Connect with us
Data: 23/07/2024
.

Politic

Coaliţia a finalizat discuţiile – Alegeri prezidenţiale pe 24 noiembrie şi 8 decembrie, parlamentare – pe 1 decembrie

Publicat

pe

Coaliţia de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, respectiv pe 8 decembrie, iar alegerile pentru Legislativ pe 1 decembrie.

„Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a anunţat PNL.

 

Sursa: AGERPRES

Actualitate

PNL Hunedoara a omagiat memoria lui Avram Iancu, pe Muntele Găina

Publicat

pe

Redactat de

Liberalii hunedoreni au omagiat și în acest an memoria lui Avram Iancu, la serbările tradiționale de pe Muntele Găina.

 

După slujba religioasă oficiată la peste 1400 de metri altitudine, reprezentanții Partidului Național Liberal Filiala Hunedoara, în frunte cu deputatul Vetuța Stănescu – președintele partidului, au depus o coroană de flori la monumentul lui Avram Iancu, în semn de omagiu față de lupta și sacrificiul Eroului Național de la nașterea căruia s-au împlinit anul acesta 200 de ani.

 

„În fiecare an, momentul omagial dedicat lui Avram Iancu de pe Muntele Găina ne aduce împreună pentru a comemora lupta și sacrificiile acestui mare erou al neamului nostru. La 200 de ani de la nașterea Crăișorului Munţilor ducem mai departe și transmitem cu respect și recunoștință generațiilor următoare valorile și principiile pentru care Avram Iancu a luptat, menținând viu spiritul românesc și dorința de libertate. Să nu uităm niciodată de strămoșii noștri, de crezurile care i-au însoțit peste veacuri, pe cei care și-au pus viețile în slujba unui ideal, al unui crez. Eroi ca Avram Iancu vor rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Advertisement

La manifestările organizate pe Muntele Găina a fost prezent și Călin Petru Marian, fiu al Țării Moților. „Țara Moților este „țara” sufletului meu, iar Avram Iancu este eroul nostru, al tuturor trăitorilor de pe aceste meleaguri încărcate de istorie. Pe Muntele Găina, acolo unde an de an, cu emoție, cinstim memoria și lupta Crăişorului Munților, sufletul nostru este și mai aproape de spiritul românesc. Alături de deputatul Vetuța Stănescu – președintele PNL Hunedoara și de colegii liberali am fost prezent și anul acesta – Anul Avram Iancu, la serbările de pe Muntele Găina și, în semn de pios omagiu, am depus o coroană de flori la Troița lui Avram Iancu, de la nașterea căruia s-au împlinit 200 de ani. Sunt fiu al acestor meleaguri și duc mai departe cu mândrie și credință valorile, idealurile și crezurile care i-au însoțit peste veacuri pe bravii noștri înaintași. Glorie eternă eroilor neamului românesc!”, a precizat Călin Petru Marian.

Organizată pe un platou montan situat la limita județelor Alba, Arad și Hunedoara, manifestarea etno-culturală de pe Muntele Găina a fost menționată prima dată în documente în anul 1816, dar tradiția ei se pierde în negura timpului.

 

Sursa foto: PNL Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

Deputatul PNL Vetuța Stănescu, întâlnire de lucru cu primarul liberal Adrian Pușcaș: „Hațegul a evoluat mult, iar această linie ascendentă trebuie să continue”

Publicat

pe

Redactat de

Vetuța Stănescu, deputat PNL și președintele PNL Hunedoara, a efectuat o vizită de lucru la Hațeg unde s-a întâlnit cu primarul liberal Adrian Pușcaș, câștigător al unui nou mandat în fruntea administrației publice locale a orașului.

Întâlnirea de lucru a făcut parte dintr-o serie de consultări în teritoriu privind identificarea celor mai bune politici publice pentru locuitorii județului.

“Pentru a putea gândi și promova punctual programe de dezvoltare zonală, în deplină concordanță cu politicile noastre publice, avem absolută nevoie de o gândire aplicată, centrată în primul rând pe nevoile cetățenilor și, mai apoi, pe realitățile specifice fiecărui areal. Noi, reprezentanții Partidului Național Liberal, am demonstrat de-a lungul vremii că nu ne abatem de la principiile solide care ne guvernează activitatea și că nu lăsăm absolut nimic la voia întâmplării, astfel încât lucrurile să decurgă așa cum trebuie. Am fost la o întâlnire de lucru cu primarul Orașului Hațeg, Adrian Pușcaș, tocmai pentru a pregăti, împreună, programul de acțiune pentru viitorul mandat. Sub conducerea administrativă a lui Adrian Pușcaș, Hațegul a evoluat mult, iar această linie ascendentă trebuie să continue, mai ales că orașul Hațeg este, fără îndoială, polul de interes și de dezvoltare pentru întreaga Țară a Hațegului”, a transmis Vetuța Stănescu, deputat PNL și președinte al Organizației Județene PNL Hunedoara.

Reprezint interesele fiecărui om din acest județ și mă interesează bunăstarea cetățenilor, concomitent cu dezvoltarea tuturor localităților”

Liderul liberalilor hunedoreni, deputatul Vetuța Stănescu, mai spune că Țara Hațegului este o zonă binecuvântată de Dumnezeu, cu peisaje de o frumusețe rară și oameni gospodari, dar, pentru ca zona să se dezvolte unitar este nevoie și de implicarea oamenilor politici.

Advertisement

“În calitate de deputat PNL de Hunedoara, reprezint interesele fiecărui om din acest județ și mă interesează bunăstarea cetățenilor, concomitent cu dezvoltarea tuturor localităților. În acest concept politic se înscrie și întâlnirea pe care am avut-o la Hațeg cu prietenul și colegul meu Adrian Pușcaș, iar aceste vizite și discuții în teritoriu vor continua tocmai pentru a avea siguranța că gândim și aplicăm cele mai bune politici publice pentru locuitorii acestui județ”, a mai transmis deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Sursa foto: Facebook/Vetuța Stănescu
Citeste mai mult ...

Actualitate

Ovidiu Boldor, liderul tineretului liberal din județ, dialog deschis cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova

Publicat

pe

Redactat de

Ovidiu Boldor, președintele TNL Filiala Hunedoara, a fost prezent la PAS Youth Forum, eveniment desfășurat recent la Chișinău, prilej cu care a avut oportunitatea unui dialog deschis cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Nu mai puțin de 300 de tineri au participat la PAS Youth Forum, cel mai important eveniment politic din vara aceasta al PAS Youth, organizat peste Prut, la Chișinău, în cadrul căruia s-au purtat discuții aplicate despre noțiunea de angajament civic, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, tehnologiile viitorului, agricultură sau economie.

Delegația TNL România, din care a făcut parte și liderul tinerilor liberali din județul Hunedoara, a efectuat o serie de vizite la cele mai importante instituții ale Republicii Moldova, Parlamentul sau Președinția Republicii Moldova.

Un moment cu totul special al evenimentului a fost întâlnirea cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Președintele TNL Filiala Hunedoara, Ovidiu Boldor, a avut prilejul de a purta un dialog deschis cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Advertisement

 

„Republica Moldova este pregătită mai mult ca oricând să adere la UE. Un sondaj recent, arată că aproape 70% din cetățenii Republicii Moldova susțin aderarea țării la Uniunea Europeană. Acest lucru se datorează și doamnei Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova care vorbește cu atâta drag despre UE. Desigur, odată cu adrearea la UE, se vor face și anumite reforme care sunt menite pentru a aduce bunăstare și un trai mai bun”, a declarat Ovidiu Boldor, președintele TNL Filiala Hunedoara.

În semn de prețuire, Tineretul Național Liberal a acordat Maiei Sandu, președinta Republicii Moldova, ,,Placheta pentru valori Europene”.

“Mă bucur că Tineretul Național Liberal este un prieten al organizației de tineret al Partidului Acțiune și Solidaritate, partid din care provine Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova, dar și partidul care deține majoritatea parlamentară, având 62 de deputați din totalul de 101, conferindu-i și puterea guvernamentală”, a mai transmis Ovidiu Boldor, președintele TNL Filiala Hunedoara.

Sursa foto: Ovidiu Boldor/Facebook
Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate