Connect with us
Data: 31/01/2025
.

Actualitate

Incendiu cu degajare mare de fum la Hunedoara

Publicat

pe

Un incendiu puternic, cu degajare mare de fum, a izbucnit, ieri, în zona industrială a municipiului Hunedoara, în curtea unei centru de colectare a fierului vechi. Fumul negru și înecăcios a planat peste oraș minute în șir, până pompierii au reușit să lichideze incendiul.

Focul a cuprins, ieri dimineață, câteva tone de deșeuri rezultate din dezmembrări auto, în curtea unei societăți comerciale situate la marginea municipiului Hunedoara, înspre Peștiș. Fumul negru și înecăcios, rezultat în urma arderii unor cauciucuri, a planat deasupra orașului minute în șir. În jurul orei 11:38, au fost alertat și echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, care, odată ajunse la locul incendiului au constatat că flăcările se manifestau generalizat, pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi. În câteva muinute, incendiul a fost lichidat, iar pompierii încearcă acum să stabilească și împrejurările în care focul a izbucnit. În cazul în care se va impune, și vor constata că nu au fost respectate normele privind prevenirea și stingerea incendiilor, vor aplica sancțiunile legale.

Alt incendiu cu degajare mare de fum, tot în Hunedoara, în urmă cu jumătate de an

În aprilie 2018, un alt incendiu puternic a avut loc în aceaşi zonă, la un depozit de mase plastice aflat la câteva sute de metri de centrul de dezmembrări auto. Atunci, aproape 30 de pompieri cu 6 autospeciale cu capacitate mărită pentru stingerea incendiilor au intervenit pentru lichidarea incendiului. Pompierii au reușit controlarea arderii și limitarea propagării acesteia la halele de producție în câteva zeci de minute. Intervenția a fost îngreunată, însă, de faptul că hidranții aflați în interiorul obiectivului erau dezafectați, pompierii fiind nevoiți să realizeze alimentarea cu apă în sistem navetă, de la cel mai apropiat hidrant funcțional. Concomitent cu desfășurarea operațiunilor de stingere, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui muncitor de pe platforma industrială, ce a suferit arsuri de gradul  l la gamba stângă și l-au transportat la UPU Hunedoara. Deoarece, prin ardere, deșeurile din plastic au generat o mare cantitate de fum, la locul dezvoltării incendiului s-a deplasat și o echipă a Gărzii de Mediu. Norul de fum nu a fost purtat de curenții de aer spre municipiul Hunedoara, ci s-a ridicat la mare înălțime, putând fi observat de la o distanță de aproximativ 10 kilometri.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Advertisement
Advertisement

Actualitate

(P) Deva curată – o prioritate a administrației publice locale

Publicat

pe

Redactat de

Administrația publică locală continuă să se implice activ în gestionarea și îmbunătățirea salubrizării orașului.

Lucian Ioan Rus, primarul municipiului Deva și echipa sa s-au întâlnit cu conducerea ADI Deșeuri și SC Supercom SA pentru a discuta despre măsurile urgente necesare pentru a asigura un mediu curat și sănătos pentru cetățeni.

Discuțiile s-au concentrat pe o serie de soluții eficiente pentru gestionarea deșeurilor, inclusiv închiderea ghenelor cu tubulatură (tobogan) de la blocuri și înlocuirea acestora cu platforme plurifamiliale. De asemenea, au fost aduse în discuție suplimentarea containerelor și pubelelor, amenajarea platformelor digitalizate etc..

La Deva vor fi instalate în curând, 93 de platforme digitalizate (insule ecologice) pentru colectarea separată a deșeurilor. Aceste platforme vor fi accesibile cetățenilor pe bază de cartelă, garantând astfel siguranța și eficiența în gestionarea deșeurilor.

În paralel, se află în desfășurare procesul de inventariere a platformelor plurifamiliare, care vor fi completate cu containere suplimentare acolo unde este necesar. De asemenea, vor fi identificate noi locații pentru platforme de depozitare a deșeurilor menajere, pentru a asigura o capacitate adecvată de colectare.

Advertisement

Un alt aspect important abordat a fost introducerea colectării deșeurilor textile de la populație. În acest sens, vor fi organizate campanii de informare pentru a aduce la cunoștința cetățenilor, locațiile unde pot depune gratuit aceste tipuri de deșeuri.

În ceea ce privește deșeurile voluminoase, SC Supercom SA va continua să organizeze campanii de colectare frecvente pentru a sprijini cetățenii să elimine aceste deșeuri într-un mod corect. Este important de menționat că depozitarea deșeurilor voluminoase pe platformele plurifamiliare este interzisă.

„Păstrarea unui oraș curat este un obiectiv care presupune implicarea noastră a tuturor: administrația locală, operatorii de salubritate și, desigur, fiecare cetățean al municipiului Deva. Ne dorim o colaborare corectă și transparentă între ADI Deșeuri, SC Supercom SA și Primăria Deva, pentru a implementa soluții eficiente și civilizate. Împreună putem păstra orașul nostru curat și sănătos. Operatorii de salubritate sunt partenerii noștri esențiali, care depun eforturi pentru a menține străzile și spațiile publice curate. Însă, fără implicarea activă a fiecărei persoane, fără conștientizarea responsabilității individuale, toate aceste eforturi riscă să fie inutile.”, a declarat primarul Lucian Ioan Rus.

Investițiile în insulele ecologice digitalizate reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru colectarea selectivă a deșeurilor, controlul parametrilor de mediu și reducerea impactului asupra sănătății cetățenilor.

Compartimentul de presă al Primăriei Municipiului Deva

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO – VIDEO| Operațiune emoționantă de salvare a unui cățel rămas captiv la mai puțin de un metru de apele Jiului

Publicat

pe

Redactat de

O emoționantă operațiune de salvare a avut loc, joi după-amiază, la Petroșani. Pompierii au salvat un cățel care a rămas captiv, sub un pod, la mai puțin de un metru de apele râului Jiu.

Doi bicicliști care au trecut prin zonă au sunat la 112, îndată ce au observat animalul aflat în pericol. Pompieri au intervenit imediat pentru salvarea lui.

 

“Pompierii militari din Petroșani au salvat, în această după – amiază, un câine care a rămas imobilizat, sub un pod, la mai puțin de 1 metru de apele râului Jiu. Creșterea debitului apelor, destul de repezi, sau lipsa hranei pentru o perioadă mai lungă de timp, i-ar fi pus în pericol viața. Intervenția pompierilor petroșeneni, care au acționat imediat după primirea apelului la 112 transmis de 2 bicicliști aflați pe pod, au salvat câinele prins de o bucată de lanț care se afla sub o placă de beton și sub aluviuni. La sosirea colegilor pompieri, cățelul și-a exprimat bucuria printr-un lătrat scurt, ca un salut, iar după ce a fost în siguranță, gestul de mulțumire a însemnat alte lătraturi, dar și o privire plină de recunoștință. La plecare spre mal, odată aflat în siguranță, în semn de recunoștință a întors capul spre salvatorii lui, care cu emoție și satisfacție, dar și cu misiunea îndeplinită s-au întors la subunitate”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Pompierii și-au făcut, din nou, datoria: o altă viață a fost salvată!

Advertisement
Sursa foto -video: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pizza Chef Mircea Toderaș, din Deva – invitat, a treia oară, la „Winter Beef Cooking Camp 2025”, în Bucovina

Publicat

pe

Redactat de

Pizza Chef Mircea Toderaș, din Deva, va participa, zilele viitoare, în Bucovina, la un eveniment culinar al cărui „vedetă” principală este carnea de vită – „Regina din farfurie”, așa cum mai este denumită metaforic. „Winter Beef Cooking Camp 2025” -WBCC, se desfășoară săptămâna viitoare, între 7 și 8 februarie 2025, la Hanul Bucovinei, din Câmpulung Moldovenesc.

Cei mai renumiți bucătari din România, experți în gătitul cărnii de vită, se reunesc la Winter Beef Cooking Camp 2025”. Evenimentul se anunță a fi unul incendiar, din cadrul căruia nu vor lipsi demonstrațiile culinare live, cu tehnici speciale de gătit și sfaturi practice oferite de specialiști. Participanții vor avea ocazia să descopere câteva dintre secretele cărnii de vită și să deguste adevărate opere de artă culinară din carne de vită premium – picanha, T-bone, tomahawk, short loin, tenderloin, sirloin și multe altele. Aceștia vor avea parte și de o experiență „All You Can Eat” – un adevărat răsfăț gourmet fără limite. Totul, într-o atmosferă de festival, cu muzică live, voie bună și peisaje superbe bucovinene.

Anul 2025 va fi axat pe asocierea dintre stilurile de a găti carne de vită și mediul natural înconjurător, felul în care noi combinam produsele gătite cu ce ne oferă natura sălbatică: ingrediente inedite, surse de căldură clasice și alternative, materiale organice pentru infuzii, componente biologice pentru decor și prezentare, modalitățile de lucru în funcție de diferențele de temperaturi. Vom pune în evidență cel mai important factor de sprijin în gătirea cărnii de vită: temperarea calupului de carne și rolul ei în fizica termică de procesare asupra densității fibrei musculare”, subliniază organizatorii „Winter Beef Cooking Camp 2025”.

De la pizza cu aur sau cu file de crocodil…

Pizza Chef Mircea Toderaș, din Deva, a fost invitat pentru a treia oară consecutiv la acest eveniment culinar din Bucovina. El este considerat cel mai experimentat specialist al sectorului Pizza Gourmet din România, fiind cunoscut pentru preparatele sale de pizza cu ingrediente sofisticate. La Campionatul Internațional de Pizza din anul 2018, a preparat pizza cu aur, după o rețetă specială, publicată ulterior și într-o prestigioasă revistă de gastronomie din America. În 2019, a fost campionul României la Campionatul Internațional de Pizza și Paste, de unde s-a întors cu Cupa de aur, diplome și cinci medalii. La „Black Sea Fish Festival”, în 2021, singurul eveniment culinar profesional adresat preparatelor gătite cu pește din Marea Neagră, în cadrul unui show de live-cooking pe care l-a susținut, Mircea Toderaș a preparat o altă pizza nonconformistă, ce a avut printre ingredinte file de crocodil.

De-a lungul timpului, a participat la numeroase festivaluri gastronomice și show-uri culinare de la noi din țară și din străinătate și a jurizat mai multe competiții, alături de bucătari faimoși de pe întreg mapamondul. În 2023, a fost singurul român invitat la Expo-Pizza în Las Vegas, Statele Unite ale Americii.

Advertisement

Fondatorul brand-ului Etna, din Deva, care a împlinit, foarte recent, 13 ani de activitate, Pizza Chef Mircea Toderaș va mai participa, anul acesta, în primăvară, la „International Pizza Expo 2025”, din Las Vegas, și va susține show-uri de live cooking în mai multe orașe de pe continentul american, printre care Seatle și Olympia, capitala statului Washington.

la un nou concept: Pizza Toro Inferno

La „Winter Beef Cook Camp” 2025, Pizza Chef Mircea Toderaș va prepara, în exclusivitate, un nou concept de pizza: Pizza Toro Inferno, după o rețetă proiectată special pentru degustătorii de carne de vită al cărei conținut este compus din: Skirt Steak, pregătit în spirit asiatic, cremă din selecție de brânzeturi maturate, sos Cedar, dulceață de ardei iute, foie gras maturat, tartar cu pătrunjel, ulei de măsline picant aromatizat cu specia Carolina Reaper.

Deveanul se declară onorat să fie invitat pentru al treilea an la rând la acest eveniment. „Sunt onorat să revin la „Winter Beef Cooking Camp 2025”, pentru a treia oară consecutiv. Reprezintă un eveniment de referință pentru toți cei pasionați de măiestria culinară și excelența în prepararea cărnii de vită. Anul acesta, am pregătit un concept inedit – Pizza Toro Inferno –, o fuziune între rafinamentul bucătăriei gourmet și intensitatea aromelor îndrăznețe. Skirt Steak-ul pregătit în stil asiatic, brânzeturile maturate și notele picante ale sosului Cedar și ale ardeiului Carolina Reaper vor transforma fiecare degustare într-o experiență memorabilă”, a declarat Pizza Chef Mircea Toderaș. 

El a dezvăluit și o parte din secretele preparatului, explicând în ce constă savoarea preparatului său. „Aluatul joacă un rol esențial în această creație, fiind maturat lent pentru a obține o textură aerată, crocantă la exterior și moale la interior, capabilă să susțină perfect toppingurile complexe. Un alt aspect valoros al acestui eveniment este schimbul de experiență dintre chefi, oportunitatea de a învăța unii de la alții și de a experimenta tehnici și viziuni diferite asupra artei culinare. Interacțiunea cu specialiști din diverse domenii ne inspiră să inovăm și să ridicăm standardele gastronomice la un nou nivel. „Winter Beef Cooking Camp” nu este doar o demonstrație de gătit, ci o călătorie prin tehnici autentice și ingrediente alese cu grijă, în armonie cu natura. Vă aștept cu entuziasm la Hanul Bucovinei, în Câmpulung Moldovenesc, să descoperim împreună magia focului, a cărnii desăvârșite și a combinațiilor culinare inovatoare!”, a mai spus Pizza Chef Mircea Toderaș.

Winter Beef Cooking Show” reprezintă unica tabără de iarnă, al cărei scop este creația culinară dedicată exclusiv cărnii de vită.

Advertisement

 

Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate