Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Winkler: Mi-am propus să urmăresc echilibrul dintre asigurarea competitivității economiilor, a securității energetice și a măsurilor de decarbonare

Publicat

pe

Deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) a făcut, marți, la Deva, într-o conferință de presă, un bilanț al activității sale în sesiunea parlamentară care se va încheia în luna iulie. ”În anul care a trecut, în activitatea mea din Parlamentul European, mi-am propus să urmăresc echilibrul dintre trei priorități: asigurarea competitivității economiilor, a securității energetice și a măsurilor de decarbonare a economiei”, a declarat europarlamentarul UDMR, care a adăugat că a lucrat cu convingerea că dubla tranziție, digitală și verde, trebuie să fie echitabilă.

Deputatul european a vorbit despre faptul că UE a trebuit să facă față suprapunerii în mod simultan a efectelor a trei crize, respectiv criza climatică, pandemică și cea provocată de războiul din Ucraina.

„În 2019, Parlamentul European a declarat starea de criză climatică. Ca răspuns la această provocare, UE a formulat obiectivul decarbonării economiilor și pe cel al reducerii emisiilor cu efect de seră însumate în Green Deal – Pactul verde. Nu am apucat bine să ne aplecăm asupra acestei strategii că în 2020 am fost loviți de pandemia de coronavirus, care a dus la oprirea cvasi-totală a economiilor, sistarea transporturilor și consecințe economice negative imediate. A trebuit să răspundem și la această provocare, iar reacția Uniunii a fost aceea de a formula Planul Next GenerationEU concretizat în fiecare țară prin planurile naționale de redresare și reziliență. Din păcate, următoarea criză nu a întârziat prea mult. În 24 februarie 2022, Rusia a invadat Ucraina și a  declanșat războiul ale cărui consecințe le resimțim cu toții, mai puternic în Europa, dar, într-o oarecare măsură, pe toate continentele și în toate țările lumii”, a precizat Winkler.

Conform europarlamentarului UDMR, toată această suită de crize a pus la grea încercare instituțiile UE, inclusiv Parlamentul European. ”În 2022, vedem cum se iau măsuri în contradicție cu ceea ce credeam în 2021 că este bine de făcut. (…) Dacă, anul trecut, s-a căzut de acord asupra accelerării decarbonării economiei, acum vedem că, sub presiunea războiului din Ucraina, sunt state membre, cum sunt Germania sau Austria, care au decis redeschiderea centralelor pe cărbuni”, a spus deputatul european.

Iuliu Winkler a adăugat că, în sesiunea plenară din iunie de la Bruxelles, a votat împotriva măsurilor cuprinse în Pachetul ”Fit for 55”. „Noi, europarlamentarii UDMR, am votat împotriva acestui pachet, chiar dacă aceasta a însemnat să nu mergem pe linia Grupului PPE. Poate, anul trecut, am fi votat acest pachet de măsuri, dar, acum, am considerat că acesta nu vine în sprijinul cetățenilor și economiilor europene. Degeaba decarbonăm economia dacă aceasta duce la pauperizarea a milioane și milioane se oameni. Tranziția verde trebuie să fie justă”, a explicat deputatul european.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate