criterii geografice, în patru serii, două având cinci componente, iar celelalte câte patru. Printre participante se numără și ACS West Deva, repartizată în Seria Regională 4, una cu patru componente. În ultimul meci din grupe, devenii, care nu mai puteau pierde poziția secundă, au remizat în deplasare, scor 3-3, la Real Craiova, ultima clasată. Conform regulamentului, primele două clasate din cele patru serii regionale se califică în turneele semifinale ale Ligii Elitelor. Așadar vor fi două serii cu câte patru echipe fiecare, componența fiind stabilită tot pe criterii geografice. Astfel, cei de la ACS West Deva. care au devansat CFR Timișoara, merg mai departe alături de Șoimii Șimand, care a câștigat seria, adversari în grupa semifinală urmând a le fi FK Odorheiu Secuiesc și CSM Târgu Mureș. Aceste echipe sunt în grupă de cinci, în care mai sunt de jucat două etape, alături de ACSK Remetea, Clujana Cluj și Inter Gheorgheni, dar, indiferent de rezultate, nu pot pierde calificarea în seriile semifinale din Liga Elitelor. Pe partea cealaltă de tablou sunt calificate, deja, din Seria 1, Ceahlăul Piatra Neamț și Viitorul Darabani, care le-au devansat pe CNNG Fălticeni și Mausoleul Mărășești, iar din Seria 2 Sepsi Sfântu Gheorghe. Pentru ultimul loc calificant sunt în luptă United Galați și Luceafărul Buzău, numele echipei ce va merge în Liga Elitelor urmând a fi cunoscut în ianuarie 2025, după disputarea ultimelor două etape din această serie cu cinci echipe, din care mai fac parte Fortius Buzău și CSM Ploiești. În seriile semifinale se va juca fiecare cu fiecare, tur – retur, rezultând șase etape. La sfârșitul acestora, primele două clasate vor merge în turneul final. În acest turneu final se joacă în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă și locație unică, ce va fi stabilită de Federația Română de Fotbal, odată cu datele de desfășurare, cu semifinale încrucișate, respectiv locul 1 dintr-o serie cu locul 2 din cealaltă. Apoi pierzătoarele vor juca pentru medaliile de bronz, iar câștigătoarele vor lupta pentru cucerirea titlului național.

Cu jucător la națională

West Deva a avut și un jucător la echipa națională de seniori, pe portarul Roberto Voin, la primele meciuri din faza a doua din preliminariile Campionatului European de futsal din 2026. România, care a fost calificată direct în faza a doua a fost repartizată în grupa A, alături de Cipru, Germania și Ucraina, a jucat două din cele șase meciuri ale preliminariilor, ambele la Târgu Mureș. În primul meci, “tricolorii” au învins, cu 6-0, Germania, printre marcatori fiind trei ex-deveni, respectiv Istvan Hadnagy (2), Darius Nastai și Mihnea Toader, celelalte două golouri fiind semnate de Andor Balint. Din lotul României au mai făcut parte și alți jucători care, de-a lungul timpului, au jucat la Deva, fiind vorba despre Petrișor Toniță, Sergiu Gavrilă, Richard Iszlai, Tamas Kusmodi și Bogdan Covaci, selecționerul Endre Kacso mai convocându-i pe Vlad Dudău, Daniel Araujo, Andrei Crăciun și Răzvan Butnariu. Tot în prima etapă Ucraina a câștigat în Cipru cu 7-0. În cea de—a doua etapă România a pierdut, 0-2, în fața Ucrainei, bronz la ultima ediție a Campionatului Mondial, iar Germania a trecut, pe teren propriu, cu 2-1, de Cipru. În continuare România va juca, pe 31 ianuarie, tot la Târgu Mureș, cu Cipru, urmând, apoi, trei deplasări, în Cipru (5 februarie), Germania (11 aprilie) și Ucraina (15 aprilie). La turneul final, care se va disputa în Letonia și Lituania, în perioada 18 ianuarie – 8 februarie 2026, se vor califica, alături de cele două țări organizatoare, câștigătoarele grupelor din preliminarii. Ultimele patru locuri vor fi ocupate de echipe venite din play-off. În play-off se califică primele opt din clasamentul ocupantelor pozițiilor secunde din cele zece grupe preliminare. Tragerea la sorți pentru play-off va avea loc pe 15 mai anul viitor, iar meciurile, care se dispută în dublă manșă, vor avea loc în perioada 15-24 septembrie 2025.

Advertisement

Actualitate

DAS Deva: Termen prelungit pentru distribuirea tichetelor de călătorie gratuite

Publicat

pe

Redactat de

Direcţia de Asistenţă Socială Deva prelungeşte perioada de distribuire a tichetelor de călătorie gratuite pentru transportul public local, destinate copiilor şi adulţilor cu dizabilităţi.

Astfel, persoanele care se află în situaţii deosebite şi nu vor avea posibilitatea să ridice tichetele de călătorie până în data de 20 decembrie 2024, pot intra în posesia acestora în zilele de 23, 24, 30 şi 31 decembrie 2024 sau începând cu data de 8 ianuarie 2025, de la Compartimentul Monitorizare Asistenţi Personali (clădirea Pieţei Centrale Deva, etaj 1, biroul nr. 21).

Tichetele de călătorie gratuite pentru transportul public local sunt valabile în intervalul decembrie 2024 – martie 2025 şi sunt destinate copiilor și adulților cu dizabilități, încadrați în grad de handicap grav sau accentuat, precum și însoțitorilor sau asistenților personali ai persoanelor cu dizabilități încadrate în grad de handicap grav.

Documente necesare pentru eliberarea tichetelor:

cartea de identitate /certificatul de naștere (în cazul minorilor)

Advertisement

legitimația de călătorie, eliberată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara

certificatul de încadrare în grad de handicap

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0755.878.918 și 0737.036.004, de luni până joi, între orele 8:00 – 16:30 sau vineri, între orele 8:00 – 14:00.

Tichetele gratuite de călătorie pentru transportul public local pot fi utilizate pentru 20 de călătorii/lună, în municipiului Deva și localitățile aparținătoare (Sântuhalm, Archia, Bârcea Mică și Cristur).

Direcția de Asistență Socială Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Acord de cooperare între municipiul Deva și sectorul Buiucani – Republica Moldova

Publicat

pe

Redactat de

O delegație oficială din Republica Moldova s-a aflat, astăzi, într-o vizită la Primăria Municipiului Deva, scopul principal fiind semnarea unui Acord de cooperare între reședința județului Hunedoara și sectorul Buiucani al municipiului Chișinău.

Oaspeții de peste Prut au fost întâmpinați de primarul municipiului Deva, Lucian Ioan Rus.

Delegația a fost condusă de pretorul (primarul) sectorului Buiucani al municipiului Chișinău, Vasile Moroi, iar la întâlnire au participat și Rodica Galenco (secretar al sectorului Buiucani), Lilia Gârbu-Țurcan (șefa Secției agenți constatatori), Mihail Onofrei (consilier municipal), dar și oficiali ai Primăriei Generale a Municipiului Chișinău, respectiv Roman Vitiuc (șef al Direcției Generale Economie, Comerț și Turism) și Igor Vrabie (șef adjunct al Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații funciare).

Colaborare oficială în mai multe domenii de interes

Înfrățirea a fost consolidată printr-o colaborare oficială în domenii de interes comun, precum educație, economie, administrație publică locală, cultură, turism, sănătate, mediu etc., acordul semnat având scopul de a promova dezvoltarea reciprocă a celor două comunități.

Advertisement

Potrivit reprezentanților municipalității devene, în cadrul întâlnirii, au avut loc discuții aprofundate despre oportunitățile de parteneriate pentru accesarea fondurilor europene nerambursabile, organizarea de întâlniri de afaceri între investitori din Deva și Buiucani și stimularea mobilității studenților din Chișinău pentru a studia în universități din județul Hunedoara.

Lucian Ioan Rus, primarul municipiului Deva, a subliniat importanța acestui acord și beneficiile pe care le poate aduce ambelor comunități: „Sunt convins că acest acord de cooperare semnat astăzi va contribui la dezvoltarea ambelor orașe. Ne dorim să colaborăm pe multiple planuri, să atragem investitori, să accesăm împreună fonduri europene și să încurajăm schimburi economice și educaționale. Avem planuri mari și pentru viitor, inclusiv pentru crearea unui campus universitar la Deva, iar studenții din Chișinău vor putea beneficia de această oportunitate. Întâlnirea de astăzi a fost un punct de plecare pentru proiecte comune care vor sprijini dezvoltarea economică și socială a comunităților noastre”.

 

În perioada următoare, în baza unui program stabilit de comun acord, vor avea loc întâlniri de lucru între autoritățile din cele două orașe. Prin acest acord și prin înfrățirea deja existentă, Deva și Buiucani își consolidează relațiile de colaborare, deschizând drumul unor proiecte comune de succes, în domenii strategice, cu impact pozitiv asupra celor două comunități.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, verificări la operatori din județ. Amenzi de zeci de mii de lei, aplicate în urma controalelor din ultimele zile

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (S.I.C.E.) au intensificat, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, acțiunile de verificare a legalității activităților de comerț desfășurate de operatorii economici din județ, cu scopul combaterii evaziunii fiscale, prevenirea comerțului ilicit și protejarea drepturilor consumatorilor. Verificările vizează, în special, zonele comerciale aglomerate, târgurile și piețele unde se valorifică produse specifice sărbătorilor.

 

Cele mai recente activități de control ale polițiștilor au avut loc în ultimele două zile, în urma cărora au fost aplicate amenzi de aproape 82.000 de lei.

“În data de 17 decembrie a.c., 35 de polițiști, cu sprijinul comisarilor din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor – Comisariatul Județean Hunedoara și a inspectorilor din cadrul Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara, au desfășurat o acțiune de amploare pe linia combaterii faptelor de evaziune fiscală și comerț ilicit cu produse alimentare, la agenții economici și producătorii agricoli din piețele din municipiile Deva, Hunedoara și Petroșani. Au fost verificați peste 200 de agenți economici și producători agricoli, constatându-se 29 de fapte contravenționale, care au fost sancționate cu amenzi de aproape 82.000 de lei. Șase sancțiuni contravenționale, în valoare de 50.000 de lei, au fost aplicate pentru nefiscalizarea încasărilor prin casele de marcat electronice. Nerespectarea prevederilor legale pe linie sanitar – veterinară a fost sancționată cu amenzi în valoare de 12.400 de lei, iar pentru neregulile privind protecția consumatorilor polițiștii au aplicat 19 amenzi în valoare de 19.500 de lei. De asemenea, în urma controalelor, a fost retrasă de la comercializare cantitatea de aproximativ 95 de kg. de produse alimentare neconforme, în valoare de 3.300 de lei”, a declarat comisar șef Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, în cadrul unei conferințe de presă susținută astăzi, cu prilejul prezentării activității S.I.C.E., în primele 11 luni ale acestui an.

Parfumuri, poșete și articole de îmbrăcăminte contrafăcute, confiscate

Advertisement

De asemenea, în cursul zilei de miercuri, polițiștii au pus în executare două mandate de percheziție domicilară, în urma cărora au fost ridicate în vederea confiscării mai multe bunuri care purtau denumirea, însemnele și sigla unor mărci înregistrate. Printre produsele susceptibile a fi contrafăcute se numără portmonee, parfumuri, poșete și articole de îmbrăcăminte. Cele peste 150 de articole textile și de cosmetică, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Peste o sută de infracțiuni constatate, de la începutul anului

De la începutul acestui an, activitățile desfășurate de polițiștii S.I.C.E. s-au concretizat, printre altele, în peste 135 de acțiuni preventive, în urma cărora au fost aplicate 265 de sancțiuni contravenționale, în valoare de circa 1.670.000 de lei. În intervalul de timp menționat au fost constatate 109 infracțiuni (din care 84 de infracțiuni au fost constatate în flagrant) și au fost confiscate bunuri și sume de bani în valoare de peste 711.000 de lei.
„La nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Hunedoara, în cele 11 luni ale anului curent, au fost înregistrate 575 de sesizări penale, dintre care, aproape jumătate, 216 mai exact, vizând fapte de evaziune fiscală. În ceea ce privește protecția drepturilor de proprietate intelectuală și industrială, polițiștii au înregistrat 22 de dosare penale și au indisponibilizat bunuri susceptibile a fi contrafăcute (produse textile și cosmetice), în valoare de peste 443.000 de lei. Un alt palier al muncii serviciului reprezintă combaterea contrabandei și a fraudei vamale, sens în care în cursul acestui an, s-au efectuat 19 percheziții domiciliare și s-au indisponibilizat peste 73.000 de țigarete provenite din contrabandă, care nu aveau aplicate marcaje fiscale ori cu marcaje neconforme. (…) S.I.C.E. Hunedoara a desfășurat activități complexe și în scopul recuperării prejudiciilor create prin săvârșirea de infracțiuni economico-financiare, cu preponderență cele de evaziune fiscală. În acest sens, în dosarele penale instrumentate în cursul anului 2024, au fost instituite și aplicate măsuri asiguratorii care depășesc 17.000.000 de lei. Asupra bunurilor mobile și imobile au fost aplicate sechestre asiguratorii în valoare de aproximativ 16.000.000 de lei, iar peste 1.500.000 de lei au fost recuperați prin popriri asupra conturilor bancare ale persoanelor cercetate. (…) În continuare, polițiștii S.I.C.E. Hunedoara vor desfășura activități pe toate liniile de muncă ce se află în competența noastră, atât în domeniul preventiv, cât și în ceea ce privește combaterea acestor fapte”, a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, comisar -șef Lucian Condurachi, șeful S.I.C.E. Hunedoara.

Polițiștii atrag atenția operatorilor economici asupra obligației de a respecta legislația în vigoare privind fiscalizarea vânzărilor și proveniența mărfurilor, iar cetățenilor le recomandă să achiziționeze produse doar din surse autorizate, păstrând bonurile fiscale, care le pot servi drept garanție.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate